İstanbul Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Nisan 2008 11:08, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İstanbul Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı
ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA İLK DEFA "ZABITA MEMURU" OLARAK ATANACAKLARA AİT İLAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinin (A) fıkrasının şartlarını ve Belediye Zabıta Personel Yönetmeliğinin 13.maddesinde Zabıta Memurluğuna atanma şartlarına göre aşağıdaki şartları taşımak koşulu ile belirtilen boş Zabıta Memuru kadrolarına Lise ve dengi Meslek Lisesi, 2 yıllık yüksekokul veya önlisans mezunu eleman alınacaktır.

ELEMAN ALINACAK KADROLAR
SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ EĞİTİM DURUMU

GİH ZABITA MEMURU 10 16 E/K Lise ve Dengi Meslek Lisesi mezunu, 2 yıllık Yüksek okul veya 2 yıllık ön lisans mezunu

TOPLAM: 16 ADET ZABITA MEMURU ALINACAKTIR.

ARANAN ŞARTLAR:

1-Türk vatandaşı olmak,

2-Sınavın yapıldığı tarih itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.(02/05/1983 tarihinde veya daha sonraki tarihlerde doğmuş olanlar başvurabilecektir.)

3-Lise ve Dengi Meslek Liseleri, 2 yıllık Yüksekokul veya 2 yıllık ön lisans muzunu olmak,

4-Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak,

5-Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri kurumumuz hekimleri tarafından yapılacaktır.

6-Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bedence ve akılca sakatlıkları bulunmamak,

7-Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

8-Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

9-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubu kadrolar için 2004 yılı ve sonrası sınavlarına girmiş, KPSSP 93, KPSSP 94 puan türlerinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak,

10-Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 16 adet Zabıta Memuru boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak Zabıta Memuru adaylarının listesi Başkanlığımız internet sitesinden yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylara Belediyemizce düzenlenen sınava giriş belgesi gönderilecektir. Sınav başvuru belgelerinin sınav tarihinden en az 15 gün önce Belediyemize ulaşması şarttır.

BAŞVURU SÜRESİ-YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular 09/04/2008 tarihinde başlayacak olup, 11/04/2008 günü 16.30'da sona erecektir. Başvurular Zeytinburnu Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü Abay Cad.No 165 Zeytinburnu-İSTANBUL adresine şahsen yapılacak olup, posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvuru sırasında T.C.kimlik numarası, KPSS sonuç belgesi ile aday tarafından noksansız doldurulacak başvuru formu ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile müracaat edilecektir.

SINAV YERİ VE ZAMANI:

Sözlü mülakat sınavı Zeytinburnu Belediye Başkanlığı Abay Cad. No 165 Zeytinburnu/İSTANBUL adresinde 02/05/2008 tarihinde saat 10.00'da yapılacaktır.

SÖZLÜ MÜLAKAT SINAV KONULARI:

-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

-Mahalli İdarelerle İlgili temel mevzuattan

Oluşur.

DEĞERLENDİRME:

Başvuranlar arasından en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday belirlenerek sözlü sınava çağırılır.

-Sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekir.

-Kurum sınavı başarı puanı sözlü sınav sonucu esas alınır.

-Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu , kurum sınavı başarı puanının % 50 si ile KPSS puanının % 50'si alınmak suretiyle belirlenir. En yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL, kadro sayısının yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir.

-Sınavı kazananlar internet sayfasından ve yazılı olarak bildirilecektir.

-Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

-Süresi içerisinde yapılmayan ve internet ortamından yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLAN OLUNUR.