Bursa Cerrah Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Kasım 2007 10:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bursa Cerrah Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı

T.C. BURSA CERRAH BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE ZABITA MEMURU ALINACAKTIR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (a) fıkrasındaki şartları ile 11 Nisan 2007 tarih ve 26490. Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13. maddesindeki Zabıta Memurtuğuna atanma şartlarına göre bos Zabıta Memuru kadrolarına sözlü sınav ile alım yapılacaktır.

BASVURU ŞARTLARI:

1- T.C. vatandaşı olmak.

2- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavına katılmış ve en az 70 puan almış olmak.

3- Askerlik hizmetini eylemli yapmış olmak <

4- Kamu Haklarından mahrum bulunmamak.

5- Taksirli suçlar hariç, ağır hapis veya 6 (altı) aydan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir soç ile hüküm giymemiş olmak.

6- Daha önce çatıştığı Kamu Kurum ve Kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış bulunmamak.

7- Herhangi bir Kamu Kurum ve Kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurtan Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak. Herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak.

8- Aşağıdaki tabloda belirtilen kadrolara uygun olarak iki adet en az 2 (İki) yıllık yüksek okul mezunu olmak, bir adet 4(dört) yıllık Fakülte mezunu olmak yurtdışından mezun olanların denkliği YÖK tarafından onaylanmış olmak.)

9- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, zabıta görevim düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak.

10- Erkeklerde boy en az 1.67 metre, kadınlarda boy en az 1.60 metre olmak ve boyun 1 metre den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+.-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz tarafından yapılacaktır.)

11- Sınavın yapıldığı Tarih itibarı ile 25 (Yirmi beş) yaşım doldurmamış olmak.

Belediyemiz' e başvuran adaylar KPSS basan puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup. sınava çağnlan aday lamı listesi Başkanlığımız (www.cerrah.bel.tr.) internet sitesinde ve Belediyemiz İlan Panosunda yayınlanacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR:

SINIF UNVANI DERECESİ ADET CİNSİYETİ EĞİTİM DURUMU

GİH ZABITA MEMURU 9 2 ERKEK En Az 2 Yıllık Yüksekokul Mezunu

GİH ZABITA MEMURU 9 1 ERKEK 4 Yıllık Fakülte Mezunu Olmak

TOPLAM 3

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Başvuru süresi 03.12.2007 Pazartesi günü saat 08.00 de başlayacak olup 07.12.2007 Cuma günü saat 17.00 da sona erecektir. Başvurular, Cerrah Kasabası İNEGÖL/BURSA adresinde Belediyemiz Yazı işleri ve Mali Hizmetler Müdürlüğüne şahsen yapacaktır. Posta ve internet yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

1 - Nüfus cüzdan sureti. (Fotokopisi ve T.C. Kimlik no)

2- Sabıka kaydı (Curnhuriyet Savcılığından).

3- KPSS Sınav sonuç Belgesi ( Aslı ibraz edilecektir).

4- Öğrenim durumunu gösterir belge

5- Askerliğini yaptığına dair belge.

6- Son 3 (uç) ay içersinde orkilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

SINAV YERİ VE ZAMANI:

Cerrah Belediye Başkanlığı Başkanlık odasında 14.12.2007 Cuma günü saat 09.30' da Sınav yapılacak otup; Zabıta Memur adayları, sözlü mülakata tabi tutulacaktır.

SINAV KONUSU (SÖZLÜ MÜLAKAT):

A)T.C. Anayasası.

B) Atatürk İlke ve inkılapları tarihi,

C)657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

D) Mahalli idareler ile İlgili Temel Mevzuat.

E) Genel Kültür.

DEĞERLENDİRME:

1- Başvurular arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılır.

2- Sözlü sınavda başardı olabilmek için 100 üzerinden 70 puan almak gereklidir.

3- Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır. Sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü sınav puanı ve KPSS puanının altında alan adayların sözlü sınav puanı ve KPSS puanı toplanıp ikiye bölünerek başarı puanı bulunur.

4- Sınavın bitiş tarihini takip eden iki gün içerisinde liste halinde Belediyemiz ınternet adresinde (www.cerrah.bel.tr) ve duvtım panosunda ilan edilecektir.

5- En yüksek başarı puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.

6- Kazanan adaylara yazdı tebligat yapılıp bu tebligatta kazanan adayların atanması için gerekli belge ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilecektir.

7- Ataması yapılacak aday. görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığına dair tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alacağı heyet raporunu idaremize teslim edecektir.