Konya Yeşildağ Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Şubat 2008 11:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Konya Yeşildağ Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C KONYA İLİ BEYŞEHİR İLÇESİ YEŞİLDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu' nun 48. Maddesinin (A) fıkrasındaki şartlara ve Belediye Zabıta Yönetmeliği'nin 13. maddesindeki Zabıta Memurluğuna, Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 16. maddesinde İtfaiye Eri kadrolarına ilk defa atanma şartlarına göre, Belediyemizde boş bulunan aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi ve adedi belirtilen Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına açıktan atama yolu ile personel alınacaktır.

ALIM YAPILACAK KADROLARA AİT BİLGİLER

ÜNVANI Sınıfı Kadro Derecesi Adedi Öğrenim Durumu Cinsiyeti En Az KPSS Puanı

Zabıta Memuru GİH 11 1 Lise Mezunu E/K 70

İtfaiye Eri GİH 11 1 Lise ve Dengi E/K 70
TOPLAM 2

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

a- Türk Vatandaşı olmak.

b- Sınav günü itibariyle zabıta için 25 yaşını doldurmamış, İtfaiye eri için 18 yaşını doldurmuş olmak.

c- Askerliğini yapmış veya tecilli olmak. (Erkek adaylar için)

d- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzer, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak

e- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m.den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak.

f- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından yapılan 2004 yılı ve sonrasında Kamu Personeli Seçme Sınavlarına(KPSS) girmiş ve KPSS3, KPSS93, KPSS94 puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almış olmak.

g- Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir hastalığı bulunmamak.(Sağlık Kurulu Raporu istenir.)

h- Her hangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 ayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi görevlerde daha önce çalışmış ve halen çalışıyor olmamak

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Nüfus Cüzdanı Sureti. ( T.C. Kimlik Numaralı)

2- Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya noter onaylı sureti.

3- Son altı ayda çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.

4- KPSS sonuç belgesi veya ilgili kurumca onaylı sureti.

5- Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Adli Sicil Kaydı.

6- Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. (Terhis veya tecil belgesi ya da onaylı sureti)

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına ilişkin beyanı.

8- Zabıta ve itfaiye eri kadrosu için başvuracaklar, Belediyemiz görevlilerince bir tutanak ile belirlenecek boy ve kilolarına ilişkin tutanak

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Sınava başvurular 05 Mart 2008 Pazartesi başlayıp, 07 Mart Cuma günü saat 17:00 'da sona erecektir. Başvurular Yeşildağ Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Belediyemize sınav başvurusunda bulunan adaylar arasından KPSS başarı puanlarına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadroların 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adaylarının listesi belediyemizin ilan panosunda ve internet sitesinde ( www.yesildag.bel.tr ) adresinde yayınlanacaktır.

SINAV YERİ ve SAATİ

Sınav yeri Belediyemiz Hizmet binası toplantı salonu, Zabıta Memurluğu sözlü ve dayanıklılık sınavı 14 Mart Cuma günü saat 10,00'da, İtfaiye Eri sözlü ve dayanıklılık sınavı aynı gün saat 14:30'da yapılacaktır.

SINAV KONULARI

a- Genel Kültür

b- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

c- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

d- 657 Devlet Memurları Kanunu

e- Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Belediyemiz ilan panosundan ve internet sitemizden ( www.yesildag.bel.tr ) yayınlanarak duyurulacak sınava girmeye hak kazanan adaylar, Sınav Giriş Belgesi'ni Yazı İşleri Müdürlüğü'nden 05 Mart 2008- 07 MART 2008 tarihlerinde mesai saatleri içinde almaları gerekmektedir.

Adaylar, Sınav Giriş Belgesi'nin ekinde düzenlenen Boy-Kilo Tespit Formunu sözlü sınava girmeden önce Belediye Tabipliği'nden onaylatacaklardır. Sözlü sınava girerken Sınava Giriş Belgesi, Boy-Kilo Tespit Formu ve geçerli kimlik belgelerini (sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport'tan birini) beyan etmek zorundadırlar. Boy kilo tespiti yaptırmayan ve formu onaylatmayan ve istenen belgelerden her hangi birini eksik beyan eden aday sözlü sınava alınmayacaktır.

SINAVIN ŞEKLİ ve DEĞERLENDİRME

Başvuran adaylar yukarıda belirtilen tarih, saat ve yerde sözlü sınav komisyonu huzurunda sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri giriş sınavı sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınav ile dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalamasının (kurum başarı puanının) % 50'si ile KPSS puanının %50'sinin toplamı giriş notunu belirler.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Belediye ilan panosunda ve internet sitesinde (www.yesildag.bel.tr) duyurulur.Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yedek aday olarak belirlenir. Ayrıca sözlü sınava giren adaylara sınavın sonucu yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan memuriyete atanmaları için gerekli belgeler istenir. Asil adaylardan tebligatta belirtilen süre içinde başvuru yapılmadığı takdirde puan sırasına göre yedek aday çağırılır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü yürütür. Süresi içinde belgelerini teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.