Çukurova Üniv. Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 05 Temmuz 2017 13:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çukurova Üniv. Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünden

Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler,

Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri

Yüksek Lisans ve Doktora program ilanı

yayınlandı.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLANI


ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılı "GÜZ" yarıyılı için aşağıda belirtilen Yüksek Lisans (Tezli, Tezsiz) ve Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Başvuru şartları, yazılı ve mülakat sınavı ve değerlendirme ile ilgili açıklamalar aşağıda verilmiştir. Kontenjanlar için tıklayınız.

I-) YÜKSEK LİSANS (Tezli veya Tezsiz) PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE BELGELER

1- Lisans Diploması,
2- Lisans not çizelgesi (Gerekli not çevrimleri Enstitü tarafından yapılacaktır),
3- Tezli Yüksek lisans programlarına başvurularda, ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından en az 55 sayısal puan veya eş değer sınavlar olarak kabul edilen GRE'den 610 veya GMAT'dan 450 puan almış olmak gerekmektedir. Bu sınavların geçerliliği üç yıldır.
4- Tezsiz Yüksek lisans programlarına başvuran adaylarda ALES sınavına girmiş olma zorunluluğu aranmaz.
5- Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Yabancı dil şartı aranan Anabilim Dalları için tıklayınız. YDS'den en az 50 puan veya ÖSYM Yabancı Dil Sınavlarının (YÖKDİL, TOEFL vb.) birinden eşdeğer puan almış olmak veya Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yaptırılan Yüksek Lisans Başvuru Yabancı Dil sınavından en az 50 puan almış olması gerekmektedir. Yabancı dil zorunlu olmayan Anabilim Dallarına başvuruda dil puanına "0" girilecektir.
II-) DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE BELGELER

1- Yüksek Lisans Diploması
2-
Lisans ve Yüksek Lisans Not Çizelgesi (Gerekli not çevrimleri Enstitü tarafından yapılacaktır)
3- ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından en az 55 sayısal puan veya eş değer sınavlar olarak kabul edilen GRE'den 610 veya GMAT'dan 450 puan almış olmak gereklidir. Bu sınavların geçerliliği üç yıldır.
4- Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre Doktora programına başvuracak adayların, YDS'den en az 55 puan veya ÖSYM Yabancı Dil Sınavlarının (YÖKDİL, TOEFL vb.) birinden eşdeğer puan almış olması gerekmektedir.
III-) LİSANS ÜZERİNE DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE BELGELER

1- Lisans Diploması
2- Lisans Not Çizelgesi (Gerekli not çevrimleri Enstitü tarafından yapılacaktır)
3- Lisans not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya YÖK dönüşüm tablosuna göre eşdeğeri puan olması gerekmektedir.
4- ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından en az 80 sayısal puan veya eşdeğer sınav kabul edilen GRE sınavından 156 (Eski Sistem 720) veya GMAT sınavından 580 puan almış olmak gerekmektedir. Bu sınavların geçerliliği üç yıldır.
5- Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre Doktora programına başvuracak adayların, YDS'den en az 55 puan veya ÖSYM Yabancı Dil Sınavları eşdeğerliliklerinden uygun bir puan almış olması gerekmektedir.
IV-) BAŞVURULAR


Posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.


Başvurular;
a) 10 Temmuz 2017 tarihinden itibaren internet üzerinden http://otomasyon.cu.edu.tr/fbe/basvuru/index.aspx adresinde başvuru için gerekli bilgilerin girilmesi ve,

b) Girilen bilgilere esas olan belgelerin Enstitümüze şahsen teslim edilmesi şeklinde yapılacaktır. Başvuru evraklarının en geç 08 Ağustos 2017 tarihine kadar Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü'ne teslim edilip, kayıtların onaylattırılması ve başvuru belgesinin imzalanması gerekmektedir. Kayıtlarını onaylatmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuruda istenen belgelerin aslı veya resmi bir kurumca "Aslı Gibidir" onaylı veya Noter tasdikli kopyası kabul edilecektir.
Yurtdışından mezun olanlardan denklik belgesi istenecektir.
Enstitümüz programlarından mülakat sonrası başarılı olup kontenjanı asil olarak kazananların kayıt yaptırmaması halinde, kazanıp kontenjan haricinde yedekte bulunanlara kayıt hakkı tanınacaktır. Belirtilen süre içinde kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybedeceklerdir.

V-) YAZILI VE MÜLAKAT SINAV TARİHLERİ



Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuranların yazılı ve mülakat sınavları 14 Ağustos 2017 tarihinde ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında (İş Güvenliği ve Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Anabilim Dalı hariç) yapılacaktır. Yazılı sınav 14 Ağustos 2017 tarihinde saat 09:30'da, mülakat sınavı aynı tarihte saat 13:30'da yapılacaktır.

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Adaylarının giriş puanının hesaplanabilmesi için yazılı ve mülakat sınavlarına girmesi zorunludur. İş Güvenliği (Yüksek Lisans Tezli - Doktora) Anabilim Dalı yazılı ve mülakat sınavı 14 Ağustos 2017 tarihinde saat 15:30'da Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır (Adres : Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Mühendislik Caddesi Beyazevler Kampüsü Çukurova / ADANA).

İş Güvenliği (Yüksek Lisans Tezsiz 2. Öğretim) Anabilim Dalı yazılı sınavı 14 Ağustos 2017 tarihinde saat 15:30'da Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır (Adres : Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Mühendislik Caddesi Beyazevler Kampüsü Çukurova / ADANA).

Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi (Yüksek Lisans Tezsiz 2. Öğretim) Anabilim Dalı mülakat sınavı 14 Ağustos 2017 tarihinde saat 15:30'da Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır.

VI-) DEĞERLENDİRME



Tezli Yüksek Lisans programları için adayların:

- ALES puanının %50'si
- Yüz üzerinden lisans mezuniyet not ortalamasının tezli programlarda %20'si; başvuru koşulu olarak yabancı dilin zorunlu olmadığı Anabilim Dallarında %25'i,
- Yüz üzerinden yazılı ve mülakat sınavı sonucu ortalamasının %25'i.
- Tezli programlarda yabancı dil puanının %5'i (ancak giriş başvuru koşulu olarak yabancı dil zorunluluğunun olmadığı - Anabilim Dallarında yabancı dil puanı dikkate alınmaz.) alınarak Yüksek Lisans Giriş Puanı hesaplanır. Yüksek Lisans - Giriş Puanı 65 (Altmış bes) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılır ve puan sırasına göre yüksek lisans programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.

Tezsiz Yüksek Lisans programları için adayların:
- Yüz üzerinden lisans mezuniyet not ortalamasının %50'si,
- Yüz üzerinden yazılı ve /veya mülakat sınav notu ortalamasının %50'si.
Alınarak Yüksek Lisans Giriş Puanı hesaplanır. Yüksek Lisans Giriş Puanı 65 (altmış beş) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılır ve puan sırasına göre tezsiz yüksek lisans programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.

Doktora programları için adayların; Lisans derecesi ile başvuranlarda:
- Ales puanının %50'si
- Yüz üzerinden Lisans mezuniyet not ortalamasının %20'si
- Yüz üzerinden yazılı ve mülakat sınav notu ortalamasının %25'i
- Yabancı dil puanının %5'i,
Alınarak Doktora Giriş Puanı hesaplanır. Doktora Giriş Puanı 70 (yetmiş) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılı ve puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.

Doktora programları için adayların; Yüksek Lisans derecesi ile başvuranlarda:
- Ales puanının %50'si
- Yüz üzerinden Lisans mezuniyet not ortalamasının %10'u
- Yüz üzerinden Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının %10'u ve,
- Yüz üzerinden yazılı ve mülakat sınav notu ortalamasının %25'i
- Yabancı dil puanının %5'i.
Alınarak Doktora Giriş Puanı hesaplanır. Doktora Giriş Puanı 70 (yetmiş) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılır ve puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.
VII-) KESİN KAYIT

Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) ve doktora programlarına başvurup Anabilim Dallarında yapılacak değerlendirme sonucunda başarılı olan ve kontenjan dahilinde kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 17 Ağustos 2017 - 25 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

Kesin kayıtlar için istenecek belgeler aşağıda verilmiştir:

Kesin Kayıt için istenecek belgeler:

Nüfus cüzdan fotokopisi (TC kimlik numarası olmalıdır.)
3 adet vesikalık fotoğraf
Erkekler için Askerlik Şubesinden alınacak "Durum Belgesi"


VIII-) NOTLAR


Enstitümüz 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim Yılı "Güz" Yarıyılı Kontenjanları ve Başvuru Şartlarında Yer almayan diğer hususlar "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim - Öğretim Yönetmeliği'nde yer alan hükümler çerçevesinde değerlendirilecektir.

Güncel açıklamalar için http://fbe.cu.edu.tr adresinin ziyaret edilmesi önerilir.

Bilgi için;

Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosunun

0322 338 60 84 (4 hat)'dan "2758 (iç hat) 17" numaralı telefonuna veya http://fbe.cu.edu.tr internet adresine başvurulabilir.

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLANI

BAŞVURU KOŞULLARI VE SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1) 2017-2018 Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak adayların Yükseköğretim Kurulunun 02.06.2007 tarihli yönetmelik değişikliğine göre ALES asgari 55 standart puanı veya Tıpta Uzmanlık sınavından en az 50 Temel Tıp puanı almış olanlar başvurabilirler.

a) Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek Doktora programlarına başvuran adaylarda ALES koşulu aranmaz.

b) Temel Tıp puanı; Temel Tıp Bilimleri I standart puanının 0,7; Klinik Tıp Bilimleri puanın 0,3 ile çarpılarak, toplanmasıyla elde edilir.

2) a) Yüksek Lisans Programlarına ÜDS veya YDS'dan en az 50 puan almış olanlar veya Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen sınavlardan eşdeğer puan almış olanlar başvurabilirler.

b) Doktora Programlarına ÜDS veya YDS'dan en az 55 puan almış olanlar veya Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen sınavlardan eşdeğer puan almış olanlar başvurabilirler.

3) Sağlı Fiziği Tezli Yüksek Lisans Programına başvuracak adaylardan, ALES notunun en az 70, ÜDS/YDS puanının en az 50 ve mezuniyet not ortalamasının en az 3.00 olması şartı aranacaktır.

4) Yüksek Lisans ve Doktora adaylarının başvuruları, 31 Temmuz - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen ve internet üzerinden yapılacaktır.

5) Başvuru onaylandıktan sonra başvurunun kaydedildiğini bildiren bir mesaj ve başvuru numarası ekrana gelecektir. Başvurunun tamamlanmış olması için başvuru sırasında istenen belgelerin en geç 18 Ağustos 2017 tarihine kadar elden teslim edilmesi gerekir. Aksi halde başvuru geçerli olmayacaktır.

6) Yüksek Lisans/ Doktora giriş mülakat sınavları 22 Ağustos 2017 tarihinde ilgili Anabilim Dallarında yapılacaktır.

7) Ç.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesinin Madde-9 (4) bendi gereğince öğrencilerin devam koşullarını yerine getirmeleri zorunludur.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

a) Aday tarafından doldurulacak başvuru formu (Enstitüden veya www.sbe.cu.edu.tr adresinden formlar bölümünden sağlanabilir).

b) Nüfus cüzdanının onaylı örneği.

c) Lisans ve Bilim uzmanlığı diplomasının onaylı örneği (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yüksek Öğretim Kurulu'nca eşdeğerliliğinin yapılmış olması gerekmektedir).

d) Lisans ve/veya Yüksek Lisans eğitimi sırasında aldığı notları ve ortalamasını gösteren belge (Transkript),

e) 2 adet fotoğraf (4,5x6 ebadında, renkli gözlük takılmamış, erkekler kravatlı ve sakalsız olacak),

f) ALES veya TUS belgesi,

g) Pasaport ve ikametgah (Uluslararası öğrenciler için)*

h) Öğrenim vizesi (Uluslar arası öğrenciler için)*

ı) ÜDS/YDS veya TOEFL gibi dil sınavı belgesi,

j) Referans mektubu ve hakkında bilgi alınabilecek diğer 1 kişinin isim ve adresi

* Uluslararası Öğrenci başvuruları Uluslararası Öğrenci Ofisine yapılacaktır.

ANABİLİM DALLARI

KONTENJANLAR

YÜKSEK LİSANS

DOKTORA

AÇIKLAMA

TÜRK ÖĞRENCİ

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

TÜRK ÖĞRENCİ

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

ADLİ TIP

2

-

-

-

-

ANATOMİ

4

-

-

-

-

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

5

-

-

-

-

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Spor Bilimlerinde Doktora Programı

-

-

6

1

-

BİYOFİZİK

4

-

2

-

-

BİYOİSTATİSTİK

4(İstatistik veya Tıp Mezunu Olmak)

-

1(Biyoistatistik YL Derecesine Sahip Olmak)

-



-

EBELİK

5

-

5*

-

-

HEMŞİRELİK

21

-

11

-

-

HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ

5

-

5

-

-

ÇOCUK SAĞ. VE HASTALIKLARI (Pediatrik Hematoloji)

2

-

-

-



-

MEDİKAL FİZİK(Tezli)

2

-

-

-

-

MEDİKAL FİZİK(Tezsiz)

10

-

-

-

-

TIBBİ BİYOKİMYA

4

-

3

-

-

TIBBİ BİYOLOJİ

5

2

5

-

-

TIBBİ FARMAKOLOJİ

3

-

3

-

-

TIBBİ FİZYOLOJİ

2

1

2

1

-

TIBBİ MİKROBİYOLOJİ

6

-

4

-

-

GENEL TOPLAM

84

3

47

2

136

*Ebelik Anabilim Dalı Doktora Programı açıldığı takdirde.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLANI

2017-2018 Güz Yarıyılı İlanı (Başvuru Koşulları, Kontenjanlar ve Sınav Tarihleri)

2017-2018 Güz Yarıyılı Başvuru Koşulları

2017-2018 Güz Yarıyılı Sınav Tarihleri

2017-2018 Güz Yarıyılı Kontenjanları

Başvuru Adresi: Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İkinci Blok Zemin Kat, Balcalı Yerleşkesi, 01330 Sarıçam/ADANA

Telefon: (0 322) 338 65 74