İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 28 Eylül 2017 08:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dalına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

BİRİM ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI/ ANASANAT DALI

KADRO UNVANI

ADEDİ

ARANAN ŞARTLAR

Atatürk Eğitim Fakültesi

Güzel Sanatlar Eğitimi

Müzik Eğitimi

Doçent

1

Müzik Eğitimi ve Piyano Eğitimi Alanında Çalışmalarının Bulunması ve Uluslararası İndeksli Dergilerde Makalelerinin Yayınlanması.

Atatürk Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Yrd. Doç.

1

Özgecilik ve Aile Danışmanlığı Konularında Yayınları Bulunmak.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Alanında Uygulamalı Dersler Yürütmüş Olmak.

Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu

Bankacılık

Bankacılık

Yrd. Doç.

1

Bankacılık Bilim Dalında Doktora yapmış olmak. Bankacılık, Para Politikası ve Merkez Bankacılığı alanında çalışmalar yapmış olmak.

Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Meslek Bilimleri

Klinik Eczacılık

Yrd. Doç.

1

Klinik Eczacılık alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Onkoloji eczacılığında klinik deneyime ve araştırmalara sahip olmak

Fen-Edebiyat Fakültesi

Tarih

Yeniçağ Tarihi

Doçent

1

Yeniçağ Anabilim Dalında Doktora yapmış, aynı Anabilim Dalında Doçent unvanı almış olmak. Osmanlı Siyasi ve Diplomasi tarihine dair araştırmalar yapmış olmak.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Matematik

Geometri

Yrd. Doç.

1

Yarı-Einstein ve Genelleştirilmiş Yarı-Einstein Manifoldlar ile bu manifoldlar üzerinde vektör alanları üzerine çalışıyor olmak.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Biyoloji

Botanik

Yrd. Doç.

1

Monokotillerin Üreme Biyolojisi ve Sitokimyası alanında Doktora yapmış olmak.

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

İslam Hukuku

Yrd. Doç.

1

İslam Hukuku alanında Doktora yapmış olmak.

İşletme Fakültesi

İngilizce İşletme

Örgütsel Davranış

Doçent

1

Örgüt Kültürü konusunda ders vermiş olmak. Örgütsel Davranış Konularında Yüksek Lisans tezi yönetmiş olmak. Pozitif Psikoloji Konusunda Araştırmalar yapmış olmak.

İşletme Fakültesi

İşletme

Muhasebe Finansman

Doçent

1

Muhasebe bilim alanında Doçent unvanı almış olmak. Hileli Finansal Raporlama ve Yaratıcı Muhasebe, Kurumsal Yönetim ve Hesap verebilirlik konularında çalışmalar yapmış olmak.

İşletme Fakültesi

İngilizce İşletme

Muhasebe Finansman

Yrd. Doç.

1

Muhasebe Bilimi alanında Doktora tezi yazmış olmak. En az 2 yıl İngilizce dilinde Maliyet Muhasebesi, Yönetim Muhasebesi ve Finansal Muhasebe dersi verme tecrübesine sahip olmak. Finansal Muhasebe alanında yazılmış İngilizce dilinde bilimsel çalışmaları bulunmak.

İşletme Fakültesi

İngilizce İşletme

Sayısal Yöntemler

Yrd. Doç.

1

Çok Kriterli karar verme alanında ve R Programlama dilinde çalışmalar yapmış olmak. Sayısal Yöntemler alanında Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine sahip olmak.

Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği

Konstrüksiyon

Yrd. Doç.

1

Makine Mühendisliği alanında Doktora yapmış olmak ve Mikro Ölçekte Akışkanlar Mekaniği ve Isı Transferi üzerinde çalışmış olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Doçent

1

Yüksek Lisans ve Doktora tezlerini Yurtdışındaki Üniversitelerle ortaklaşa olarak Hareket Bilimleri alanında tamamlamış olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hemşirelik

Psikiyatri Hemşireliği

Doçent

1

Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini Psikiyatri Hemşireliğinde yapmış olmak. İletişim, Konsültasyon-Liyezon Psikiyatri Hemşireliği ve Psikoterapötik alanlarında çalışmalar yapmış olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hemşirelik

İç Hastalıkları Hemşireliği

Yrd. Doç.

1

Lisans Eğitimini Hemşirelik alanında tamamlamış olmak. Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini Hemşirelik alanlarından birinde yapmış olmak. (İç Hastalıkları Hemşireliği tercih nedenidir.)

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tasarım

Moda Tasarımı Programı

Yrd. Doç.

1

Moda pazarlama konusunda ders vermiş olmak, Yüksek Öğretim Kurumlarında Moda Tasarım programında uzaktan öğretimde ders verme tecrübesine sahip olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Genel Cerrahi

Yrd. Doç.

1

Gastroenteroloji cerrahisi uzmanı olmak, pankreas cerrahisinde deneyimli olmak, endoskopik girişimsel işlemler konusunda deneyimli olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Göz Hastalıkları

Yrd. Doç.

1

Uvea, prematüre retinopatisi ve nöroproteksiyon ile ilgili çalışmaları olmak; vitreoretinal cerrahi konusunda eğitim sertifikası, cerrahi deneyimi ve bilimsel çalışmaları olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Yrd. Doç.

1

Rekonsrüktif mikrocerrahi, maksillofasial cerrahisi, ortopedik rekonstrüksiyon, dudak damak yarıkları ve el cerrahisi konularında deneyimli olmak.