Adıyaman Sugözü Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Şubat 2008 13:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adıyaman Sugözü Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
SUGÖZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13 üncü ve 14 üncü maddesi, Belediye İtfaiye yönetmeliğinin 15 inci ve 16 ıncı maddesi ile bu yönetmeliğin 11 Nisan 2007 tarihinde yapılan değişikliklere ve 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda Unvan,Derece, Sınıf ve sayıları belirtilen İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Kadrolarına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavına(KPSS) girmiş olanlardan personel alınacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR İLE ARANILAN NİTELİKLER

Sınıfı/Ünvanı Adedi Cinsiyeti Eğitim Durumu

GİH/Zabıta Memuru Koms. 1 E/K Yüksek okul Mezunu

GİH/Zabıta Memuru 2 E/K Lise Mezunu Olmak

GİH/İtfaiye Eri Çvş. 1 E/K Yüksekokul mezunu

GİH/İtfaiye Eri 3 E/K Lise Mezunu Olmak
Toplam : 7

BAŞVURU ŞARTLARI

A-) ZABITA MEMURU OLMAK İÇİN

a) Sınav Günü itibari ile 25 yaşını doldurmamış olmak

b) Tartılma ve ölçme aç karnına soyunuk ve çıplak ayakla olmak üzere erkeklerde en az 1.67 m. Boyunda kadınlarda en az 1.60 m. Boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.

c) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.( Sağlık kurulu raporu istenir.)

d) ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavı 2004 ve sonrasına girmiş olmak ve sınav komisyonunca belirtilmiş olan taban puanını almış olmak.

e) Askerliğini yapmış veya tecilli olmak.(Erkekler için)

f) Hapis cezası veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak.

B-) İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN

a) Sınav Günü itibari ile 25 yaşını doldurmamış olmak

b) Sağlık açısından kapalı mekan dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

c) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.( Sağlık kurulu raporu istenir.)

d) Tartılma ve ölçme aç karnına soyunuk ve çıplak ayakla olmak üzere erkeklerde en az 1.67 m. Boyunda kadınlarda en az 1.60 m. Boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.

e) ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavı 2004 ve sonrasına girmiş olmak ve sınav komisyonunca belirtilmiş olan taban puanını almış olmak.

f) Askerliğini yapmış veya tecilli olmak.(Erkekler için)

g) Hapis cezası veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular .03.03.2008 tarihinde Pazartesi günü başlayıp 10.03.2008 Pazartesi günü saat 17:00 de sona erecektir.Başvurular Sugözü Belediyesi Yazı İşlerine şahsen yapılacak olup posta ve internet yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Sugözü Belediyesi Yazı İşlerinden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1-) T.C. Kimlik Nolu Nüfus Cüzdanı fotokopisi

2-) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya Noter Tasdikli sureti

3-) KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti ve Noter Tasdikli

4-) Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf

5-) Sağlık ocağından alınmış boy ve kilo tesbitini belirtir belge.( Sınav sonunda sağlık raporu ile değiştirilecek.)

6-) Cumhuriyet Savcılığından alınacak Sabıka Kaydı Belgesi.

7-) Askerlik Durumunu gösterir belge.

SINAV YERİ VE SAATİ:

Sugözü Belediyesi Başkanlık odasında 13.03.2008 Perşembe günü saat 10:00 da yazılı sınav yapılacak olup Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri adayları sözlü mülakata tabii tutulacaktır.(14.03.2008)

SINAV KONUSU (MÜLAKAT):

a-) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b-) Atatürk İlke ve İnkılapları tarihi

c-) Yurttaşlık

d-) Genel Kültür Bilgisi

DEĞERLENDİRME:

Zabıta Memuru için; Başvuranlar arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı aday belirlenir. Sadece belirlenen adaylar sözlü sınavına çağrılır.Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 üzerinden olacak, 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekecektir.Sözlü sınavından 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü puan toplamı ve KPSS puan toplamı ikiye bölünerek başarı puanı bulunacak.En yüksek başarı puanından başlıyarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday ilan edilecektir.Sınav sonucu kazananlara yazılı olarak bildirilecektir.Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

İtfaiye Eri için; Başvuranlar arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı aday belirlenir. Sadece belirlenen adaylar sözlü sınava çağrılır. Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 üzerinden olacak, 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekecektir.Sözlü sınavından 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü puan toplamı ve KPSS puan toplamı ikiye bölünerek başarı puanı bulunacak.En yüksek başarı puanından başlıyarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday ilan edilecektir.Sınav sonucu kazananlara yazılı olarak bildirilecektir.Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.Giriş sınavında en fazla puan almış adaylardan başlıyarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkta uygun yerlere asılarak sınav sonucu ilan edilecek ve ayrıca tüm adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Başarılı olan adaylardan atama için gerekli belgeler istenilecektir.Süresi içinde yapılmayan ve İnternet üzerinden yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sözlü sınav sonucunda oluşacak kurum sınav başarı puanı 70 puanın altında kalan adaylar başarısız kabul edilecek ve atamaları yapılmayacaktır.

İLANEN DUYURULUR.