Aydın Bozdoğan Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 10 Mart 2008 10:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aydın Bozdoğan Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

AYDIN İLİ BOZDOĞAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

Bozdoğan Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; 11.04.2007 tarihli ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği", 11.04.2007 tarihli ve 26490 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Belediye Zabıta Yönetmeliği" ve 21.10.2006 tarihli ve 26326 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Belediye İtfaiye Yönetmeliği" hükümlerine göre ve 657 Sayılı Devlet memurları Kanununun 48. Maddesinin (A ) fıkrası şartlarını taşımak şartı ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi ve adedi belirtilen kadrolara sözlü sınav ile personel alınacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR:

SINIFI ÜNVANI DERECE ADET CİNSİYET EĞİTİM DURUMU

G İ H ZABITA MEMURU 9 2 E / K Lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi ve İdari bilimler ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin İktisat, İşletme , Maliye ve Kamu Yönetimi bölümü mezun olmak.

G İ H ZABITA MEMURU 9 2 E / K En az 4 Yıllık Fakülte mezunu olmak

G İ H İTFAİYE ERİ 10 3 E / K 2 Yıllık Meslek Yüksek Okullarının İşletme , Muhasebe ve Yerel Yönetimler bölümü mezunu olmak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

A- ZABITA MEMURU OLMAK İÇİN:

1 - Türk Vatandaşı olmak.

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 maddesinin ( A ) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

3- Sınav tarihi itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak.

4 - Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

5 - Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri Belediyemiz Doktoru tarafından yapılacaktır.

6- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2004 ve sonrası Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve en az 60 puan ve üzeri almış olmak.

7 - Kalıcı bulaşıcı bir hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak, bedence ve akılca bir sakatlığı bulunmamak.

B -İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN :

1 - Türk Vatandaşı olmak.

2- 657 Sayılı Devlet memurları Kanununun 48. Maddesinin ( A ) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

3 - Sınav tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmamış olmak.

4 - Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

5 - Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m ,kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak. (Boy ve kilo tespitleri Belediyemiz Doktoru tarafından yapılacaktır.)

6 - Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.(Sağlık Raporu İstenir)

7 - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2004 yılı ve sonrası Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve en az 60 puan ve üzeri almış olmak

8 - Kalıcı bulaşıcı bir hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel bir durumu bulunmamak.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvurular 10/03/2008 de başlayıp 14/03/2008 mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular Çarşı Mahallesi Muğla Caddesi üzerindeki Bozdoğan Belediyesi Hizmet Binasında Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup posta ve internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

1- İşe Başvuru Formu Bozdoğan Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden ya da (www.bozdogan.bel.tr.) internet adresinden temin edilecektir.

2- Nüfus Cüzdan sureti (T.C. Vatandaşlık No'su olan),

3- KPSS Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı sureti,

4- Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belgenin aslı veya noter onaylı sureti

5- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da noter onaylı sureti,

6- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesi aslı veya noter onaylı sureti,

7- Adli sicil belgesi,

8- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi İş Talep Formuna yapıştırılacak),

9- Sağlık raporu.

SINAVA GİRİŞ BELGELERİ:

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 4 adet Zabıta Memuru kadrosunun 3 katı ve 3 adet İtfaiye Eri kadrosunun 3 katı aday sınava çağrılacak olup sınava çağrılacak Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri adaylarının listesi, belediyemiz internet sitesinde (www.bozdogan bel. tr.) ve belediyemiz ilan tahtasında yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 20/03/2008 ile 21/03/2008 günü mesai bitimine kadar Bozdoğan Belediyesi Hizmet Binasında Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.
*Adaylar sınavda sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanını yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmaya hak kazanamayan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİ VE SAATİ:

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri adayları için sınavlar, 26.03.2008 Çarşamba günü saat 09.30 da BOZDOĞAN BELEDİYESİNİN Çarşı Mahallesi Muğla Caddesindeki adreste bulunan Hizmet Binası Meclis Salonunda yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI :

1 - Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

3 - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

4 - Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Başvuran Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri adayları 26.03.2008 Çarşamba günü Bozdoğan Belediyesinin Çarşı Mahallesi Muğla Caddesi' ndeki adresinde bulunan Hizmet Binası Meclis salonunda saat: 09.30 da sözlü sınavına katılacaklardır. İtfaiye Eri için müracaat edenler sözlü sınavın yanı sıra dayanıklılık testine tabi tutulacaklardır.
Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

Başarı notu; sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü mülakat sınavından alınan notun (kurum sınavı başarı puanının) %50 si ile KPSS puanının %50 si alınmak suretiyle belirlenir.

Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL ve yarısı kadar YEDEK aday belirlenir.

Sınav sonuçları başarı sırasına göre belediyemizin www.bozdogan.bel.tr.adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

Süresi içersinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiç bir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLAN OLUNUR.