İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 29 Haziran 2017 08:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda anabilim dalı/bölüm itibariyle unvan ve şartlan belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kuramlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ve Enslitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

a) Profesör kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 6 nüsha, olarak hazırlayarak (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.) bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte,

b) Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte.

Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Giilbahçe Köyii KampUs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kuramlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışmdan alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ

ANABİLİM

DALI

UNVAN

OetB

DERECE

AÇIKLAMA

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Profesör

1

1

Yapı, Çevre ve Ürünleri Bilimleri ve

Teknolojileri (Mimarlık) Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Mimari aydınlatma, doğal aydınlatma performansı ve yapı fiziği konularında, mimari aydınlatma çalışmalarında ve konutların enerji

performansı tahmininde yapay zeka yöntemlerinin kullanılması teknolojik günışığı yönlendirme sistemleri ve gölgeleme elemanlarının performansının değerlendiril-mesi, enerji etkin aydınlatmanın sağlanması ile ilgili olarak uluslararası ve ulusal dergi ve sempozyumlarda yer alan yayınlara sahip olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Profesör

1

1

Mimarlık Temel Alanı ve Tasarım Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Mimarlık eğitimi, stüdyo ve tasarım, konut ve İzmir konutları, yarışmalar, çağdaş mimarlık ve söylem, satış ofisleri, marjinallik gibi konularda uluslararası ve ulusal dergi, sempozyum ve kitaplarda yer alan yayınlara sahip olmak. Tarihi çevrelere müdahale ve tasarım konularında yayın ve proje çalışmaları yürütmüş olmak.

BİRİMİ

ANABİLİM

DALI

UNVAN

ADET

DERECE

AÇIKLAMA

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Profesör

1

1

Mimarlık Temel Alanı ve Mimarlık Tarihi Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Mimari Tasarım Stüdyolarında ve Mimarlık tarihi derslerinde görev almış olmak. Modem Mimarlık Tarihi ve Kuramı, Kentsel Tasarım Tarihi ve Kuramı, Mimarlık Tarih Yazımı, İkinci Dünya Savaşı Sonrası Mimarlık Tarihi ve Kuramı konularında uluslararası ve ulusal dergi, sempozyum ve kitaplarda yer alan yayınlara sahip olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Profesör

1

1

Makine Mühendisliği Temel Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Yapı uygulamalarında ısı ve akış analizi, binalarda gizli ve duyulur enerji depolama, tarihi yapıların enerji analizlerinin gerçekleştirilme-si üzerine çeşitli uluslararası ve ulusal makale ve bildiri çalışmaları yürütmüş olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Şehir ve

Bölge

Planlama

Doçent

1

3

Şehir ve Bölge Planlama Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Yaratıcı Kentler, Bilgi Yönetimi, Akıllı Şehirler ve Sürdürülebilir Yerel Kalkınma alanlarında uzmanlık ve çalışmaları olmak ve tez, araştırma ve uygulama projeleri yürütme deneyimine sahip olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Makine

Mühendisliği

Doçent

1

1

Makine Mühendisliği Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Robotik, Kinematik Sentez, Haptik Sistem Tasarımı, Medikal Robotik, Kontrol Sistemleri, Teleoperasyon ve Artıksıl Robot Kontrolü alanlarında uluslararası yayın ve araştırma deneyimine sahip olmak.

Mühendislik

Fakültesi

İnşaat

Mühendisliği

Doçent

1

2

İnşaat Mühendisliği Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Çok ölçekli malzeme modelleme, hesaplamalı mikro-mekanik (kristal plastisite, mikro-yapısal hasar, arayüz ve soyulma problemleri) ve mikro yapısal optimizasyon konularında uluslararası

yayınlara sahip olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Bilgisayar

Mühendisliği

Doçent

1

1

Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Bilgisayar Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmak. Veritabanları, dağıtık veritabanları, sorgu eniyileme, bağlı veri, veri madenciliği, örüntü madenciliği, gizliliği koruyan veri madenciliği konularında yayın yapmış olmak ve TÜBİTAK (veya yurtdışında eşdeğeri kurum) destekli proje yürütmüş olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Bilgisayar

Mühendisliği

Doçent

1

2

Bilgisayar-Bilişim Bilimleri ve Mühendisliği Bilim Alanından Doçent unvanına sahip olmak. Bilgisayar Mühendisliği veya Bilişim Sistemleri Bölümlerinin birinden doktora diplomasına sahip olmak. Bilgisayarla görü, imge işleme ve makine öğrenmesi konularında yayın yapmış olmak ve TÜBİTAK (veya yurtdışında eşdeğeri kurum) destekli proje yürütmüş olmak.

BİRİMİ

ANABİLİM

DALI

UNVAN

ADET

DERECE

AÇIKLAMA

^Fehg|:gg;ig>:

Fakültesi

Kimya

Profesör

1

1

Kimya Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Organik veya Biyoorganik alanında doktora derecesine sahip olmak. Biyoorganik ve Medisinal Kimya, Organik Kimya, Aııtikanser ilaç geliştirme Hücre Kültürü konularında bilimsel çalışmaları ve yayınları olmak. Organik kimya, biyoorganik kimya ve hücre kültürü konularında deneyimli, yeni organik kimya sentez yöntemlerinin geliştirilmesi, yeni potansiyel antikanser ilaçların dizaynı, sentezlenmesi, çalışma mekanizmalarının belirlenmesi ve kanser- sağlıklı hücre hatlarında test edilmesi konularında deneyim sahibi olmak.

Fen

Fakültesi

Matematik

Profesör

1

1

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı, Matematik Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Matematik Alanında lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olmak. Lineer olmayan kısmi türevli denklemler ve diferansiyel- fark denklemlerinin analitik çözümleri konularında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak.