Mustafa Kemal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 28 Ekim 2007 16:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mustafa Kemal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLUĞU'NDEN

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik uyarınca öğretim elemanları alınacaktır. Bütün kadrolara başvuracak adayların 657 Sayılı Kanunun 48. maddesinin şartlarını taşıyor olmalan gerekmektedir.

Başvuran adaylar, yazışma adresi, başvurdukları bölüm ve anabilim dallarını içeren dilekçelerine, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, öğrenim durumlarını gösterir belgeler (mezuniyet belgesi ve not transkripti), erkek adaylar için askerlik durum belgesi ve nüfus cüzdanı örneği ile birlikte Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (LES) alanında en az 50 puan almış olduğuna ilişkin belgeyi ekleyerek ilgili birimlere teslim edeceklerdir.

Doktora derecesine sahip olanlar ve 2547 sayılı Kanuna tabii akademik unvanlarda daha önce çalışırken çeşitli nedenlerle ayrılanlar (disiplin nedenleri hariç) ve halen aynı Kanuna göre çeşitli akademik unvanlarda çalışanlar, ALES veya LES'ten muaf tutulurlar.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, ilgili birimlere şahsen yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan veya eksik belgeli başvurular ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav yeri ve tarihleri başvuruların bitiminden sonraki bir tarihte ilgili birimlerde ilan edilecektir.

Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda:
1. İlgili alandan veya ilanda o kadro için ön görülen alanlardan mezun olma, 4 yıllık eğitim veren birimlere başvuracak adayların Yüksek Lisans mezunu olması, 2 yıllık eğitim veren birimlere başvuran adayların ise Yüksek Lisans mezunu olması veya lisans mezunu ve alanında en az 2 yıllık tecrübe koşullan aranacaktır.
2. KPDS veya ÜDS'den asgari 50 puan veya eşdeğer kabul edilen bir sınavdan denk bir puan aldıklarını belgeleyerek Fakülte veya Yüksekokullara teslim edeceklerdir. Meslek Yüksekokulu kadrolarına başvuracak adaylarda yabancı dil şartı aranmaz.
Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda:
1. ilgili alandan veya ilanda o kadro için öngörülen alanlardan mezun olmak.
2. KPDS veya ÜDS'den asgari 50 puan ya da eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan muadili bir puan aldıklannı belgeleyerek Fakülte veya Yüksekokullara teslim edeceklerdir,
3. Başvuracak adaylardan, lisans mezunlarının 27, lisansüstü eğitim programlanna kayıtlı olup belirli bir aşama kaydedenlerin 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
Okutman kadrolarına başvuracak adaylarda:
1. Rektörlük bünyesindeki Yabancı Dil Okutman kadrolarına başvuracak adayların lisans mezunu olmalan ve KPDS veya ÜDS'den en az 90 puan almış olmaları gerekmektedir.
2. Meslek Yüksekokulları Okutman kadrolarına başvuracak adaylann ilgili alandan veya ilanda o kadro için öngörülen alanlardan mezun ve alanında en az 2 yıl tecrübe sahibi olması gerekmektedir. Yüksek lisans mezunlannda tecrübe şartı aranmaz.
DUYURULUR
Rektörlük 0-326-2213317-18-19
Fen Edebiyat Fakültesi iskenderun MYO. 0-326-2455866 0-326-6182931
Kınkhan MYO. 0-326-3450720
Yayiadağı MYO. BİRİMİ BÖLÜM 0-326-4713790

ANABİLİM DALI UNVANI DER' ADEDİ NİTELİĞİ
Fen-Edebiyat Fak. Coğrafya Fiziki Coğrafya Arş.Gör. 4 1 Fen Edebiyat Fak. veya Eğitimi Fak. ilgili Böl. Mez
Fen-Edebiyat Fak. Fizik Katjhal Fiziği A[ş.Gör. 6,7 2 Mühendislik, Fen-Edebiyat veya Eğitim Fak. ilgili Böl. Mezunu olmak.
Fen-Edebiyat Fak. Fizik Genel Fizik Öğr..Gör. 1 1 Mühendislik, Fen-Edebiyat veya Eğitim Fak. ilgili Böl. Mezunu olmak.
Fen-Edebiyat Fak. Matematik Uygulamalı Matematik Arş..Gör. 4,5 , 2 Mühendislik, Fen-Edebiyat veya Eğitim Fak. ilgili Böl. Mezunu olmak.
Rektörlük Okutman 4,5 2 Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri ingilizce Böl. Mez. KPDS veya eşdeğer Sınavdan 90 ve üzeri almak
Kırıkhan MYO. Öğr. Gör. 4 '1 Fen-Edebiyat Fak. Matematik Bölümü Mez.
Kırıkhan MYO. Kırıkhan MYO. Öğr. Gör. Öğr.Gör. 4 4 1 1 ik.id.Bil.Fak. işletme-Maliye Böl. Mez. olmak Mühendislik, Teknik Eğitim ve Eğitim Fakülteleri Bilgisayarla ilgili Böl. Mez.
iskenderun MYO. Öğr.Gör. 4 , 1 Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri Türk Dili Böl. Mezunu olmak
iskenderun MYO. Okutman 6 . 1 Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Böl. Mez. olmak
Yayiadağı MYO. Öğr. Gör. 4 1 işletme Bölümü Mez. olmak