Kocaeli Üniversitesine 4/B li Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 16 Ağustos 2008 14:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kocaeli Üniversitesine  4/B li Sözleşmeli Personel Alım İlanı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Üniversitemiz birimlerinin personel ihtiyacının karşılanması amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"a, 28/06/2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2007/12251 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ek madde konulan Sözleşmeli Personel çalıştırılmasına ilişkin esaslara göre Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görevlendirilmek üzere KPSS (B) gurubu puan sırasına konulmak kaydıyla personel istihdamı yapılacaktır.

KADRO ÜNVANI SAYI
ÇÖZÜMLEYİCİ, SİSTEM PROGRAMCISI 2
PROGRAMCI 2
TOPLAM 4


ARANANILAN GENEL KOŞULLAR

1- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
2- Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak.
3- Sınav tarihi itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak.
4- Erkek adayların, muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
5- Alım yapılacak branşlarda belirlenen öğrenim düzeyinden mezun olmak.

ÖĞRENİMLE İLGİLİ KOŞULLAR

1- Çözümleyici, Sistem Programcısı;

a) En az Lisans düzeyinde yükseköğrenimli olmak.
b) İstihdam edileceği BİM'deki programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek.
c) Mesleki tecrübenin belirlenmesinde, çözümleyici, sistem programcısı ve programcı olarak 657 Sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 Sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SSK'na tabi özel kesimde geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır. Ancak, çözümleyici, sistem programcısı olarak BİM'de çalışacaklarda en az 1 yıl BİM'de programcı olarak çalışmış olma şartı aranır.
d)Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak, yurt içi veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan Üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreing Language" (TOEFT) sınavından en az 173 ( veya geçerlilik süresi dolmamış esgi dengi) veya "İnternational English Language Testing System" (İELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi kabul edilir.
e) Yabancı Dil Sınav Sonuçları (5) yıl süre ile geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil bilgi düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir.


2- Programcı;

a) En az Ön Lisans düzeyinde yükseköğrenimli olmak.(Fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında, meslek yüksekokulu mezunu olmak, fakülte veya yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak tercih sebebidir.)
b) Yükseköğrenimi sırasında, bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi olmak.
c) Mesleki tecrübenin belirlenmesinde, bilişim personeli (programcı) olarak 657 Sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanun 4/B maddesi ile 399 Sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SSK'na tabi özel kesimde bilişim personeli (programcı) olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır.
d)Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak, yurt içi veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan fakülte, yüksekokul ve bilgisayar programcılığı alanına meslek yüksekokulu mezunu olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreing Language" (TOEFT) sınavından en az 173 ( veya geçerlilik süresi dolmamış esgi dengi) veya "İnternational English Language Testing System" (İELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi kabul edilir.
e) Yabancı Dil Sınav Sonuçları (5) yıl süre ile geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil bilgi düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir.

İSTENİLEN BELGELER
*Başvuru Formu (Başvuru Bürosundan alınacak)
*Öğrenim Belgesi
*Özgeçmiş
*1 adet resim
*Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
*KPSS(B) grubu sınav sonuç belgesi,
*Yabancı dil belgesi,
*Erkeklerde askerlik durumunu gösteren belge

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI


Adayların, ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 inci günü mesai bitimine kadar Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Umuttepe Merkez Yerleşkesi 41380 Umuttepe-İZMİT/KOCAELİ Personel Bürosuna başvurmaları gerekmektedir.
" Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
" Üniversitemize bu ilanın yayımından önce yapılmış bulunan müracaatlar geçersiz olup, söz konusu iş talepleri hakkında her hangi bir işlem yapılmayacaktır.