Maliye Bakanlığı, 4/B'li çözümleyici alım ilanı

İlan Giriş : 24 Aralık 2007 11:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Maliye Bakanlığı, 4/B'li  çözümleyici alım ilanı
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SÖZLEŞMELİ ÇÖZÜMLEYİCİ-SİSTEM PROGRAMCISI SINAVINA BAŞVURACAKLAR İÇİN DUYURU

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilmek ve tam zamanlı olarak çalışmak üzere sınavla çözümleyici-sistem programcısı olarak 3 personel alınacaktır. Alınacak personel, Genel Müdürlük bünyesinde gerekli görülen yazılım geliştirme ve diğer bilgi işlem görevlerini yerine getirecektir.

I. SINAVA KATILMAK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR:

A- GENEL ŞARTLAR:

a) ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 01-02 Temmuz 2006 ve 30 Haziran-1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP1 puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmak (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 15 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 15 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle onbeşinci sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır).
b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,
c) Sınav tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
d) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak,
e) Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
f) Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Çözümleyici-Sistem Programcısı olmalarına engel bir durumu bulunmamak,

B- ÖZEL ŞARTLAR:

a) Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Matematik-Bilgisayar, Uçak Elektrik-Elektronik bölümlerinin birinden veya Üniversitelerin Mühendislik bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
b) Yüksek öğrenim sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belgeye sahip olmak,
c) En az iki programlama dili bilmek,
d) Tercihen .Net C# teknolojilerinde tecrübe sahibi olmak,
e) Tercihen ilişkisel veritabanı üzerinde (tercihen SQL) uygulama geliştirme tecrübesi bulunmak,
f) Network ve sistem yönetimi konusunda tecrübe sahibi olmak,
g) 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüde ve SSK'na tabi özel kesimde en az 1 yıl BİM'de Programcı olarak çalışmış olmak,
h) İngilizce bildiğini belgelemek (Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına katılarak asgari "D" düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak yurt dışı veya yurt içinde İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili ingilizce olan yabancı ülkelerde ingilizce dilinde master veya doktora yapanlar, ingilizce dilinde TOEFL sınavında en az 173 -veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi- veya İELTS sınavında 6 puan alanların ingilizce dil düzeyleri "D" olarak kabul edilir. Yabancı dil sınav sonuçları "5" yıl süre ile geçerlidir).

II. BAŞVURU :

Başvurular, en geç 15.01.2008 tarihi mesai bitimine kadar, " T.C Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi İlkadım Caddesi Dikmen Yolu G-H Blok Kat:1 Dikmen/ANKARA" adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır (İstenilen belgeler "Sözleşmeli Çözümleyici-Sistem Programcısı İş Talep Formu" nda belirtilmiştir). Sözleşmeli Çözümleyici-Sistem Programcısı İş Talep Formu Yukarıda belirtilen adresten veya internet aracılığı ile www.bumko.gov.tr adresinden temin edilebilir.


III. SINAVA KATILACAKLARIN DUYURULMASI VE SINAV GİRİŞ BELGESİ :

Aranılan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden adaylardan KPSSP1 puan türüne göre ilk 15 aday belirlenerek ( eşit puan almış olmaları nedeniyle 15 inci sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.) Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü www.bumko.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nce fotoğraflı "Sınav Giriş Belgesi" verilir. Sınava ancak bu belge ibraz edilmek suretiyle girilebilir. Bu belge adaylara sınav salonunda elden teslim edilecek, ayrıca haberleşme adreslerine gönderilmeyecektir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotograflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

IV. SINAVIN ŞEKLİ VE BAŞARI :

a) Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan sınavda;
- Yazılı Sınav : Mesleki bilgiyi ölçer nitelikte olacaktır.
- Sözlü Sınav : Mesleki bilgiyi ve uygulamayı ölçer nitelikte olacaktır.
b) Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak için ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak şarttır.
c) Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır.
d) Yazılı sınav 24 / 01 / 2008 tarihinde saat 09:30'da, sözlü sınav 31 / 01 / 2008 tarihinde saat 14:00 da Genel Müdürlüğümüz Eğitim Salonunda (1'nci kat) yapılacaktır.
e) Sınav sonuçları sınav komisyonu tarafından Bakanlık İlan Panosunda ve Genel Müdürlüğümüz www.bumko.gov.tr web adresinde ilan edilerek duyurulacaktır.
f) Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olanlardan gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.

V. SINAV KONULARI

-Temel Bilgisayar ve Donanım
-Temel Windows 2003/XP ve Windows 2003 Server ve Uygulamaları
-Veri Yapısı
-Algoritma
-SQL
-Bilgisayar Ağları ve Yapıları
-.Net C#
-Web Uygulamaları(Html, Java Script, Flash)

VI. MESLEKİ TECRÜBENİN BELİRLENMESİ

Programcı ve Çözümleyici-Sistem Programcısı olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile Sosyal Sigortalar Kanununa tabi özel kesimde Programcı ve Çözümleyici-Sistem Programcısı olarak çalışılan hizmetler ve varsa bilgisayar sistem merkezlerinde sistem donanımı ve iletişim altyapısı konusundaki çalışmalar belgelendirilecektir.

VII. BAŞARILI OLAMAYAN ADAYLARIN BAŞVURU EVRAKININ İADESİ

Sınavda başarılı olamayan adayların başvuru evrakı, sözlü sınav sonucunun açıklanmasından itibaren 1 (bir) ay içinde talep edilmesi halinde iade edilecek olup, bu tarihten sonraki talepler dikkate alınmayacaktır.