Milli Savunma Üniversitesinde görevlendirilmek üzere öğretmen ve mühendis alınacak

Kaynak : Dpb
İlan Giriş : 17 Mayıs 2018 09:19, Son Güncelleme : 31 Mayıs 2018 16:26
Milli Savunma Üniversitesinde görevlendirilmek üzere öğretmen ve mühendis alınacak

2018 İlkbahar Dönemi ALES puanlarının açıklanması nedeniyle başvurular 03 Haziran 2018 tarihi saat 23.59'a kadar uzatılmıştır. Herhangi bir nedenle başvuru yapamayan adaylara ilave başvuru süresi verilmeyecektir.

KARA, DENİZ VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIKLARINA

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİNDE GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE ÖĞRETMEN VE MÜHENDİS SINIFI MUVAZZAF SUBAY ALIMI

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ..

Son Başvuru Tarihi : 31 Mayıs 2018 (Saat 23.59)

Sınav Yeri : MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA

ADAYLARIN DİKKATİNE!

1. Başvuru, sınav ve sınav sonrası işlemlere ait kurallar bu kılavuzda açıklanmıştır.

2. Alım süresince her türlü resmi duyuru ve bilgilendirme aşağıdaki internet adresinden yapılacaktır.

https://personeltemin.msb.gov.tr

3. Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerekli görüldüğü takdirde değiştirilebilir. İlgili değişiklik yukarıda yer alan internet adreslerinde yayımlanır.

4. İnternet sitelerinden yapılan duyurular tebligat niteliği taşımakta olup, adayların adreslerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

1. MUVAZZAF SUBAYLIK HAKKINDA BİLGİ

a. Bu başvuru kılavuzunun ilgili bölümlerinde; Milli Savunma Üniversitesinde görevlendirilmek üzere Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri K.lıklarında muvazzaf statüde Öğretmen ve Mühendis sınıfı subay olarak istihdam edilmek için kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı, seçim aşamaları, değerlendirme esasları ile muvazzaf subaylığa ilişkin genel bilgiler yer almaktadır. Milli Savunma Üniversitesinde ihtiyaç duyulan kontenjanlar doğrultusunda muvazzaf subay olarak yer almak istiyorsanız, bu kılavuzdaki bilgileri dikkatle okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.

b. Muvazzaf Subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve bu kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan erkek ve kadın adaylardan istihdam edilen subaylardır.

c. Muvazzaf subay adaylarından, tüm seçim aşamalarını geçmelerini müteakip, başarı sıralaması ve yapılacak tercihler esasına göre kontenjana girenler "Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırılması Eğitimi"ne tabi tutulacaktır. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, "Teğmen" rütbesiyle istihdam edilirler.

ç. Özlük ve Mali Haklar

(1) Özlük Hakları:

(a) Rütbe Bekleme Süreleri: 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda muvazzaf subaylar için belirlenen rütbe bekleme süreleri uygulanır.

(b) Atama ve Yer Değiştirme: Dış kaynaktan muvazzaf subaylığa alınanların kıt'a, karargah ve kurumlara atanmalarında TSK Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Bu alım kapsamında temini yapılan subay adaylarının ilk atamaları Milli Savunma Üniversitesine yapılacak olup, müteakip atamaları TSK Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği kapsamında yapılacaktır.

(c) Sağlık: Dış kaynaktan muvazzaf subaylığa alınanların ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kimselerin sağlık işlemlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

(ç) İzin İşlemleri: (I) Temin edilen muvazzaf subay adayları "Subay Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırma Eğitimi" süresince, TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği hükümlerine tabidirler.

(II) "Subay Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırma Eğitimi" dışında; muvazzaf subaylığa alınanların izin işlemleri, 926 sayılı TSK Personel Kanunu ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği ile TSK İzin Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

(d) Konuttan Faydalanma: Kuvvet Komutanlıkları tahsis yetkisindeki konutlardan MSY 319-2 (B) TSK Konut Yönergesi esaslarına uygun şekilde istifade ederler.

(2) Mali Hakları: (a) 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda emsali rütbe ve derecedeki muvazzaf subaylar hakkında uygulanan aylık, tazminat, yan ödeme ve diğer mali ve sosyal haklardan istifade ederler.

(b) Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ile

İlişkileri:

(I) 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilişkilendirilirler ve bu Kanunun subaylara tanıdığı bütün haklardan aynen faydalanırlar.

(II) 205 sayılı Ordu Yardımlaşma Kurumu Kanunu çerçevesinde OYAK Kurumunun daimi üyesidirler.

2. BAŞVURU

a. Muvazzaf Subaylığa Kimler Başvurabilir?

Milli Savunma Üniversitesine Öğretmen veya Mühendis sınıfı subay olarak istihdam edilmek üzere, TABLO-1'de gösterilen kaynak okullarına göre mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında personel alınacaktır. Bu başvuru kılavuzunda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan erkek ve kadın adaylardan;

(1) Başvurduğu branş için uygun (TABLO-1) ve geçerli (2013 - 2018 İlkbahar Dönemi dahil) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav (ALES) puanı (en yüksek olan puan baz alınacaktır) en az 70 olanlar,

(2) En az dört yıl ve daha fazla süreli TABLO-1'de yer alan fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

(3) Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında "yedek subay olamaz" kararı olanlar başvuramazlar.),

(4) Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip TABLO-1'de yer alan en az 4 yıllık fakülte/yüksekokulu bitirenler başvurabileceklerdir.

b . Adaylarda Aranacak Nitelikler Nelerdir?

(1) Genel Başvuru Şartları:

(a) Muvazzaf subay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu 14'üncü maddesi ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askeri Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik 25/a ve 25/b maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımak. Bunlar:

(I) Türk vatandaşı olmak,

(II) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

(III) Sivil ve askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,

(IV) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış

(V) Herhangi bir kadın veya erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamak,

(VI) Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,

(VII) Herhangi bir işte çalışmış veya çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden müspet belge almak,

(VIII)Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak.

(b) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

(c) Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

(2) Öğrenim ile İlgili Şartlar:

(a) TABLO-1'de yer alan 4 yıl süreli fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmuş olmak,

(b) Lisansüstü eğitim zorunluluğu olan branşlarda TABLO-1'de yer alan şartları sağlamak,

(c) Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği veya yurt içi en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokulların programları ile aynı müfredata sahip olduğu, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış belge sahibi olmak,

(ç) Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için ÖSYM tarafından yapılan son beş yıl içerisindeki (2014 dahil) Yabancı Dil Sınav (YDS) notu en az 85 olmak,

(25.02.2016 tarihli ÖSYM Yönetim Kurulu kararında belirtilen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosunda belirtilen yabancı dil sınavlarından notu olan adaylar için YDS 85 notuna denk yabancı dil sınav notu (CPE, TOEFLİBT, CAE, PTE Akademi) kabul edilecektir.)

(d) Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

(3) Yaş ile İlgili Şartlar:

01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

(a) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular),

(b) Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular).

(4) Sağlık ile İlgili Şartlar:

(a) Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat Sınavlarında başarılı olan adaylar, 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde" belirtilen, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan TSK Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarından

"EK-D Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesi 2 No'lu Subay Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa Göre Muvazzaf Subay Olur" kararlı sağlık raporunu almak üzere hastaneye sevk edilecektir.

(b) Sağlık raporu için başvuran adaylar; sevk edildikleri hastanede bulunan sağlık bilgi sonuçlarının sınav merkezince görülebileceğini kabul etmiş sayılırlar. İstenen raporu alamayan adaylar seçim aşamalarından elenmiş sayılacaktır.

(c) Son adayın hastaneye sevk tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde sağlık kurulu raporunun MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına ulaşmış olması gerekir. Bu süre içinde sağlık kurulu raporu ulaşmayan adaylara işlem yapılmaz.

(ç) Hastaneler tarafından düzenlenen "Ön Bildirim Belgesi/Raporu" ve "Sağlık Kurulu Kararı Bildirim Belgesi" kabul edilmeyecektir.

(d) Hastaneler tarafından geçerli sağlık kurulu raporlarının sevk belgesinde talep edilen şekilde düzenlenmemesinden, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına zamanında gönderilmemesinden ve posta gecikmelerinden Milli Savunma Bakanlığı sorumlu değildir.

(5) Özel Şartlar:

(a) 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde" belirtilen boy ve kilo sınırlarında olmak (Adaylar için boy ve kilo oranlarını gösteren nomogram TABLO-2'dedir.),

(b) TABLO-3'te belirtilen branşlarda fiziki yeterlilik testi ile mülakatta başarılı olmak,

(c) Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken çıkarılmamış olmak,

(ç) Halihazırda subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman erbaş veya sözleşmeli er eğitiminde olan adaylardan nasbedilmemiş, sözleşme yapmamış veya yemin etmemiş olmak,

(d) Yedek subaylar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği TABLO-4'te bulunan "Muvazzaf Subay Olur" nitelik belgesini almış olmak; askerlik hizmetini 1111 sayılı Askerlik Kanunu/1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında erbaş ve er olarak yapanlar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği TABLO-5'te bulunan "Muvazzaf Subay Olur" nitelik belgesini almış olmak,

(e) Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yaparken başvuran adaylar için üç sicil amirinden TABLO-6'da bulunan "Uygun Onaylı" nitelik belgesi almak,

(f) Yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gerekmektedir.

c. Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

(1) Adaylar başvurularını 31 Mayıs 2018 (saat 23.59'a kadar) tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

(2) Başvuru sırasında adayların TABLO -1'de yer alan kaynak okulları listesine göre uygun branş tercihi yapmaları gerekmektedir. Branş tercihlerinin yapılmasını müteakip adaylarımızdan öncelik sırasıyla Kuvvet K.lığı tercihi de yapması istenecektir. Hak kaybı yaşanmaması maksadıyla adaylarımızın mezun oldukları okullara göre uygun branş tercihi yapmaları ve Kuvvet K.lığı tercihlerini boş bırakmamaları önem arz etmektedir.

(3) Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip başvuru bilgileri başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır.

(4) Çevrimiçi (online) başvurular, başvuru yapılan internet sayfasından e-devlet şifresi girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

(5) Başvurusu kabul edilen adaylara fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

(6) Asıl başvurular; başvurusu kabul edilen adayların kayıt kabul aşamasına gelmeleri ile yapılmış sayılacaktır.

ç. Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

Yanlış beyanda bulunanlar ile yukarıda sahip olunması gereken nitelikleri taşımadığı tespit edilenlerin (başarılı olup kursa katılsalar dahi) işlemleri durdurulacak ve iptal edilecektir.

d. Birlik Komutanlıkları Tarafından Yapılacak İşlemler Nelerdir? (Halen askerlik yapanlar, devlet memuru ve işçiler için)

(1) Başvurusu kabul edilen halen silah altındaki adayların askerlik hizmetine başlamadan önce bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranıp aranmadığı veya adli para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza alıp almadığı, kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapan aday hakkında

"yedek subay olamaz" kararının bulunup bulunmadığı adayın sevk evrakından kontrol edilecek ve nitelik belgesinin (TABLO-4, TABLO-5 ve TABLO-6) ilgili bölümüne yazılacaktır.

(2) TSK'da istihdam edilenler ile yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olup olmadığı kontrol edilecek ve nitelik belgesinin ilgili bölümüne yazılacaktır.

(3) Bu nitelik belgeleri kapalı ve mühürlü zarf içerisinde adaylara teslim edilecek, adaylar bu belgeyi ikinci seçim aşaması sınavlarına (fiziki yeterlilik testi ve mülakat) gelirken beraberinde getireceklerdir. Nitelik belgesinin her maddesi doldurulacaktır.

(4) Askerlik hizmeti devam eden adaylara nüfus cüzdanları verilecek, adayların nüfus cüzdanı ve askeri kimlik belgeleri ile seçim aşaması sınavlarına katılmaları sağlanacaktır.

NOT: Birlik K.lıklarınca; hakkında "subay olmaya layıktır" nitelik belgesi düzenlenmeyenler ve/veya sicil ortalaması "sicil tam notunun % 85'in altında olanlara", başvuru şartlarını taşımadıkları tebliğ edilecek ve bu adaylar sınavlara gönderilmeyecektir.

3. ADAYLARIN TABİ TUTULACAKLARI SEÇİM AŞAMALARI NELERDİR?

a. Seçim Aşaması Faaliyetleri Nelerdir?

(1) Kayıt Kabul,

(2) Fiziki Değerlendirme,

(3) Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),

(4) Kişilik Değerlendirme Testi,

(5) Mülakat,

(6) Sağlık Muayenesi,

(7) Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması.

b. Seçim Aşaması Faaliyetlerine Kimler Çağrılacaktır?

(1) Sınavlara çağrılacak adaylar; ihtiyaç duyulan aday sayısı ve belirlenecek "Seçim Aşamaları Çağrı Puanına (ALES)" göre seçim aşamalarına davet edilecektir. Başvurusu kabul edilmeyen adaylar seçim aşaması faaliyetlerine çağrılmayacaktır.

(2) Seçim aşamasına (Kayıt Kabul, Fiziki Değerlendirme, FYT, Kişilik Değerlendirme Testi, Mülakat) çağrılacak aday sayısı, kontenjanın en fazla 20 katına kadar olacaktır. Seçim aşamalarına çağrılan adaylar; internette ilan edilen tarih ve saatte, sınav merkezinde (ANKARA) hazır bulunacaklardır. Seçim aşaması sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere iki gün olacak şekilde icra edilecektir. Birinci gün Kayıt Kabul, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları yapılacaktır. Yapılacak sınavlarda kontenjanın karşılanamaması durumunda ise ilave çağrı yapılabilecektir. Başvurusu kabul edilenlerin; kayıt-kabul, fiziki kontrol, kişilik değerlendirme testi, fiziki yeterlilik testi (FYT) ve mülakat faaliyetlerinin icra edileceği tarihler ile isim listeleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

NOT: Çağrıldığı halde herhangi bir nedenle seçim aşaması faaliyetlerine katılmayan adaylara ek hak tanınmayacaktır.

c. Seçim Aşaması Faaliyetleri Nerede İcra Edilecektir?

Başvuruları kabul edilen adayların, seçim aşaması faaliyetleri MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında (Mamak/ANKARA) yapılacaktır.

ç . Seçim Aşaması Faaliyetleri ile İlgili Açıklamalar:

(1) Kayıt Kabul Faaliyeti:

B aşvurusu kabul edilen adayların kayıt kabul aşaması için getirecekleri belgeler, Kayıt Kabul Komisyonunca teslim alınacak ve başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları mevzuat esaslarına göre kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda eksik belgesi olan ve başvuru şartlarını taşımayan adaylar sınavın müteakip aşamalarına alınmayacaktır.

(2) Fiziki Değerlendirme:

Adayların TABLO-2'de yer alan boy ve kilo sınırları içerisinde olup olmadıkları ölçülecektir. Ölçümler mutlaka ayakkabısız ve eşofmanlı/spor kıyafetli yapılacaktır. Tabloda yer alan boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar başvuru

şartlarını taşımadığından ikinci seçim aşamalarına katılamayacaklardır. Bu aşamada elenen adayın itirazı kabul edilecek ve farklı tartı, ölçüm veya kontrol cihazları ile tekrar değerlendirilecektir. Aday aynı gün içerisinde sınav merkezinden ayrılmadan itirazını yapacaktır. İkinci değerlendirmede belirlenen sonuçlara itiraz edilemeyecektir.

(3) Fiziki Yeterlilik Testi (FYT):

(a) Adaylar mekik, şınav ve 1500m koşu branşlarında değerlendirilecektir. Yapılacak değerlendirmeye esas FYT standartları TABLO-3'tedir.

(b) Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adayların tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) "adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor" almaları gerekmektedir. Adaylar bu rapor ile sınava katılacaktır. (Örneği TABLO-7'dedir). Ayrıca FYT'ye katılacak adaylardan, "FYT' de belirtilen tüm spor ve fiziksel faaliyetleri yapmama engel herhangi bir sağlık problemim ve Kurul Üyelerine bildireceğim hastalığım ve rahatsızlığım bulunmamaktadır ve bu FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir" ibaresi bulunan "Muvafakat Yazısı" (Örneği TABLO- 8'dedir) alınacaktır. Ayrıca testlerin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olan ve tek hekimden alınmış sağlık raporunu getirmeyen aday sınavlara kabul edilmeyecektir.

(c) Adaylar her branştan en az bir puan almak zorundadır. Bir branştan istenen puanı alamayan aday bir sonraki branşa giremeyecek; istediği takdirde başarısız olduğu branş veya branşlardan itiraz sınavına girebilecektir. İtiraz sınavından da yeterli puanı alamaz ise adayın işlemleri sonlandırılacaktır. FYT sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilecektir. Aday başarısız olduğu her branş için itiraz hakkına sahiptir. İtiraz etmek isteyenler, taleplerini aynı gün içerisinde, seçim aşamalarının icra edildiği bölgeyi terk etmeden sonuç tebliğ komisyonuna iletecektir. İtiraz eden aday ilgili branştan tekrar teste tabi tutulmak üzere ilgili istasyona gönderilecektir. İtiraz sonucu sözlü olarak bildirilecektir. Komisyonun değerlendirmesi nihai karar olup, ikinci bir itiraz hakkı söz konusu değildir.

( ç) İlk gün yapılacak olan FYT testlerinden başarılı olan adaylar mülakata girmeye hak kazanacaklardır.

(d) Adayların FYT notu, sınava girdiği branşlardan elde edilen puanların toplamının sınava girdiği branş sayısına bölünmesiyle elde edilir

(e) Adayların FYT için yanlarında spor malzemeleri (eşofman, spor şortu, spor ayakkabısı, spor çorabı vs.) getirmeleri gerekmektedir. FYT'ye katılanlar kendileri için herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılır. Bu nedenle sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara aittir. FYT'nin yapılacağı günde sağlık durumu itibarıyla testlere katılamayacak durumda bulunan adaylar (ameliyatlı, kırık, burkulma vb.) sınavlara kabul edilmezler. Bu durumda haklarını kaybetmiş sayılırlar.

(4) Kişilik Değerlendirme Testi:

Tüm adaylara Kişilik Değerlendirme Testi uygulanacaktır. Kişilik Değerlendirme Testi nota tahvil edilmeyecek, mülakatta kanaat oluşturmaya yardımcı olacaktır.

(5) Mülakat:

(a) Fiziki Yeterlilik Testinde başarılı olanlar mülakat komisyonlarına sevk edilir.

(b) Adayların test ve sınavlar ile tespit edilemeyen bireysel özelliklerini tanımak amacıyla, yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen seçim aşamasıdır.

(c) Mülakat komisyonu tarafından, görüşme yoluyla adayın; gelişime açıklığı, bireysel zenginlik ve kültürü, söylenenleri doğru anlama, konuşma ve ifade becerisi, düşünceleri arasındaki tutarlılığı, ikna gücü, çok yönlü düşünme yeteneği, kendine güveni, heyecan durumu, davranışlarındaki denge, mesleğe yönelik istekliliği, psikolojik yapısı, Türkçe'yi kusursuz konuşması, dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk olmaması değerlendirilmektedir.

(ç) Komisyon üyeleri, adayları birbirlerinden bağımsız ve yüz tam puan üzerinden değerlendirmektedir. Baraj puanının altında puan alanlar müteakip sürece devam ettirilmez. Mülakat komisyonu kararları kesin olup, idari itiraz hakkı bulunmamaktadır. Mülakat, 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 70 ve üstü alan adaylar başarılı kabul edilecektir.

(6) Sağlık Muayenesi:

(a) Milli Savunma Üniversitesine Öğretmen veya Mühendis sınıfı subay temini kapsamında icra edilen seçim aşamalarında başarılı olmanız halinde işlemlerinizin sürdürülebilmesi için Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili Sağlık Kuruluşlarından; "EK-D Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesi 2 No'lu Subay Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa Göre Muvazzaf Subay Olur" kararlı sağlık raporu almanız gerekmektedir. İstenen raporu alamayan adaylar seçim aşamalarından elenmiş sayılacaklardır.

(b) Hastane tarafından verilen ön raporun karar hanesi ve bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Hatalı karar verilen adaylar sağlık raporlarını ilgili hastanelere müracaat ederek düzelttirmekten sorumludurlar. Sağlık işlemleriniz için sağlık kuruluşları tarafından herhangi bir ücret veya katkı payı alınmayacaktır.

(c) Tercih ettiğiniz Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarına adınıza düzenlenmiş olan hastane sevk belgesi ve nüfus cüzdan fotokopiniz ile birlikte, Ankara ili içi sevklerde en geç üç iş günü, Ankara dışındaki illere sevklerde en geç beş iş günü içinde başvurmanız gerekmektedir. Hafta sonu tatili ve resmi tatil günleri iş günü olarak kabul edilmemektedir.

( ç ) Sevk belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde hastaneye başvurmayan ve sevk belgesini herhangi bir aşamada kaybeden, yırtan, kullanılamaz hale getiren adaylara yeni sevk belgesi verilmeyecektir. Herhangi bir kanuni mazeretini polisten, jandarmadan veya muhtardan alacakları tutanakla belgelendirenlere bir defaya mahsus olmak üzere MSB Per.Tem.D.Bşk.lığı tarafından hastane sevk belgesi verilebilecektir. Aday aldığı tutanak ile MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına tekrar şahsen başvurarak sevk kağıdını yenileyebilecektir.

(d) Sağlık raporları işlemleri yapılan hastane tarafından sağlık raporlarının bir nüshası posta yoluyla MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına Cebeci/ANKARA adresine gönderilecektir. Herhangi bir hak kaybı yaşamamanız için, hastane sevk belgesi aldığınız tarihten itibaren en kısa sürede sağlık raporu işlemlerinizi sonuçlandırılarak, hastane tarafından MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına Cebeci/ANKARA adresine gönderilmiş olmasını sağlayınız. Zamanında gönderilmeyen ve postadaki gecikmelerden kurumumuz sorumlu değildir.

(e) Yetkili sağlık kurulu tarafından verilen raporlara tebliğ tarihinden itibaren üç iş günü içinde itiraz edilebilecektir. Aday tarafından itiraz edildiği takdirde; itiraz dilekçesi o yerin İl Sağlık Müdürlüğünce ilk raporun tasdikli bir örneği ile birlikte en yakın TSK sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye sevk edilecektir. Birinci ve ikinci rapor kararları aynı olursa karar kesinlik kazanacaktır. Çelişki halinde hasta İl Sağlık Müdürlüğünün belirleyeceği bir hakem hastaneye gönderilecektir. Bu hastanenin sağlık kurulunca verilen karar kesin olacaktır. İtiraz işlemleri 10/9/1982 tarihli ve 8/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen hükümlere göre yürütülecektir.

(f) Sağlık durumunuz ve sağlık raporunuzla ilgili herhangi bir tereddüt oluştuğunda, yerleştirilmiş olsanız dahi idare tarafından gerekli görülmesi halinde tekrar sağlık kurulu raporu almaya gönderilebilirsiniz. Olumsuzluk olması durumunda adaylığınız iptal edilecektir.

(g) Tarafınıza sağlık işlemleri ile ilgili yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sağlıkla ilgili adaylık işlemleri takibinizi https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresindeki aday takip programından takip edebilirsiniz.

(7) Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması:

(a) Hastaneye sevk edilen adaylar, seçim aşamaları bölgesini terk etmeden yanında getirdikleri iki adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına esas formunu elden görevli personele teslim edeceklerdir.

(b) Daha önceki seçim aşamalarını başarı ile tamamlayan adaylar hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluşları aracılığı ile arşiv araştırması ve resmi güvenlik soruşturması yapılacaktır.

(c) Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunan adaylar kabul edilmeyecektir.

(ç) Adaylar kabul edilmiş, öğrenime başlamış olsalar dahi arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunanların ilişiği kesilir.

(d) Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması için adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı adres bilgileri kullanılacaktır. Bu nedenle; halen ikamet edilen güncel adres bilgileri, il/ilçe nüfus müdürlüklerince kullanılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olmalıdır.

d. Seçim Aşaması Sınavlarına Gelirken Yanınızda Neler Getireceksiniz?

(1) Nüfus cüzdanı fotokopisi / TC Kimlik Kartı fotokopisi,

Aday kendisine ait nüfus cüzdanının / TC Kimlik Kartının bir adet fotokopisini beraberinde getirecektir. Nüfus cüzdanın aslı seçim aşamalarında adayın üzerinde bulunacaktır.

(2) Askeri kimlik kartı fotokopisi,

Halen askerlik yapan/askerde olan aday, kendisine ait askeri kimlik kartının bir adet fotokopisini beraberinde getirecektir. Askeri kimlik kartının aslı seçim aşamalarında adayın yanında bulunacaktır.

(3) Lisans ve Yüksek Lisans diploması,

Aday; mezun olduğu en az dört yıl süreli fakülte/yüksekokuluna ve yüksek lisansa ait diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslını beraberinde getirecektir. Bu belgenin bir adet fotokopisini veya mezun olunan fakülte/yüksekokulun yetkili makamlarınca onaylı örneğini beraberinde ayrıca getirecektir. Yüksek lisans devam şartı olanlar için öğrenci belgesi getirilecektir.

(4) Denklik belgesi,

Öğrenimlerini yurt dışında bitirenler için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış denklik belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisini getireceklerdir.

(5) Not Durum Belgesi (Transkript),

Adaylar bitirdiği en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokula ve yüksek lisans programına ait okuduğu süre ve dersleri gösteren not durum belgesinin aslı ve fotokopisini yanlarında getirecektir. (Adayın ismi, okul ve mezun olunan bölüm ismi bulunmayanların belgesi kabul edilmeyecektir.)

(6) Terhis Belgesi (Askerlik hizmetini bitirenler için),

(a) Terhis belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi veya,

(b) Terhis belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisi [Askerlik Şubelerinden onaylı suretini (Onaysız fotokopi kabul edilmez.)].

(7) Askerlik Durum Belgesi,

Askerlik hizmetini yapmayan erkek adaylar için, son bir ay içerisinde "e -devletten" alınmış askerlik durum belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi.

(8) Şehit/gazi eş ve çocuklarına ait ilgili kurumdan alınmış onaylı belgenin aslı (adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi,

Şehit/gazi eşi veya çocuğu olduğunu belirten adaylar; anne/baba veya eşi TSK'ya mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise Sosyal Güvenlik Kurumundan alacakları belgenin aslı ve bir adet fotokopisini getireceklerdir.

(9) Adli Sicil Kaydı,

Adli sicil kaydı bulunanlar, konu hakkındaki adli evraklarının aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisini (Mahkeme kararı, iddianame vb.) ikinci aşama sınavlarına gelirken getireceklerdir.

(10) Fotoğraf,

Adayın en son halini gösterir 4,5x6 cm. ebadında 4 adet (cepheden çekilmiş arkası beyaz fon) fotoğraf (Fotoğrafların arka tarafına adayın adı-soyadı, aday numarası tükenmez kalemle yazılacaktır) getirilecektir. (Dosyaya takılmayacak yanında bulunacaktır.)

(11) Nitelik Belgesi (TABLO 4-5 ve 6),

(a) Halen silah altında olan 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamındaki yedek subaylar, kısa dönem erbaşlar ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında askerlik hizmetini yaparken en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokul bitirenler hakkında birlik komutanlıklarınca bu kılavuzda belirtilen nitelik belgeleri tanzim edilecektir.

(b) Nitelik belgesi kontrol formu ile birlikte kapalı, mühürlü zarf içerisinde olacaktır. Açık olarak getirilen nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir. İkinci seçim aşaması sınav tarihleri, dağıtım iznine denk gelen adaylar ile halen eğitim birliğinde olan adaylar, nitelik belgelerini eğitim birliğinden alacaklardır.

(12) ALES Puan Belgesi,

T üm adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı sonuç belgesini getireceklerdir.

(13) Yabancı Dil Öğretmenliği başvurusu yapan adaylar için YDS veya CPE, TOEFLİBT, CAE, PTE Akademi puanını gösteren belge,

(14) Fiziki Yeterlilik Testine girebilmek üzere adayın spor yapabileceğine dair örneği TABLO-7'de bulunan Tek Hekim Raporu ve örneği TABLO-8'de bulunan Muvaffakatname belgesi.

(15) İki adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına esas form,

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu ve Doldurma Talimatı TABLO-9'dadır. (Pembe kapaklı dosyaya takılmayacak, adaylar yanında bulundurulacaktır. Bilgisayar ortamında ve doldurma talimatına uygun olarak doldurulacaktır.)

(16) Adaylar ayrıca yanlarında tükenmez kalem (Mürekkepli kalem olmayacak), kurşun kalem, silgi, fiziki yeterlilik değerlendirme testi için eşofman, şort ve spor ayakkabısı getireceklerdir.

NOT 1: Adayların kayıt-kabul aşamasında teslim ettiği belgeler iade edilmeyecek, saklama süresi sonunda imha edilecektir. Bu nedenle adayların diploma, sertifika vb. belgelerinin asıllarını yanlarında getirmeleri ancak teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

NOT 2: Adaylar fiziki yeterlilik testi ile mülakata gelirken getirecekleri belgeleri yukarıda belirtilen sıra ile [(1) maddesi üstte olacak şekilde] yarım kapaklı pembe karton dosyaya takılı olarak getireceklerdir. Belgeler şeffaf poşetlere (Naylon föye) konulmayacaktır. Dosyanın kapağına büyük harflerle adayın "aday numarası, adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası" yazılacaktır.

NOT 3: İstenen belgeleri getirmeyen adaylar, belge eksikliğinden dolayı sınava alınmayacak ve işlemleri iptal edilecektir.

e. Asil/Yedek Adayların Belirlenmesi Nasıl Yapılacaktır?

(1) Adaylar; ALES notu, Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat puanlarına göre değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

(2) Giriş koşullarını taşıyan şehit, malul gazi ile muharip gazi eş ve çocukları, başvuru kılavuzunda belirtilen merkezi sınav/yazılı sınav baraj puanını geçmek şartıyla şehit, malul gazi ile muharip gazi eş ve çocukları kontenjanı dahilinde diğer seçim aşamalarında değerlendirilecek, bu adaylar arasında yapılan başarı sıralamasına göre toplam kontenjanın yüzde beşine kadarı temin edilecektir.

f. Sınav Sonuçlarının İlanı Nasıl Olacaktır?

İcra edilen sınavlar sonucunda başarılı olan adayların isim listesi https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

g. Aday Bilgilendirme Nasıl Yapılacaktır?

(1) Tüm bilgilendirmeler ve duyurular https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.

(2) G üvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan adayların eğitim tebligatları internet ile yapılacaktır. Ayrıca beyan edilen cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılacaktır.

(3) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümleri gereğince adayların internet adresinde yayımlanan bilgiler hakkındaki bilgi edinme başvurularına işlem yapılmayacaktır.

ğ. Adayların Bil mesi Gereken Diğer Hususlar:

Seçim aşamalarında başarılı olmuş ve sağlık raporu ile güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış adaylar tercihleri ve kontenjanlar doğrultusunda yerleştirildikleri eğitimlere planlanacaklardır. Seçim sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

4. UYARILAR

a. Adaylar başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmak zorundadırlar.

b. Çevrimiçi (Online) Başvuru Formunda doldurulması gereken bütün bölümler tam ve doğru olarak doldurulacaktır.

c. Adayların yazışma adresleri (E-posta dahil) ile telefon numaralarını tam ve eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Temin sürecindeki sınav yeri, sınav tarihi, seçim aşaması sonuçları gibi bilgilendirme ve tebliğler adayların cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) göndermek suretiyle yapılacaktır. Bu nedenle adayların bildirdikleri cep telefonu numaralarının doğru ve adaylar tarafından kullanımda olması önem arz etmektedir.

ç. Verilen bilgilerin eksik ve hatalı olduğunun tespit edilmesi halinde aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri iptal edilecektir.

d. Bu kılavuzda belirtilen nitelikleri taşımayan başvuru tespit edildiğinde, online başvuru formu doldurularak kayıt numarası alınsa dahi, başvuru geçersiz kabul edilecektir.

e. Temin faaliyet takvimi gerekli görüldüğünde idarece değiştirilebilecektir.

TÜM SINAV AŞAMALARINDA BAŞARILAR DİLERİZ!

5. TABLOLAR:

TABLO 1 :

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETMEN VE MÜHENDİS SUBAY KAYNAK OKULLARI

S.N

o

Sınıfı

Branşı

Erkek

Kadın

Alımı

Planlanan

Kuvvet

Komutanlığı

Şartlar

Kadro Lisans Alan Bilgileri**

Yüksek Lisans Kaynak Bölüm Bilgileri

ALES Puan Alanı *

1.

Öğretmen

Arapça

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Mütercim- Tercümanlık ve Arapça Öğretmenliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

2.

Öğretmen

Arapça

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Mütercim- Tercümanlık ve Arapça Öğretmenliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

3.

Öğretmen

Arapça

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Mütercim- Tercümanlık ve Arapça Öğretmenliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

4.

Mühendis

Bilgisayar

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Yazılım Mühendisliği,

Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

5.

Mühendis

Bilgisayar

X

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Yazılım Mühendisliği,

Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

6.

Mühendis

Bilgisayar

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Yazılım Mühendisliği,

Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

7.

Öğretmen

Bilgisayar

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

8.

Öğretmen

Bilgisayar

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

9.

Öğretmen

Bilgisayar

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

10.

Öğretmen

Eğitim

Bilimleri

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Eğitim Fakültesinden mezun olmak.

Eğitim Bilimleri Alanında (Eğitim Programları ve Öğretim/

Eğitimde Ölçme ve

Değerlendirme/Eğitim Yönetimi, Ekonomisi ve Teftişi/ Eğitim Teknolojileri/ Eğitim Yönetimi ve Planlaması/ Eğitim Yönetimi/ Eğitim Ekonomisi/ Eğitim

Yönetimi Denetimi alanlarında) en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

11.

Öğretmen

Eğitim

Bilimleri

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Eğitim Fakültesinden mezun olmak.

Eğitim Bilimleri Alanında (Eğitim Programları ve Öğretim/

Eğitimde Ölçme ve

Değerlendirme/Eğitim Yönetimi, Ekonomisi ve Teftişi/ Eğitim Teknolojileri/ Eğitim Yönetimi ve Planlaması/ Eğitim Yönetimi/ Eğitim Ekonomisi/ Eğitim

Yönetimi Denetimi alanlarında) en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

12.

Öğretmen

Eğitim

Bilimleri

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Eğitim Fakültesinden mezun olmak.

Eğitim Bilimleri Alanında (Eğitim Programları ve Öğretim/

Eğitimde Ölçme ve

Değerlendirme/Eğitim Yönetimi, Ekonomisi ve Teftişi/ Eğitim Teknolojileri/ Eğitim Yönetimi ve Planlaması/ Eğitim Yönetimi/ Eğitim Ekonomisi/ Eğitim

Yönetimi Denetimi alanlarında) en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

13.

Mühendis

Elektrik

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Elektrik Mühendisliği,

Elektrik-Elektronik

Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor

olmak.

ALES SAYISAL

14.

Mühendis

Elektrik

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Elektrik Mühendisliği,

Elektrik-Elektronik

Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

15.

Mühendis

Elektrik

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Elektrik Mühendisliği,

Elektrik-Elektronik

Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

16.

Mühendis

Elektronik

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme

Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

17.

Mühendis

Elektronik

X

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme

Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

18.

Mühendis

Elektronik

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme

Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

19.

Mühendis

Endüstri

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Endüstri Mühendisliği veya Endüstri ve Sistem Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

20.

Mühendis

Endüstri

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Endüstri Mühendisliği veya Endüstri ve Sistem Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

21.

Mühendis

Endüstri

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Endüstri Mühendisliği veya Endüstri ve Sistem Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

22.

Öğretmen

Farsça

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Fars Dili Edebiyatı veya Farsça Mütercim- Tercümanlık

bölümlerinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SÖZEL

23.

Öğretmen

Felsefe

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Felsefe Grubu Öğretmenliği veya

Felsefe bölümünden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

24.

Öğretmen

Fizik

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Fizik Öğretmenliği veya Fizik bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SAYISAL

25.

Öğretmen

Fizik

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Fizik Öğretmenliği veya Fizik bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SAYISAL

26.

Öğretmen

Fizik

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Fizik Öğretmenliği veya Fizik bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SAYISAL

27.

Mühendis

Gemi

İnşaatı ve Gemi Makineleri

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği veya

Gemi ve Deniz Teknolojileri

Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

28.

Mühendis

Harita

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogremetri Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

29.

Öğretmen

Hukuk

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Hukuk Fakültesinden mezun olmak.

-

ALES EŞİT AĞIRLIK

30.

Öğretmen

Hukuk

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Hukuk Fakültesinden mezun olmak.

-

ALES EŞİT AĞIRLIK

31.

Öğretmen

Hukuk

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Hukuk Fakültesinden mezun olmak.

-

ALES EŞİT AĞIRLIK

32.

Öğretmen

İktisat

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

İktisat bölümünden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

33.

Öğretmen

İngilizce

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve

Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve

Tercümanlık, İngiliz Dil Bilimi bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

34.

Öğretmen

İngilizce

X

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve

Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve

Tercümanlık, İngiliz Dil Bilimi bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

35.

Öğretmen

İngilizce

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve

Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve

Tercümanlık, İngiliz Dil Bilimi bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

36.

Mühendis

İnşaat

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

-

ALES SAYISAL

37.

Mühendis

İnşaat

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

-

ALES SAYISAL

38.

Mühendis

İnşaat

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

-

ALES SAYISAL

39.

Öğretmen

İstatistik

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

İstatistik bölümünden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

40.

Öğretmen

İstatistik

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

İstatistik bölümünden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

41.

Öğretmen

İşletme

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

İşletme, İşletme

Yönetimi, Uluslarası İşletme Yönetimi,

İşletme Mühendisliği, İşletme Enformatiği bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SAYISAL

42.

Öğretmen

İşletme

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

İşletme, İşletme

Yönetimi, Uluslarası İşletme Yönetimi,

İşletme Mühendisliği, İşletme Enformatiği bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SAYISAL

43.

Öğretmen

İşletme

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

İşletme, İşletme

Yönetimi, Uluslarası İşletme Yönetimi,

İşletme Mühendisliği, İşletme Enformatiği bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SAYISAL

44.

Öğretmen

Kamu

Yönetimi

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü

mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

45.

Öğretmen

Kimya

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Kimya Öğretmenliği, Kimya, Kimya Mühendisliği bölümlerinden birinden mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SAYISAL

46.

Öğretmen

Kütüphane

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

47.

Öğretmen

Kütüphane

X

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

48.

Öğretmen

Kütüphane

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

49.

Öğretmen

Lojistik

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Lojistik Yönetimi, Uluslarası Ticaret ve Lojistik, Endüstri

Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES EŞİT AĞIRLIK

50.

Mühendis

Makine

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, İmalat Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

51.

Mühendis

Makine

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, İmalat Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

52.

Mühendis

Makine

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, İmalat Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES SAYISAL

53.

Öğretmen

Matematik

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Matematik

Öğretmenliği,

Matematik, Matematik Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

54.

Öğretmen

Matematik

X

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Matematik

Öğretmenliği,

Matematik, Matematik Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

55.

Öğretmen

Matematik

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Matematik

Öğretmenliği,

Matematik, Matematik Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

56.

Mühendis

Mekatronik

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Mekatronik

Mühendisliği,

Mekatronik

Öğretmenliği,

Mekatronik Sistemler Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

57.

Mühendis

Mekatronik

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Öğretmenliği, Mekatronik Sistemler

Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

58.

Mühendis

Mekatronik

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Öğretmenliği, Mekatronik Sistemler

Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

59.

Mühendis

Otomotiv

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

60.

Mühendis

Otomotiv

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

61.

Mühendis

Otomotiv

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

62.

Öğretmen

Otomotiv

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Otomotiv Öğretmenliği, Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

63.

Öğretmen

Psikoloji

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve

Rehberlik Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES EŞİT AĞIRLIK

64.

Öğretmen

Psikoloji

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve

Rehberlik Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES EŞİT AĞIRLIK

65.

Öğretmen

Psikoloji

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve

Rehberlik Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES EŞİT AĞIRLIK

66.

Öğretmen

Rusça

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Rus Dili ve Edebiyatı, Rusça Dili Öğretmenliği, Rus Dili ve Edebiyatı

Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

67.

Öğretmen

Rusça

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Rus Dili ve Edebiyatı, Rusça Dili Öğretmenliği, Rus Dili ve Edebiyatı

Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

68.

Öğretmen

Rusça

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Rus Dili ve Edebiyatı, Rusça Dili Öğretmenliği, Rus Dili ve Edebiyatı

Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SÖZEL

69.

Öğretmen

Sıhhi

Tesisat

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Fakültelerin Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Mühendisliği,

Makine Mühendisliği, Sıhhi Tesisat Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak.(Transkriptinde mekanik tesisat (tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma vb. derslerinden en az 3 ders almış olmak)

-

ALES SAYISAL

70.

Öğretmen

Sosyoloji

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Sosyoloji bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

71.

Öğretmen

Sosyoloji

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Sosyoloji bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

72.

Öğretmen

Sosyoloji

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Sosyoloji bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

73.

Öğretmen

Tarih

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Tarih Öğretmenliği veya Tarih bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SÖZEL

74.

Öğretmen

Tarih

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Tarih Öğretmenliği veya Tarih bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SÖZEL

75.

Öğretmen

Tarih

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Tarih Öğretmenliği veya Tarih bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SÖZEL

76.

Öğretmen

Türk Dili ve Edebiyatı

X

X

Deniz

Kuvvetleri

Komutanlığı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği veya Türk Dili ve Edebiyatı

mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SÖZEL

77.

Öğretmen

Türk Dili ve Edebiyatı

X

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği veya Türk Dili ve Edebiyatı

mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SÖZEL

78.

Öğretmen

Türk Dili ve Edebiyatı

X

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği veya Türk Dili ve Edebiyatı

mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES SÖZEL

79.

Mühendis

Uçak

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Uçak Mühendisliği veya Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

80.

Mühendis

Uçak

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Uçak Mühendisliği veya Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

81.

Öğretmen

Uçak

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Uçak Gövde Motor,

Uçak Gövde Motor Bakım, Uçak Elektrik Elektronik, Uçak

Elektronik

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

82.

Öğretmen

Uçak

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Uçak Gövde Motor,

Uçak Gövde Motor Bakım, Uçak Elektrik Elektronik, Uçak

Elektronik

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

83.

Öğretmen

Uluslararası

İlişkiler

X

Hava

Kuvvetleri

Komutanlığı

Uluslararası İlişkiler veya Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

84.

Öğretmen

Uluslararası

İlişkiler

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Uluslararası İlişkiler veya Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

bölümü mezunu olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapmış olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

85.

Öğretmen

Yapı

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Yapı Öğretmenliği veya İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Kadro alanının anabilim dalı, program veya bilim dallarında en az Yüksek Lisans yapıyor olmak.

ALES EŞİT AĞIRLIK

86.

Mühendis

Yazılım

X

Kara

Kuvvetleri

Komutanlığı

Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

bölümlerinden birinden mezun olmak.

-

ALES SAYISAL

Özel Şartlar:

* Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan almak.

** Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylardan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 85 puan veya eşdeğerliliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puanların muadili bir puana sahip olmak.