İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TÜBİTAK Y. Lisans ve Doktora programı başvuru ilanı

İlan Giriş : 17 Ekim 2017 14:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TÜBİTAK Y. Lisans ve Doktora programı başvuru ilanı

TÜBİTAK Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programları kapsamında 2017 yılı 2. dönem başvuruları 16 Ekim (08:30) - 3 Kasım (17:30) 2017 tarihleri arasında alınacaktır.

Lisansüstü bursları kapsamında yürütülmekte olan alt programların 2017 yılı ilanlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Lütfen ilanları dikkatli bir şekilde inceleyiniz ve size en uygun olan programa başvuru yapınız. Aynı başvuru dönemi içinde yalnızca bir alt programa başvuru yapılabilir.

Program İlanları (Lütfen Dikkatlice Okuyunuz.)

Yüksek Lisans Burs Programları

Doktora Burs Programları

e-Başvuru:

Adaylar, http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden Başvuru Dönemi içinde erişebilecekleri sayfada son başvuru tarihinde mesai saati bitimi olan 17:30'a kadar (Saat 17:30'da sistem otomatik olarak kapanır.) istenen bilgileri eksiksiz olarak girip onayladıktan sonra başvuru formunun PDF çıktısını alarak imzalamak ve istenildiğinde BİDEB'e ulaştırmak üzere saklamakla yükümlüdürler. Başvuru sırasında yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verenler, hukuken sorumlu olacaklardır.

ÖSYM Sıralaması ile İlgili ÖNEMLİ NOT:

Değerlendirme aşamasında ÖSYM başvuru sahibinin mezun olduğu lisans programına yerleştiği puan türündeki ÖSYM sıralaması kullanılır. ÖSYM sıralaması ile ilgili bölümler, Üniversite Sınavı Sonuç ve Yerleştirme Belgelerindeki bilgiler esas alınarak ve aşağıdaki kurallara uygun olarak doldurulmalıdır. Aksi takdirde başvurular geçersiz sayılacaktır.

Sınav sonuç ve yerleştirme belgelerinin ÖSYM sisteminden alınamadığı yıllarda sınava girip bir lisans programına yerleşen adayların ÖSYM'den bu belgeleri talep etmeleri gerekmektedir. Belgelerde hangi programa yerleşildiği, ilgili programa hangi puan türüyle yerleşildiği ve o puan türündeki sıralama bilgileri olmalıdır.

Buna göre;

  1. Mezun olunan lisans programına yerleşilen puan türündeki ağırlıklı orta öğretim başarı puanlı (AOBP) sıralaması esas alınır.
  • 0,2 ve 0,5 AOBP'li puanların hesaplandığı yıllara ait sınavlara girenler için 0,5 AOBP'li sıralamaları,
  • 0,3 ve 0,8 AOBP'li puanların hesaplandığı yıllara ait sınavlara girenler için 0,8 AOBP'li sıralamaları,
  • Alanında ve alan dışı puanların hesaplandığı yıllara ait sınavlara girenler için alanında sıralamaları,
  • Ek puanlı sıralamaları ile bir lisans programına yerleşip 0,5/0,8 AOBP'li veya alanında puanı hesaplanmayanların 0,2/0,3 AOBP'li veya alan dışında sıralamaları, hesaba katılır.
  1. Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarından dikey geçişle lisans programlarına yerleşenler için önlisans programlarına yerleştikleri puan türündeki sıralamaları esas alınır.
  2. Lisans programlarından yatay geçişle başka lisans programlarına yerleşenler için ilk kayıt yaptırdıkları lisans programlarına yerleştikleri puan türündeki AOBP'li sıralamaları esas alınır. Bu durumdaki başvuru sahipleri için bu bölümün (1) inci bendinde belirtilen sıralamalar geçerlidir.