İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Uşak Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 01 Şubat 2008 11:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Uşak Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

UŞAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. Maddesi ile bu yönetmeliğin 11 nisan 2007 tarihinde yapılan değişikliklere ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayıları belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

Birimin Adı Adedi Sınıfı Kadro Ünvanı Kadro Derecesi Cinsiyeti Öğrenim Durumu

İtfaiye Müdürlüğü 1 G.İ.H. İtfaiye Eri 7 E-K En az 4 Yıllık Yüksekokul Mezunu

İtfaiye Müdürlüğü 1 G.İ.H. İtfaiye Eri 8 E-K En az 4 Yıllık Yüksekokul Mezunu

İtfaiye Müdürlüğü 2 G.İ.H. İtfaiye Eri 9 E-K En az 4 Yıllık Yüksekokul Mezunu

İtfaiye Müdürlüğü 1 G.İ.H. İtfaiye Eri 11 E-K En az 4 Yıllık Yüksekokul Mezunu

İtfaiye Müdürlüğü 10 G.İ.H İtfaiye Eri 11 E-K En az 2 Yıllık Yüksekokul Mezunu

ADAYLARIN BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak.

b) Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.

c) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

d) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak. (Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Tabipliğinde yapılacaktır.)

e) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 ve 2007 (KPSS) sınavlarına girmiş ve KPSSP3 (En az 4 yıllık Üniversite), KPSSP93 (En az 2 Yıllık Üniversite) puan türünden 100 tam puan türünden en az 60 puan almış olmak.

SINAVA BAŞVURU:

İtfaiye Eri giriş sınavı başvuruları, Uşak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve internet ortamında yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 18.02.2008 Pazartesi günü başlayıp, 22.02.2008 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. (Boy ve Kilo tespiti başvurular yapılmadan, Belediyemiz Tabipliğinde yapılacaktır.)

SINAV YERİ VE SAATİ :

12 Mart 2008 Çarşamba günü Belediyemiz Atatürk Kültür Merkezi Salonunda (Cumhuriyet Mah. Atatürk Meydanı No:49) Saat:09:00'da sözlü ve Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünde dayanıklılık sınavı yapılacaktır. Çağrılan adayların sınavları 12 Mart 2008 günü bitirilemediği takdirde 13-14 Mart 2008 tarihlerinde devam edilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Başvuru için, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.(iş talep formu www.usak.bel.tr. Adresinden de alınabilir.)

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı veya onaylı sureti.

2- T.C. Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

4- Diploma veya geçici mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti

5- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı

6- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.usak.bel.tr) internet sitesinde yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 27 Şubat- 29 Şubat 2008 tarihleri arasında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacaktır. Sözlü sınava girmeden önce Belediye Tabipliğine başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırılarak Sınava giriş Belgesi ekinde kendilerine verilen Boy ve Kilo Tespit Formunu onaylatacaklardır. Boy ve Kilo tespit formu onayı olmadan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır. Adaylar sınavda bu belgeler ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Başvuran adaylar, 12 Mart Çarşamba günü Belediyemiz, Atatürk Kültür Merkezi Salonunda saat 09:00' da, İtfaiye Eri giriş sınavı sözlü ve dayanıklılık testi (Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünde yapılacaktır.) olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirme (a), (b), (c), (d) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar.

Başarı notu; İtfaiye Eri giriş sınavında, sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirme (a), (b), (c), (d) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav ile dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalaması alınmak suretiyle başarı notu belirlenir.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkta uygun yerlere asılarak ve Belediyemiz internet (www.usak.bel.tr) adresinde duyurulur. Ayrıca, sınav sonucu sözlü ve uygulamalı sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.