Ağın Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Ağustos 2008 09:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ağın Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. AĞIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI AĞIN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasının şartlarını ve Belediye itfaiye Yönetmeliğinin 15.maddesinde İtfaiye Eri Kadrolarına ilk defa atanma şartlarına göre, aşağıdaki şartları taşımak koşulu ile belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına alım yapılacaktır


BAŞVURU ŞARTLARI: İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN:

1-Türk Vatandaşı olmak,

2-Belediyede yapılacak sözlü mülakat sınavının yapıldığı tarihi itibari ile İtfaiye eri 30 yaşını doldurmamış olmak.

3-Askerlik hizmetini yapmış olmak veya tecilli olmak(erkek adaylar için)

4-Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, boyunda almak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.

5- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli

Seçme 2004 yılı ve sonrası sınavlarına (KPSS) girmiş olmak , İtfaiye Eri için en az 45 puan ve üzeri almış olmak.

6-Kalıcı bulaşıcı bir hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde engel olacak bedence ve akılca bir hastalığı bulunmamak.

7-Kamu Haklarından mahrum bulunmamak.

8-Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak özere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya afra uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık. sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçları veya istimai ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü
bulunmamak ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:
Başvurular 05/09/2008 de saat 09.00 başlayıp 05/09/2008 saat 16.30 de sona erecektir. Başvurular Ağın Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü Müderris Hüseyin Efendi Mahallesi Şehit Mehmet Yavuz Caddesi No: 7 Ağın /Elazığ adresine şahsen yapılacak olup; posta veya İnternet üzerinden müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER:

Ağın Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünden adaylara başvuru formu verilecek olup; adaytarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalem ile doldurulmak suretiyle (bir adet fotoğraf yapıştırılacaktır)

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

1 - İş Talep Formu (Ağın Belediyesinden temin edilecektir.)

2- T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

3- KPSS Sınav Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı sureti,

4- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı.

5- Diploma veya Geçici mezuniyet belgesinin aslı ya da noter onaylı sureti,

6- Son altı ay içerisinde çekilen 3 adet vesikalık fotoğraf (I adedi iş Talep Formuna yapıştırılacak),

7- Resmi Sağlık birimlerinden alınacak Boy ve kilo tespit raporu.

8-Sabıka Kaydının olmadığına dair beyanı

SİNAV GİRİŞ BELGELERİ

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ortalama yapılarak 1 adet itfaiye eri boş kadrosunun 3 katı sınava çağrılacak İtfaiye eri adaylarının listesi Başkanlığımızın internet
sitesinde(www.agin.bel.tr) yayınlanacaktır.Adaylar sınavda nüfus cüzdanlarını yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİVE SAATİ:

Ağın Belediye Başkan odasında 15,09.2008 tarihinde saat 10.30 da sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI MÜLAKAT

a. Türkiye Cumhuriyet Anayasası

b. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihî

c. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d. Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat hakkında olacaktır. SINAVIN ŞEKLlVE DEĞERLENDİRME

Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 Üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sınav sonuçları Belediyemizin ilan panosunda duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilecektir. Bu tebligatta sınavı kazanmış olanların atanması İçin gerekli belgeler ve işlemler İle bunların Belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilecektir. Ayrıca sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yansı kadar yedek basan listesi ilan edilecektir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde Belediye Başkanlığımıza başvurmayanların yerine birinci yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre adaylar çağırılacaktır..