Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/38820/jandarma-genel-komutanligi-sozlesmeli-uzman-erbas-alacak.html
Yazdırılma Tarihi : 28 Mart 2024 Perşembe 13:23

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alacak

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alacak

Haber Tarihi : 29 Mayıs 2017 15:19
Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alacak

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

JANDARMAGENEL KOMUTANLIĞI ANKARA

KANUNU ORDUSU JANDARMA SİZLERİ CAĞRIYOR

SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞ

BAŞVURU VE SECME SINAVLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ..

(2017-7)

BAŞVURU TARİHLERİ 29 Mayıs-30 Haziran 2017

BU KILAVUZU OKUMADAN BAŞVURU İŞLEMİNİZİ YAPMAYINIZ.

BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

BAŞVURU TARİHİ

YAZILI SINAV VE SEÇME SINAVLARI TARİHİ

: 29 Mayıs -30 Haziran 2017

: 17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren

DUYURU

BU BAŞVURU İÇİN ÜCRET ALINMAYACAKTIR.

DAHA ÖNCE BAŞVURAN VE BAŞARILI OLAN ADAYLARIN TEKRAR BAŞVURU

YAPMAMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

UZMAN ERBAŞ TEMİNİ FAALİYETLERİ, İHTİYAÇ TAMAMLANINCAYA KADAR DÖNEMLER HALİNDE SÜREKLİ DEVAM EDECEKTİR. LÜTFEN KILAVUZU OKUYARAK ÖZELLİKLE YAŞ, DOĞUM TARİHİ VE TERHİS TARİHİ İLE İLGİLİ KISTASLARA DİKKAT

EDEREK BAŞVURUNUZU YAPINIZ.

YAZIŞMA ADRESİ

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

PERSONEL TEMİN MERKEZ KOMUTANLIĞI

W

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ BEYTEPE/ANKARA

İNTERNET ADRESİ ve TELEFON NUMARASI

BAŞVURU İŞLEMLERİ, DUYURU VE İLANLAR İÇİN : www.jandarma.tsk.tr

0 312 464 4836 - 0 312 464 8660

(MESAİ GÜNLERİNDE SAAT 09.00-17.00 ARASI)

Bu Kılavuzda yer alan kurallar, Kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girecek yasama, yürütme ve yargı organları kararı ile İçişleri Bakanlığı emirleri doğrultusunda değiştirilebilir. Bu durumda izlenecek yol, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenir ve kamuoyuna internet aracılığıyla duyurulur.

1. GENEL BİLGİLER

a. Jandarma Genel Komutanlığının Sözleşmeli Uzman Erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temin edilecektir. Temin; lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlamış veya halen silahaltında bulunan adaylar ile 29 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla terhis tarihlerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olanlar arasından Jandarma Komando ile Jandarma Asayiş birliklerinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Uzman Erbaş statüsünde yapılacaktır.

b. Ön başvurular, www.jandarma.tsk.tr genel ağ (İnternet) adresinden 29 Mayıs- 30 Haziran 2017 (saat 17:00'a kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. Daha önce başvuru yapan, seçme aşamalarını geçip rapor alan (Başarılı) adaylar başvuru yapmayacaktır. Başvurular normal bilgisayar üzerinden "İnternet Explorer" tarayıcı kullanılarak yapılacaktır. Mobil cihazlardan veya başka tarayıcı (Chrome, Firefox, Opera Browser) kullanılmayacaktır.

c. Çağrı yapıldığı halde seçme sınavları aşamasına katılmayan adayların ön başvuru işlemleri sonlandırılacaktır.

ç. Uzman Erbaş ön başvuruları, internet üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.

d. Ön başvuruları uygun görülen adayların yazılı sınavı, kayıt kabul işlemleri, bedeni yetenek sınavı (BYS) ve mülakat sınavları Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Beytepe/ANKARA adresinde icra edilecektir. Seçim aşaması işlemleri tamamlanarak, başarılı olan adaylar sağlık raporu almak üzere sevk edilecektir.

e. Yazılı sınav, BYS ve mülakat sınavı tarihleri www.jandarma.tsk.tr genel ağ adresinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

f. Kılavuzun tamamını okumadan çevrimiçi (Online) Başvuru Formunu doldurmayınız. Başvuru Formuna girilen bilgilerin doğruluğundan ve yanlış/eksik beyan edilen bilgiler neticesinde doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. İnternet müracaatı kabul edilmiş olsa dahi Başvuru Kılavuzu, Uzman Erbaş Kanun ve Yönetmeliğinde belirtilen şartlara uyulmadığı taktirde belge incelemede kabul edilmeyecektir.

2. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ GENEL KOŞULLAR

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

ç. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğanlar),

d. Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (29 Mayıs 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

e. Tüm sınavları geçen adaylar için; sevk edildikleri hastanelerden "Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur " kayıtlı sağlık raporu almış olmak,

f. En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda (TABLO-1) belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor

şortu/eşofman ile ölçülür.

g. TSK'da daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda yer alan hükümler hariç; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeyle geleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.

ğ. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde veya kapalı yerlerinde belirlenen kriterlere uygun olmayan yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçeyi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak).

h. Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

ı. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 148'inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.

i. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.

j. Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.

k. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

l. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi (TABLO-2) almış olmak.

m. Askerlik hizmetini yapmış veya 29 Temmuz 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak,

n. Başvuru, sınavlar, kayıt kabul işlemleri esnasında, adaydan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

NOT-1: Ön başvuruda bulunan adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya

evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa

olsun (Atamaları yapılmış ve Eğitime Başlamış olsalar dahi) işlemleri iptal edilecektir.

3. BİRLİK KOMUTANLIKLARI TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER

a. Başvuru tarihlerinde esnasında silahaltında bulunup, 29 Temmuz 2017 tarihinden önce terhis olacak erbaş ve erlerden istekliler için TABLO-2'de örneği bulunan Nitelik Belgesi, doldurulacak, müteakiben onaylanarak mühürlenecek ve zarflanarak 30 Haziran 2017 tarihine kadar topluca Alay ve eşidi komutanlıklarca, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Merkezi Komutanlığına APS veya kargo ile gönderilecektir.

b. Silah altındaki adaylardan haklarında adli ve/veya askeri mahkemelerde (disiplin mahkemesi dahil) işlemi olanlara ait ilgili belgeler, varsa RDM sürecine ait tespitler ile arşiv araştırma sonucu da bu zarfın içerisine konulacaktır.

c. Sınava girecek silah altında bulunan erbaş ve erlere, mühürlü zarf içerisine konulmuş nitelik belgesi ile varsa mahkeme evrakları teslim edilecek, adaylar ikinci seçim aşaması sınavlarına gelirken bu dosyayı yanlarında getirecek, adaya zarfı açmaması gerektiği hususu tebliğ edilecektir.

ç. Sınav tarihleri dağıtım iznine denk gelen adaylar için nitelik belgesi, acemi eğitimi gördükleri eğitim birliği tarafından doldurulacaktır. Acemi birliğinde eğitimi devam eden adaylar için nitelik belgeleri, bulundukları eğitim birliği tarafından verilecektir.

d. Askerlik hizmeti devam eden adaylara;

(1) Adayların Nüfus Cüzdanı ve Askeri Kimlik belgeleri ile sınavlara katılmaları sağlanacak,

(2) Sınavlar ve sağlık raporu işlemleri süresince yıllık izinlerine mahsuben izin verilecek, yeteri kadar yıllık izini olmayan silahaltındaki adaylar, sınav aşamalarını başarı ile geçmelerini müteakip isterlerse; terhis olduğu tarihten itibaren bir ay içerisinde, terhis belgesini ibraz etmek koşuluyla hastaneye sevk alarak sağlık kurulu işlemlerini başlatabilecektir.

4. BAŞVURMA İŞLEMİNİN YAPILMASI

a. Adaylar, 29 Mayıs- 30 Haziran 2017 tarihleri arasında, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek başvuru işlemleri sayfasına ulaşabileceklerdir. Beyana dayalı olarak yapılan ve sistem tarafından kabul edilen başvurular ön başvuru olarak kabul edilecektir.

DİKKAT!

İnternetten başvuru işlemleri 30 Haziran 2017 tarihinde saat 17:00'da sona erecektir. Başvurunuzu tamamladıktan sonra mutlaka yazıcıdan çıktısını alınız. Başvurular tamamlandıktan sonra internetten yapılacak sınava çağrı duyurusunda ismini göremeyen ancak internetten başvuru yaptığını iddia eden adayların, bir hak iddia edebilmeleri için başvuru yapıldığına ilişkin yazıcı çıktısını şahsen beyan etmeleri gerekmektedir.

b. Başvurular için herhangi bir kılavuz, form vb. doküman dağıtımı yapılmayacaktır. Başvurular, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden, internet ortamında yapılacaktır. İnternet ortamı dışında dilekçe vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyeceği gibi bu dilekçelere cevap verilmeyecektir.

c. Adayların çevrimiçi (Online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada, kaydedip çıktısını almaları ile başvuru merkezinde kayda girecektir. Ön başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu belgeyi kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir. Çevrimiçi (Online) Başvuru Formu T.C. Kimlik Numarası, Adı, Soyadı ve diğer kimlik bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

NOT: Genel ağ (İnternet) üzerinden yapılacak başvurular ön başvuru niteliğinde olup, adaylar bu başvuruya istinaden sınavlara planlanacaktır. Adayların asıl başvuru işlemleri ise "seçim aşaması işlemleri için geldiklerinde" yapılacaktır.

ç. Uzman Erbaş Alımı başvuru ve giriş koşullarını taşımadığı halde, bilerek yanlış ve farklı bilgiler vermek suretiyle seçme sınavlarına katılanlar veya giriş şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenler, bütün aşamalarda başarılı olsalar dahi, kabul işlemleri iptal edilecektir.

d. İnternet ortamında yapılan başvuru sonrasında başvurusu kabul edilen adaylar, başvurularının kabul edildiğine dair Başvuru Sonuç Sorgulama sayfasının çıktısını alacaklardır. Başvuru sonuçları 30 Haziran 2017 tarihinden sonra www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Hiç bir adaya, başvurusunun kabul edildiğine dair posta yoluyla yazılı herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

DİKKAT!

Atamalar planlanırken, adayların tercihleri göz önünde bulundurulmakla beraber, öncelikli olarak Sağlık Kurulu Raporlarına bakılarak İdarenin kadro ihtiyaçları doğrultusunda yapılacaktır.

5. UYGULANACAK SINAVLAR

a. Sınavlara müracaat eden adaylar içerisinden kadro ve ihtiyaca göre ne kadar aday çağırılacağı Jandarma Genel Komutanlığınca belirlenir. Çağrılmayan adaylar ilerleyen dönemlerde açılacak sınavlarda değerlendirilebilir.

b. Adayların Seçme sınavlarına gelirken getirecekleri belge ve malzemelere ilişkin duyuru başvuru sonuçlarının açıklanması sırasında www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

c. Ön başvurusu kabul edilen adaylar, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında (Beytepe/Ankara);

(1) Yazılı sınav,

(2) Bedeni yetenek sınavı,

(3) Mülakat,

(4) Sağlık raporu / Güvenlik soruşturması işlemleri, sınav/aşamalarından geçeceklerdir.

ç. Yazılı Sınav

(1) Yazılı sınav Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Beytepe/Ankara'da yapılacaktır. Sınav merkezi, saati ve sınav ile ilgili diğer açıklayıcı bilgiler 17 Temmuz 2017 tarihine kadar sadece www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacak, adaylara ayrıca yazılı bir bildirimde bulunulmayacaktır.

(2) Yazılı sınavda; sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan her soru 10 puan olmak üzere toplam 10 soru sorulacaktır.

(3) Yazılı sınavda (100) puan üzerinden (50) puan ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılarak diğer sınav aşamalarına katılacaklardır.

d. Bedeni yetenek sınavı ve Mülakat

Adaylar aynı gün içerisinde öncelikle yazılı sınava tabi tutulacak, başarılı olan adaylar Bedeni yetenek sınavına gireceklerdir. Bu aşamaları geçen adaylar ise mülakat sınavına alınacaklardır. Adayların hangi tarihte mülakat sınavına girecekleri, Bedeni yetenek sınavını geçmelerine müteakip kendilerine tebliğ edilecektir.

(1) Bedeni Yetenek Sınavı (BYS)

(a) Adayların (TABLO-1'de) boy ve kilo standartları ile adayların genel fiziki kusurlarının olup olmadığı kontrol edilecektir. İlgili şartları taşımayanlar müteakip aşamalara alınmayacaktır.

(b) Adaylara uygulanacak BYS konuları ve baraj değerleri Tablo-3'te belirtilmiştir. Belirtilen BYS barajlarını geçen adaylar mülakata katılmaya hak kazanacaktır.

(b) Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getireceklerdir. (Adaylar yazılı sınav ve mülakata spor kıyafeti ile katılabilecektir.)

(c) Bedeni yetenek sınavının yapılacağı günde önemli mazereti veya sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda (Ameliyatlı, burkulma, kırık vb.) bulunan adaylar o gün durumunu bildirmesi halinde sınavlara kabul edilmeyecektir. Ancak ilan edilen sınav tarihleri bitmeden müracaat etmeleri halinde sınava alınabileceklerdir.

(ç) Bedeni yetenek sınavına katılacak adaylar testlerin uygulanmasına yönelik herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılacaklardır. Bu nedenle sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara ait olacaktır.

(2) Mülakat Sınavı

(a) Bedeni yetenek sınavında başarılı olan adaylar, kendilerine tebliğ edilecek tarihlerde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Beytepe/Ankara adresinde yapılacak olan mülakat sınavına alınacaklardır. Her aday için tek bir gün planlanacak olup, adayların hangi tarihte mülakata gireceği, Ön Sağlık Muayene ve BYS aşamasında adaylara tebliğ edilecektir.

(b) Mülakat esnasında yapılacak olan görüşmede; adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler Mülakat Komisyonunca değerlendirilecektir.

(c) Mülakat, adaya göre değişen, yeterli bir zaman içerisinde bir oturum ile adayın geçmişi, kişiliği, psikolojik yapısı, kendini ifade edebilme yeteneği ve askerlik mesleğine ön yeterliliğin tespiti gibi konuların değerlendirildiği planlı bir görüşmedir. Mülakat, personel temininde adayda bulunması gereken ve testlerle ortaya çıkarılması mümkün olmayan niteliklere, adayın sahip olma durumunu tespit etmek maksadıyla, mülakat kurulu ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletişim şeklinde, soru ve cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

(ç) Mülakat sonucunda adayların başarılı olup olmadıkları, mülakatın bitiminde/aynı gün kendilerine tebliğ edilecektir.

e. Cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, fotoğraf makinesi ve benzeri eşyalar ile sınava girilmeyeceği ve sınav merkezlerinin giriş nizamiyelerinde emanete alınmayacağı için adaylar bu gibi malzemeleri yanlarında getirmeyecek/bulundurmayacaklardır.

f. Adayların, ikinci seçim aşaması sınavlarına gelirken istenen belge ve malzemeleri mutlaka getirmeleri gerekmektedir. İstenen belgeleri getirmeyen adaylar, belge eksikliğinden dolayı sınavlara alınmayacaklar ve işlemleri iptal edilecektir.

6. DEĞERLENDİRME:

Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar, elde ettikleri sınav sonuç puanına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacaktır. Adayların atamaları planlanırken, puanı en yüksekten başlanmak suretiyle öncelikle idarenin ihtiyaçları, müteakiben adayların tercihleri dikkate alınarak kontenjanlar doğrultusunda yapılacaktır.

DİKKAT!

Sınavlara müracaat eden adaylardan silahaltında olanların atamaları terhis tarihlerinden önce yapılmayacaktır.

7. ADAYLARIN SEÇME SINAVLARINA GELİRKEN GETİRECEĞİ

BELGELER

a. Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken, bir adet yarım kapaklı karton (Plastik dosya getirilmeyecektir.) dosyanın içinde takılı olarak aşağıdaki belgeleri sırasına göre dizmek suretiyle ve dosyanın ön yüzüne kurşun kalem ile T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı yazılmış olarak getireceklerdir.

b. Adayların aşağıda belirtilen belgeleri, beraberlerinde ve tam olarak getirmeleri şarttır. Aksi takdirde başvuruları kabul edilmeyecektir. (Adayların çağrıldıkları günde seçim aşaması sınavlarına gelmeleri ve beraberinde getirdikleri belgelerin aslının yanında fotokopisinin de olması önem arz etmektedir.) Herhangi bir aşamada elenen veya başarılı olan adaylara, getirdikleri belgelerin fotokopileri (Adayın kendisine veya adresine) iade edilmeyecek olup, mevzuata göre gerekli işlem yapılacaktır.

(1) Fotoğraflı ve T.C. Kimlik Numarası bulunan Nüfus Cüzdanının aslı, (Dosyaya takılmayacak olup adayın yanında bulunacaktır.)

(2) Ön Başvuru Belgesi: Genel ağdan (İnternet) yapılan ön başvurunun kabul edildiğine dair yayınlanan bilgisayar çıktısı,

(3) Nitelik Belgesi: Halen silahaltında bulunan ve 29 Temmuz 2017 tarihine kadar terhisini alabilecek durumda olan adaylar için TABLO-2'de belirtilen esaslara göre tanzim edilen nitelik belgesi (Nitelik belgesine adayın kuvveti, sınıfı ve branşı ile muhtemel terhis tarihi de yazılacak, açık olarak getirilen nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir. Seçim aşaması sınav tarihleri, dağıtım iznine denk gelen adaylar, nitelik belgelerini acemi eğitimi gördükleri eğitim birliğinden alacaklardır. Nitelik belgesi kapalı, mühürlü zarf içerisinde olacaktır.),

(4) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Kendisine ait Nüfus Cüzdanının asıl sureti (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi (Nüfus cüzdan sureti ve nüfus kayıt örneği kabul edilmez.),

(5) Denklik Belgesi: Öğrenimlerini yurt dışında bitirenler için İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanmış denklik belgesinin sureti.

(5) Lise Diploması:

(a) Lise Diplomasının asıl sureti (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet onaylı fotokopisini veya aslının yetkili makamlarca onaylanmış (Mühürlü,kaşeli,imzalı) fotokopisini,

(b) Lise diplomasını kaybeden adaylar, lise diplomasında bulunan tüm bilgileri içerecek şekilde lise müdürlüklerinden onaylı diploma kayıp belgesini alacak ve belgenin aslını getireceklerdir.

(7) Askerlik hizmetini bitirenler için Terhis Belgesinin sureti. (Asıl sureti adayın yanında olacaktır.)

(8) Vesikalık 12 adet renkli biometrik fotoğraf. Belgelere yapıştırılanlar dışındaki fotoğraflar bir zarf içine konularak zarf ağzı üste gelecek şekilde dosyaya takılacak, fotoğrafların arkasında adı, soyadı ve T.C. Kimlik Numarası yazılı olacaktır.

(9) Varsa Sürücü Belgesi, Askeri Ehliyet, Bonservis, Başarı Belgesi asılları ve/veya onaylı fotokopileri, (Adaylardan Sürücü Belgesi olanların mutlaka Sürücü Belgelerinin aslı ve

fotokopisini getirmesi gerekmektedir.)

(10) Uzman Erbaş adaylarından şehit ve vazife malulü olanların SGK'dan bu nedenle aylık aldıklarını gösterir belge ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden verilmiş kimlik kartlarının aslı ve fotokopisi.

(11) Dört adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu. (Bu belgenin örneği, www.jandarma.tsk.tr. internet adresinde Sözleşmeli Uzman Erbaş duyuruları bölümünde yayımlanacaktır. Adaylar bu belgeyi bilgisayar ile talimatına uygun şekilde doldurup imzalanmış olarak getireceklerdir. Belgede hiçbir satır veya hane boş bırakılmayacak, adı soyadı, okulu, caddesi, sokak numarası vb. isimlerinde kısaltma yapılmayacaktır. Çizelgenin orijinal ölçülerinde değişiklik yapılmayacaktır.)

(12) Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olanlardan göreve başlama süresini ve sınava çağrıldığı gün hala görevde olduğunu gösteren onaylı belgenin aslı.

8. SAĞLIK RAPORU VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR:

a. Seçme sınavları sonucunda başarılı olan adayların; Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Merkez Komutanlığınca veya ikamet ettikleri İl J.K.lıklarınca sevk edilecekleri Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden kazanmış olduğu sınıf ile ilgili "Komando Uzman Erbaş olur veya Uzman Erbaş Olur" kararlı sağlık kurulu raporu almaları gerekmektedir. (Sevk edilen Hastanenin adı tam olarak başlık kısmına yazılacaktır.)

b. Sağlık kurulu raporu "Olumsuz" olan adayların, sağlık kurulu işlemlerine itiraz etme hakları vardır. İtiraz işlemleri için; adayın "Olumsuz" olarak aldığı sağlık raporu ile (3) gün içinde Personel Temin Merkez Komutanlığına veya şahsen ilk müracaat yapılan İl J.K.lığına başvuru yapması gereklidir.

c. Sınavların tüm aşamalarında başarılı olan adaylar hakkında ilgili mevzuat esaslarına göre güvenlik soruşturması yaptırılacaktır.

9. KAYIT KABUL VE ATANMA İŞLEMLERİ

a. Sınavlarda başarılı olan Uzman Erbaş adaylarından güvenlik soruşturması olumlu sonuçlananlara, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden atama ve eğitime tabi tutulacakları birlik yerleri kabul işlemleri ve yapacakları işlemlerle ilgili olarak ayrıntılı duyuru yapılacaktır.

b. Hiç bir adaya, posta yoluyla yazılı herhangi bir belge veya davet yazısı gönderilmeyecek yayımlanan duyuru tebliğ niteliğinde olacaktır.

c. Tüm seçme sınav aşamalarında başarılı olsa dahi, kayıt kabul işlemleri sırasında herhangi bir giriş koşulunu taşımadığı tespit edilen veya eksik belge getiren adayların işlemleri iptal edilecek ve kayıt kabul işlemleri yapılmayacaktır.

10. TEMİN FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

a. Kılavuzun tamamı okunmadan, internet ortamında başvuru yapılmamalıdır. Başvuru esnasındaki yapılabilecek yanlış kodlamalar ve yanlış beyanlardan doğacak olumsuz sonuçlardan

aday sorumludur.

b. Adayların, Uzman Erbaş Başvuru faaliyetleri danışma adresi ve telefon numaraları:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi

Personel Temin Merkez Komutanlığı Uzman Erbaş Kısmı

06100 Beytepe/ ANKARA' dır. Tel.: 312 464 48 36 312 464 86 60

2017-7 YILI SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞ TEMİNİ FAALİYET TAKVİMİ

S.NO.

F A A L İ Y E T

TARİH

1

Başvuruların internet üzerinden alınması

29 Mayıs-30 Haziran 2017

2

Başvurusu kabul edilen ve seçme sınavlarına girmeye hak

kazanan adaylara ait isim listesinin www.jandarma.tsk.tr internet

sitesi üzerinden yayınlanması

12 Temmuz 2017

Tarihine kadar

3

Uzman Erbaş Seçme Sınavlarının Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde yapılması

17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren

4

Başarılı adayların Yetkili Hastanelere sevk edilerek sağlık raporu aldırılması

En kısa sürede

5

Uzman Erbaş adaylarının atamalarının yapılması, tebligat ve eğitime tabi tutulmaları

Eğitim veya Kurs

Takvimine göre

"Başvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak olan, Yazılı Sınav, Ön Sağlık Muayene ve Bedeni yetenek sınavı ile Mülakat sınavlarına ait tarihler yukarıda belirtilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı; gerekli gördüğünde, sınav tarihlerinde ve temin faaliyetleri ile ilgili diğer hususlarda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Sınav faaliyet takviminde ve diğer hususlarda değişiklik yapıldığında, konu ile ilgili duyurular www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

11. JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINA ULAŞIM

a. Ulus (Dışkapı-ANKARA) : Bu bölgeden, Ulus-İncek hattında çalışan minibüsler ile gelinebilir. Minibüslerin ilk kalkış durağı Bentderesi dolmuş duraklarıdır. Minibüsler; buradan hareketle Dışkapı, Etlik Kavşağı, İskitler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önü, AŞTİ, Konya Yolu, Or-An Kavşağı, İncek Bulvarı güzergahını takip ederek Jandarma Eğitim/Okullar Komutanlığı önünden geçmektedir.

b. Kızılay (Güvenpark Önü-ANKARA) : Fevziye (194 numaralı otobüs), Tulumtaş (192 numaralı otobüs), Taşpınar (191 numaralı otobüs) istikametlerine giden EGO otobüsleri ile ulaşılabilir.

DİKKAT! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına; sınav, kayıt kabul vb. için gelen adaylar; sadece İncek Bulvarı üzerinde bulunan 1 Numaralı Nizamiyeden içeri alınacaklardır. Diğer nizamiyelere gelen adaylar Yerleşkeye alınmayacaklardır.

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİZ.


Kaynak : DPB