İstanbul Teknik Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 30 Mayıs 2018 10:52, Son Güncelleme : 30 Mayıs 2018 10:54
İstanbul Teknik Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C. VATANDAŞI ADAYLARIN LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Enerji, Avrasya Yer Bilimleri, Bilişim ve Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitülerine "İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği"ne ve "İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları"na göre 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde aşağıda belirtilen tezli, tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

Lisansüstü Önkayıtları ve Gerekli Belgeler

Önkayıt Tarihleri: 22 Haziran 2018 (saat 17:00 ye kadar) tarihine kadar http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/lisansustu/basvuru/ adresinden önkayıt yapılması gerekmektedir. Önkayıt işlemi, belgelerin sisteme nasıl ekleneceği ve referans verme işleminin nasıl yapılacağı konusunda yukarıda belirtilen web adresinde açıklama yapılmıştır.

Önkayıt Esnasında PDF Formatında Sisteme Eklenmesi Gereken Belgeler;

1) Mezun olduğu/olacağı tüm Yüksek Öğretim Kurumlarından alınmış olan Lisans ve Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgeler (transkript)

Lisans derecesi ile doktora programına başvuru yapacak olan adayların en az 3.0 ortalamaya sahip olması gerekmektedir (programların uygun görmesi halinde bu değer arttırılabilir).

2) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), GRE veya GMAT sınav sonuç belgelerinden biri.

ALES ve GRE Belgelerinin geçerlilik süresi 5 yıldır.

Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların ALES Sayısal puanının 55, Lisans derecesi ile doktora programına başvuru yapacak olan adayların ise ALES Sayısal puanının 80taban puanından az olmaması gerekmektedir. (Sosyal Bilimler Enstitüsünün Müzik programları için ALES şartı aranmaz.)

GRE sınavınınquantitative bölümünden en az 610 (yeni sistemde en az 149) puan olması gerekmektedir.

GMAT Belgesi ile başvuru Sosyal Bilimler Enstitüsü programları için kabul edilebilecektir. GMATsınavından en az 450 puan ile başvuru kabul edilecektir.

ALES Değeri yazılırken virgülden sonraki tüm haneler ve sınava giriş tarihi doğru olarak yazılmalıdır. Yuvarlama yapılmamalıdır.

3) İngilizce yeterliliğini gösterir ve İTÜ Senatosu tarafından kabul edileceği belirtilmiş belgelerden biri

İngilizce yeterliği için kabul edilecek belgeler ve kabul edilecek başarı alt sınırları:

YÜKSEK LİSANS İÇİN

DOKTORA İÇİN

Sınav Türü

Not

Sınav Türü

Not

İTÜ'nün Yaptığı Yabancı Dil Sınavları

65

-

-

YÖK Dil Sınavı 65 YÖK Dil Sınavı 65

TOEFL (Paper Based)

523

TOEFL (Paper Based)

523

TOEFL (Computer Based)

183

TOEFL (Computer Based)

183

TOEFL (Internet Based)

70

TOEFL (Internet Based)

70

YDS 65 YDS 65
e-YDS 65 e-YDS 65

ÜDS

65

ÜDS

65

KPDS

65

KPDS

65

PTE (Akademik) 60 PTE (Akademik) 60

Üniversite Yönetim Kurulu'nun 15.12.2011 tarih ve 914 sayılı toplantısında alınan karar gereğince, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Üniversitemiz lisans ve lisansüstü programlarına öğrenci kabulünde sunulan TOEFL IBT sınav sonuçlarının yurtiçindeki sınav merkezlerinden getirilmesi durumunda; sadece devlet ve vakıf Üniversitelerinin sınav merkezlerinden getirilecek olan sınav sonuçları kabul edilecektir.

* ÜDS,KPDS,YDS,e-YDS sınavlarının geçerlilik süresi

5 yıl

dır.

* TOEFL IBT/PBT,PTE,İTÜ proficiency sınavlarının geçerlilik süresi

2 yıl

dır.

TOEFL ITP kabul edilmemektedir.

Sisteme dil belgesi olarak TOEFL IBT internet çıktısı yükleyen öğrenciler,

internet sayfasında yer alan (view order menüsünde) konfirmasyon mailinin görütüsünüde sonuç ile beraber sisteme yüklemelidir.

4) Niyet Mektubu (öğrencinin lisansüstü eğitimden beklentileri ve çalışmak istediği alan hakkında)

5) Doktoraya başvuracak adayların eğitimi sırasında beraber çalışmayı planladığı danışmanından alacağı referans mektubu

(Referans mektupları, referans gösterilen kişi tarafından sistemden yüklenebilir veya isteyen öğrenciler mülakata giderken referans mektuplarını elden teslim edebilirler)

İTÜ İngilizce Yeterlilik Başvuruları

İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı başvuruları ve sınav hakkında detaylı bilgi http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/ sayfasında ilan edilecektir.

İTÜ Yabancı Dillerin 5 Haziran 2018 (1.oturum)(saat:10:00) ve 7 Haziran 2018 (2.oturum)(saat:10:00) tarihlerinde yapacağı sınav başvuruları için duyurular daha sonra yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Yukarıdaki adresten yapılacak olan İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı Başvuruları Lisansüstü ön kayıtlarından önce bitecektir.

önemli not:

Ön koşullarda yer alan mezun olunan bölüm ile ilgili kısım başvuran aday tarafından dikkate alınmalıdır. Adayların başvurdukları programa kabul edilmemeleri halinde (mezun olunan programla ilgili olarak) sorumluluk öğrenciye aittir. Kontenjanlar doldurulmak zorunda değildir.

NOT 1: ALES, GRE, GMAT ve not ortalamalarının başarı alt sınırları program bazında değişebilir. Programlarla ilgili ön koşullara ve kontenjanlara Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı http://www.sis.itu.edu.tr/ web sitesinden ulaşılabilir.

NOT 2: Doktora programlarına Yüksek Lisans derecesi ile başvuru yapan adayların minimum not ortalamasının 3.0 (eğer programın farklı bir koşulu yok ise) olması gerekir.

Programlar Hakkında Detaylı Bilgilere İlgili Enstitülerin Web Sayfalarından Ulaşılabilir.

Fen Bilimleri Enstitüsü : http://www.fbe.itu.edu.tr/

Sosyal Bilimler Enstitüsü: http://www.sbe.itu.edu.tr/

Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü: http://www.eies.itu.edu.tr/

Bilişim Enstitüsü: http://www.be.itu.edu.tr/

Enerji Enstitüsü: http://www.enerji.itu.edu.tr/

Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü : http://www.eedmi.itu.edu.tr/

Program adı Ön koşul
Açık Deniz Müh. (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır. Gemi İnşaatı, Deniz Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Petrol Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Açık Deniz Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır. Gemi İnşaatı, Deniz Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Petrol Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Afet Yönetimi (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4.0 (55.33/100) olmalıdır.
Atmosfer Bilimleri (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE minimum 151).Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4.0 (59.16/100) olmalıdır. Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100). Tüm Mühendislik ve Temel Bilimler mezunları başvurabilir.
Atmosfer Bilimleri (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652,yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4.0 (59.16/100) olmalıdır. Tüm Mühendislik ve Temel Bilimler mezunları başvurabilir.
Bilgi Güvenliği Müh. ve Kriptografi (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Lisans derecesi ile başvuru yapanlar için minimum lisans ortalaması 3.5/4.0 (85/100) olmalıdır.
Bilgisayar Bilimleri (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156).
Bilgisayar Bilimleri (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır.
Bilgisayar Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE minimum 156).Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Mühendisliği, Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans, Elektronik ve Haberleşme Müh., Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Telekomünikasyon Müh., Kontrol Müh., Elektrik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik ve diğer eşdeğer mühendislik programları.
Detay:
Doktoraya Kabul için ek koşul: Öğrencinin yüksek lisans tez çalışmasından çıkmış en az bir adet basılı uluslararası konferans bildirisi olması istenmektedir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.3/4.0 (83.66/100).
Bilgisayar Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.7/4.00 (69.66/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Müh., Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Telekomünikasyon Müh., Kontrol Müh., Elektrik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik ve diğer eşdeğer mühendislik programları mezunları tercih edilir.
Not: Yüksek Lisans'dan mezun olabilmek için öğrencinin yüksek lisans tezinden çıkacak bir uluslararası konferans bildirisi olması istenmektedir.
Bilim ve Teknoloji Tarihi ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 630,yeni sistem GRE Quantitative minimum 150).Minimum lisans ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Programa 4 yıllık lisans programını bitiren kişiler başvurabilir. Transkript,
İki referans mektubu, özgeçmiş,
program niyet mektubu (en az 1500 kelimelik).
Bilim, Teknoloji ve Toplum (YL) ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 630,yeni sistem GRE Quantitative minimum 150).Minimum lisans ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Programa 4 yıllık lisans programını bitiren kişiler başvurabilir. Aşağıdaki belgeleri içeren dosya program kabul komisyonun ön değerlendirmesi için mülakattan 1 hafta önce İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Sekreterliği'ne teslim edilmelidir.
a. Diploma veya çıkış belgesi ve transkript
b. ALES Eşit Ağırlık puanı 60 olmalıdır eski sistem GRE Quantitative 630 yeni sistem GRE Quantitative150 olmalıdır. İki referans mektubu,
c. ALES ya da GRE belgesi, CV,
d. İngilizce yazılmış program amaç yazısı (en az 1500 kelimelik),
e. Mülakatta başarılı olmalıdır.
Bilişim Uygulamaları (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Bilişim Uygulamaları, Elektronik ve Haberleşme Müh., Elektrik-Elektronik Müh. ve Telekomünikasyon Müh. bölümlerinin birinden mezun olmuş olmaları tercih sebebidir. Lisans derecesi ile Doktora başvurusu için minimum lisans ortalaması 3.5/4.0 (85/100) olmalıdır.
Bilişim Uygulamaları (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. Elektronik ve Haberleşme Müh., Elektrik-Elektronik Müh., ve Telekomünikasyon Müh. bölümlerinden birinden mezun olmuş olmaları tercih sebebidir.
Biyomedikal Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Elektrik Mühdisliği, Elektronik Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar, Biyomedikal, Fizik Bölümü ve Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp Fakültesi uygulamaları konusunda uzmanlaşmak isteyenler başvurabilir.
Bölge Planlama Programı (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4.0 (70.83/100) olmalıdır. Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Coğrafya, Geomatik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Sosyoloji, Hukuk, İşletme, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, Endüstri Mühendisliği, Siyaset Bilimi, Bilgisayar Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Cevher Hazırlama Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Minimum Yüksek lisans ortalaması 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. Cevher Hazırlama Müh., Maden Müh., Metalurji Malzeme Müh., Kimya Müh., Seramik Müh., Jeoloji Müh., Jeofizik Müh., Makina Müh., İmalat Müh., Çevre Müh., Mekatronik Müh., Biyo Mühendislik, Endüstri Müh., Enerji Müh., Fizik Müh., İnşaat Müh.mezunlar tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.3/4.0 (83.66/100).
Cevher Hazırlama Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652,yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum Lisans ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Cevher Hazırlama Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Metalurji Malzeme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Seramik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Makina Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Biyo Mühendislik, Endüstri Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Coğrafi Bilgi Teknolojileri (DR) ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 70 olmalıdır. (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE minimum 152). Mühendislik eğitimi veren Geomatik/Harita/Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Telekominikasyon Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Orman/Peyzaj Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümleriyle birlikte ilgili fakültelerin Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj, Mimarlık, Coğrafi Bilgi Teknolojileri, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunlarına açıktır. Fen Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Coğrafya, Arkeoloji ve Sosyoloji Bölümü mezunları dışındaki mezunlarına kapalıdır. Edebiyat fakültelerinin Coğrafya, Arkeoloji ve Sosyoloji Bölümü mezunları dışındaki mezunlarına kapalıdır. Açık öğretim ve Eğitim Fakülteleri mezunları öğrencilerine kapalıdır.

Coğrafi Bilgi Teknolojileri (YL) ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 65 olmalıdır.(eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE minimum 151). Mühendislik eğitimi veren Geomatik/Harita/Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Telekominikasyon Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Orman/Peyzaj Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümleriyle birlikte ilgili fakültelerin Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj, Mimarlık, Coğrafi Bilgi Teknolojileri, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunlarına açıktır. Fen Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Coğrafya, Arkeoloji ve Sosyoloji Bölümü mezunları dışındaki mezunlarına kapalıdır. Edebiyat fakültelerinin Coğrafya, Arkeoloji ve Sosyoloji Bölümü mezunları dışındaki mezunlarına kapalıdır. Açık öğretim ve Eğitim Fakülteleri mezunları öğrencilerine kapalıdır.

Çalgı-Ses (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmamaktadır. Özgeçmiş ve alanla ilgili çalışmalarını içeren portfolyo
Çalgı-Ses (YL) ALES Şartı aranmamaktadır. Özgeçmiş ve alanla ilgili çalışmalarını içeren portfolyo
Çevre Bilimleri Müh.ve Yönetimi (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.4/4.0 (62.66/100) olmalıdır.Minimum Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Çevre Mühendisliği dışı alanlaradan gelen adaylar 1 yıllık bilimsel hazırlık programına katılmak zorundadır. Kimya Müh., İnşaat Müh., Mimarlık, Geomatik Müh., Maden Müh., Metalurji Müh., Malzeme Müh., Jeoloji Müh., Moleküler Biyoloji ve Genetik Müh., Deniz Teknolojileri Müh., Meteoroloji Müh., Ziraat Müh., Orman Müh., Petrol ve Doğalgaz Müh., Peyzaj Mimarlığı., Şehir ve Bölge Planlama, Su Ürünleri Müh., Ekoloji Müh., Ekoloji mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Çevre Bilimleri Müh.ve Yönetimi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE minimum 152). Minimum Lisans ortalaması 2.4/4.0 (62.66/100) olmalıdır.Çevre Mühendisliği dışı alanlaradan gelen adaylar 1 yıllık bilimsel hazırlık programına katılmak zorundadır. Kimya Müh., İnşaat Müh., Mimarlık, Geomatik Müh., Maden Müh., Metalurji Müh., Malzeme Müh., Jeoloji Müh., Moleküler Biyoloji ve Genetik Müh., Deniz Teknolojileri Müh., Meteoroloji Müh., Ziraat Müh., Orman Müh., Petrol ve Doğalgaz Müh., Peyzaj Mimarlığı., Şehir ve Bölge Planlama, Su Ürünleri Müh., Ekoloji Müh. mezunları tercih edilir.
Çevre Biyoteknolojisi (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 72 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 685, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Minimum Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Kabul Edilen Programlar: Tüm Mühendislik Dalları, Diğer Teknik/Fen Bilimleri Alanlarındaki Branşlar. Diğer Koşullar: Çevre Mühendisliği Lisans ve/veya Yüksek Lisans Programı dışından gelen adaylar Program Yürütme Kurulunun uygun gördüğü Bilimsel Hazırlık Programına tabidir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Çevre Biyoteknolojisi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.1/4 (55.66/100) olmalıdır. Tüm Mühendislik Dalları, Diğer Teknik/Fen Bilimleri Alanlarındaki Branşlardan mezunlar başvurabilir. Çevre Mühendisliği Program Dışından gelen adaylar Program Yürütme Kurulunun uygun gördüğü Bilimsel Hazırlık Programına tabidir.
Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojisi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634,yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Makina Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Deniz Ulaştırma Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Minimum Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. Deniz Ulaştırma İşletme Müh., Gemi Makinaları İşletme Müh., Güverte, İşletme / İşletme Müh., Gemi İnşaatı Müh., Deniz Teknolojisi Müh., Deniz Harp Okulu ilgili bölümleri, ve Program Yürütme Kurulunun onayı ile ilgili bölümlerin, lisans mezunu ve/veya bu bölümlerin ilgili Yüksek Lisans programlarından mezun olmaktır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Deniz Ulaştırma Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634,yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Müh., Güverte, İşletme / İşletme Müh., Gemi İnşaatı Müh., Deniz Teknolojisi Müh., Deniz Harp Okulu ilgili bölümleri ve Program Yürütme Kurulunun onayı ile ilgili mühendislik ve/veya denizcilik endüstrisi ile ilgili bölümler tercih edilir.
Deprem Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720,yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. İnşaat Müh. ve Deprem Müh. mezunları tercih edilir.
Deprem Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.55/4 (66.16/100) olmalıdır. İnşaat Müh. mezunları tercih edilir.
Elektrik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720,yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.4/4.0 (62.66/100) olmalıdır. Minimum Yüksek Lisans mezuniyet not ortalaması minimum 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Haberleşme, Bilgisayar, Kontrol, Kontrol ve Otomasyon, Mekatronik, Enerji, Matematik, Makine, İmalat, Uçak, Uzay, Maden, Jeoloji, Endüstri, Gemi inşaatı ve gemi makineleri, Enerji mühendisliği lisans mezunları tercih edilir. Lisans mezuniyette temel mühendislik bilgileri eksik bulunan adayların, 1 yıl süreyle Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında lisans dersleri almaları gerekebilir. Adaylar, Doktora eğitiminden beklentilerini ve amaçlarını içeren bir niyet mektubunu, Özgeçmişi ve varsa Yayınları ile beraber sunmalıdır. Adayların başvuru sırasında, yürütücülüğünde doktora çalışması yapmayı planladıkları öğretim üyesinden aldıkları, çalışma konusunu da içerir bir kabul mektubu sunmaları gerekmektedir.
Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Elektrik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. 4 yıllık lisans diploması sahibi olmak koşulu ile Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Haberleşme, Bilgisayar, Kontrol, Kontrol ve Otomasyon, Mekatronik, Enerji, Matematik, Makine, İmalat, Uçak, Uzay, Maden, Jeoloji, Endüstri, Gemi inşaatı ve gemi makineleri, Enerji mühendisliği mezunları tercih edilir.
Lisans mezuniyette temel mühendislik bilgileri eksik bulunan adayların, 1 yıl süreyle Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında lisans dersleri almaları gerekebilir.
Elektronik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum Lisans mezuniyet ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır.Minimum Yüksek Lisans mezuniyet not ortalaması minimum 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Elektronik ve Haberleşme Müh, Elektronik Müh, Telekomünikasyon Müh, Bilgisayar Müh., Elektrik-Elektronik Müh., Elektrik Müh., Kontrol Müh., Mekatronik Müh. (Elektronik Müh. YL derecesi aranır), Makine Müh. (Elektronik Müh. YL derecesi aranır) derecesine sahip olmak. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.9/4.0 (97.66/100).
Elektronik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.00 (67.33/100) olmalıdır. Elektronik ve Haberleşme Müh., Elektronik Müh., Telekomünikasyon Müh., Bilgisayar Müh., Elektrik-Elektronik Müh., Elektrik Müh., Kontrol Müh., Mekatronik Müh., Makine Müh.,Fizik Müh. lisans derecesine sahip olmak.
Endüstri Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156).Lisans mezuniyet ortalaması minimum 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.00 (76.66/100) olmalıdır. 1. Lisansı veya yüksek lisansı Endüstri Mühendisliği, Mühendislik Yönetimi, Yöneylem Araştırması veya İşletme Mühendisliği programlarından olanlar başvurabilir. 2. Programa kabul edilen öğrenciler kabul edildikten sonra, gerekirse bilimsel hazırlık dahil olmak üzere Program Yürütme Kurulu'nun öngördüğü koşulları yerine getirmek zorundadır. 3. Aşağıdaki tez çalışma alanlarında çalışacak öğrenciler tercih edilecektir: 1. Endüstri 4.0 ve veri analitiği 2) Veri madenciliği 3) Sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi 4) Lokasyon analizi ve araç rotalama 5) Üretim planlama ve kontrol 6) Hizmet sistemleri 7) Stratejik planlama 8) İnovasyon yönetimi. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Endüstri Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 85 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 740, yeni sistem GRE Quantitative minimum 158). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır. 1. Mühendislik lisans programlarından mezun olanlar başvurabilir. 2. Programa kabul edilen öğrenciler, gerekli durumlarda bilimsel hazırlık da dahil olmak üzere Program Yürütme Kurulu'nun öngördüğü koşulları yerine getirmek zorundadır.
Endüstri Ürünleri Tasarımı (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149).Lisans mezuniyet ortalaması minimum 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.00 (76.66/100) olmalıdır. Endüstri Ürünleri Tasarımı/Endüstriyel Tasarım, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin tüm bölümleri, Endüstri, Makine, İşletme, Malzeme, Elektronik-Elektrik, Bilgisayar, Tekstil Mühendislikleri, İktisat, Tarih, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji Bölümleri mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Endüstri Ürünleri Tasarımı (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative minimum 149).Lisans mezuniyet ortalaması minimum 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Endüstri Ürünleri Tasarımı/Endüstriyel Tasarım, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin tüm bölümleri, Endüstri, Makine, İşletme, Malzeme, Elektronik-Elektrik, Bilgisayar, Tekstil Mühendislikleri, İktisat, Tarih, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji Bölümleri mezunları başvurabilir.
Enerji Bilimi&Teknolojileri (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 85 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 740, yeni sistem GRE Quantitative minimum 158). Minimum Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır. Tezli Tüm Mühendislikler ve Temel Bilimler mezunları başvurabilir.
Enerji Bilimi&Teknolojileri (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır. Tüm Mühendislikler ve Temel Bilimler Mezunları başvurabilir.
Fizik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum Lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.0 (53.33/100) olmalıdır. Minimum Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Tüm Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Malzeme, Metalurji, Kimya, Matematik, Fizik Mühendisliği lisans programı mezunları, Tüm Üniversitelerin Fizik ve Matematik Lisans programı mezunları, İTÜ Fizik Mühendisliği Lisans Programımız ile yandal ya da ÇAP yapmış/yapmakta olan (bitirmemiş olabilir) İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimyagerlik Lisans Programları mezunları, Tüm Üniversitelerin Astronomi Lisans Programı mezunu olup, yüksek lisans derecesini Fizik ya da Fizik Mühendisliği programından almış olanlar başvurabilirler.
Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Fizik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.00 (53.33/100) olmalıdır. Tüm Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Malzeme, Metalurji, Kimya, Matematik, Fizik Mühendisliği lisans programı mezunları, - Tüm Üniversitelerin Fizik ve Matematik Lisans programı mezunları, - İTÜ Fizik Mühendisliği Lisans Programımız ile yandal ya da ÇAP yapmış/yapmakta olan (bitirmemiş olabilir) İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimyagerlik Lisans Programları mezunları başvurabilirler.
Gayrimenkul Geliştirme (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652,yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır. Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, Ekonomi, İşletme, Muhendislik, Jeodezi ve Fotogrametri Muhendisliği, İnşaat Muhendisliği, İstatistik, Hukuk, KamuYönetimi, Uluslararası İlişkiler mezunları başvurabilir. İstenen standart belgelerin dışında 500 kelimelik Niyet Mektubu (Intention Letter) istenmektedir.
Geleneksel Danslar (Tezsiz) (YL) ALES Şartı aranmamaktadır. Not ortalaması yoktur Sınav, yazılı ve uygulamalı sınav olarak iki bölümden oluşmaktadır. Adaylar uygulamalı sınav için alanla ilgili görsel veya işitsel bir sunum veya performans sunumu hazırlamalıdır. (maksimum 5 dk.) (performans sunumu yapacak adaylar dans için uygun giysiler ve ayakkabı giymelidir.) Aşağıdaki belgeler komisyon üyelerinin ön değerlendirmeleri için mülakattan bir gün önce Program Koordinatörlüğü'ne teslim edilmelidir. 1) Yabancı Dil Belgesi (SBE Başvuru Şartları) 2)Özgeçmiş ve adayın çalışmalarının yer aldığı dosya 3)Referans Mektubu (minimum 2 adet) 4) Programa başvurma gerekçesi ve çalışmak istediği konu ile ilgili niyet mektubu.
Geleneksel Danslar (YL) ALES Şartı aranmamaktadır. Not ortalaması yoktur Sınav, yazılı ve uygulamalı sınav olarak iki bölümden oluşmaktadır. Adaylar uygulamalı sınav için alanla ilgili görsel veya işitsel bir sunum veya performans sunumu hazırlamalıdır. (maksimum 5 dk.) (performans sunumu yapacak adaylar dans için uygun giysiler ve ayakkabı giymelidir.) Aşağıdaki belgeler komisyon üyelerinin ön değerlendirmeleri için mülakattan bir gün önce Program Koordinatörlüğü'ne teslim edilmelidir. 1) Yabancı Dil Belgesi (SBE Başvuru Şartları) 2)Özgeçmiş ve adayın çalışmalarının yer aldığı dosya 3)Referans Mektubu (minimum 2 adet) 4) Programa başvurma gerekçesi ve çalışmak istediği konu ile ilgili niyet mektubu.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.00 (60.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdr. Gemi İnşaatı ve Gemi Mak. Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Makina Mühendisliği mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.00 (60.33/100) olmalıdır. Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.00 (60.33/100) olmalıdır. Minimum Yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.00 (76.66/100) olmalıdır. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Uçak Müh. ve Uzay Mühendisliği mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Gemi ve Deniz Teknolojisi Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4 (60.33/100) olmalıdır. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Geomatik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4.00 (62.66/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Geomatik Mühendisliği Bölümü, Harita Mühendisliği Bölümü, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Çevre Mühendisliği Bölümü, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Maden Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Deniz Bilimleri Bölümü, Uzay Teknolojisi Bölümü, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü, Matematik Mühendisliği Bölümü, Fizik Mühendisliği Bölümü, Orman Mühendisliği Bölümü, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Jeofizik Mühendisliği Bölümü mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Geomatik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4.0 (62.66/100) olmalıdır. Geomatik Mühendisliği Bölümü, Harita Mühendisliği Bölümü, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Çevre Mühendisliği Bölümü, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Maden Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Deniz Bilimleri Bölümü, Uzay Teknolojisi Bölümü, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü, Matematik Mühendisliği Bölümü, Fizik Mühendisliği Bölümü, Orman Mühendisliği Bölümü, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Jeofizik Mühendisliği Bölümü mezunları tercih edilir.
Gıda Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum Lisans mezuniyet notu 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet notu 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Gıda Mühendisliği Lisans, Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.8/4.0 (95.33/100).
Gıda Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4.0 (70.83/100) olmalıdır. Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Eczacılık, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Kimya, Veterinerlik (Gıda Hijyeni), Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süt Teknolojisi, Biyomühendislik, Beslenme ve Diyetetik, Biyoteknoloji, Su ürünleri işleme teknolojisi/mühendisliği lisans mezunları başvurabilir.
Hesaplamalı Bilim&Mühendislik (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Açıköğretim Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakülteleri mezunları öğrencilerine kapalıdır.
Hesaplamalı Bilim&Mühendislik (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans ortalaması 2.4/4.0 (62.66/100) olmalıdır. Açıköğretim Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakülteleri mezunları öğrencilerine kapalıdır.
Hidrolik&Su Kaynakları (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720,yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4 (60.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet notu 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. İnşaat. Müh., Çevre Müh., Geomat Müh., Meteoroloji Müh., Hidrojeoloji bölümlerinden birinden mezun olmak veya Hidrolik ve Su Kaynakları Programı ile Kıyı Bilimleri ve Mühendisliğinden birinden Yüksek Lisans Yapan adaylar tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Hidrolik&Su Kaynakları (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.00 (60.33/100) olmalıdır. İnşaat Müh., Çevre Müh., Geomatik Müh., Meteoroloji Müh., Hidrojeoloji Müh. mezunları tercih edilir.
Isı-Akışkan (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Makina, Uçak, Uzay, Gemi, İmalat, Mekatronik, Kimya ve Enerji Mühendisliği
mezunları tercih edilir.
İç Mimari Tasarım Uluslararası (YL) ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 70 olmalıdır. Eski sistem GRE Quantitative 658 yeni sistem GRE Quantitative 152 olmalıdır. Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4 (70.83/100) olmalıdır. İç Mimarlık, Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunları tercih edilir. İç mimarlık/Mimarlık/ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü (iç mimarlık ile ilgili deneyim sahibi olmaları tercih sebebidir) lisans derecesine sahip olmak
-Öğrencilik dönemi ve mesleki uygulama çalışmalarını içeren portfolyo
- Niyet mektubu
- Araştırma/Tez Önerisi, maksimum 1000 kelime.
İktisat (İngilizce) (DR) ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 80 olmalıdır (GMAT minimum 600). eski sistem GRE Quantitative 700 yeni sistem GRE Quantitative 155 olmalıdır. Minimum yüksek lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır. Herhangi bir bölüm/ program kısıtlaması bulunmamaktadır. İngilizce yeterliliğini gösterir ve İTÜ Senatosu tarafından kabul edileceği belirtilmiş belgelerden biri. 2 referans mektubu
Doktora yapma amacını açıklayan kısa bir yazı
İktisat (İngilizce) (YL) ALES Eşit Ağırlık Puanı minimum 80 olmalıdır (GMAT minimum 600). eski sistem GRE Quantitative 700 yeni sistem GRE Quantitative 155 olmalıdır.Minimum lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır.
İşletme (DR) ALES Eşit Ağırlık veya Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır. Eski sistem GRE Quantitative 700 yeni sistem GRE Quantitative 155 olmalıdır. GMAT en az 540 olmalıdır. Minimum yüksek lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır.
İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Sosyal Bilimler veya Mühendislik Fakültelerinden lisans veya yüksek lisans derecesi almış olanlar başvurabilir. Özgeçmiş; lisans ve yüksek lisans transkriptleri; ALES, GRE veya GMAT belgesi; İngilizce yeterlik belgesi; iki adet referans mektubu; niyet mektubu; araştırma önerisi yazısı (sisteme yüklenmelidir - en fazla 3 sf); ön olur yazısı (aday tez danışmanı olması muhtemel bir öğretim üyesiyle önceden görüşüp ön olurunu almalıdır); uluslararası endeksli bir yayın (yalnızca lisans diplomasıyla başvuranlar için gerekli).Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (85/100).
İşletme (Tezsiz) (YL) ALES Eşit Ağırlık Puanı veya Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (GMAT minimum 540). eski sistem GRE Quantitative 700 yeni sistem GRE Quantitative 155 olmalıdır.Minimum lisans ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır.
Bütün lisans programları ( İTÜ İşletme Müh. ve İTÜ Endüstri Müh. Bölümlerinden mezun olanlar başvuramaz.) başvurabilir.Adayın İngilizce yeterliliğini kanıtlayan belge ve iki adet referans mektubu getirmeleri gerekmektedir.
İşletme (YL) ALES Eşit Ağırlık Puanı veya Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır.GMAT minimum 540, eski sistem GRE Quantitative 700 yeni sistem GRE Quantitative 155 olmalıdır. Minimum lisans ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır.
Bütün lisans programları ( İTÜ İşletme Müh. ve İTÜ Endüstri Müh. Bölümlerinden mezun olanlar başvuramaz) başvurabilir. Adayın İngilizce yeterliliğini kanıtlayan belge ve iki adet referans mektubu getirmeleri gerekmektedir. Not: Adayın motivasyon ve araştırma potansiyelini yansıtan niyet mektubu (kısa bir araştırma konusu da içermelidir.
İşletme Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum Lisans mezuniyet not ortalaması 2.0/4.00 (53.33/100), yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.25/4.00 (82.5/100) olmalıdır. Adayın lisans veya yüksek lisans derecesi mühendislik alanında olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
İşletme Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 78 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 712, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4 (65/100) olmalıdır. Başvuran adayların lisansı Mühendislik alanında olmalı.
Jeodinamik (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Yüksek Lisans ortalaması minimum 3.0 /4.0 (76.66/100) olmalıdır.
Jeodinamik (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149).
Jeofizik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.00 (76.66/100) olmalıdır. Jeofizik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Maden Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği
mezunları tercih edilir. Detay: Lisans derecesi ile doktoraya başvuran adayların ABET veya MÜDEK akreditasyonu almış programlardan mezun olmaları gerekmektedir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Jeofizik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4.00 (58/100) olmalıdır. Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Maden Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Jeoloji Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.25/4.0 (59.16/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. İTÜ'nün tüm programları ile
Diğer üniversitelerin mühendislik bölümleri başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Jeoloji Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610, yeni sistem GRE Quantitative 149). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4.00 (59.16/100) olmalıdır. İTÜ nün tüm programları ile diğer üniversitelerin tüm mühendislik programları mezunları başvurabilir.
Katı Cisimlerin Mekaniği (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır. Makina Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gemi İnşaat Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Kentsel Tasarım (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634,yeni sistem GRE Quantitative minimum 150).Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4 (67.33/100) olmalıdır. Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı mezunları tercih edilir.
Kıyı Bilimleri ve Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720,yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Minimum Yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.2/4 (81.33/100) olmalıdır. İnşaat. Müh., Çevre Müh., Geomat Müh., Meteoroloji Müh., Hidrojeoloji bölümlerinden birinden mezun olmak veya Hidrolik ve Su Kaynakları Programı ile Kıyı Bilimleri ve Mühendisliğinden birinde Yüksek Lisans Yapmak mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Kıyı Bilimleri ve Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4 (60.33/100) olmalıdır. İnşaat Müh., Çevre Müh., Geomatik Müh., Meteoroloji Müh., Hidrojeoloji Bölümü mezunları tercih edilir.
Kimya (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.4/4.0 (62.66/100) olmalıdır. Minimum Yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4 (76.66/100) olmalıdır. Kimya, Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği, Kimya öğretmenliği, Gıda müh., Çevre müh., Eczacılık, Biyokimya mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Kimya (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 68 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 665, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır. Kimya, Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği, Kimya öğretmenliği mezunları başvurabilir.
Kimya Programı dışından gelenler için bilimsel hazırlık uygulanabilir
Kimya Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 85 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 740, yeni sistem GRE Quantitative minimum 158). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.1/4.0 (79/100) olmalıdır. Lisans veya yüksek lisans eğitimlerinin en az birini Kimya Mühendisliği Programında tamamlamış mezunlar başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Kimya Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Dört yıllık lisans diploması olanlar yüksek lisansa başvurabilir.
Konstrüksiyon (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Makina, İmalat, Otomotiv, Mekatronik, Uçak, Uzay, Endüstri, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Programları mezunları başvurabilir.
Makina, İmalat ve Otomotiv mühendisliği lisans programı mezunları dışında diğer bölümlerden lisans diploması olanlara bilimsel hazırlık programı uygulanır.
Kontrol ve Otomasyon Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.15/4.0 (80.16/100) olmalıdır. 4 yıllık mühendislik bölümlerinden mezunlar tercih edilir.
Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.75/4.0 (94.16/100).
Kontrol ve Otomasyon Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. 4 yıllık mühendislik bölümlerinden mezun olan adaylar kabul edileceklerdir.
Maden Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Maden Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Çevre Mühendisleri , Jeoloji Mühendisleri, Jeofizik Mühendisleri, Metalurji ve Malzeme Mühendisleri, Kimya Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Mekatronik Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.55/4.0 (89.5/100).
Maden Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 60 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 634, yeni sistem GRE Quantitative minimum 150). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4 (58/100) olmalıdır. Maden Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Çevre Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Jeofizik Mühendisleri, Metalurji ve Malzeme Mühendisleri, Kimya Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Mekatronik Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Makina Dinamiği,Titreşim&Akustiği (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum Lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Mekanik alt yapısına sahip tüm mühendislik programları mezunları başvurabilir.
Makina Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır.) Makina, Uçak, Uzay, Gemi, İmalat, Mekatronik, Kimya, Enerji Müh. mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Malzeme Bilimi ve Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Tüm mühendislik programları ve temel bilim programları mezunları başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Malzeme Bilimi ve Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.8/4.0 (72/100) olmalıdır. Tüm mühendislikler ve temel bilimler mezunları tercih edilir.
Malzeme Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4 (67.33/100) olmalıdır. Anabilim Dalımız Programına; Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Makine Mühendisliği, Seramik Mühendisliği, Uçak-Uzay Mühendisliği, Gemi İnşaat Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Kimya Bölümü lisans programlarından mezun olan öğrenciler alınacaktır.
Malzeme ve İmalat (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.4/4 (62.66/100) olmalıdır. İmalat, Makina, Uçak, Gemi, Uzay, Malzeme ve Metalurji Mühendisliği programlarından mezunlar tercih edilir.
Matematik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum Lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100), Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.00 (76.66/100) olmalıdır. Matematik ve Matematik Mühendisliği mezunları başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Matematik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Matematik Mühendisliği, Matematik ve Fizik Lisans, Mühendislik Lisans mezunları tercih edilir.
Mekatronik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.25/4.0 (59.16/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. 4 yıllık mühendislik fakültelerinden ve mühendislik alanındaki yüksek lisans programlanndan mezun adaylar kabul edilecektir. Lisans dereceleri eğitim fakültelerinden olan adaylar kabul edilmeyeceklerdir. Doktora başvurusu yapan adayların, mekatronik programı akademik kurulundan bir öğretim üyesinden birlikte çalışacaklarına ilişkin imzalı bir niyet mektubunu mülakat sırasında sunmalan beklenir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Mekatronik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4.0 (59.16/100) olmalıdır. 4 yıllık mühendislik fakültelerinden mezun adaylar kabul edilecektir. Eğitim Fakültesi mezunları kabul edilmeyecektir.
Metalurji&Malzeme Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Anabilim Dalımız Programına; Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Seramik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Fen Bilimleri Alanındaki Diğer Branşlar (Kimya, Fizik). Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü dışındaki mühendislik dallarından ve diğer branşlardan başvuran adaylar bilimsel hazırlık dersleri almak zorundadırlar. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.6/4.0 (90.66/100).
Mimari Tasarım (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652,yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.75/4.0 (70.83/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır. Mimari Tasarım, Kentsel Tasarım, İç Mimarlık, Çevre Kontrolü Yapı Teknolojisi, Mimarlık Tarihi, Restorasyon, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Mimari Tasarım (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652,yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4.0 (70.83/100) olmalıdır. Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı mezunları tercih edilir.
Mimari Tasarımda Bilişim (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE minimum 155).Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.8/4.0 (72/100) olmalıdır. Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır. Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enformasyon Teknolojileri mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Mimari Tasarımda Bilişim (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652,yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.8/4.0 (72/100) olmalıdır. Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enformasyon Teknolojileri mezunları tercih edilir.
Mimarlık (Tezsiz) (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652,yeni sistem GRE Quantitative minimum 151).Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.65/4 (68.5/100) olmalıdır. Mimarlık Lisans mezunları kabul edilmektedir.
Mimarlık Tarihi (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Minimum Lisans mezuniyet not ortalaması 2.55/4.00 (66.16/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans otalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Mimarlık, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Tarih, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehircilik, İnşaat Mühendisliği bilim dallarında Yüksek Lisans programları mezunları başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Mimarlık Tarihi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149).Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.55/4 (66.16/100) olmalıdır. Mimarlık, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Tarih, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehircilik, İnşaat Mühendisliği mezunları başvurabilir.
Moleküler Biyoloji Genetik&Biyoteknoloji (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum Lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100). Disiplinler arası bir program olduğu için, tüm Fen Bilimleri ve Mühendsilik lisans programları başvurabilirler.
Moleküler Biyoloji Genetik&Biyoteknoloji (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Disiplinler arası bir program olduğu için, tüm Fen Bilimleri ve Mühendsilik lisans programları başvurabilirler
Mühendislik Yönetimi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4.00 (70.83/100) olmalıdır. Programa üniversitelerin mühendislik programı mezunları tercih edilir.
Müzik (DR) ALES Şartı aranmaz. Ek istenen belgeler: Özgeçmiş ve alanla ilgili çalışmalarını içeren portfolyo.
Müzik (II.Öğretim Tezsiz) ALES Şartı aranmaz. Ek belge: portfolyo.
Müzik (YL) ALES Şartı aranmaz. Ek istenen belgeler: 4 yıllık lisans mezuniyeti ile Özgeçmiş ve alanla ilgili çalışmalarını içeren portfolyo.
Müzik Teorisi ve Kompozisyon (YL) ALES Şartı aranmamaktadır. Müzik Teorisi ve Kompozisyon Yüksek Lisans Programı başvuru koşulları için İstanbul Teknik Üniversitesi senatosunun ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün belirlediği kriterler uygundur.Aşağıdaki belgeler komisyon üyelerinin ön değerlendirmeleri için mülakattan bir gün önce Müzik Teorisi Bölüm Sekreterliği'ne teslim edilmelidir. Yabancı dil belgesi, minimum 2 adet Referans Mektubu, Programa başvurma gerekçesi ve çalışmak istediği konu ile ilgili niyet mektubu, Özgeçmiş ve adayın çalışmalarının yer aldığı dosya.
Müzikoloji (YL) ALES Şartı aranmamaktadır. Aşağıdaki belgeler komisyon üyelerinin ön değerlendirmeleri için mülakattan bir gün önce Bölüm Sekreterliği'ne teslim edilelidir.1)SBE Belgelerine , dil belgesi (olmayanlar 1 sene içinde getirecektir.)2)Referans Mektubu minimum 2 adet)3)Programa başvurma gerekçesi ve çalışmak istediği konu ile ilgili niyet mektubu 4) Özgeçmiş ve adayın çalışmalarının yer aldığı dosya.
Müzikoloji ve Müzik Teorisi (DR) ALES şartı aranmamaktadır. Müzikoloji ve Müzik Teorisi Doktora Programı başvuru koşulları için İstanbul Teknik Üniversitesi senatosunun ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün belirlediği kriterler uygundur.Aşağıdaki belgeler komisyon üyelerinin ön değerlendirmeleri için mülakattan bir gün önce Bölüm Sekreterliği'ne teslim edilmelidir. Yabancı dil belgesi, minimum 2 adet Referans Mektubu, Programa başvurma gerekçesi ve çalışmak istediği konu ile ilgili niyet mektubu, Özgeçmiş ve adayın çalışmalarının yer aldığı dosya.
Nano Bilim ve Nano Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum Lisans mezuniyet not ortalaması 2.70/4.00 (69.66/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Nano Bilim ve Nano Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 72 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 685, yeni sistem GRE Quantitative minimum 153). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.65/4 (68.5/100) olmalıdır.
Otomotiv (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Tüm Mühendislik Programları mezunları başvurabilir. Lisans seviyesinde "Taşıt Tekniği" ve "İçten Yanmalı Motorlar" (veya benzeri) konularda ders almamış öğrencilere bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.
Oyun ve Etkileşim Teknolojileri (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği., İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Uçak- Uzay Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve diğer eşdeğer mühendislik programları, Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunları tercih edilir.
Petrol ve Doğal Gaz Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Lisans diploması tüm mühendislik programlarından veya temel bilimlerden (sosyal bilimler hariç) olmalıdır.
Peyzaj Mimarlığı (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.70/4.0 (69.66/100) olmaldırı. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır. Tüm programlardan öğrenci kabul edilecektir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Peyzaj Mimarlığı (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.7/4.0 (69.66/100) olmalıdır. Peyzaj Mimarlığı, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunları tercih edilir.
Polimer Bilim ve Teknolojisi (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmaldırı. Minimum Yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4 (76.66/100) olmalıdır. Başvuranların Kimya, Fizik, Biyoloji Lisans, Eczacılık veya tüm mühendislik dallarının birinden Yüksek Lisans derecesi almış olmak gerekir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Polimer Bilim ve Teknolojisi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Başvuranların Kimya, Fizik,Biyoloji lisans, Eczacılık veya tüm mühendislik dallarının birinden mezun olmaları gerekmektedir.
Proje ve Yapım Yönetimi (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği bölümü mezunları başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Proje ve Yapım Yönetimi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Radyasyon Bilim ve Teknoloji (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.25/4.0 (59.16/100) olmalıdır. Tüm mühendislik ve Temel Bilimler mezunları başvurabilir.
Raylı Sistemler Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.2/4.0 (58/100) olmalıdır. Bütün mühendislik programları mezunları başvurabilir.
Restorasyon (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Restorasyon (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve İnşaat Müh. mezunları tercih edilir.
Sanat Tarihi (DR) ALES Sözel Puanı minimum 70 olmalıdır. Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması 3.3/4.0 (83/100) olmalıdır. Adayların lisans veya yüksek lisans eğitimlerini sanat tarihi veya bu alanla ilişkili bir disiplinde tamamlamış olmaları beklenmektedir. Lisans programından direkt geçiş kabul edilmemektedir. İki adet referans mektubu (mülakata getirilecek), En az 1000 kelimelik Yüksek Lisans tezinin sonuçlarını anlatan bir yazı (sisteme yüklenecek), En az 1000 kelimelik, çalışma önerisi içeren bir niyet mektubu.(Sisteme yüklenecek), Özgeçmiş sisteme yüklenecek, İTÜ içinden bir öğretim üyesinin doktora çalışmasını birlikte yürütmeyi kabul ettiğine dair bir mektup.
Sanat Tarihi (YL) ALES Sözel Puanı minimum 70 olmalıdır. İstenen tüm belgeler mülakat öncesinde teslim edilecektir. 1- Yabancı dil belgesi 2- İki adet referans mektubu (mülakata getirilecek). 3- En az 500 kelimelik, çalışma önerisi içeren bir niyet mektubu (Sisteme yüklenecek) 4- Özgeçmiş (sisteme yüklenecek).
Savunma Teknolojileri (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Mühendislik programlarından mezunlar başvurabilir.
Seramik (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Anabilimdalımız Programına; Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Makine Mühendisliği, Seramik Mühendisliği, Uçak-Uzay Mühendisliği, Gemi İnşaat Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Kimya Bölümü lisans programlarından mezun olan öğrenciler alınacaktır.
Sistem Dinamiği&Kontrol (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Makina, Uçak, Elektrik, Elektronik, Kontrol, Mekantronik, Gemi inşaat Mühendislikleri mezunları tercih edilir.
Siyasal ve Toplumsal Düşünceler (DR) ALES Eşit Ağırlık veya Sözel Puanı minimum 70 olmalıdır eski sistem GRE Quantitative 675 yeni sistem GRE Quantitative 152 olmalıdır. (GMAT Minimum 540 olmalıdır) Yüksek Lisans ortalaması minimum 3.25/4.0 (82.5/100) olmalıdır. Siyaset Çalışmaları, Siyaset Bilim, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Felsefe ve Sosyoloji gibi sosyal bilim alanlarıda tezli yüksek lisans programını tamamlayanlar. Program kabul komisyonunun gerekli görürse,adayların bir dönem bilimsel hazırlık programına katılmasını talep edebilir. Bu dönem (6+3 koşulu haricinde) 3 dersten oluşur. 1. Transkirpt,
2. ALES, GRE veya GMAT sınav sonuç belgesi.
3. En az 2 adet akademik referans mektubu,
4. Adayın programa başvurma amacını açıklayan İngilizce yazılmış Program Amaç Yazısı ya da Kısa Araştırma Önerisi, (1500 kelime)
5. Yüksek lisans tezinin bir kopyası.
6. Curriculum Vitae (CV).
7.İTÜ senatosunca kabul edilen İngilizce yeterliliği gösterir belge.
Siyaset Çalışmaları (YL) ALES Eşit Ağırlık Puanı veya Sözel Puanı 65 olmalıdır eski sistem GRE Quantitative 652 yeni sistem GRE Quantitative 151 olmalıdır. (GMAT Minimum 540 olmalıdır) Lisans ortalaması minimum 2.5/4.0 (65/100) olmalıdır. Bütün lisans programları. Lisans öğrenimlerini Siyaset Çalışmaları, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Felsefe veya Sosyoloji alanı dışında tamamlayan öğrenciler, program kabul komisyonunun alacağı karara bağlı olarak 1 dönem bilimsel hazırlık programına katılırlar. Bu dönem (6+3 koşulu haricinde) 3 dersten oluşur. "1. Transkirpt.
2. ALES, GRE veya GMAT sınav sonuç belgesi.
3. En az 2 adet akademik referans mektubu.
4. Adayın programa başvurma amacını açıklayan İngilizce yazılmış Program Amaç Yazısı ya da Kısa Araştırma Önerisi (1500 kelime).
5. İngilizce yazılmış olan 1 adet dönem veya araştırma ödev örneği (5000-6000 kelime).
6.Curriculum Vitae (CV).
7.İTÜ senatosunca kabul edilen İngilizce yeterliliği gösterir belge.
Şehir Planlama (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4.0 (70.83/100) olmalıdır. Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Coğrafya, Geomatik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Sosyoloji, Hukuk, İşletme, İstatistik, Ekonomi, Meteoroloji Mühendisliği mezunları tercih edilir.
Şehir ve Bölge Planlama (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.75/4.0 (70.83/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Ekonomi, Sosyoloji, Hukuk, İstatistik, Coğrafya, Geomatik müh. İnşaat Müh. Çevre Müh. Jeoloji Müh. Jeofizik Müh. Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimleri, İşletme, Bilgisayar Müh. Endüstri Müh. mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Tekstil Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Tekstil Müh.nde lisans ve/veya yüksek lisans derecesi veren programların mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Tekstil Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.3/4.0 (60.33/100) olmalıdır. 4 yıllık Lisans Mühendislik Programları mezunları (Tekstil Müh. dışındaki programların mezunları için bilimsel hazırlık programı uygulanır) başvurabilir.
Telekomünikasyon Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.00 (67.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Elektronik ve haberleşme müh, telekomünikasyon müh, elektronik müh, bilgisayar müh, elektrik-elektronik müh, elektrik müh., kontrol mühendisliği matematik mühendisliği veya fizik mühendisliği lisans derecesine ve aynı dallardan birisinden bir mühendislik yüksek lisans derecesine sahip olmak. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.9/4.0 (97.66/100).
Telekomünikasyon Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Elektronik ve haberleşme müh, telekomünikasyon müh, elektronik müh, bilgisayar müh, elektrik-elektronik müh, elektrik mühendisi, kontrol mühendisliği, fizik müh., matematik müh. derecelerinden en az birisine sahip olmak gerekmektedir.
Uçak ve Uzay Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700,yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.15/4.0 (80.16/100) olmalıdır. 1) İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümleri 2) Bütün üniversitelerin mühendislik bölümlerinde yüksek lisansını tamamlamış olanlar (Bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır) başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.25/4.0 (82.5/100).
Uçak ve Uzay Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. 1) İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümleri 2) Harp okullarının havacılık, uzay, makine ve elektrik/elektronik bölümleri (Gerekli görülen bilimsel hazırlık programı alınacaktır) 3) Bütün üniversitelerin mühendislik bölümleri (Gerekli görülen bilimsel hazırlık programı alınacaktır)
Ulaştırma Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet ortalaması 2.45/4.0 (63.83/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.0/4.0 (76.66/100) olmalıdır. Mühendislik, mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama lisans diplomalarından birine sahip olmak, ulaştırma müh. konusunda yüksek lisans mezunu olmak veya ulaştırma alanında çalışıyor olmak. Ek bilgi; Danışman kabul mektubu gerekli. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 4.0/4.0 (100/100).
Ulaştırma Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 65 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 652, yeni sistem GRE Quantitative minimum 151). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.35/4.0 (61.5/100) olmalıdır.Tüm Mühendislikler, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama. İnşaat Müh. mezunları başvurabilir. Bu programlar dışındaki programlardan gelenler 2 zorunlu bilimsel hazırlık dersi alacaklar. Bu uygulama İTÜ İnşaat Müh. Bölümü dışından gelen inşaat müh için de geçerli olabilir.
Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155).
Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675,yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.5/4.00 (65/100) olmalıdır.
Üretim Metalurjisi&Teknolojileri Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.0 (67.33/100) olmalıdır. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Seramik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Fen Bilimleri Alanındaki Diğer Branşlar (Kimya, Fizik).
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü dışındaki mühendislik dallarından ve diğer branşlardan başvuran adaylar bilimsel hazırlık dersleri almak zorundadırlar.
Yapı Bilimleri (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum Lisans mezuniyet ortalaması 2.75/4.00 (70.83/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Fizik, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Yapı İşletmesi (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.00 (67.33/100) olmalıdır. Yalnız İnşaat Müh. Bölümü mezunları tercih edilir.
Yapı Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 70 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 675, yeni sistem GRE Quantitative minimum 152). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.55/4.00 (66.16/100) olmalıdır. İnşaat Müh. Bölümü mezunları tercih edilir.
Yapı Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.55/4.0 (66.16/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet not ortalaması 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. İnşaat Mühendisliği lisans ve İnşaat Mühendisliği Yapı, Deprem Mühendisliği ve Yapı İşletmesi yüksek lisans mezunları tercih edilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Yer Sistemi Bilimleri (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149). Yüksek Lisans ortalaması minimum 3.0 /4.0 (76.66/100) olmalıdır.
Yer Sistemi Bilimleri (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 55 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 610,yeni sistem GRE Quantitative minimum 149).
Zemin Mekaniği&Geoteknik Müh. (DR) ALES Sayısal Puanı minimum 80 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 720, yeni sistem GRE Quantitative minimum 156). Minimum Lisans mezuniyet ortalaması 2.6/4.00 (67.33/100) olmalıdır. Minimum yüksek lisans mezuniyet ortalaması 3.2/4.0 (81.33/100) olmalıdır. Sadece İnşaat Mühendisliği Bölümü Lisans derecesi olan ve sadece Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği programından Yüksek Lisans mezunu olan adaylar başvurabilir. Lisanstan Doktoraya başvuru yapmak isteyenler için minimum Lisans ortalaması 3.5/4.0 (88.33/100).
Zemin Mekaniği&Geoteknik Müh. (YL) ALES Sayısal Puanı minimum 75 olmalıdır (eski sistem GRE Quantitative minimum 700, yeni sistem GRE Quantitative minimum 155). Minimum lisans mezuniyet not ortalaması 2.6/4.00 (67.33/100) olmalıdır. Yalnız İnşaat Müh. Bölümü mezunları tercih edilir.
İ.T.Ü. 2018 - 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI (T.C. Vatandaşları için)
ENSTİTÜ ANABİLİM DALI PROGRAM YÜKSEK LİSANS DOKTORA
TÜRK TÜRK
FEN BİLİMLERİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ Elektrik Müh. 40 10
FEN BİLİMLERİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ Elektronik Müh. 30 10
Telekomünikasyon Müh. 35 15
Biyomedikal Müh. 15
FEN BİLİMLERİ KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ Kontrol ve Otomasyon Müh. 25 10
FEN BİLİMLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Müh. 35 15
FEN BİLİMLERİ MATEMATİK Matematik Müh. 15 5
FEN BİLİMLERİ FİZİK Fizik Müh. 20 10
FEN BİLİMLERİ KİMYA Kimya 35 20
FEN BİLİMLERİ GEMİ İNŞAATI MÜH. Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Müh. 15 10
FEN BİLİMLERİ DENİZ TEKNOLOJİ MÜH. Gemi ve Deniz Teknolojisi Müh. 15 10
Açık Deniz Müh. 25
Açık Deniz Müh.(Tezsiz) 25
FEN BİLİMLERİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ Yapı Müh. 50 15
Yapı İşletmesi 15
Hidrolik ve Su Kaynakları 15 5
Zemin Mekaniği ve Geoteknik Müh. 10 5
Ulaştırma Müh. 15 10
FEN BİLİMLERİ JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜHENDİSLİĞİ Geomatik Müh. 45 20
FEN BİLİMLERİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ Çevre Bilimleri, Müh.ve Yönetimi 30 15
Çevre Biyoteknolojisi 20 10
FEN BİLİMLERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ İşletme Müh. 30 10
FEN BİLİMLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ Endüstri Müh. 25 15
FEN BİLİMLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ Mühendislik Yönetimi 20
FEN BİLİMLERİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya Müh. 40 15
FEN BİLİMLERİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Malzeme Müh. 25
Üretim Metalurjisi ve Teknolojileri Müh. 20
Seramik Müh. 15
Metalurji ve Malzeme Müh. 15
FEN BİLİMLERİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ Gıda Müh. 20 15
FEN BİLİMLERİ CEVHER HAZIRLAMA Cevher Hazırlama Müh. 20 10
FEN BİLİMLERİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ Maden Müh. 15 10
FEN BİLİMLERİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ Jeoloji Müh. 20 10
FEN BİLİMLERİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ Jeofizik Müh. 20 5
FEN BİLİMLERİ PETROL VE DOĞAL GAZ MÜHENDİSLİĞİ Petrol ve Doğal Gaz Müh. 5
FEN BİLİMLERİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ Otomotiv 15
Isı-Akışkan 20
Konstrüksiyon 20
Malzeme ve İmalat 15
Makina Dinamiği, Titreşim ve Akustiği 15
Katı Cisimlerin Mekaniği 15
Sistem Dinamiği ve Kontrol 20
Makina Müh. 15
FEN BİLİMLERİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ Tekstil Müh. 25 10
FEN BİLİMLERİ METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ Atmosfer Bilimleri 30 15
FEN BİLİMLERİ MİMARLIK Yapı Bilimleri 10
Mimari Tasarım 30 10
Mimarlık Tarihi 6 5
Mimarlık (Tezsiz) 30
Restorasyon 15 5
Proje ve Yapım Yönetimi 10 5
Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojisi 20
FEN BİLİMLERİ PEYZAJ MİMARLIĞI Peyzaj Mimarlığı 15 5
FEN BİLİMLERİ NANO BİLİM VE NANO MÜHENDİSLİK NanoBilim&Nano Müh. 20 5
FEN BİLİMLERİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMASI Şehir Planlama 15
Bölge Planlama 15
Şehir ve Bölge Planlama 10
FEN BİLİMLERİ BİLİŞİM Mimari Tasarımda Bilişim 15 5
FEN BİLİMLERİ KIYI BİLİMLERİ VE MÜH. Kıyı Bilimleri ve Müh. 15 5
FEN BİLİMLERİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME Gayrimenkul Geliştirme 15
FEN BİLİMLERİ POLİMER BİLİM VE TEKNOLOJİSİ Polimer Bilim ve Teknolojisi 20 10
FEN BİLİMLERİ UÇAK VE UZAY MÜH. Uçak ve Uzay Müh. 40 15
FEN BİLİMLERİ KENTSEL TASARIM Kentsel Tasarım 15
FEN BİLİMLERİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ Mekatronik Müh. 30 10
FEN BİLİMLERİ DENİZ ULAŞTIRMA MÜH. Deniz Ulaştırma Müh. 15 5
FEN BİLİMLERİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri Ürünleri Tasarımı 10 5
FEN BİLİMLERİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ Savunma Teknolojileri 20
FEN BİLİMLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ GENETİK VE BİYOTEKNOLOJİ Moleküler Biyoloji Genetik ve Biyoteknoloji 25 10
FEN BİLİMLERİ MALZEME BİLİMİ VE MÜH. Malzeme Bilimi ve Müh. 15 10
FEN BİLİMLERİ RAYLI SİSTEMLER MÜH. Raylı Sistemler Müh. 20
FEN BİLİMLERİ OYUN VE ETKİLEŞİM TEKNOLOJİLERİ Oyun ve Etkileşim Teknolojileri 20
AVRASYA YER BİLİMLERİ YER SİSTEMİ BİLİMİ Yer Sistemi Bilimi 30 20
AVRASYA YER BİLİMLERİ KATI YER BİLİMLERİ Jeodinamik 30 20
SOSYAL BİLİMLER İŞLETME İşletme (Tezsiz) 15
SOSYAL BİLİMLER İŞLETME İşletme 20 10
SOSYAL BİLİMLER İKTİSAT İktisat (İngilizce) 20 5
SOSYAL BİLİMLER SİYASET ÇALIŞMALARI Siyaset Çalışmaları 12
SOSYAL BİLİMLER SİYASET ÇALIŞMALARI Siyasal ve Toplumsal Düşünceler 6
SOSYAL BİLİMLER MÜZİKOLOJİ VE MÜZİK TEORİSİ Müzikoloji ve Müzik Teorisi 10
SOSYAL BİLİMLER MÜZİKOLOJİ VE MÜZİK TEORİSİ Müzikoloji 10
SOSYAL BİLİMLER MÜZİKOLOJİ VE MÜZİK TEORİSİ Müzik Teorisi ve Kompozisyon 10
SOSYAL BİLİMLER MÜZİK (MIAM) Müzik 10 10
SOSYAL BİLİMLER PERFORMANS ANASANAT DALI Çalgı-Ses 5
Çalgı-Ses (Tezsiz) 5
SOSYAL BİLİMLER PERFORMANS ANASANAT DALI Geleneksel Danslar Programı 10
Geleneksel Danslar Programı (Tezsiz) 10
SOSYAL BİLİMLER SANAT TARİHİ Sanat Tarihi 7 3
SOSYAL BİLİMLER BİLİM,TEKNOLOJİ VE TOPLUM Bilim ve Teknoloji Tarihi 10
SOSYAL BİLİMLER BİLİM,TEKNOLOJİ VE TOPLUM Bilim,Teknoloji ve Toplum 20
SOSYAL BİLİMLER İÇ MİMARİ TASARIM İç Mimari Tasarım Uluslararası (IMIAD) 7
BİLİŞİM HESAPLAMALI BİLİM VE MÜHENDİSLİK Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik 25 7
BİLİŞİM İLETİŞİM SİSTEMLERİ Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama 15 10
BİLİŞİM BİLİŞİM UYGULAMALARI Coğrafi Bilgi Teknolojileri 20 5
BİLİŞİM BİLGİSAYAR BİLİMLERİ Bilgisayar Bilimleri 15 5
BİLİŞİM BİLİŞİM UYGULAMALARI Bilişim Uygulamaları 30 10
BİLİŞİM BİLİŞİM UYGULAMALARI Bilgi Güvenliği Müh.ve Kriptografi 3
ENERJİ NÜKLEER ARAŞTIRMALAR Radyasyon Bilim ve Teknoloji 15
ENERJİ ENERJİ BİLİMİ VE TEKNOLOJİLERİ Enerji Bilimi ve Teknolojileri 35 5
DEPREM MÜH.VE AFET YÖNETİMİ İNŞAAT MÜH. Deprem Müh. 35 4
DEPREM MÜH.VE AFET YÖNETİMİ AFET YÖNETİMİ Afet Yönetimi (Tezsiz) 20