Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 4/B'li personel alım ilanı

İlan Giriş : 27 Kasım 2007 15:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 4/B'li personel alım ilanı

BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; aşağıda belirtilen unvanlarda, Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla, istihdam edilecek ve her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun beş katına kadar çağrılacak aday arasından Kurumumuz tarafından yapılacak sözlü sınav ile yerleştirme yapılmak suretiyle, 5 adet Mütercim-Tercüman, 13 adet Tercüman, 3 adet Programcı ve 2 adet Dizgi Operatörü olmak üzere toplam 23 adet sözleşmeli personel alınacaktır.

MERKEZ TEŞKİLATINA ALINACAK OLAN UNVANLARIN

DAĞILIM LİSTESİ

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Md. (Ankara) Mütercim-Tercüman Tercüman Programcı Dizgi Operatörü
İngilizce 1 2 3 -
Yunanca 1 1 - -
İspanyolca - 2 - -
Portekizce 1 1 - -
Hollandaca (Dutch Dili) - 1 - -
Rusça 1 2 - -
İtalyanca 1 2 - -
Arapça - 2    
Toplam = 23 adet 5 13 3 2

ARANILAN ŞARTLAR

A- GENEL ŞARTLAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

B) ÖZEL ŞARTLAR

1- Mütercim-Tercüman

En az ön lisans düzeyinde yüksek öğrenimli olmak,

İngilizce, Yunanca, Portekizce, Rusça ve İtalyanca dillerinde ÖSYM Başkanlığınca yapılan yabancı dil seviye tespit sınavına (KPDS) katılarak, en az (B) düzeyinde veya İngilizce dilinde ise ?Test Of English as a Foreign Language? (TOEFL) sınavından en az 213 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan veya ?İnternational English Language Testing System? (İELTS) sınavından en az 7,5 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek,

2004-2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak,

Yabancı dil belgesinin son 3 yıl içinde alınmış olması.

2- Tercüman

En az ön lisans düzeyinde yüksek öğrenimli olmak

İngilizce, Yunanca, İspanyolca, Portekizce, Hollandaca (Dutch Dili), Rusça, Arapça ve İtalyanca dillerinde ÖSYM Başkanlığınca yapılan yabancı dil seviye tespit sınavına (KPDS) katılarak en az (B) düzeyinde veya İngilizce dilinde ?Test Of English as a Foreign Language? (TOEFL) sınavından en az 213 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan veya ?İnternational English Language Testing System? (İELTS) sınavından en az 7,5 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek,

2004-2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak,

Yabancı dil belgesinin son 3 yıl içinde alınmış olması.

3- Programcı

En az ön lisans düzeyinde yüksek öğrenimli olmak, (Fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu mezunu olmak. Fakülte veya yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun olmak tercih sebebidir.),

Yükseköğrenimi sırasında, bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi olmak,

2004-2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak.

Yabancı dil sınavına son 3 yıl içinde katılmış, en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak, (Ancak, yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan fakülte, yüksekokul ve bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu mezunu olanlar, yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde Master veya Doktora yapanlar, İngilizce dilinde ?Test Of English as a Foreign Language? (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya ?İnternational English Language Testing System? (İELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.

4- Dizgi Operatörü

En az lise veya dengi okul mezunu olup, yabancı dilden yayınlar ile diğer yayınların mizanpajı ve dizgisini hazırlayabilecek yabancı dil bilgisine sahip, mesleğinde tecrübeli olmak.

2004-2006 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak,

C ) BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

Adaylar, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün www.byegm.gov.tr sitesinde kendine uygun bulunan unvan için hazırlanan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra elektronik ortamda [email protected] göndereceklerdir. Posta veya diğer şekilde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Sadece bir unvan için başvuru yapılacak olup, birden fazla başvuru yapıldığı takdirde her iki başvuru da geçersiz sayılacaktır.

Başvurular en geç 7 Aralık 2007 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılacak olup, bu tarihten sonra yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

· Sözlü sınava her unvan için KPSS (B) grubu puan sıralamasında 70 (yetmiş) puan ve üzerinde olanlardan, ilanda belirtilen kriterler esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre 5 katı aday çağırılacaktır.

Sözlü sınava katılacakların listesi 12 Aralık 2007 Çarşamba günü www.byegm.gov.tr sitesinde yayınlanacaktır.

D) SINAV YERİ

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Konur Sokak No: 56 Bakanlıklar -ANKARA adresindeki ek hizmet binasında yapılacaktır.

E) SINAV TARİHİ

Sınav 17 Aralık 2007 Pazartesi günü saat 10:00?da başlayacaktır.

F) SINAV GİRİŞ BELGESİ

Sınava girmeye hak kazanan adaylar Sınav Giriş Belgesini, 13-14 Aralık 2007 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Atatürk Bulvarı No : 203 Kavaklıdere-ANKARA adresinden,17 Aralık 2007 Pazartesi günü ise saat 10:00?a kadar Konur Sokak No:56 Bakanlıklar /ANKARA (Genel Müdürlük ek hizmet binası) adresinden temin edeceklerdir.

Adaylar sınava girerken nüfus cüzdanını bulundurmak zorundadır.

Sınav Giriş Belgesi bulunmayanlar sınava alınmayacaktır.

G) SÖZLEŞMENİN FESHEDİLMESİ

Aranılan niteliklere haiz olmadığı sonradan tespit edilen adayların hizmet sözleşmeleri feshedilecektir.