Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 19 Aralık 2017 07:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakülteleri ve Enstitüsünde açık bulunan Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Doçent kadrosuna başvurac ak adaylar ın; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlıkları ve Enstitü Müdürlüğüne başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Doç.

Yard. Doç.

Aranan Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Elektrik - Elektronik

Mühendisliği

Elektronik

1

-

(a), (b)

Telekomünikasyon

-

1

(a), (c)

Fen - Edebiyat Fakültesi

Çeviribilim

Çeviribilim

-

1

(a), (d)

Sosyoloji

Genel Sosyoloji

-

1

(a), (e)

Çevre Bilimleri Enstitüsü

-

Çevre Bilimleri

-

1

(a), (f)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat

İktisat Tarihi

1

-

(a)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Analog ve Mikrodalga Devreler, Tümleşik RF Devreler konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(c) Adayların İmge ve video işleme, İstatistiksel metodlar, Yapay zeka / Makine öğrenimi ve Biyomedikal uygulamalar konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(d) Adayların çeviribilim alanında, çeviri ve toplumsal cinsiyet ve sosyal bilimler çevirisi konularında uzmanlaşmış olması ve iyi derecede Fransızca bilmesi gerekmektedir.

(e) Adayların çevre sosyolojisi, sosyal hareketler, siyaset sosyolojisi konularında uzmanlaşmış olması ve bu alanlarda araştırma ve yayın yapmış olması gerekmektedir.

(f) Adayların sosyal ekolojik sistemlerin modellenmesinde uzman olması ve bu konularda uluslararası düzeyde yayın yapmış olması gerekmektedir.