İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 25 Mayıs 2017 08:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:

Aşağıda anabilim dalı/bölüm itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1 - İstenen Belgeler:

a) Profesör kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 6 nüsha, olarak hazırlayarak (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.) bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte,

b) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, yabancı dil belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2 - Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3 - Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4 - Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5 - Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Birimi

Anabilim Dalı

Unvan

Adet

Derece

Açıklama

Mühendislik Fak.

Bilgisayar Mühendisliği

Profesör

1

1.

Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans derecesi sahibi olması. Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalında doçentlik derecesi almış olması. Yazılım ölçümü yazılım süreç iyileştirme ve iş süreçleri yönetimi konularında bilimsel çalışma ve yayınları olması ve TÜBİTAK (veya yurtdışında eşdeğeri kurum) destekli proje yürütmüş olması.

Mühendislik Fak.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Yardımcı Doçent

1

5.

Biyoalgılayıcı, Biyoelektronik, Nanoteknoloji ve Gömülü Sistemler alanlarında bilimsel çalışmaları ve yayınları olması.