Bilecik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Temmuz 2008 10:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bilecik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı
BİLECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartlara ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 15. maddesindeki İtfaiye Erliğine atanma şartlarına göre aşağıda belirtilen boş İtfaiye Eri kadrolarına sözlü sınav ile ilk defa açıktan atama yolu ile alım yapılacaktır.

BOŞ KADROLAR :

SINIFI UNVANI DER. ADEDİ EĞİTİM DURUMU

GİH İtfaiye Eri 11 5 Lise veya dengi okul mezunu

BAŞVURU ŞARTLARI :

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak,

2- Lise veya dengi okul mezunu olmak,

3- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

4- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, İtfaiye görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak,

5- Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak,

6- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2004 veya sonraki yıllarda yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş, KPSS94'den 50 ve üzeri puan almış olmak,

7- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak, (Boy ve kilo tespiti adaylarca Resmi Sağlık Kurumlarına yaptırılacaktır.)

Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak adayların listesi 31/07/2008 tarihinde Belediyemiz İnternet sitesinde (www.bilecik.bel.tr) ve ilan panosunda ilan edilecektir.

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI :

Başvurular 28/07/2008-29/07/2008 tarihleri arasında Bilecik Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER :

Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü İnsan Kaynakları Biriminden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulacak ve aşağıdaki belgeler eklenecektir. (İş talep formu www.bilecik.bel.tr adresinden de temin edilebilir.)

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı ve fotokopisi,

2- Nüfus cüzdanı veya ilgili Kurumca onaylı sureti ve fotokopisi,

3- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti ve fotokopisi,

4- Boy ve kilo tespitine ilişkin Resmi Sağlık Kurumlarından alınan rapor.

5- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf, (1 adedi Başvuru Formuna yapıştırılacaktır).

6- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı,

7- Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

8- Görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı.

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Dayanıklılık testi 04.08.2008 Pazartesi günü saat 09:00'da İtfaiye Müdürlüğü binasında yapılacaktır. Aynı gün saat 15:00'da Belediye Encümen Salonunda sözlü sınav yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI :

a) Genel Kültür,

b) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

c) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

d) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

e) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat.

DEĞERLENDİRME :

Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Başarı notu, sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

SINAV SONUÇLARI :

Sınav sonuçları Belediyemizin İnternet sitesinde (www.bilecik.bel.tr) ve ilan panosunda duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilecektir. Bu tebligatta sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların Belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilecektir.

İLAN OLUNUR.