Malatya Dilek Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Şubat 2008 11:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Malatya Dilek Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
MALATYA DİLEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURLUĞU VE İTFAİYE ERLİĞİ MEMURLUK SINAVI DUYURUSU

Malatya Dilek Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere,11.04.2007 Tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği'21.10,2006 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Belediye İtfaiye yönetmeliği" ve 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Belediye Zabıta Yönetmeliği" hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adeti, nitelikleri, KPSS puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş İtfaiye Eri ile Zabıta Memuru kadrolarına sözlü sınav ile alım yapılacaktır.

ALINACAK MEMUR KADROLARINA AİT BİLGİLER

1-Zabıta Memuru 11 Derece 2 Adet Lise mezunu olmak.Kpssp94 ye girmiş olmak en az 60 puan almış olmak.

2-İtfaiye Eri G.I. H 11 Derece 1Adet Lise mezunu olmak.Kpssp94 ye girmiş olmak en az 65 puan almış olmak.

3-İtfaiye Eri G.I. H 11 Derece 1 Adet 4 Yıllık Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olmak.Kpssp3 ye girmiş en az 55 puan almış olmak.

Memurluk giriş sınavına kabul koşulları:

1. 657 sayılı Devlet Memurları kanunu'nun 48.maddesi (A) fıkrasında belirtilen genel koşulları taşıyor olmak,

2. Türk vatandaşı olmak

3. Sınav itibariyle 25 Yaşını doldurmamış olmak.

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak.)

5. Askerlik hizmetini yapmış olmak veya tecilli olmak.

6. Herhangi bir Kamu kurum ve Kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak.

7. KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı )2004 ve 2006 sınavlarına girmiş olmak.

8. Tartılma ve ölçme aç karnına,soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla en az 1.67 metre,(örneğin 1.67m boyunda olan adayın kilosu 77 kg dan fazla 57 kg az olmaması)

9. Sağlık açısından kapalı mekân. dar ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uymak.

10. Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, Zabıta ve İtfaiye eri görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak.(Atama esnasında sağlık kurulu raporu istenir.)

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Sınava girmek isteyenlerin Sınav Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle birlikte ilan tarihinden itibaren 27.02.2008 29.02.2008 günü mesai bitimine kadar Belediye Başkanlığımıza şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta veya bir başkası eli ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

1. Sınav Başvuru Formu, (Söz konusu belge, yukarıda belirtilen Belediye Başkanlığımız adresinden temin edilebilir.

2. KPSS Sonuç belgesi Aslı ve Fotokopisi

3. Diploma Aslı ve Fotokopisi

4. Nüfus Cüzdanı aslı ve Fotokopisi

5. Son üç ay içinde çekilmiş 4 adet renkli fotoğraf,

7. C. Savcılığından alınacak Adli sicil belgesi, (son bir ay içinde alınmış)

8. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyan, gerekmektedir.

SINAV ŞEKLİ:

Aranan nitelikleri taşıyan adaylar arasından ilgili yönetmelik gereği en yüksek KPSS puanı olan adaydan başlamak üzere alınacak Memur sayısının üç katı kadar sayıda aday belirlenerek sınava kabul edilecek, daha az KPSS puanı bulunan adaylar sınava kabul edilmeyecek ve kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.
Sınava kabul edilen adaylara yazılı bildirim yapılarak, sözlü ve uygulamalı sınava çağrılacaklardır.

SINAV YERİ VE GÜNÜ:

Sınav yeri: 07.03.2008 Dilek Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Encümen Toplantı salonudur. Zabıta Memurluğu ve İtfaiye Erliği Sözlü Sınavı Saat 10.00'de yapılacaktır. Ayni gün Saat 15.00'da ise Belediye Kademesinde İtfaiye erliği dayanıklılık ve uygulama sınavı yapılacaktır. (Sınava giriş sırasında geçerli bir Kimlik ve Sınav Giriş Belgesini ibraz edemeyenlerle sınava geç gelenler sınava alınmaz.)

SINAV KONULARI:

1. T.C. Anayasası,

2. Atatürk İlke ve İnkılâpları tarihi,

3. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

4. Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

5. Genel Kültür.

DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ:

1. Değerlendirme 100 tam not üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 100 tam not üzerinden en az 70 not almak gerekmektedir.

2. Kurum sınavı başarı notunun % 50 si ile KPSS notunun % 50 si alınmak sureti ile bulunacak rakam, memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucunu belirleyecektir.

Sınav sonuçlarının duyurulması:

Sınav sonuçları Sınav Komisyonu Başkanlığı tarafından sınav tarihini izleyen iki gün içinde Belediye duyuru panosunda ve ayrıca sınavı kazananların adreslerine yazılı olarak bildirilecektir. Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL ve yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir. Sınavı kazananlardan ayrıca sağlık raporu istenecektir.

Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir.