Antalya İli Korkuteli Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Kasım 2007 15:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Antalya İli Korkuteli Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

ANTALYA İLİ KORKUTELİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13 üncü ve 14 üncü maddesi, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15 inci maddesi ile bu yönetmeliğin 11 Nisan 2007 tarihinde yapılan değişikliklere ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan Aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayıları belirtilen İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

BOŞ KADROLAR

Birimin Adı Adedi Sınıfı Kadro Ünvanı Derecesi Cinsiyeti Öğrenim Durumu

İtfaiye Amirliği 1 G.İ.H İtfaiye Eri 9 E-K (4 Yıllık Fakülte)

İtfaiye Amirliği 1 G.İ.H İtfaiye Eri 10 E (2 Yıllık Mes.Yüksek Okulu)

İtfaiye Amirliği 4 G.İ.H İtfaiye Eri 11 E (Lise ve dengi Meslek Lisesi)

Çevre Kor. ve Kont. Md. 1 G.İ.H Zabıta Memuru 9 E-K (4 Yıllık Fakülte )

Çevre Kor. ve Kont. Md. 1 G.İ.H Zabıta Memuru 10 E-K (2 Yıllık Mes.Yüksek Okulu)

Çevre Kor. ve Kont. Md. 2 G.İ.H Zabıta Memuru 11 E (Lise ve dengi Meslek Lisesi )

Toplam 10

ADAYLARDA BAŞVURU ŞARTLARI:

A-İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN:

a) Lise ve Dengi Meslek Liseleri, İki Yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu ve ya 4 Yıllık Yüksek Okul (Fakülte) mezunu olmak.

b) Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.

c) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak. (Sağlık Kurulu Raporu istenir.)

d) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Amirliği'nde yapılacaktır.)

e) Erkek adaylarda (C ) ve (E) sınıfı ehliyet tercih sebebidir.

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006-2007 (KPSS)sınavlarına girmiş ve KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94 puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak.

B-ZABITA MEMURU OLMAK İÇİN:

a) Lise ve Dengi Meslek Liseleri, İki Yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu ve ya 4 Yıllık Yüksek Okul(Fakülte) mezunu olmak

b) Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.

c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Amirliği'nde yapılacaktır.)

d) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.(Sağlık Kurulu Raporu istenir.)

e) Erkek adaylardan (A2) ve (B) sınıfı ehliyeti olanlar, tercih edilecektir.

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006-2007 (KPSS)sınavlarına girmiş ve KPSSP3, KPSSP93,KPSSP94 puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak.

SINAVA BAŞVURU:

Başvurular, Antalya Korkuteli Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne (Kiremitli Mahallesi Belediye Caddesi NO: 1 KORKUTELİ adresine ) şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 19 Kasım 2007 tarihinde başlayıp 26 Kasım 2007 pazartesi mesai saati bitiminde sona erecektir. (Hafta sonu müracaatlar kabul edilmeyecektir.)

SINAV YERİ VE SAATİ:

10 Aralık 2007 Pazartesi günü Korkuteli Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda (Kiremitli Mahallesi Belediye Caddesi NO: 1 Korkuteli/ANTALYA adresinde) Saat:13.00'da sözlü ve ayrıca İtfaiye Erleri için dayanıklılık sınavı yapılacaktır. Çağrılan adayların sınavları 10 Aralık 2007 günü bitirilemediği takdirde 11-12-13 Aralık 2007 tarihlerinde sınava devam edilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Antalya/Korkuteli Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.( İş talep formu www.korkuteli.bel.tr adresinden de alınabilir.)

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi aslı ve ya ÖSYM 'ce onaylı sureti

2- T.C kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

4- Uygulamalı sınavda İtfaiye Eri için C ve E Sınıfı, Zabıta Memuru (Erkek) için A2 ve B Sınıfı Ehliyet

5- Diploma ve ya Geçici Mezuniyet belgesi aslı ve ya tasdikli sureti

6- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı

7- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı (Erkek adaylar için)

8- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.korkuteli.bel.tr ) internet sitesinde yayınlanacaktır.Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 03-07 Aralık 2007 tarihleri arasında Antalya/Korkuteli Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır. Sözlü sınava girmeden önce Zabıta Amirliğine başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırılarak Sınava giriş Belgesi ekinde kendilerine verilen Boy ve Kilo Tespit Formunu onaylatacaklardır. Boy ve Kilo tespit formu onayı olmadan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgelerle ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Sınava girişe hak kazanan adaylar, 10 Aralık 2007 Pazartesi günü saat: 13:00' da Korkuteli Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda (Kiremitli Mahallesi Belediye Caddesi NO: 1 Korkuteli/ANTALYA adresinde);

Zabıta Memuru kadroları için; Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda Sözlü Sınav yapılacaktır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Zabıta Memuru kadroları için başarı notu, sözlü sınav notu ile KPSS puanının ortalamasıdır.
İtfaiye Eri kadroları için; Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda Sözlü Sınav ve dayanıklılık testi yapılacaktır. Sözlü sınav ve dayanıklılık testinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınavı ile dayanıklılık testi notunun aritmetik ortalamasının ( Kurum sözlü sınavı notu) %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle İtfaiye Eri kadroları için başarı notu belirlenir.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Belediye Başkanlığı ilan panosuna asılarak ve Belediyemiz internet (www.korkuteli.bel.tr) adresinden duyurulur.Ayrıca, sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar ASİL ve boş kadro sayısının yarısı kadar YEDEK aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.
Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
Süresi içinde yapılmayan ve İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.