Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alım ilanı

İlan Giriş : 11 Ağustos 2007 14:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alım ilanı

DENİZ KUVVETLERİNE KATILIN GELECEĞİNİZİ GÜVENCE ALTINA ALIN !

2007 YILI DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIMI

?UZMAN ERBAŞ? SINIFLARI,BRANŞLARI VE ARANAN NİTELİKLER

SINIF TEMİN ŞARTLARI
SERDÜMEN Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığının serdümen sınıfında yapmış/yapıyor olmak.
TELSİZ Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığının telsiz sınıfında yapmış/yapıyor olmak. Diğer Kuvvet Komutanlıklarının 2007 yılı uzman erbaş alım kılavuzunda belirtilen sınıflarında askerliğini yapmış/yapıyor olmak. Kuvvet Komutanlıkları farkı olmaksızın askerlik hizmetini yapmış/yapıyor olanlardan; endüstri meslek liselerinin, teknik liselerin, meslek yüksek okulları ve fakültelerin, Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi, Otomatik Kumanda, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak
TELEM Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığının telem ve katip sınıflarında yapmış/yapıyor olmak. Diğer Kuvvet Komutanlıklarının 2007 yılı uzman erbaş alım kılavuzunda belirtilen sınıflarında askerliğini yapmış/yapıyor olmak. Kuvvet Komutanlıkları farkı olmaksızın askerlik hizmetini yapmış/yapıyor olanlardan; endüstri meslek liselerinin, teknik liselerin, meslek yüksek okullarının Büro Hizmetleri, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Sekreterlik, Yönetim ve Ticaret Sekreterliği, Hukuk Sekreterliği, Tıp Sekreterliği, Bilgisayar Donanım, Bilgisayar Yazılım, Bilgisayar Programcılığı, Bilgi İşlem, Bilgisayar, Bilgisayar İşletimi, Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği, Bilgisayar Destekli Teknik Çizim, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Teknolojisi ve Planlama, Bilgisayar Tek.ve Prog. (Uzaktan Eğitim), Büro Yönetimi ve Sekreterlik (Açık öğretim), Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi Öğretmenliği ve 4 yıllık fakülte ve yüksekokulların bilgisayar ile ilgili bölümlerinden mezun olmak,
TALİM ÖĞRETMENİ Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığının belirtilen sınıfında yapmış/yapıyor olmak. Diğer Kuvvet Komutanlıklarının 2007 yılı uzman erbaş alım kılavuzunda belirtilen sınıflarında askerliğini yapmış/yapıyor olmak.
DENİZ PİYADESİ
MUHAFIZ
MOTORCU Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında motorcu sınıfında yapmış/yapıyor olmak. Ayrıca askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığının herhangi bir sınıfında yapmış/yapıyor olanlardan; meslek liselerinin motor, iş makineleri bakım ve onarımı, gemi makineleri, hidrolik pnömatik teknolojisi ve mikroteknik bölümü; meslek yüksek okullarının iş makineleri, otomotiv (motor), oto motor teknolojileri, gemi makineleri ve gemi makineleri işletme bölümü; fakültelerin makine öğretmenliği, otomotiv öğretmenliği, gemi makineleri mühendisliği ve gemi makineleri işletme mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.
SINIF TEMİN ŞARTLARI
ELEKTRİK Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında elektrik sınıfında yapmış/yapıyor olmak. Ayrıca askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığının herhangi bir sınıfında yapmış/yapıyor olmak ile birlikte sınavlara, meslek liseleri, teknik lise ve yüksek okulların; elektrik, elektromekanik taşıyıcılar, soğutma ve iklimlendirme, elektrik-elektronik, elektronik, endüstriyel elektronik, kontrol ve enstrümantasyon teknolojisi, otomatik kumanda, 4 yıllık fakülte ve yüksek okulların elektrik öğretmenliği, havacılık elektrik ve elektroniği ve uçak elektrik-elektronik bölümü mezunu olmak.
YARA SAVUNMA Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında yara savunma sınıfında yapmış/yapıyor olmak. Ayrıca askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığının herhangi bir sınıfında yapıyor/yapmış olmak ile birlikte meslek liseleri, teknik liseler ve meslek yüksek okullarının ahşap yat inşaa, gemi inşa, gemi yapımı, proses, tesisat teknolojisi, Tesisat Teknolojisi (ısıtma ve doğalgaz), tesisat teknolojisi (ısıtma-doğalgaz şebeke tesisatçılığı), tesisat teknolojisi (ısıtma-doğalgaz yakıcı cihazları bakım ve onarımı), petrokimya, itfayecilik ve yangın güvenliği, kaynak teknolojisi, makine yağları ve yağlama teknolojisi, 4 yıllık fakülte ve yüksek okulların gemi İnşaatı ve gemi makineleri mühendisliği ile gemi inşaatı bölümü mezunu olmak.
ŞOFÖR Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın; (1) E sınıfı sürücü ehliyeti olan adaylar, (2) E sınıfı sürücü ehliyetine ilave olarak İş makineleri kullanma sertifikası / G sınıfı sürücü ehliyeti sahibi adaylar başvurabileceklerdir.
KURBAĞA ADAM Askerlik hizmetini yapmış/yapıyor durumda olanlardan; bu sınıfta görevlendirilecek uzman erbaş adayları için herhangi bir sınıfa veya Kuvvet Komutanlığına bağlı olma koşulu bulunmamaktadır. Adayların Kurtarma Grup Komutanlığında icra edilecek Basınca Tahammül Testinde ve Kurbağaadam Sınıfı branş kurslarında başarılı olmaları gerekmektedir. Branş kurslarında başarılı olamayan adayların 3269 sayılı uzman erbaş kanununun 12.maddesi uyarınca Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri kesilir. Kurbağaadam sınıfına başvuracak adaylar (1) Mayın Harbi Dalgıç (2) Kurbağaadam (3) Kurtarma Yüzücüsü alt branşlarından yalnızca birini tercih edecekler ve seçtikleri alt branşa yönelik testlere tabi tutulacaklardır. (Kurbağaadam alt branşlarından birini tercih etmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.)
AŞÇI Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında belirtilen sınıfta yapmış/yapıyor olmak. Diğer Kuvvet Komutanlıklarının 2007 yılı uzman erbaş alım kılavuzunda belirtilen sınıflarında askerliğini yapmış/yapıyor olmak. Herhangi bir sınıf veya Kuvvet Komutanlığına bağlı olmaksızın ; ►Aşçılık Meslek Lisesi veya Aşçılık Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak, ►Turizm veya Milli Eğitim Bakanlığının aşçılık ile ilgili açmış olduğu kurslardan aşçılık belgesi almış olmak,
SIHHİYE · Sıhhiye sınıfında görevlendirilecek uzman erbaş adayları için herhangi bir Kuvvet Komutanlığına bağlı olmak koşulu bulunmamaktadır. Askerlik hizmetini sıhhiye sınıfında yapan/yapmış olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Ayrıca Sağlık Meslek Liseleri, 2 yıllık meslek yüksek okullarının sağlık ile ilgili alan/bölümleri ile 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu mezunlarının sınıf ve Kuvvet Komutanlığı farklılıklarına bakılmaksızın müracaatları kabul edilecektir.

NOT : Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın denizcilik ile ilgili meslek lisesi ve meslek yüksek okul mezunları yüzer birlikler için alınacak (AŞÇI ve SIHHİYE Sınıfı Hariç) herhangi bir sınıfa müracaat edebilirler.

1. GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

c. 20 AĞUSTOS 2007 tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak (20 AĞUSTOS 1982 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilirler),

ç. 20 AĞUSTOS 2007 tarihi itibarı ile terhisi üzerinden 3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (20 AĞUSTOS 2004 ve daha sonra terhis olanların başvuruları kabul edilecektir),

d. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

e. Askerî öğrencilikten ilişiği kesilmemiş olmak,

f. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak,

g. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu?nun 148 nci maddesinin birinci fıkrasında yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak,

ğ. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

h. Deniz piyade, talim öğretmenin ve muhafız sınıfları için en az 175 cm, diğer sınıflar için en az 170 cm boyunda olmak,

I. Tam sağlam olmak ve sınavlar sonrasında sevk edilecekleri Askeri Hastanelerden ?Uzman Erbaş Olur?, kararlı sağlık raporu almak, ayrıca sınıf özelliklerine göre TSK Sağlık Yeteneği yönetmeliğinde belirtilen koşulları karşılamaktır.

2. BAŞVURU YERİ VE ZAMANI:

a. Başvurular, 20 AĞUSTOS - 21 EYLÜL 2007 tarihleri arasında Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Altınova/YALOVA adresinde olacak şekilde postayla veya şahsen yapılacaktır.

b. Anılan Komutanlıkça müracaatları uygun görülen adaylara, yazılı sınavlar için çağrı yapılacaktır.

c. Giriş koşulları, başvuru için istenilen belgeler, görev yerleri, yapılacak sınavlar, başvuruda kullanılacak belge örneklerinin yer aldığı ?2007 Yılı Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzu? www.dzkk.tsk.mil.tr internet adresinden temin edilebilir.

3. SOSYAL HAKLAR VE SAĞLANAN İMKANLAR:

a. 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre; uzman çavuşlar 10?uncu derecenin 1?inci kademesinden, uzman onbaşılar 11?inci derecenin 1?inci kademesinden göreve başlatılır ve Emekli Sandığı kapsamına alınırlar.

b. Belirlenen oranlarda lojmanlardan yararlanırlar.

c. Askeri Hastanelerden kendisi, eş ve çocukları ücretsiz olarak yararlanırlar.

ç. İlave olarak, yan ödemeler; Silahlı Kuvvetler tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği, ölüm yardımı ödeneği ve yakacak yardımı 926 Sayılı TSK Personel Kanunu esaslarına göre yapılır.

d. Uzman erbaşlardan denizaltı, dalgıç ve kurbağaadam hizmetlerinde görevlendirilenlere Silâhlı Kuvvetler hizmet tazminatına ilâve olarak dalış tazminatı ödenir.

e. Uzman erbaşlar istekli olmaları halinde OYAK?ın daimi üyesi olabilirler.

4. İLETİŞİM BİLGİLERİ :

Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Altınova/YALOVA

WEB : www.dzkk.tsk.mil.tr

TELEFON : (226) 462 83 10 / 1594-1595