Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B'li sözleşmeli personel alım ilanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere, KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla, yapılacak sözlü sınavla Sözleşmeli Personel alınacaktır.

İlan Giriş : 20 Ocak 2008 12:26, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B'li sözleşmeli personel alım ilanı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Bakanlığımız Merkez ve Taşra teşkilatına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişiklikler çerçevesinde istihdam edilmek üzere, aşağıda belirtilen pozisyonlarda, KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla, her bir unvan ve yer için boş bulunan Sözleşmeli Personel pozisyonunun üç katına kadar aday arasından, Kurumumuz tarafından yapılacak sözlü sınav, Konservatör pozisyonu için de sadece mesleki uygulamalı sınav, başarı sırasına göre Sözleşmeli Personel alınacaktır.

BOŞ BULUNAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARININ UNVAN VE ADETLERİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

UNVANI Programcı Mütercim Toplam
  3 1 4
Aylık Brüt Ücret Tavanı 1.150,20 (x) 1.201,21 ( xx )  

(x) (0?1) yıl mesleki tecrübe, dil düzeyi (D) olarak alınmıştır.

(xx) (0?3) yıl mesleki tecrübeli olma dikkate alınmıştır.

TEŞKİLATI: TAŞRA

İLİ/UNVANI Mimar Şehir Plancısı Konser- vatör Restoratör
Harita Mühendisi Makine Mühendisi Elektrik- Elektronik Mühendisi İnşaat Mühendisi
ADANA 2 - - - - - - -
ANKARA 2 - - 1 - 2 - -
ANTALYA 1 - - - - 1 - -
AYDIN 1 - - - - - - -
BURSA 1 - - - 1 - - -
ÇANAKKALE 1 - - - - 1 - -
DİYARBAKIR 1 1 1 - - 1 - -
ERZURUM 1 - - - - - - -
ESKİŞEHİR 1 - - - - - - -
GAZİANTEP 1 - - - 1 - - -
İSTANBUL 7 2 - - - 6 2 2
İZMİR 2 - - 1 - 1 - -
KOCAELİ 1 1 - - - - - -
KONYA - - - 1 - - - -
MUĞLA 1 - - - - 1 - -
NEVŞEHİR 1 - - - - - - -
SAMSUN 1 - - - - - - -
SİVAS 1 1 - - - - - -
ŞANLIURFA 1 - - - - 1 - -
TRABZON - - - - 1 - - -
VAN - 1 - - - - - -
TOPLAM 27 6 1 3 3 14 2 2
Aylık Brüt Ücret Tavanı (YTL) (x) 1.100,62 1.102,65 1.102,65 1.102,65 1.102,65 1.021,9 940,05 940,05

x) (0?2) yıl tecrübeli olma dikkate alınmıştır.

Not: 9/6/2006 tarihli ve 2006/10603 sayılı B.K.K. nın birinci maddesi uyarınca ayrıca, her ay 111,84 YTL ek ödeme yapılır.

1-GENEL ŞARTLAR:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7 nci bendlerinde belirtilen koşullara haiz olmak,

?657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memurluğuna alınacaklarda aranacak genel şartları düzenleyen 48(A) maddesi aşağıda yer almıştır.

A) Genel şartlar:

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. -

3. -

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veyahut 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

6. Askerlik durumu itibariyle;

a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,

b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,

c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek ... akıl hastalığı bulunmamak.?

b) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

2-ÖZEL ŞARTLAR:

A-Mimar

a) Fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların mimarlık bölümlerinden mezun olmak.

b) Tek yapı ve yapı gruplarının restorasyon ve projelerinin hazırlanması, eski kent dokusunun korunması, eski eserlerin ve yeni müzelerin yapım ve onarımlarını gerçekleştirebilecek vasıfta olmak.

c) Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilmek.

ç) Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak

d) 2004?2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

B-Mühendis

a) Mühendislik Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak.

b) Eski kent dokuları ile planlarının hazırlanması, incelenmesi kültür ve tabiat varlıklarının korunması, restorasyonunun yapılması, kurulu binaların ve sivil mimarlık eserlerinin onarımı, proje ve kontrollük konusunda tecrübeli olmak.

c) Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak

ç) 2004?2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

C-Şehir Plancısı

a) 4 yıllık fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.

b) Taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespitlerinin bilimsel esaslara göre gerçekleştirilebilmesinin sağlanarak, korunması gerekli eski kent dokuları ile sit alanlarının koruma planlarının hazırlanması ve incelenmesi konusunda tecrübeli olmak.

c) Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak

ç) 2004?2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Ç-Konservatör, Restoratör

a) 4 yıllık fakülte veya yüksekokulların kimya mühendisliği, kimyagerlik, restorasyon ve konservasyon dallarında eğitim görmüş olmak.

b) Eski eserlerin dış etkenlerden korunması konusunda tecrübeli olmak.

c) Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak

ç) 2004?2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak

D-Mütercim

a) 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.

b) ÖSYM Başkanlığınca yapılan yabancı dil seviye tespit sınavına (KPDS) katılarak İspanyolca, Rusça veya Arapça dillerinin birinden en az (B) düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek.

c) Yabancı dil sınav sonuçları (5) yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girerek en az (B) düzeyinde belge getirmeyenlerin sözleşmeleri fesh edilir.

ç) 2004?2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak

E-Programcı:

a) Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Matematik, Fizik, İstatistik bölümleri, Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak,

b) Yüksek öğrenim sırasında en az iki programlama dilini içeren ders aldığını belgelemek veya en az iki programlama dili konusunda kursa katılarak başarıyla tamamladığına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olmak,

c) ÖSYM Başkanlığınca yapılan yabancı dil seviye tespit sınavına (KPDS) katılarak İngilizce dilinden en az ?D? düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek. Ancak, yurt dışı veya yurt içinde İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde TOEFL sınavında en az 173 -veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi- veya İELTS sınavında 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri "D" olarak kabul edilir,

ç) 2004?2006 Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

3- BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ:

Atatürk Bulvarı No:29 Opera/Ankara adresinde bulunan Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığından veya www.kulturturizm.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formunun eksiksiz doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte 08/02/2008 tarihi mesai saati bitimine kadar adı geçen Başkanlığa elden teslim edilmesi gerekmektedir. Posta ile yapılan başvuruların, son başvuru (08/02/2008) tarihinin mesai bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığının yukarıda belirtilen adresine teslim edilmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular işleme konulmayacaktır. İlandan önce yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yalnız bir unvan ve bir yer için başvuru yapılacaktır. Birden fazla unvan ve yer için başvuru yapıldığı takdirde başvuru yapanın tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartlara haiz olup, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, 25/02/2008 tarihinden itibaren www.kulturturizm.gov.tr internet adresinden ve Atatürk Bulvarı No:29 Opera/Ankara adresi ile İnönü Bulvarı No:5 Bahçelievler/Ankara adresinde bulunan Bakanlık hizmet binalarının girişine asılarak ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav başvurusu sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

4- BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

a) Başvuru formu,

b) Yüksek öğrenim diploması/çıkış belgesi aslı veya onaylı örneği,

c) Nüfus cüzdanının onaylı sureti,

ç) 2004?2006 yıllarına ait KPSS(B) sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği.

d) Mütercim ve Programcı kadroları için sınav tarihi itibariyle geçerlilik süresini doldurmamış (son 5 yıl içerisinde alınan), Bakanlıkça istenilen puan düzeyindeki KPDS (Programcılar için TOEFL, İELTS dahil) belgesi.

5-SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI:

Adaylar, aşağıda öğrenim dalları itibariyle belirtilen konulardaki bilgi düzeyleri ile birlikte hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadığı, davranışları, zekâ ve kavrayış durumları, anlatım ve temsil yetenekleri gibi hususlar da göz önünde bulundurularak, sözlü sınava tabi tutulacaklardır,

Mesleki Bilgisinin Alt Konuları:

Mimarlık için: Mimarlık Tarihi, Uygarlık Tarihi, Osmanlı Dönemi Yapıları, Selçuklu Mimarisi Özellikleri, Mimari Açıdan Tarihi Araştırmalar, Restorasyon Uygulamalarının Temel Kuralları, Koruma Düşüncesinin Dünya ve Ülkemizdeki Gelişimi, Rolöve ve Belgeleme Teknikleri, Ulusal Dönem Mimarlık Örnekleri, Cumhuriyet Dönemi Mimarlığı,

Şehir ve Bölge Planlama için: 2863 sayılı Kanun hakkında genel çerçeve, 2863 sayılı Kanunun 17. maddesi ile ilgili uygulamalar ve uygulanmasına yönelik araçlar, Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi ve Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmeliğin içeriği, Koruma Amaçlı İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanması ile ilgili süreç, Alan Yönetimine İlişkin Yönetim Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması ile ilgili süreç,

Harita Mühendisliği için: Harita mühendisliğinin teknolojik gelişmelerle ilişkisi, Türkiye?de harita çalışmalarını yürüten kurumlar ve bu kurumların genel faaliyetlerinin günümüzdeki durumu, 2863 sayılı Kanun çerçevesinde yürütülmekte olan tespit ve tescil çalışmalarına Harita Mühendisliğinin katkılarının neler olabileceği, yürürlükteki mevzuata göre tapu kadastro çalışmalarının Kültür ve Tabiat Varlıklarının tescili ile eş güdümünün sağlanmasının sağlayacağı pratik faydaların neler olabileceği, Harita Mühendisliği ile Planlama çalışmalarının ilgisi,

Makine Mühendisliği için: Isıtma sistemleri, klima sistemleri, sıhhi tesisat, yangın söndürme sistemleri, mutfak tesisatları, yapı yaklaşık maliyet hesabı,

İnşaat Mühendisliği için: Statik, betonarme, güçlendirme, yapı yaklaşık maliyet hesabı ve hak ediş düzenlemesi, yapı elemanları, yapı malzemeleri,

Elektrik-Elektronik Mühendisliği için: Devre analizi, elektrik makineleri, yarı iletken teknolojisi, aydınlatma tekniği, elektrik proje bilgisi, yapı yaklaşık maliyet hesabı (elektrik), enerji taşıma ve dağıtım,

Restoratör için: Konservasyon ve restorasyonun tanımı, arkeolojik kazı alanlarında koruma onarım ilkeleri, taşınır ve taşınmaz inorganik kültür varlıklarının koruma onarım uygulama yöntemleri, koruma onarım öncesi belgeleme aşaması,

Mütercim için: Türkçeden yabancı dile çeviri, yabancı dilden Türkçeye çeviri,

Programcı için: Adayın başvuru formunda belirttiği programlama dilinin kullanımı ve özellikleri, Temel Bilgisayar ve Donanım, Veri Yapısı, Algoritma, SQL, Temel Windows 2003/XP, Bilgisayar Ağları ve Yapıları(Network),

Konservatör için: Mesleki uygulama.

6- DİĞER HUSUSLAR:

Sözleşmeli personel, kamu hizmetlerinin gördürülmesini temin maksadıyla, ihtiyaç duyulan hizmet birimleri ve pozisyonlarda istihdam edildiğinden, Devlet memurlarında olduğu gibi kurumlar içinde veya kurumlar arasında naklen atanmalarına dair mevzuat bulunmamaktadır. Bu nedenle bu pozisyonlara yerleştirilen personel herhangi bir nedenle (eş durumu, sağlık, vb.) nakil talebinde bulunamazlar.

Adaylar, tecrübelerini ya da vasıflarını belirlemek amacıyla öğrenimleri ve meslekleri ile ilgili katılmış oldukları kurslara veya seminerlere ilişkin sertifikalarını, daha önce meslekleri ile ilgili çalıştıklarına ilişkin olarak almış oldukları bonservislerini müracaat formuna ekleyeceklerdir.

Özel şartlar bölümünde unvanlar itibariyle yer alan ?tecrübeli olmak?, ?vasıfta olmak? niteliklerini sertifika ya da bonservis ile kanıtlayamayanların, belirlenen niteliklere uygun olup olmadıkları, sözlü sınavda/mesleki uygulamada sınav komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

Mimar, Mühendis, Şehir Plancısı, Konservatör ve Restoratör unvanından başvuracaklarda aranan ?Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak? şartı hususunda, ilgililerin yazılı beyanları dikkate alınacaktır. Ancak, sözlü sınav başarı sırasına göre ataması yapılacak adaylar, bu ifadenin de yer aldığı sağlık kurulu raporunu getireceklerdir.

Mimarlar için aranılan nitelikler arasında yer alan ?Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilmek.? hususu, sıralamaya girenlerin yapılacak sözlü sınavı sırasında, ?İngilizce? dilinden, sınav komisyonunca belirlenecektir.

Unvanlara göre KPSSP3 puan türünden belirlenen asgari puanı almış olanların, unvan ve yer itibariyle yaptıkları tercihe göre en yüksek puandan başlanarak yapılan sıralama sonucu belirlenen sayının üç katı aday arasına girenler sözlü sınava katılabileceklerdir. Ancak, son sıradaki adayla aynı puanı almış adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Sözlü sınav başarı sırasına göre ataması yapılacak adaylardan istenecek diğer belgeler, sözlü sınav sonuçlarının ilanında yer alacaktır.

6-SINAV TARİHİ VE YERİ:

03/03/2008 tarihinde saat 09?00? da Milli Kütüphane Başkanlığı Yunus Emre Salonu 7. Cadde Sonu Bahçelievler/ANKARA adresinde sözlü sınav yapılacaktır. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde de sözlü sınava devam edilecektir.

Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları, gerekmektedir.

Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olduğundan, adaylara sözlü sınava girecekleri yer ve tarih ayrıca yazılı olarak bildirilmeyecektir.

7- SINAV SONUCUNUN DUYURULMASI:

Sözlü sınav sonuçları, tamamlanmasından sonra bir hafta içinde www.kulturturizm.gov.tr adresinden ve Atatürk Bulvarı No:29 Opera/Ankara adresi ile İnönü Bulvarı No:5 Bahçelievler/Ankara adresinde bulunan Bakanlık hizmet binalarının girişine asılarak ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacaktır.

Adayların atamaları, sözlü sınav başarı sırasına göre, ilanda belirtilen yer ve pozisyon (unvan) sayıları ile sınırlı olmak üzere en yüksek puan alandan başlanarak yapılacaktır.

Ataması yapılacaklar, başvuru sırasında istenen belgeler dışındaki diğer belgeleri, sözlü sınav sonuçlarının yukarıdaki şekilde ilan edildiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde Personel Dairesi Başkanlığının belirtilen adresine elden teslim edeceklerdir.

Sözlü sınav başarı sırasına göre atamaları yapılan adaylardan ikamet ettikleri yere atananlar atanma onaylarının kendilerine tebliği tarihini izleyen iş günü, ikamet ettikleri yer dışına atananlar ise atanma onaylarının kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde, görevlerine başlamak zorundadırlar (506 sayılı SSK Kanununun işe giriş bildirimi ile ilgili hükümleri saklı kalmak kaydıyla.). Belirtilen süre içinde görevlerine başlamayanlar haklarını kaybederler.

8-BAŞARILI OLAMAYAN ADAYLARIN BAŞVURU EVRAKININ İADESİ:

Atamaları yapılmayan adayların başvuru evrakı, sözlü sınav sonucunun ilanından itibaren 15 gün içinde talep edilmesi halinde iade edilecek olup, belirtilen süre sonrası yapılacak talepler dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.