Selçuk Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora İlanı

İlan Giriş : 01 Ağustos 2007 16:19, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Selçuk Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora İlanı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen bilim dallarına 2007?2008 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır.

3 dönem halinde yürütülen öğretimin 3 dönemi için eğitim-öğretim ve genel giderler harç ödemeleri toplamı 1.700 YTL olarak belirlenmiştir.

Sıra No Bilim Dalı Kontenjan ALES Puan Türü
1 Fizik Öğretmenliği Programı 100 SAY
2 Kimya Öğretmenliği Programı 100 SAY
3 Biyoloji Öğretmenliği Programı 100 SAY
4 Matematik Öğretmenliği Programı 150 SAY

ÖNKAYITTA İSTENEN BELGELER:

1- Diploma veya Mezuniyet Belgesinin onaylı örneği

2- Nüfus Cüzdanının onaylı örneği (T.C. Kimlik Numaralı)

3- ALES Belgesinin onaylı örneği (İlanda belirtilen puan türünden 55 ve üzeri almış olmak, Ayrıca; LES sınavından son iki yıl içerisinde ilanda belirtilen puan türünden 45 ve üzeri alanlar da kayıt yaptırabilir)

4- Not Dökümünün onaylı örneği (Transkript)

5- T.C. Ziraat Bankası Konya Merkez Şube 36995613/5006 veya T.C. Vakıfbank Nalçacı Şubesi 2103318 numaralı hesaplardan birine başvuru ücreti olarak 50 YTL yatırıldığına dair banka dekontu

6- Başvuru Formu: Fen Bilimleri Enstitüsünün http://www.fenbil.selcuk.edu.tr/ web adresinden ulaşılır

BAŞVURU VE KAYITLAR:

- Başvurular Enstitü Müdürlüğüne 06?17 Ağustos 2007 tarihleri arasında şahsen yapılacak, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir

- Eğitim Fakültesi mezunları bu programlara müracaat edemez.

DEĞERLENDİRME:

ALES puanına göre sıralama yapılacak ve kontenjan dâhilinde öğrenci alınacaktır.

- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 20 Ağustos 2007 tarihinde http://www.fenbil.selcuk.edu.tr/ adresinden ilan edilecektir.

- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 21?24 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

- Kontenjanın %50?si kadar yedek aday listesi ilan edilecektir. Kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek listeden kayıt hakkı kazanan adayların isimleri 27 Ağustos 2006 tarihinde http://www.fenbil.selcuk.edu.tr adresinde ilan edilecektir. Bu adayların kesin kayıtları 31 Ağustos ? 03 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

- 6 Adet Fotoğraf (4,5 x 6,0 cm boyutlarında)

- İkametgâh Belgesi

- Askerlik Durum Belgesi (Erkek öğrencilerden-Adayın son durumunu gösterir olmalı)

- Vakıfbank? a 150 YTL öğrenci numarasına öğrenim harcının yatırıldığına dair banka dekont

Ayrıca; 3 dönem genel gider ücreti olan 1250 YTL Üniversitemiz Merkez Döner Sermaye hesabına Akbank veya Vakıfbank kredi kartlarına 12 eşit taksit halinde Enstitümüzde tahsil edilecektir.

NOT:

- İlanda belirtilen tarihler dışında ve eksik belge ile müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

- Başka bir lisansüstü programında öğrenci olanlar, lisansüstü programa müracaat edemezler.

- Kesin kayıt yaptırdıktan sonra kayıt sildirmek isteyen öğrencilere yatırdıkları ücret ödenmeyecektir.

ENSTİTÜ ADRES VE TELEFONLARI:

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi

Ardıçlı Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi No: 335 Kat:7

42003 Selçuklu / KONYA

Enstitü Santral: 0 332 241 05 25


SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim dallarında 2007-2008 öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır

MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER:

1- Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı sureti (Lisans eğitimini yurtdışında yapan adayların Yüksek Öğretim Kurulundan alacağı diploma denklik belgesinin onaylı örneği de gereklidir)

2- 2 Adet Fotoğraf

3- Nüfus Cüzdanının onaylı örneği (T.C. Kimlik Numaralı)

4- Yüksek Lisans programlarına başvurular için lisans, doktora programlarına başvuranlar için yüksek lisans öğreniminde aldığı dersleri ve not dökümünü gösterir belgenin onaylı örneği (Transkript). Doktora programlarına farklı alanlarda başvuran öğrencilerden ayrıca lisans not dökümü (Transkript) istenir.

5- ALES sınavından başvurduğu programın ilanda belirtilen puan türünden en az 55 puan almış olduğunu gösterir sınav sonuç belgesi (Ayrıca LES sınavından son iki yıl içerisinde ilanda belirtilen puan türünden 45 ve üzeri alanlar da kayıt yaptırabilir)

6- Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların, lisans mezuniyet notunun yüzlük sistemde en az 65, 4?lük sistemde en az 2.5; Doktora programına başvuracak adayların ise yüksek lisans not ortalamasının yüzlük sistemde en az 80, 4?lük sistemde en az 3.0 olması

(Yüzlük sisteme dönüşüm yapılmayacaktır).

7- Doktora programına başvuracak adayların ÜDS?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olması gerekir. Ancak 2 Haziran 2007 tarihinden önce Araştırma Görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile Yüksek Lisans eğitimine başlamış veya bitirmiş olanların UDS?den en az 50 puan almış olması gerekir.

8-Üniversitemiz Merkez Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Konya Merkez Şube 36995613/5006 veya T.C. Vakıf Bank Nalçacı Şubesi 2103318 nolu hesaplara başvuru ücreti olarak 50 YTL yatırıldığına dair banka dekontu

Başvuru Formu: Fen Bilimleri Enstitüsünün http://www.fenbil.selcuk.edu.tr web adresinden temin edilir.

BAŞVURU VE SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA:

1- Yukarıdaki belgeleri eksiksiz tamamlayan adaylar, başvurularını 22?29 Ağustos 2007 tarihleri arasında Alaaddin Keykubat Kampusunda bulunan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen yapacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2- Doktora ve Yüksek Lisans mülâkat sınavları, 06 Eylül 2007 tarihinde saat 10.00? da ilgili Anabilim Dallarında (Bölümlerde) yapılacaktır.

3- Değerlendirme: Yüksek Lisans Programlarına girişte, ALES puanının % 75? inin ve mülâkat notunun % 25?inin toplamı alınarak belirlenen başarı notlarına göre en az 60 puan almak kaydıyla en yüksek puanlı adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre adaylar başvurdukları öğrenim programlarına yerleştirilir. Sıralamada eşitlik olması halinde lisans not ortalaması yüksek olan adaya öncelik verilir.

4- Doktora programlarına girişte yapılacak mülâkat sınavında alınan notun % 20? si, Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının % 30?u ve ALES puanının % 50? sinin toplamıyla belirlenen başarı notunun en az 65 olmak kaydıyla en yüksek puanlı adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre adaylar başvurdukları öğrenim programlarına yerleştirilir.

5- Üniversitemizde 100?lük ve 4 ?lük değerlendirme sistemleri arasında dönüşüm yapılmamaktadır. Bu iki not değerlendirme sistemi arasında dönüşüm ile ilgili başka Üniversitelerden alınan belgeler de kabul edilmemektedir. Bu nedenle Doktora giriş sınavlarında mezuniyet not ortalamasının başarı puanına katkısı,

a) Öğrenci Üniversitesinden 100?lük sisteme göre mezun olmuşsa mezuniyet not ortalamasının %30?u,

b) Dörtlük sisteme göre mezun olmuş ise mezuniyet ağırlık not ortalaması 25 ile çarpıldıktan sonra çıkan sonucun % 30?u alınarak hesaplanır.

6- Üniversitelerin Lisans programlarından 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 1. ve 2. olarak mezun olan ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar için mevcut kontenjanının %50?si oranında kontenjan ayrılır. Bu adaylar mülakat sınavına alınmazlar, ALES veya LES puanları dikkate alınarak kendi aralarında sıralanır ve kontenjan dahilinde kayıt yapılır. Ancak başvuran öğrenci sayısı ayrılan kontenjandan fazla ise diğer adaylarla birlikte mülakat sınavına alınırlar.

7- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 10 Eylül 2007 tarihinde http://www.fenbil.selcuk.edu.tr/ adresinde ve Enstitü panosunda ilan edilecektir.

8- Kazanan adayların kesin kayıtları 11-14 Eylül 2007 tarihleri arasında ilgili Enstitüde yapılacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

- 6 Adet Fotoğraf (4,5 x 6,0 cm boyutlarında)

- İkametgâh Belgesi

- Askerlik Durum Belgesi (Erkek öğrencilerden-Adayın son durumunu gösterir olmalı)

- Vakıfbank? a 150 YTL Eğitim- Öğrenim harcının yatırıldığına dair banka dekontu

- İlan edilen Anabilim Dallarına, farklı daldan mezun olarak müracaat eden ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilere Yönetmelik gereği bilimsel hazırlık programı uygulanır.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELERLER:

- Diplomanın onaylı örneği (Öğrenimini yurtdışında tamamlayan öğrenciler YÖK? ten denklik belgesi getirecek)

- Not Dökümünün onaylı örneği (Transkript)

- ALES, GRE veya GMAT sınav sonuç belgesi veya onaylı örneği

- İkametgah tezkeresi veya öğrenim amaçlı ikametgah tezkeresi

- Türkçe bildiğine dair TÖMER belgesi onaylı örneği

- Türk ve Akraba Topluluğu olan ülkelerden olduğuna dair belge

- 8 adet Fotoğraf

- Vakıfbank? a Eğitim- Öğrenim harcının yatırıldığına dair banka dekontu (Yabancı uyruklu öğrenciler, ilgili program için belirlenen yıllık öğrenim ücretinin 3 katını bir defada peşin olarak öderler)

NOT:

- Bir başka Üniversitede Araştırma Görevlisi kadrosunda olanlar müracaat edemezler, Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrosunda olanlar ise çalıştıkları kurumdan izin almak kaydı ile müracaat edebilirler.

- Mezun oldukları Anabilim Dalından başka bir Anabilim Dalına müracaat etmek isteyen adaylar, ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığından kabul yazısı getirmek zorundadır. Kabul yazısı formu Enstitümüzden temin edilecektir

- Lisansüstü bir programda kayıtlı olan öğrenciler ,başka bir lisansüstü programlara müracaat edemezler

- Kesin kayıt yaptırdıktan sonra kayıt sildirmek isteyen öğrencilere yatırdıkları ücret geri ödenmeyecektir

ENSTİTÜ ADRES VE TELEFONLARI:

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi

Ardıçlı Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi No: 335 Kat:7

42003 Selçuklu / KONYA

Enstitü Santral: 0 332 241 05 25

ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ Y.L D.R Yabancı Uyruklu
Y.L D.R
Orta Öğretim Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi          
Biyoloji Öğretmenliği Programı SAY 12 - - -
Fizik Öğretmenliği Programı SAY 12 - -  
Kimya Öğretmenliği Programı SAY 10 -   -
Matematik Öğretmenliği Programı SAY 12 - - -
İlköğretim          
Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı SAY 10 - - -
Matematik Öğretmenliği Programı SAY 14      
           
Biyoloji SAY 30 - - -
Fizik SAY 16 5 - -
Kimya SAY 22 8 - -
Matematik SAY 20 6 - -
İstatistik SAY 12 - - -
Elektrik-Elektronik Mühendisliği SAY 6 6 - -
İnşaat Mühendisliği * SAY 20 4 2 -
Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği SAY 20 4 1 -
Jeoloji Mühendisliği SAY 20 15 3 2
Makine Mühendisliği SAY 18 5 3 2
Mimarlık SAY 8 2 1 -
Maden Mühendisliği SAY 8 5 2 -
Çevre Mühendisliği SAY 10 4 - -
Bilgisayar Mühendisliği SAY 4 - 1 -
Endüstri Mühendisliği SAY 10 - 2 -
Şehir Bölge Planlama SAY 5 - - -
Kimya Mühendisliği SAY 14 - - -
Bahçe Bitkileri SAY 12 - 2 -
Bitki Koruma SAY 12 5 - -
Tarımsal Yapılar Sulama SAY 8 2 2 1
Tarım Ekonomisi SAY 10 - - -
Tarla Bitkileri SAY 20 8 2 1
Toprak SAY 8 4 - -
Tarım Makineleri SAY 10 5 - -
Gıda Mühendisliği SAY 18 1 - -
Zootekni SAY 10 5 2 -
Peyzaj Mimarlığı SAY 12 - - -
Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Eğ. SAY 12 - - -
Makine Eğitimi          
Otomotiv Eğitimi SAY 4 - - -
Talaşlı Üretim Eğitimi SAY 4 - - -

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Bilim Dallarına Tezsiz Yüksek Lisans II. Öğretim Programlarına 2007?2008 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır

Sıra No Bilim Dalı Kontenjan ALES Puan Türü
1 Endüstri Mühendisliği 60 SAY
2 İnşaat Mühendisliği * 35 SAY
3 Makine Mühendisliği 30 SAY
4 Makine Mühendisliği (İmalat Programı) 30 SAY
5 Bilgisayar Mühendisliği 50 SAY
6 Elektrik-Elektronik Mühendisliği 40 SAY
7 Kimya Mühendisliği 40 SAY
8 İstatistik 25 SAY
9 Gıda Mühendisliği 40 SAY

*.İnşaat Mühendisliği mezunları başvuracaktır.

ÖNKAYITTA İSTENEN BELGELER:

1-Diploma veya Mezuniyet Belgesinin onaylı örneği

2-Nüfus Cüzdanının onaylı örneği (T.C. Kimlik Numaralı)

3-ALES belgesinin onaylı örneği (İlanda belirtilen puan türünden 55 ve üzeri almış olmak; Ayrıca LES sınavından son iki yıl içerisinde ilanda belirtilen puan türünden 45 ve üzeri alanlar da kayıt yaptırabilir)

4-Not Dökümünün onaylı örneği (Transkript)

5- T.C. Ziraat Bankası Konya Merkez Şube 36995613/5006 veya T.C. Vakıf Bank Nalçacı Şubesi 2103318 numaralı hesaplardan birine başvuru ücreti olarak 50 YTL yatırıldığına dair banka dekontu

6-Başvuru Formu: Fen Bilimleri Enstitüsünün http://www.fenbil.selcuk.edu.tr web adresinden temin edilecektir

BAŞVURU VE KAYITLAR:

- Başvurular Enstitü Müdürlüğüne 20?24 Ağustos 2007 tarihleri arasında şahsen yapılacak, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir

DEĞERLENDİRME:

ALES puanına göre sıralama yapılacak ve kontenjan dâhilinde öğrenci alınacaktır

- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 25 Ağustos 2007 tarihinde http://www.fenbil.selcuk.edu.tr adresinde ilan edilecektir

- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 27?31 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacaktır

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

- 6 Adet Fotoğraf (4,5 x 6,0 cm boyutlarında)

- İkametgâh Belgesi

- Askerlik Durum Belgesi (Erkek öğrencilerden-Adayın son durumunu gösterir olmalı)

- Öğrenci numarası belirlendikten sonra Vakıfbank? a 1.000 YTL Eğitim-Öğretim harcının yatırıldığına dair banka dekontu,

Ayrıca; Genel-gider ücreti olarak her dönem için belirlenen 200 YTL? nin, Üniversitemiz Merkez Döner Sermaye hesaplarına bağlı T.C. Ziraat Bankası Konya Merkez Şube 36995613/5006 veya T.C. Vakıfbank Nalçacı Şubesi 2103318 numaralı hesaplardan birine yatırıldığına dair banka dekontu veya aynı hesaplara ait Akbank veya Vakıfbank kredi kartlarına Enstitümüzden tahsil edilebilir.

NOT:

- Müracaat sayısı kontenjandan fazla olması halinde öncelik ALES belgesini getirenlere verilecek olup, ALES belgesi getirmeyen adaylara 28 Ağustos 2007 tarihinde ilgili Anabilim Dallarında değerlendirme sınavı yapılacaktır.

- İlanda belirtilen tarihler dışında ve eksik belge ile müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

- Başka bir lisansüstü programında öğrenci olanlar, lisansüstü programa müracaat edemezler.

- Müracaat sayısı 20 kişiden az olan Anabilim Dallarının Tezsiz Yüksek Lisans Programları açılmayacaktır.

- Kesin kayıt yaptırdıktan sonra kayıt sildirmek isteyen öğrencilere yatırdıkları ücret ödenmeyecektir.

ENSTİTÜ ADRES VE TELEFONLARI:

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi

Ardıçlı Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi No: 335 Kat:7

42003 Selçuklu / KONYA

Enstitü Santral: 0 332 241 05 25


SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Alan öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen bilim dallarında 2007-2008 öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Bilim Dalları Kontenjan Les Puan Türü
1- Tarih Öğretmenliği Tarih Bölümü mezunları müracaat edebilir. 50 Sözel
2- Coğrafya Öğretmenliği Coğrafya Bölümü mezunları müracaat edebilir. 100 Sözel
3- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü mezunları müracaat edebilir. 200 Sözel
4- Felsefe Gurubu Öğretmenliği Felsefe Bölümü ve Sosyoloji Bölümü mezunları müracaat edebilir. 100 EA
Uyarı: Eğitim Fakültesi mezunları bu programlara müracaat edemezler .

Başvurular (http://www.enstitu.selcuk.edu.tr/bform)

1

2

3

4

Başvurular 23 Temmuz - 17 Ağustos 2007 tarihleri arasında (http://www.enstitu.selcuk.edu.tr/bform) adresinden internet aracılığıyla yapılacaktır.

Müracaat ücreti 50 (Elli)YTL. T.Vakıflar Bankası Konya Nalçacı Şubesi nezdindeki 2103318 numaralı hesaba İsim ve T.C. Kimlik nosu belirtilerek havale ücreti ödemeksizin yatırılacaktır. (Herhangi bir Vakıfbank Şubesinden yatırılabilir.) (Bilgisayar çıktısı, Bankamatik işlem dökümü, tahsil ve mahsup fişi ve dekont fotokopileri kesinlikle kabul edilmeyecektir.)

Başvurduğu programın puan türünde ALES?ten en az 55 puan ya da son iki yıla ait LES puanının ilanda belirtilen puan türünden en az 45 puan alması gerekir.

Lütfen Başvurunuzu son günlere bırakmayınız. Son günlerde yoğunluk nedeniyle başvurular yapılamamaktadır. Süresi içinde başvuru yapmayanların başvuru ücretleri geri ödenmez.

Değerlendirme

5

6ALES (son iki yıla ait ilgili puan türünden 55 ve üzeri) puanları sıralanarak kontenjanlara göre öğrenci alınacaktır.

Kontenjanların %50?si kadar yedek ilan edilecektir. Bu durumda kesin kayıt kazananların isimleri ayrıca ilan edilecektir.

Sonuçların İlanı (www.sosyalbil.selcuk.edu.tr)

7Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 21 Ağustos 2007 Salı günü Web sayfamız olan www.sosyalbil.selcuk.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

Not

8

9

10Program bir yılda 3 dönem şeklinde yürütülmekte olup toplam ücreti 1700 YTL.dir. (Ödeme koşulları kesin kayıt ilanında duyurulacaktır)

İlanda belirtilen tarihler dışında ve eksik belge ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Gerekli şartları yerine getirmeyen adayların başvuruları, kesin kayıt hakkı kazanılsa bile işleme konulmayacaktır.

Kesin kayıtta istenen belgeler ayrıca duyurulacaktır.

Kesin Kayıt Tarihleri :

27-28 Ağustos 2007 Tarihlerinde Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Öğretmenliği

29-31 Ağustos 2007 Tarihlerinde Coğrafya ve Felsefe Öğretmenliği

01 Eylül 2007 tarihinde mazereti nedeniyle gelemeyenler.

Enstitü Adres ve Telefonları Rektörlük Binası 8.Kat/Kampüs-Konya Santral:0-332-2410521-22

Sosyal Bilimler Enstitüsünün Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (Formasyon)

Tezsiz Yüksek Lisans Programı

2007-2008 Yılı Akademik Takvimi

Sosyal Bilimler Enstitüsünün Ortaöğretim Alan Öğretmenliği ( Formasyon ) Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2007-2008 Yılı Akademik Takvimi
1. YARI YIL
Kayıt Yenileme ve Ders Seçimi 03-10 Eylül 2007
Dersler 24 Eylül 2007 - 11 Ocak 2008
Ara Tatil 1 -9 Aralık 2007
Yarıyıl Sonu Sınavı 14-27 Ocak 2008
Bütünleme 11-17 Şubat 2008
II.YARIYIL  
Kayıt Yenileme ve Ders Seçimi 13-20 Şubat 2008
Dersler 18 Şubat - 30 Mayıs 2008
Ara Tatil 26 Nisan - 04 Mayıs 2008
Yarıyıl Sonu Sınavı 02-14 Haziran 2008
Bütünleme 30 Haziran - 06 Temmuz 2008
III.YARIYIL  
Kayıt Yenilme ve Ders Seçimi 16-26 Haziran 2008
Dersler 02 Haziran-18 Temmuz 2008
Yarıyıl Sonu Sınavı 21-27 Temmuz 2008
Bütünleme 31 Temmuz-03 Ağustos 2008

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen bilim dallarında 2007-2008 öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Yüksek Lisans
Başvuru Koşulları 1-Lisans diploma notu 100 lük sistemde 65, 4? lük sistemde 2,5 ve üzeri olmalıdır. 2-İlgili ALES puanı türünden en az 55 puan ya da son iki yıla ait LES puanının ilanda belirtilen puan türünden en az 45 puan alması gerekir 3-Müracaat ücreti olarak T.Vakıflar Bankası Konya Nalçacı Şubesi nezdindeki 2103318 nolu hesaba isim ve T.C. kimlik nosu belirtilerek 50 YTL yatırılmalıdır. ( Türkiyedeki Herhangi bir Vakıfbank Şubesinden). Havale ücreti ödemeyiniz. Bilgisayar çıktısı, bankamatik işlem dökümü, tahsil ve mahsup fişi ve dekont fotokopisi kabul edilmeyecektir. 4-Yanlış bilgi, eksik belge ve posta yolu ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir
Başvuru Şekli 1-Öncelikle müracaat ücretini belirtilen bankaya yatırınız. 2-Kişisel bilgilerinizi, www.enstitu.selcuk.edu.tr/bform adresindeki online başvuru formuna girerek kaydediniz. Kayıt işleminden sonra kontrol butonu yardımıyla başvurunuzun sonucunu kontrol ediniz. 3-Bilgilerinizi kaydettikten sonra bu sayfayı enstitüye teslim etmek üzere yazdırınız. 4-İstenen belgeleri 13 Ağustos- 20 Ağustos 2007 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen teslim etmeniz gerekir. 5-Ortaya çıkacak yoğunluk nedeniyle internet başvurunuzu son günlere bırakmayınız. Aksi halde başvuru ücreti geri verilememektedir. 6-Düzeltmeler müracaat tarihleri içerisinde dilekçe ve ekinde nüfus cüzdan fotokopisi ile yapılmalıdır.
Önemli Tarihler İnternetten Başvuru tarihi : 23 Temmuz - 13 Ağustos 2007 ( www.enstitu.selcuk.edu.tr/bform ) Enstitüye istenen belgeleri elden teslim tarihi : 13 Ağustos- 20 Ağustos 2007 tarihleri arası Mülakat sınavlarının tarihi ve yeri : 03 Eylül 2007 tarihinde saat: 10.00 ?da ilgili Fakültelerin Ana Bilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır. Sonuçların ilanı : Enstitümüz sayfasından duyurulacaktır. Kesin kayıt tarihi: 10 Eylül ? 14 Eylül 2007
Ön Kayıtta Teslim Edilecek Belgeler 1-Diploma/mezuniyet belgesinin aslı ile birlikte okunaklı fotokopisi (Lisans Eğitimini yurtdışında yapan adayların Yüksek Öğretim Kurulundan alacağı Diploma Denklik Belgesi gereklidir . ) 2-Lisans derslerine ait not dökümünü gösterir belgenin aslı ile birlikte bir adet okunaklı fotokopisi ( Transkript ) 3-ALES sınav sonuç belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi 4-Ayrıntılı özgeçmiş ( http://www.sosyalbil.selcuk.edu.tr/ozgecmis.doc ) adresinden temin edilebilir. 5-Nüfus cüzdanının onaylı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.) 6-İki adet fotoğraf 7-Müracaat ücretine ait banka dekontu (T.Vakıflar Bankası Konya Nalçacı Şubesi nezdindeki 2103318) 8- İnternetten yapılan başvuruya ait çıktı.
Sınavın Değerlendirmesi 1-Başarı notunun hesaplanmasında, ALES puanının %75?i, mülakat sınavının %25?i esas alınır. Toplam başarı puanı 60?den az olamaz 2-Başarı puanları sıralanarak, kontenjanlara göre öğrenci alınır. 3- Üniversitelerin Lisans programlarından 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 1. ve 2. olarak mezun olan ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar için mevcut kontenjanının %50?si oranında kontenjan ayrılır. Bu adaylar mülakat sınavına alınmazlar, ALES veya LES puanları dikkate alınarak kendi aralarında sıralanır ve kontenjan dahilinde kayıt yapılır. Ancak başvuran öğrenci sayısı ayrılan kontenjandan fazla ise diğer adaylarla birlikte mülakat sınavına alınırlar. 4-Yabancı uyruklu öğrenci müracaatının kontenjandan fazla olması durumunda ALES ve mezuniyet not ortalaması dikkate alınarak sıralama yapılır
Önemli Hatırlatma 1-Enstitümüz Rejisörlük, Resim, Müzik Anabilim/Bilim dallarına 1. ve 2. kontenjanı ayrılmayacaktır 2-Bir başka üniversitede Araştırma Görevlisi kadrosunda görevli olanlar başvuramazlar 3-Başka bir üniversite de Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrosunda çalışanlar başvuru için kurumlarından onay belgesi getirmeleri zorunludur. 4-Farklı alandan müracaat etmek isteyen adayların aşağıdaki adreste bulunan belgeyi onaylatarak teslim etmeleri gerekir .( http://www.sosyalbil.selcuk.edu.tr/BELGELER/FARKLIBILIMBASVURU.doc ) 5-Farklı alandan müracaat etmek isteyen Araştırma Görevlileri S.Ü Senatosunun konuyla ilgili aldığı kararı gereği http://www.sosyalbil.selcuk.edu.tr/BELGELER/FARKLIBILIMBASVURUAG.doc ) adresindeki belgeyi onaylatarak teslim etmelidirler. 6-Yabancı uyruklu öğrencilerden istenen belgeler: a)Diplomanın onaylı örneği (öğrenimini yurtdışında tamamlayan öğrenciler YÖK?ten denklik belgesi getirecekler), b)Not doküman onaylı örneği ( Transkript ), c)ALES, GRE veya GMAT sınav sonuç belgesi veya onaylı örneği, d) İkametgah tezkeresi veya öğrenim amaçlı ikametgah tezkeresi, e)Türkçe bildiğine dair TÖMER belgesi onaylı örneği
Enstitü Adres ve Telefonları Rektörlük Binası 8.Kat/Kampus-KONYA Tel: 0-332-2410521-22 Faks: 0 332 241 05 24

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programına aşağıda belirtilen bilim dallarında 2007-2008 öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Doktora
Doktora Başvuru Koşullar 1-Yüksek Lisans Diploma Notunun 100 lük sistemde 80, 4 lük sistemde 3.00 ve üzeri olması gerekmektedir. 2-İlgili ALES puanı türünden en az 55 puan ya da son iki yıla ait LES puanının ilanda belirtilen puan türünden en az 45 puan alması gerekir. 3- Doktora programına başvuracak adayların ÜDS ?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olması gerekir. Ancak 2 Haziran 2007 tarihinden önce Araştırma Görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile Yüksek Lisans eğitimine başlamış veya bitirmiş olanların UDS ?den en az 50 puan almış olması gerekir. 4-Müracaat ücreti olarak T.Vakıflar Bankası Konya Nalçacı Şubesi nezdindeki 2103318 nolu hesaba isim ve T.C. kimlik nosu belirtilerek 50 YTL yatırılmalıdır. (Türkiye?deki Herhangi bir Vakıfbank Şubesinden). Havale ücreti ödemeyiniz. Bilgisayar çıktısı, bankamatik işlem dökümü, tahsil ve mahsup fişi ve dekont fotokopisi kabul edilmeyecektir. 5-Yanlış bilgi, eksik belge ve posta yolu ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir
Başvuru Şekli 1-Öncelikle müracaat ücretini belirtilen bankaya yatırınız. 2-Kişisel bilgilerinizi, www.enstitu.selcuk.edu.tr/bform adresindeki online başvuru formuna girerek kaydediniz. Kayıt işleminden sonra kontrol butonu yardımıyla başvurunuzun sonucunu kontrol ediniz. 3-Bilgilerinizi kaydettikten sonra bu sayfayı enstitüye teslim etmek üzere yazdırınız. 4-İstenen belgeleri 13 Ağustos- 20 Ağustos 2007 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen teslim etmeniz gerekir. 5-Ortaya çıkacak yoğunluk nedeniyle internet başvurunuzu son günlere bırakmayınız. Aksi halde başvuru ücreti geri verilememektedir 6-Düzeltmeler müracaat tarihleri içerisinde dilekçe ve ekinde nüfus cüzdan fotokopisi ile yapılmalıdır
Önemli Tarihler İnternetten başvuru tarihi : 23 Temmuz - 13 Ağustos 2007 ( www.enstitu.selcuk.edu.tr/bform ) Enstitüye istenen belgeleri elden teslim tarihi : 13 Ağustos- 20 Ağustos 2007 tarihleri arası Mülakat sınavlarının tarihi ve yeri : 03 Eylül 2007 tarihinde saat: 10.00 ?da ilgili Fakültelerin Ana Bilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır. Sonuçların ilanı : Enstitümüz sayfasından duyurulacaktır. Kesin kayıt tarihi: 10 Eylül ? 14 Eylül 2007
Ön Kayıtta Teslim Edilecek Belgeler 1-Diploma/mezuniyet belgesinin aslı ile birlikte okunaklı fotokopisi (Lisans Eğitimini yurtdışında yapan adayların Yüksek Öğretim Kurulundan alacağı Diploma Denklik Belgesi gereklidir . ) 2-Lisans ve Yüksek Lisans öğreniminde aldığı dersleri ve not dökümünü gösterir belgenin aslı ile birlikte bir adet okunaklı fotokopisi ( Transkript ) 3-ALES sınav sonuç belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi 4-Dil puanı sonuç belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi 5-Ayrıntılı özgeçmiş ( http://www.sosyalbil.selcuk.edu.tr/ozgecmis.doc ) adresinden temin edilebilir. 6-Nüfus cüzdanının onaylı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.) 7-İki adet fotoğraf 8-Müracaat ücretine ait banka dekontu (T.Vakıflar Bankası Konya Nalçacı Şubesi nezdindeki 2103318) 9- İnternetten yapılan başvuruya ait çıktı.
Sınavının Değerlendirmesi 1-Başarı notunun hesaplanmasında ALES puanının %50?si, yüksek lisans not ortalamasının %30?u, mülakat sınavının %20?si esas alınır. Toplam başarı puanı 65?den az olamaz. 2-Başarı puanları sıralanarak, kontenjanlara göre öğrenci alınır. 3-Üniversitemizde 100?lük ve 4 ?lük değerlendirme sistemleri arasında dönüşüm yapılmamaktadır. Bu iki not değerlendirme sistemi arasında dönüşüm ile ilgili başka Üniversitelerden alınan belgeler de kabul edilmemektedir. Bu nedenle Doktora giriş sınavlarında mezuniyet not ortalamasının başarı puanına katkısı, a) Öğrenci Üniversitesinden 100?lük sisteme göre mezun olmuşsa mezuniyet not ortalamasının %30?u, b) Dörtlük sisteme göre mezun olmuş ise mezuniyet ağırlık not ortalaması 25 ile çarpıldıktan sonra çıkan sonucun % 30?u alınarak hesaplanır. 4- Üniversitelerin Lisans programlarından 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 1. ve 2. olarak mezun olan ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar için mevcut kontenjanının %50?si oranında kontenjan ayrılır. Bu adaylar mülakat sınavına alınmazlar, ALES veya LES puanları dikkate alınarak kendi aralarında sıralanır ve kontenjan dahilinde kayıt yapılır. Ancak başvuran öğrenci sayısı ayrılan kontenjandan fazla ise diğer adaylarla birlikte mülakat sınavına alınırlar. 5-Yabancı uyruklu öğrenci müracaatının kontenjandan fazla olması durumunda ALES ve mezuniyet not ortalaması dikkate alınarak sıralama yapılır.
Önemli Hatırlatmalar 1-Bir başka üniversitede Araştırma Görevlisi kadrosunda görevli olanlar başvuramazlar 2-Başka bir üniversite de Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrosunda çalışanların başvuru için kurumlarından onay belgesi getirmeleri zorunludur. 3-Farklı alandan müracaat etmek isteyen adayların aşağıdaki adreste bulunan belgeyi onaylatarak teslim etmeleri gerekir .( http://www.sosyalbil.selcuk.edu.tr/BELGELER/FARKLIBILIMBASVURU.doc ) 4-Farklı alandan müracaat etmek isteyen Araştırma Görevlileri S.Ü Senatosunun konuyla ilgili aldığı kararı gereği http://www.sosyalbil.selcuk.edu.tr/BELGELER/FARKLIBILIMBASVURUAG.doc ) adresindeki belgeyi onaylatarak teslim etmelidirler. 5-Yabancı uyruklu öğrencilerden istenen belgeler: a) Diplomanın onaylı örneği (öğrenimini yurtdışında tamamlayan öğrenciler YÖK?ten denklik belgesi getirecekler), b) Not doküman onaylı örneği ( Transkript ), c) ALES, GRE veya GMAT sınav sonuç belgesi veya onaylı örneği, d) İkametgah tezkeresi veya öğrenim amaçlı ikametgah tezkeresi, e) Türkçe bildiğine dair TÖMER belgesi onaylı örneği
Enstitü Adres ve Telefonları Rektörlük Binası 8.Kat/Kampus -KONYA Tel: 0-332-2410521-22 Faks: 0 332 241 05 24

2007-2008 ÖĞRETİM YILI KONTENJAN LİSTESİ

         
2007-2008 ÖĞRETİM YILI KONTENJAN LİSTESİ
BİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ YÜKSEK LİSANS DOKTORA
UYRUĞU UYRUĞU
T.C YABANCI T.C. YABANCI
Eski Türk Edebiyatı SÖZEL 6   3
Yeni Türk Edebiyatı SÖZEL 8    
Türk Halk Edebiyatı SÖZEL 8   3
Türk Dili SÖZEL 8   4
Eskiçağ Tarihi SÖZEL 6 1 3 1
Ortaçağ Tarihi SÖZEL 6   3
Yeniçağ Tarihi SÖZEL 12   5
Yakınçağ Tarihi SÖZEL 10 1 5 1
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi SÖZEL 10 1 5 1
Klasik Arkeoloji SÖZEL 6 1 5 1
Sualtı Arkeolojisi SÖZEL 10 2 5 1
Ortaçağ Arkeolojisi SÖZEL 6 1  
Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi SÖZEL 10 2 3 1
Sanat Tarihi SÖZEL 10 1 5 1
Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri Arkeolojisi SÖZEL 6 1  
Sosyoloji EA 10 2  
Alman Dili ve Edebiyatı SÖZEL 6    
Fransız Dili ve Edebiyatı SÖZEL 2    
İngiliz Dili ve Edebiyatı SÖZEL 6 5  
Arap Dili ve Edebiyatı SÖZEL 4 1  
Fars Dili ve Edebiyatı SÖZEL 4    
Urdu Dili ve Edebiyatı SÖZEL 4    
Rus Dili ve Edebiyatı SÖZEL 4 1  
Türkçe Öğretmenliği SÖZEL 20   5
Okul Öncesi Öğretmenliği EA 4    
Sınıf Öğretmenliği EA 14    
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği SÖZEL 20    
Tarih Öğretmenliği SÖZEL 6    
Coğrafya Öğretmenliği SÖZEL 6   3
Eğitim Yönetimi Teftiş Planlaması ve Ekonomisi EA 10    
Eğitim Programı ve Öğretimi EA 10   4
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik EA 12   4
Müzik Öğretmenliği SÖZEL 8   8
Resim İş Öğretmenliği SÖZEL 10   5
Almanca Öğretmenliği SÖZEL 10    
İngilizce Öğretmenliği SÖZEL 8 2  
Özel Eğitim EA   4  
Halkla İlişkiler SÖZEL 8   4
Reklamcılık ve Tanıtım SÖZEL 6   3
Araştırma Yöntemleri SÖZEL 6   3
Gazetecilik SÖZEL 16 2  
Radyo Televizyon SÖZEL 16 2  
İktisat EA 18 3 5 2
****İşletme EA     18
Yönetim Organizasyon EA 12    
Üretim Yönetimi ve Pazarlama EA 12 1  
Muhasebe Finansman EA 12 1  
Kamu Yönetimi EA 20 2  
**Uluslar Arası İlişkiler EA 14 3  
Özel Hukuk EA 20   10
Kamu Hukuku EA 20 1 10 1
Beslenme Eğitimi EA 8    
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi EA 8 2 6 1
Dekoratif Ürünler ve Çiçek Eğitimi SÖZEL 6    
El Dokumaları ve Örgüleri Eğitimi SÖZEL 6    
El ve Makine Nakışları Eğitimi SÖZEL 6    
Giyim Sanatları Eğitimi SÖZEL 10    
Tefsir SÖZEL 16 2 5 2
Hadis SÖZEL 18 3 6 2
İslam Hukuku SÖZEL 16 5 10 3
İslam Mezhepleri Tarihi SÖZEL 4 2  
Kelam SÖZEL 16 2 6 1
Tasavvuf SÖZEL 14 2 4 2
Arap Dili ve Belagatı SÖZEL 8 2 5 2
İslam Felsefesi SÖZEL 8 1 4 1
Din Felsefesi SÖZEL 8 1 4 1
Dinler Tarihi SÖZEL 10 2 4 2
Din Sosyolojisi SÖZEL 10 1 5 1
Din Psikolojisi SÖZEL 6    
Din Eğitimi SÖZEL 6 2 2 1
İslam Tarihi SÖZEL 18 3 5 1
Türk İslam Sanatları SÖZEL 8 1 3 1
Türk İslam Edebiyatı SÖZEL 4 1  
*İlk Öğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği SÖZEL 10 2  
Rejisörlük   2    
Türk Sanat Müziği   2    
Şan   2    
***Seramik   6 1  
Geleneksel Türk El sanatları SÖZEL 6    
 
Özel Şartlar:  
*Bu Bölüme Sadece Din ve Ahlak Bilgisi İlköğretim Öğretmenliği Bölümünden Mezun olanlar Başvurabilir .  
** Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olmak.  
*** Güzel Sanatlar Fakültesi seramik mezunu olmak.  
**** İşletme bölümündeki Doktora programına yüksek lisanslarını işletmenin Muhasebe-Finansman, Üretim Yönetim ve Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon Anabilim dallarından birinde tamamlamış olmaları. Tezsiz Yüksek Lisans yapanlardan ise Yönetim Organizasyon, İşletme, Toplam Kalite Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmesi Yöneticiliği dallarından birinde tamamlamış olmaları şartı aranır. Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarından İşletme Doktora programına başvuracaklardan diploma notu 100 tam puan üzerinden 85 şartı aranır.  
             

Özel Şartlar:

*Bu Bölüme Sadece Din ve Ahlak Bilgisi İlköğretim Öğretmenliği Bölümünden Mezun olanlar Başvurabilir.

** Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olmak.

*** Güzel Sanatlar Fakültesi seramik mezunu olmak.

**** İşletme bölümündeki Doktora programına yüksek lisanslarını işletmenin Muhasebe-Finansman, Üretim Yönetim ve Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon Anabilim dallarından birinde tamamlamış olmaları. Tezsiz Yüksek Lisans yapanlardan ise Yönetim Organizasyon, İşletme, Toplam Kalite Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmesi Yöneticiliği dallarından birinde tamamlamış olmaları şartı aranır. Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarından İşletme Doktora programına başvuracaklardan diploma notu 100 tam puan üzerinden 85 şartı aranır.


SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans-Doktora Programına aşağıda belirtilen Anabilim dallarında 2007-2008 Öğretin yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır.

MÜRACATTA İSTENEN BELGELER

1- Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Lisans Eğitimini Yurt dışında yapan adayların Yüksek Öğretim Kurulundan alacağı diploma denklik belgesi gereklidir.)

2- Yüksek Lisans programına başvurulur için lisans, doktora programına başvurular için yüksek lisans öğreniminde aldığı dersleri ve not dökümünü gösterir belgenin onaylı örneği (transkript.)Doktora programlarına farklı alanlarda başvuran öğrencilerden lisans ve yüksek lisans transkriptleri istenir.

3- Başvurduğu programın puan türünden olmak kaydıyla: ALES sınavından en az 55 puan; LES sınavından (Aralık 2005 ve sonrası) en az 45 puan almak şartıyla veya TUS sınavından [ (Temel Tıp Bilimleri testi ? 1 x 0.7 ) + (Klinik Tıp Bilimleri Testi x 0.3) ] 50 puan aldığına dair belge.

4- Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, lisans not ortalamasının yüzlük sistemde en az 65, dörtlük sistemde en az 2.5 olması.

5- Doktora programına başvuracak adayların yüksek lisans not ortalamasının yüzlük sistemde en az 80, dörtlük sistemde en az 3,00 olması. (Tıp-Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri mezunları için dörtlük sistemde en az 2,5 ,yüzlük sistemde en az 65 olması)

6- 2006-2007 eğitim-öğretim yılında lisans programından Bölüm 1.si ve 2.si olarak mezun olup, Yüksek Lisans veya Doktora programlarına kontenjandan başvuracak adaylar, durumlarını belgelemek zorundadır.

7- Başvuru ücreti: Adayların Vakıflar Bankasının Nalçacı Şubesindeki Sağlık Bilimleri Enstitüsü?nün 00158007288831991 no?lu hesabına 50 YTL yatırdıklarına dair banka dekontu,

8- Son bir yılda çekilmiş 2 adet fotoğraf, T.C. kimlik numarası, Onaylı nüfus cüzdanı sureti, özgeçmiş.

9- Dört yıllık lisans diploması ile doktora programlarına müracaat edenlerin ALES puanı 70 veya LES puanı 55 olması ve not ortalamasının en az yüzlük sistemde 80, dörtlük sistemde 3,50 olması. (Yüzlük sisteme dönüşüm yapılmayacaktır.)

10- Doktora programına başvuracak adayların ÜDS?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olması gerekir. Ancak 2 Haziran 2007 tarihinden önce Araştırma Görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile Yüksek Lisans eğitimine başlamış veya bitirmiş olanların UDS?den en az 50 puan almış olması gerekir.

11- Yabancı uyruklu olup, Türkiye'de Lisans veya Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayanlardan LES veya ALES?e girme şartı aranmakta ancak, istenilen baraj puanı alma gerekliliği bulunmamaktadır. Yabancı uyruklu olup lisans ve yüksek lisans öğrenimlerini yurt dışı üniversitelerde tamamlayan adaylardan LES veya ALES sınav belgeleri aranmamaktadır.

BAŞVURU VE SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

1- Yukarıdaki belgelerini eksiksiz olarak tamamlayan adaylar, başvurularını 03 ? 07 Eylül 2007 tarihleri arasında Alaaddin Keykubat Kampüsü?nde bulunan Enstitü Müdürlüğü?ne şahsen yapacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2- Yüksek Lisans ve Doktora mülakat sınavları, 13 Eylül 2007 tarihinde saat 10.00?da ilgili anabilim dallarında yapılacaktır.

3- Yüksek Lisans programlarına girişte ALES veya LES puanının %75?inin ve mülakat notunun %25?inin toplamı en az 60 ve üzeri olmak üzere en yüksek puanlı adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre adaylar başvurdukları öğretim programlarına yerleştirilir. Sıralamada eşitlik olması halinde lisans not ortalaması yüksek olana öncelik verilir.

4- Doktora programlarına girişte mülakat notunun %20 si ile Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının %30?unun toplamına ALES veya LES sınavı puanının %50?sinin toplamı en az 60 ve üzeri olmak üzere en yüksek puanlı adaydan başlayarak ilan edilen kontenjana göre başvurdukları öğretim programlarına yerleştirilir. (Dörtlük sistemde mezun olan öğrencilerin; transkript notunun 25 ile çarpımından elde edilen puan, yüzlük sistem transkript puanı olarak değerlendirilir.)

5- Mezuniyetlerine göre adayların hangi programlara başvurabileceklerini tespit etmeye Enstitüler yetkili olup, başvuru sırasında adaylara duyurulacaktır.

6- Üniversitemizde 100?lük ve 4 ?lük değerlendirme sistemleri arasında dönüşüm yapılmamaktadır. Bu iki not değerlendirme sistemi arasında dönüşüm ile ilgili başka Üniversitelerden alınan belgeler de kabul edilmemektedir. Bu nedenle Doktora giriş sınavlarında mezuniyet not ortalamasının başarı puanına katkısı,

a) Öğrenci Üniversitesinden 100?lük sisteme göre mezun olmuşsa mezuniyet not

ortalamasının %30?u,

b) Dörtlük sisteme göre mezun olmuş ise mezuniyet ağırlık not ortalaması 25 ile çarpıldıktan

sonra çıkan sonucun % 30?u alınarak hesaplanır.

7- Üniversitelerin Lisans programlarından 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 1. ve 2. olarak mezun olan ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar için mevcut kontenjanının %50?si oranında kontenjan ayrılır. Bu adaylar mülakat sınavına alınmazlar, ALES veya LES puanları dikkate alınarak kendi aralarında sıralanır ve kontenjan dahilinde kayıt yapılır. Ancak başvuran öğrenci sayısı ayrılan kontenjandan fazla ise diğer adaylarla birlikte mülakat sınavına alınırlar.

8- Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi 17 Eylül 2007 tarihinde Enstitü ilan panosunda ilan edilecektir.

9- Kazanan adayların kesin kayıtları 19-26 Eylül 2007 mesai bitimine kadar Enstitümüzde yapılacaktır.

10- Yabancı uyruklu öğrenci müracaatı kontenjanlardan fazla olması halinde ALES veya LES ve Lisans/Yüksek Lisans not ortalaması dikkate alınarak sıralama yapılır.

NOT: Bir başka üniversitede Araştırma Görevlisi kadrosunda bulananlar başvuramazlar, Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrosunda görevli olanlar kurumlarından izin almak kaydıyla müracaat edebilirler .

İRTİBAT:

Adres: Rektörlük Merkez Binası yanı 7. Kat Kampus-KONYA

TEL: 241 05 50 FAX: 241 05 51

Fak. Anabilim Dalı ALES Puan Türü Y.Lisans Doktora
T.C Yabancı
Tıp Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı SAY 2 2  
  Anatomi Anabilim Dalı SAY 2 2  
  Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı SAY 2 2  
  Fizyoloji Anabilim Dalı SAY 2 4  
  Biyokimya Anabilim Dalı SAY 4 6  
  Farmakoloji Anabilim Dalı SAY --- 2  
  Biyofizik Anabilim Dalı SAY 2 ---  
  Halk Sağlığı Anabilim Dalı SAY 2 2  
Dişhek . Diş Hastalıkları ve Tedavisi SAY --- 4  
  Protetik Diş Tedavisi Anabalim Dalı SAY --- 4  
  Pedodonti Anabilim Dalı SAY --- 4  
  Ortodonti Anabilim Dalı SAY --- 2  
  Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerr . AD. SAY --- 2  
  Periodontoloji Anabilim Dalı SAY --- 2  
  Endodonti Anabilim Dalı SAY --- 4  
  Oral Diagnoz ve Radyoloji A.D. SAY --- 4  
Vet . Anatomi Anabilim Dalı SAY 2 4  
  Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı SAY 4 4  
  Biyokimya Anabilim Dalı SAY 6 6  
  Fizyoloji Anabilim Dalı SAY 4 4  
  Viroloji Anabilim Dalı SAY 4 6  
  Mikrobiyoloji Anabilim Dalı SAY 2 2 2
  Parazitoloji Anabilim Dalı SAY 2 2  
  Patoloji Anabilim Dalı SAY 2 4  
  İç Hastalıkları Anabilim Dalı SAY 6 6  
  Farmakoloji-Toksikoloji AD SAY 4 4  
  Doğum ve Jinekoloji AD SAY 2 4  
  Dölerme ve Sun?i Tohumlama AD SAY 4 4  
  Cerrahi Anabilim Dalı SAY 6 6  
  Besin Hijyeni ve Teknolojisi AD SAY 6 6  
  Zootekni Anabilim Dalı SAY 8 8  
  Hayvan Besleme ve Besl . Hst .AD. SAY 6 6  
BESYO Beden Eğitimi ve Spor AD SAY-SÖZ-EA 6 ---  
  Spor Yöneticiliği AD SAY-SÖZ-EA 6 ---  
  Antrenörlük Eğitimi AD SAY-SÖZ-EA 6 ---  
KSYO Hemşirelik Anabilim Dalı SAY      
  Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemş . BD. SAY 2 ---  
  Halk Sağlığı Hemşireliği Bilim Dalı SAY 2 ---  

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarında 2007-2008 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

İSTENİLEN BELGELER :

1- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ile birlikte bir adet fotokopisi

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik numarası olmayan belgeler kabul edilmeyecektir)

3- Başvurduğu programın puan türünden olmak kaydıyla: ALES sınavından en az 55 puan; LES sınavından (Aralık 2005 ve sonrası) en az 45 puan aldığına dair belge.

4- Transkript aslı ile birlikte bir adet fotokopisi

5- Değerlendirme; Müracaat eden adayların ALES Puanları dikkate alınarak ilan edilen kontenjana göre sıralanır.

Anabilim Programı Kontenjan ALES
Zootekni Anabilim Dalı ( Vet )
Tavuk Yetiştiriciliği ve Hastalıkları İ.Ö.Tezsiz YL. 50 Sayısal
Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı ( Vet )
Veteriner Klinik Uygulama ve Geliştirme İ.Ö.Tezsiz YL. 50 Sayısal
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı ( Vet )
Gıda Güvenliği İ.Ö.Tezsiz YL. 50 Sayısal
BESYO
Spor Yöneticiliği İ.Ö.Tezsiz YL. 50 Sayısal , Sözel , EA
Antrenörlük Eğitimi İ.Ö.Tezsiz YL. 50 Sayısal , Sözel , EA

BAŞVURU VE KAYITLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR :

1- Başvurular Enstitü Müdürlüğü? ne 03 ? 07 Eylül 2007 tarihleri arasında şahsen yapılacak.

Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2- Kesin kayıtlar 19-26 Eylül 2007 tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğü? ne şahsen yapılacaktır.

3- Bu programların açılabilmesi için en az 20 öğrencinin kayıt yaptırması durumunda açılacaktır.

4- Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar dönem harcı 1.000 YTL olup, Akbank?a Enstitümüzden alınacak öğrenci numarası ile yatırılacaktır.

ENSTİTÜ ADRES VE TELEFONLARI :

Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü

Rektörlük Binası Yanı KAMPÜS/KONYA

0 332 241 05 50