İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk Alman Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 06 Eylül 2017 15:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türk Alman Üniv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

Üniversitemiz Hukuk ve Mühendislik Fakültelerinin aşağıda belirtilen anabilim dallarında açık bulunan kadrolarına 2547 Sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümlerine göre Öğretim Üyeleri alınacaktır.

-Adayların 657 Sayılı Kanunun 48.maddesindeki şartları taşıması gerekmektedir.

-Adayların, eğitim verecek seviyede Almanca bilmeleri şarttır.

-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 80 puan veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak veya Almanya'da Lisans veya Doktora eğitimi almış olması gerekmektedir.

-Müracaatların gerekli belgelerle birlikte 15.09.2017 mesai bitimine kadar şahsen yapılması gerekmektedir. Posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru Adresi: Yardımcı Doçent başvuruları için İlgili Fakülte Dekanlıklarına.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracaklar için:

-Adayların dilekçelerinde başvurdukları Anabilim Dalını belirterek, özgeçmişlerini Türkçe ve Almanca olarak vermeleri gerekmektedir.

-Noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora diplomaları, (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların İlgili Kurumdan denkliğinin onaylanmış veya denklik için başvuru yapılmış olması şarttır), nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf.

-Adaylar, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek İlgili Fakülteye başvuru yapacaklardır.

-Adayların merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alınmış olsa bile, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 23.maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizde ayrıca yapılacak olan yabancı dil sınavında başarılı olmaları şarttır.

-Adaylar isterlerse, doktora sonrasında kendilerine verilen ödüllerle, elde ettikleri akademik başarılara dair belgeleri dosyalarına koyabilirler