Jandarma Genel Komutanlığı Açıktan Atama ile Memur Alım İlanı

İlan Giriş : 29 Ağustos 2008 11:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Jandarma Genel Komutanlığı Açıktan Atama ile Memur Alım İlanı

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

1. Jandarma Genel Komutanlığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarının ihtiyacı için aşağıda unvanları yazılı kadrolara "Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

2. ALINACAK MEMUR KADROLARININ
UNVAN S.NO SINIFI UNVANI TOPLAM ALINACAK PERSONEL MİKTARI PERSONELDE ARANILAN NİTELİKLER KPSS PUAN TÜRÜ VE EN AZ NOTU CİNSİYETİ TERCİH EDİLECEK İLLER

1 SH Eczacı 3 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. 2008 KPSSP3 EN AZ 50 PUAN K/E İSTANBUL-İZMİR-VAN

2 SH Psikolog Fakültelerin Psikoloji bölümü mezunu olmak. 2008 KP5SP3 EN AZ 50 PUAN K/E BİLECİK-ÇANAKKALE

3 GİH Fotoğrafçı Lise ve dengi okulların veya Meslek Yüksekokularımn Fotoğrâf,Fotoğrafçılık veya Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü mezunu olmak yada tişe ve dengi okul mezunu olup 3308 Sayılı Kanuna göre Fotoğraf, Fotoğrafçılık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık dalında Ustalık-Kalfalık belgesine sahip olmak. 2004 veya 2006 KPSSP94 VEYA KPSSP93 EN AZ 50.PUAN E ANKARA
TOPLAM 6

3. BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞART VE NİTELİKLER

a. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak. (A bendinin 6 ncı fıkrası hariç)

b. Ortaöğretim ve önlisans mezunları için 2004 veya 2006, lisans mezunları İçin 2008 yılında yapılan KPSS sınavlarına girmiş olmak ve unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden belirtilen en az puanları almış olmak.

c. Başvuru İşlemlerinde;

(1) Lisans mezunları için 2008 yılı,KPSS sınavına ait KPSSP3

(2) Önlisans mezunları için 2004 yılı veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93

(3) Ortaöğretim mezunları için 2004 yılı veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94 puanları kullanılacaktır.

ç. ilan edilen unvanlar için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili KPSS"ye girmiş olmak.

d. Merkezi sınav (KPSS) giriş tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak.

e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya çalışıyor olmamak.

f. Erkek adayların muvazzaf askerlik hizmetini fiilen tamamlamış olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

g. Sevk edilecekleri Askeri Hastaneden "Sivil Memur Adayı Olur" kararlı rapor almış olmak.

ğ. Hakkında yaptırılacak güvenlik tahkikatı sonucu olumlu olmak.

4. BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER:

a. Diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi, (aslı, noter veya okuldan onaylı sureti, başvuru sırasında gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirilecektir)

b. Noterden veya muhtardan onaylı nüfus cüzdanı sureti. (T.C.Kimlik Numarası işlenmiş olacak)

c. Ortaöğretim ve önlisans mezunları için 2004 veya 2006, lisans mezunları için 2008 yılında yapılan KPSS Sınavı Sonuç Belgesi Fotokopisi. (Aslı veya noter onaylı sureti başvuru sırasında gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirilecek, ilanda İstenen ve esas alınmasını istediği notun altı çizilecektir.)

ç. İş Talep Formu. (J.Gn.K.lığı internet sitesi www.jandarma.tsk.mil.tr adresinden temin edilerek talimatına göre doldurulacak, ilanda belirtilen sadece bir unvan İçin başvuru yapılacaktır)

d. İstenen görev unvanına göre illere ait tercih öncelik çizelgesi. (Birden fazla il için temin edilen unvanlarda, J.Gn.K.lığı internet sitesinden temin edilerek talimatına göre doldurulacaktır, atamalar başarı sırasına göre, tercihler dikkate alınarak yapılacağından, adayların unvanın karşısındaki tüm illeri atanma istek sırasına göre yazması kendi lehine olacaktır.)

e. Müracaat edeceği unvana ait İstenen ustalık-karfalık belgesi v.b. belge fotokopisi (aslı veya noter onaylı sureti başvuru sırasında gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirilecektir)

f. Son üç ay içinde çekilmiş bir adet renkli Vesikalık fotoğraf. (Fotokopi kabul edilmez)

g. Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi fotokopisi (aslı veya onaylı örneği, başvuru sırasında gösterilecek, mülakata çağrılması halinde getirilecektir.)

ğ. Muhtarlıktan onaylı ikametgah ilmühaberi.

h. Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak adli sicil belgesi aslı (son üç ay içinde alınmış olması gerekir. Sabıkası olanlar için mahkeme kararı eklenecektir.)

ı. Kısa özgeçmişi. (Anne, baba mesleği, okuduğu okullar, yılları ve mezuniyet dereceleri (çok iyi, iyi, orta ve diploma not ortalamaları) daha önce çalıştı ise çalıştığı işyeri ve kurumlar, erkek adaylar için askerlik yaptığı birlik ve aldığı görevleri içerecek şekilde düzenlenecek ve imzalanacaktır)

5. BAŞVURU YERİ VE TARİHİ

Başvurular aday tarafından şahsen (formlar internetten temin edilerek) Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Şube Müdürlüğü Beştepe/ANKARA (Çevre ve Orman Bakanlığı Yanı) adresinde 01-03 Eylül 2008 (dahil) tarihleri arasında saat: 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek ve cevap verilmeyecektir.

6. UYGULAMALI SINAV, MÜLAKAT VE DUYURU:

a. Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan; yukarıda yazılı unvanların karşısında belirtilen miktarın (6) katı kadar aday merkezi sınav sonuçlarına göre en yüksek puanlıdan başlamak üzere değerlendirilmeye (mülakat ve/veya uygulamalı sınav) tabi tutulacaktır.

b. Değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri ile nerede değerlendirilmeye tabi tutulacakları en geç 05 Eylül 2008 tarihine kadar J.Gn.K.lığı internet adresinden (www.jandarma.tsk.mil.tr) yayınlanacak, ayrıca yazı ile bildirilmeyecek ve başvuru belgeleri iade edilmeyecektir.

c. Değerlendirme, mülakat ve/veya uygulamalı sınav şeklinde Anıttepe Korg.Naci TINAZ Jandarma Kışlası (Polis Akademisi yanı Anıttepe/ANKARA) yapılacak, adayların hangi tarihte çağrılacağı başvuru sonuçları ile birlikte duyurulacaktır.

ç. Değerlendirme sonuçları en geç 3 gün içinde İnternet adresinden (www.jandarma.tsk.mil.tr) duyurulacak, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılacaktır.