Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Pragramları İlanı

İlan Giriş : 07 Haziran 2008 13:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Pragramları İlanı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK lİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI İLANI

1) 2008-2009 Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak adayların Yükseköğretim Kurulunun 02.06.2007 tarihli yönetmelik değişikliğine göre ALES asgari 55, LES asgari 45 standart puanı veya Tıpta Uzmanlık sınavından en az 50 Temel Tıp puanı almış olanlar başvurabilirler.

a) Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek Doktora prograrnlanna başvuran adaylarda LES/ALES koşulu aranmaz.

b) Temel Tıp puanı; Teme' Tıp Bilimleri I standart puanının 0,7; Klinik Tıp Bilimleri puanın 0,3 ile çarpılarak, toplanmasıyla elde edilir.

c) Beden Eğitimi ve Spor programına başvuracak adaylardan eşit ağırlık türünden, Deontoloji ve Tıp Tarihi programına başvuracak adaylardan sözel ağırlık türünden, diğer programlara başvuracak adaylardan sayısal türden puan istenir.

2- a) Doktora Programlanna üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)'ndan en az 55 puan almış olanlar veya KPDS, TOEFL, IELTS, FCE'den eşdeğer puan almış olanlar başvurabilirler.

b) Yüksek Lisans programlanna Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)'den en az 45 puan almış olanlar veya KPDS, TOEFL, IELTS, FCEden eşdeğer puan almış olanlar yabancı dil sınavından muafbriar. Yukandaki yabancı dil sınavlarından basan dil puanı bulunmayan adaylar, Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (YADIM) yabancı dil muafiyet sınava katılacaklardır.

3) Ç.Ü. YADIM muafiyet sınavı, 09 Eylül 2008 tarihinde yazılı, 11-12 Eylül 2008 tarihinde de sözlü olarak yapılacaktır.

4) Yüksek Lisans ve Doktora adaylarının başvurulan, 01-29 Ağustos 2008 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen veya Internet üzerinden yapılacaktır.

5) Yüksek Lisans/Doktora giriş mülakat sınavları 04 Eylül 2008 tarihinde ilgili Anabilim Dallarında yapılacaktır.

6) Ç.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Egitim-ûğretim ve Sınav Yönergesinin Madde-3-a bendi gereğince öğrencilerin devam koşullarını yerine getirmeleri zorunludur.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

a) Aday tarafından doldurulacak başvuru formu (Enstitüden sağlanır)

b) Nüfus cüzdanının onaylı örneği

c) Usans ve Bilim uzmanlığı diplomasının onaylı örneği (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yüksek Öğretim Kurulu'nca eşdeğeri il iğinin yapılmış olması gerekmektedir.)

d) Lisans ve/veya Yüksek Lisans eğitimi sırasında aldığı notlan ve ortalamasını gösteren belge (Transkript)

e) 2 adet fotoğraf (4,5x6 ebadında, renkli gözlük takılmamış, baş açık, erkekler kravatlı ve sakalsız olacak)

f) LES/ALES veya TUS belgesi

g) Pasaport ve ikametgah (Yabancı uyruklu öğrenciler için) h) Öğrenim vizesi (Yabancı uyruklular için)

ı) ÜDS veya TOEFL, IELTS gibi dil sınavı belgesi

i) Ç.Ü,Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Balcalı Şubesi 25593791- 5001 nolu hesaba yatırılan 60 YTL başvuru ücretinin dekontu

J) Referans mektubu ve hakkında bilgi alınabilecek diğer 1 kişinin İsim ve adresi.