İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 12 Mayıs 2017 09:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakültesi ve Enstitüsünde açık bulunan Profesör kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesörler alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağlad ığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Prof.

Aranan Nitelikler

Fen - Edebiyat Fakültesi

Matematik

Cebir ve Sayılar Teorisi

1

(a), (b)

Tarih

Yakınçağ Tarihi

1

(a), (c)

Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü

Biyomekanik ve Biyosibernetik

1

(a), (d)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Cebirsel Sayılar Kuramı alanında çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

(c) Adayların 18. ve 19. yüzyıl emek tarihi ve kent tarihi ile Tanzimat dönemi yönetim reformları konularında uzmanlaşmış ve bu alanlarda yayınlar yapmış olması gerekmektedir.

(d) Adayların duyusal nörobilim ve nöromühendislik alanlarında uzmanlaşmış olmaları gerekmektedir.