Boğaziçi Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 05 Ocak 2008 09:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU BİLGİLERİ

2007/2008 Akademik yılı II. yarıyılı için Boğaziçi Üniversitesi Enstitülerinin Anabilim Dalları'na öğrenci alınacaktır.

Adayların 2 Ocak - 11 Ocak 2008 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü'ne aşağıdaki belgelerle birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Üniversitemizde öğrenim dili İngilizce'dir. Lisansüstü programlara başvuran adaylar Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen (BÜYES) İngilizce Yeterlik Sınavını almalıdırlar. 18 Ocak 2008 tarihinde yapılacak olan BÜYES sınavına girecek adayların sınav tarihinden önce Yabancı Diller Yüksekokulu'nda sınav için kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

BÜYES Sınavı ile aynı gün TWE (Test of Written Examination) sınavı da yapılmaktadır. Daha önceden TOEFL sınavına giren, o sınavın genel toplamında istenilen puanı alan ancak yazma bölümünden istenilen puanı alamayan adaylar, BÜYES sınavından önce TOEFL sınavının asıl sonuç belgesi ile YADYOK Öğrenci İşleri Ofisine başvurarak Boğaziçi Üniversitesi YADYOK TWE sınavına girmek için kayıt yaptırabilirler. TWE sınavında başarılı oldukları takdirde İngilizce yeterliklerini almış olurlar.

İngilizce Yeterlik Sınavı (BÜYES) ve TWE sınavı kayıt tarihleri ve sınav ücreti hakkında Yabancı Diller Yüksekokulu WEB sayfasından (http:\\www.yadyok.boun.edu.tr) bilgi alınabilir.

İngilizce Yeterlik Sınavına Eşdeğer Olan Sınavlar:

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu'nca onaylanmış sınavlar sadece TOEFL ve IELTS'dir. TOEFL ve IELTS sınav sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulunca onaylanmadıkça geçerli sayılmaz. Bu sınavlardan aşağıda belirtilen puanları almış olan adayların sınav sonuçlarını Yabancı Diller Yüksekokuluna onaylattıktan sonra başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir. Bu sınavlar iki yıl geçerlidir.

Başarı Kriteri:

TOEFL 550, TWE 4.5

TOEFL 550, TWE Pass

Bilgisayarda TOEFL (CBT) 213, TWE 4.5

Bilgisayarda TOEFL (CBT) 213, TWE Pass

İnternet üzerinden TOEFL (IBT) 79, TWE 24

İnternet üzerinden TOEFL (IBT) 79, TWE Pass

IELTS 7.0

Resmi dili İngilizce olan ülkelerin vatandaşlarının İngilizce yeterliklerine, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından mülakat ve gerektiğinde yazılı sınav yapılarak karar verilir.

Lisansüstü programlara başvuran adaylar başvuru tarihinden sonra yazılı ve sözlü bilim sınavlarına alınacaklardır. Bilim Sınav tarihleri daha sonra Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü'nden, Enstitü Sekreterliklerinden veya Boğaziçi Üniversitesi WEB sayfası (http:\\www.boun.edu.tr) duyurular başlığı altından öğrenilebilir.

Boğaziçi Üniversitesi Dışından Gelen Adaylar İçin Gerekli Belgeler

1) Tamamlanmış fotoğraflı başvuru formu,

2) Diploma veya çıkış belgesinin fotokopisi,

3) Mezun oldukları Üniversite/Yüksekokuldan alınmış olan dersleri ve notları gösterir belgenin (transkript) aslı,

4) Mezun olduğu kurumdan disiplin sicilini gösterir belge (T.C. Üniversitelerinden gelen adaylar için),

5) İki adet referans mektubu,

6) ALES sınav sonuç belgesi ya da GMAT veya GRE sonuç belgesi. (Bazı bölümler için ALES sınav sonuç belgesi ve GMAT ya da GRE sonuç belgesi birlikte istenilebilmektedir),

7) İngilizce yeterliğini gösterir belge (Yabancı Diller Yüksekokulunca onaylanmış),

8) Başvuru ücreti dekontu (60.00-YTL.), (Garanti Bankası Boğaziçi Üniversitesi Şubesi Hesap No:6299738 veya Akbank Boğaziçi Üniversitesi Şubesi Hesap No:10271)

9) Yukarıdaki belgelere ek olarak doktora programlarına başvuru için;

ÜDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarını gösteren sonuç belgesi fotokopisi,

Anabilim Dallarının belirlemiş olduğu diğer belgeler, (Anabilim Dalları yukarıdaki belgeler dışında ek belgeler isteyebilir.)

Boğaziçi Üniversitesi'nden Mezun Olan Adaylar İçin Gerekli Belgeler

1) Tamamlanmış fotoğraflı başvuru formu,

2) Diploma veya çıkış belgesinin fotokopisi,

3) Transkript aslı,

4) ALES sınav sonuç belgesi ya da GMAT veya GRE sonuç belgesi. (Bazı bölümler için ALES sınav sonuç belgesi ve GMAT ya da GRE sonuç belgesi birlikte istenilebilmektedir),

5) Mezuniyet tarihinin üzerinden iki yıl geçmiş olan adaylar için İngilizce yeterliğini gösterir belge (Yabancı Diller Yüksekokulunca onaylanmış),

6) Başvuru ücreti dekontu (60.00-YTL.), (Garanti Bankası Boğaziçi Üniversitesi Şubesi Hesap No:6299738 veya Akbank Boğaziçi Üniversitesi Şubesi Hesap No:10271)

7) Yukarıdaki belgelere ek olarak doktora programlarına başvuru için;

ÜDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarını gösteren sonuç belgesi fotokopisi,

Anabilim Dallarının belirlemiş olduğu diğer belgeler, (Anabilim Dalları yukarıdaki belgeler dışında ek belgeler isteyebilir.)

Başvuru Formu

2007/2008 Akademik Yılı II. Yarıyıl Lisansüstü Kontenjanları

Biyo-Medikal Mühendisliği Enstitüsü

Çevre Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü