Ankara Karaşar Belediyesi İtfaiye Eri alım ilanı

İlan Giriş : 23 Haziran 2008 13:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Karaşar Belediyesi İtfaiye Eri alım ilanı
KARAŞAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

21 Ekim 2006 tarih ve 26326 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve 11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, Belediyemiz de boş bulunan ve aşağıda belirtilen kadrolara 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalıştırılmak üzere iki adet personel alınacaktır.

BOŞ KADROLAR

UNVAN KODU SINIFI KADRO ÜNVANI DERECESİ ADEDİ EĞİTİM DURUMU CİNSİYETİ KPPS TÜRÜ VE PUANI

9447 GİH İtfaiye Eri 11 2 Lise veya Dengi Okul K/E KPSSP94 - 55

ADAYLARDA:

A- GENEL ŞARTLAR;

a) Türk vatandaşı olmak,

b) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

d) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

e) Görevini devamlı yapmasını engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak

B- ÖZEL ŞARTLAR;

- Erkek adaylarda Muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya muaf olmak

- 21 Ekim 2006 tarih ve 26326 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesinde yer alan İtfaiye Erliğine atanma şartlarını taşımak. (ç fıkrası hariç- Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 27.3.2008 tarih ve 2008/238 esas sayılı kararı ile üst yaş şartı aranmamaktadır.)

BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER

-Dilekçe

-2004 veya 2006 KPSS puanını gösteren belgenin aslı veya onaylı örneği

-Nüfus cüzdan fotokopisi

-Diploma veya mezuniyet belgesi

- Sağlık Kurumu/kuruluşu tarafından onaylanmış boy ve kiloyu gösterir belge.

BAŞVURU YERİ VE SÜRESİ

-Başvurular Karaşar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır. Posta yoluyla yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır. Başvuru süresi 20 Haziran 2008 Cuma günü başlayıp 25 Haziran 2008 Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecektir.

SINAV YERİ VE ZAMANI

- Karaşar Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda 30/06/2008 Pazartesi günü saat 14.00'da sınav yapılacak olup, adaylar sözlü mülakata tabi tutulacaktır.

SINAV KONUSU ( Mülakat )

a) Türkiye Cumhuriyet Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat

DEĞERLENDİRME

" Başvuru değerlendirmesinden sonra, puan durumuna göre yapılacak sıralamada kadro sayısının üç katı aday sınava çağrılacaktır

" Sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Değerlendirme sonucunda verilen puanın altına düşmemek kaydı ile en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

" Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir

" Sınavı kazananlar yazılı olarak bildirilecektir. Ayrıca sınav tarihini takip eden iki iş günü içinde Belediyemiz www.karasar.bel.tr web adresinden ilan edilecektir.

" Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

İLANEN DUYURULUR