Eyüp Belediyesi müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

İlan Giriş : 28 Şubat 2008 08:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Eyüp Belediyesi müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

Eyüp Belediye Başkanlığından :

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI

A-) ATAMA YAPILACAK BOŞ KADRO SAYISI VE EĞİTİM DURUMU

İstanbul Eyüp Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Müdürlüğünün münhal bulunan G.İ.H Sınıfı, 1 Adet 6. derece kadroya, 4 Yıllık lisans eğitimi veren, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen (4 yıllık) yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar arasından yapılacak özel yarışma sınavı ile 1 (bir) adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

B-) SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1- Başvurular 28 Şubat 2008 ? 6 Mart 2008 tarihleri arasında mesai bitimine kadar Eyüp Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Müdürlüğüne yapılacaktır.

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak.

3- 01.01.2008 tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak

4- Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen (4 yıllık) yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak

5- Erkeklerde muvazzaf askerlik görevini yapmış olmak

6- İki defadan fazla Eyüp Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılmamış olmak

7- Müfettişlik karakter ve vasıflarına haiz bulunmak.

8- En yüksek puandan başlamak suretiyle atama yapılacak kadro sayısının 20 katı olacak adaylar arasına girmek (İstenilen aday sayısına ulaşıldığında son sıradaki adayla aynı puanda olan kişilerde çağrılacaktır.)

9- 2004,2006 ve 2007 KPSS (A Grubu) (KPSS-P29) puanı 70 ve daha yukarı almış olmak.

10- Süresi içinde bizzat başvurmuş ve başvuru formu ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Eyüp Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğüne vermiş olmak.

C-) BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER

1- Giriş Sınavı Başvuru Formu (Başvuru sırasında Teftiş Kurulu Müdürlüğünden verilecektir)

2- T.C Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanının aslı ve onaylı örneği

3- 4.5x6 cm Ebatlarında 4 adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş)

4- Yüksek Öğrenim kurumu diploması veya mezuniyet belgesinin aslı ve onaylı örneği.

5- KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği.

6- Tam Teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu

7- Erkek adaylar için, askerlik görevini yaptığını gösterir belgenin aslı veya noterden onaylı örneği.

8- Cumhuriyet Savcılığından alınacak sabıka kaydı belgesi.

9- Adayın kendi el yazısı ile özgeçmişi. (Bu özgeçmişte; baba ve ana adları ile meslek veya işleri, kendisinin ilköğretim, lise ve yüksek öğrenimini tamamladığı okullar ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adı, soyadı, adres ve irtibat telefonları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı)

D-) SINAV KONULARI

A) HUKUK : Anayasa ve İdare Hukuku, İş Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku,Ticaret Hukuku

B) EKONOMİ: Genel Ekonomi ve İşletme Ekonomisi

C) MALİYE: Genel Maliye, Kamu Gelirleri, Bütçe

D) MEVZUAT : Belediye Kanunu, Devlet Memurları Kanunu, İş Kanunu

E) MUHASEBE: Genel Muhasebe, Bilanço Analizi

E-) SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ VE YERİ

Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır. Yazılı sınav 21.03.2008 tarihinde saat 09.30 da, Yazılı sınavı kazanan adayların katılacağı sözlü sınav ise 26.03.2008. tarihinde saat 14.00?da Eyüp Belediyesi Meclis Salonunda yapılacaktır.Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

F-) SINAVA GİRECEKLERİN İLANI

Başvurular sonunda değerlendirmeye alınan ve yazılı sınava girecek olan adaylar 10 Mart 2008 tarihinde Belediyenin www.eyup.bel.tr sitesinden ve Belediye Hizmet Binası duyuru panosundan ilan edilecektir.

G-) GİRİŞ BELGESİ

Adaylara sınava girişte kullanılmak üzere fotoğraflı ve tasdikli sınav giriş belgesi verilecektir. Adayların 10 Mart 2008 tarihi itibariyle sınav giriş belgeleri Teftiş Kurulu Müdürlüğünden elden verilecektir.Adayların Sınav Giriş belgesini en geç sınavdan önceki gün almaları gerekmektedir. Sınava girişte öncelikle bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi ibraz edilecektir. Sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlayacak olup, geç gelenler ile Sınava giriş belgesi ve kimlik ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

H-) SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1-Yazılı sınavda, her sınav grubunun tam notu 100 puandır.

2- Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her gruptan en az 50 puan alınması ve grupların ortalamasının 70 puandan aşağıda olmaması şarttır.

3- Sözlü sınavda; adaylar sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Verilen bu puanların ortalaması sözlü sınav puanını oluşturur.

4- Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınav puanının 70?ten aşağı olmaması gerekir.

5- Yazılı ve sözlü puan ortalaması ile Kurum başarı puanı belirlenecektir.

6-Kurum başarı puanı ile KPSS-A dan alınan puanın aritmetik ortalaması alınarak başarı puanı belirlenecektir.

I-) SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Yazılı sınavı kazanan adaylar 25.03.2008 tarihinde Eyüp Belediyesi ana hizmet binasının ilan panosunda ve Belediyenin web sitesinde (www.eyup.bel.tr) duyurulacaktır. Yazılı sınavı kazananlara ayrıca yazılı olarak bildirim yapılmayacak olup ilan panosu ve web sayfasındaki duyuru tebligat sayılacaktır.

İ-) GİRİŞ SINAVI NOTU VE SONUCUNUN DUYURULMASI

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavı kazananın durumu Sınav kurulu tarafından bir tutanağa bağlanır. Notların eşitliği halinde sıralamada KPSS notu esas alınır. Giriş Sınavını kazanan aday 27.03.2008 tarihinde Belediye hizmet binasının ilan panosunda ve Belediyenin web sayfasında duyurulacak, giriş sınavını kazanan adaya ayrıca Sınav Kurulu tarafından yazılı olarak bildirim yapılacaktır.

J-) SINAV SONUCUNA İTİRAZ

Giriş Sınavı sonuçlarına ilan edildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde Sınav Kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar Sınav Kurulu tarafından 7 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır ve sonuca itiraz eden adaylara yazılı olarak bildirilir.

K-) MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞINA ATANMA

Sınavda başarı gösterenlerin sayısı boş kadro sayısından fazla olursa ataması yapılmayan adaylar yedek olarak belirlenir. Sınav Kurulu tarafından sınavı kazandığına ilişkin kendilerine tebligat yapılan aday bir ay içerisinde atanmak üzere müracaat etmezlerse haklarını kaybeder ve yerine yedek adayların ataması yapılır.

İlan Olunur.

EYÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞI Feshane Cd.No:36 (Feshane Karşısı) Eyüp/İstanbul

Telefon (0212) 440 05 15 Fax:(0212) 440 05 22 www.eyup.bel.tr