İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Milliyet Gazetesi
İlan Giriş : 22 Mayıs 2017 11:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda anabilim dalı/bölüm itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile ilgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmelik ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

a) Profesör kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 6 nüsha, olarak hazırlayarak (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.) bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte,

b) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, yabancı dil belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampus alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile ilgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.


BİRİMİ

ANABİLİM

DALI

UNVAN

ADET

DERECE

DERECE

AÇIKLAMA

Mühendislik

Fak.

Bilgisayar

Mühendisliği

Profesör

1

1.

Bilgisayar Mühendisliği
alanında lisans derecesi
sahibi olması. Bilgisayar
Yazılımı Anabilim

Dalında doçentlik

derecesi almış olması.
Yazılım ölçümü yazılım
süreç iyileştirme ve
iş süreçleri yönetimi
konularında bilimsel

çalışma ve yayınları
olması ve TÜBİTAK
(veya yurtd ışında

eşdeğeri kurum) destekli
proje yürütmüş olması.

Mühendislik

Fak.

Elektrik-

Elektronik

Mühendisliği

Yardımcı

Doçent

1

5.

Biyoalgılayıcı,
Biyoelektronik,
Nanoteknoloji ve

Gömülü Sistemler

alanlarında bilimsel

çalışmaları ve yayınları
olması. Biyoalgılayıcı,
Biyoelektronik,
Nanoteknoloji ve

Gömülü Sistemler

alanlarında bilimsel

çalışmaları ve yayınları
olması.