İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarım Kredi Kooperatifleri 500 personel alacak

Kaynak : tarımkredi.org
İlan Giriş : 05 Mayıs 2017 17:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Tarım Kredi Kooperatifleri 500 personel alacak

TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI KOOPERATİF GÖREVLİSİ ve ZİRAAT MÜHENDİSİ ALIM İLANI

17 Bölge Birliğimize bağlı Kooperatiflerde 286 Kooperatif Görevlisi ile 204 Ziraat Mühendisi, Merkez Birliğimiz Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına 10 Müfettiş Yardımcısı, olmak üzere toplam 500 personel (FETÖ Terör Örgütü ve diğer Terör Örgütleri ile irtibatlı

olanların ve emekli olanların ayrılması ile oluşan yeni ihtiyaçlar ve norm kadro çalışması beklenilmiş olup, daha önce 400 olarak belirlenen alım sayısı 500 olarak revize edilmiştir) alımı yapılacaktır.

Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendisi alımları için başvurular 10-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Müfettiş Yardımcısı alımı başvuru tarihleri ile koşulları sitemizden bilahare yayınlanacaktır.

TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ KOOPERATİF GÖREVLİSİ ve ZİRAAT MÜHENDİSİ ALIM İLANI

17 Bölge Birliğimize bağlı Kooperatiflerde 286 Kooperatif Görevlisi ile 204 Ziraat Mühendisi olmak üzere toplam 490 personel alımı yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
  3. Sınav tarihi itibariyle 30 yaşından büyük olmamak (Sınav tarihleri Tablo III'de belirtilmiştir),
  4. Erkeklerde askerlikle ilişkisi olmamak veya tecilli olmak (halen askerlik görevini yapanlar başvuruda bulunabilecek ve sınava katılabileceklerdir),
  5. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
    1. Taksirli suçlar hariç, ağır hapis veya altı ay ya da daha fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile yağma, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, zimmet, irtikap, rüşvet gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı fiiller, görevi kötüye kullanma, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçları ile kamunun sağlığına ve kamu güvenine karşı işlenen suçlardan biriyle hüküm giymiş olmamak,
  6. Görevini yapmaya mani akli ve bedeni hastalığı bulunmamak,
  7. Yurdun her yerinde çalışmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR

Personel istihdamı Bölgesel olup, başvuruda bulunacak adayların, kendisinin veya ailesinin (bekar adaylar için anne/baba, evli adaylar için eşin ikametgahı kabul edilmektedir) son 6 aydır, tercih edecekleri Bölge Birliğine bağlı illerden (Tablo III'de belirtilmiştir) birinde ikamet ettiğini ibraz etmesi gerekmektedir. (Nüfus Müdürlüğünden alınacak adres bilgileri raporu)

Lisans mezunu adayların, ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan 2016-KPSS (Lisans) sınavına girmiş ve KPSS-P3 puan türünden en az 60 puan almış olması, ayrıca adayların, Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olması gerekmektedir.

Önlisans mezunu adayların, ÖSYM tarafından 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan 2016-KPSS (Önlisans) sınavına girmiş ve KPSS-P93 puan türünden en az 60 puan almış olması, ayrıca Tablo-I'de belirtilen bölümlerden herhangi birinden mezun olması gerekmektedir.

Ziraat Mühendisleri adaylardan, Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar Bölüm ve KPSS şartı aranmaksızın müracaat edebileceklerdir.

Bitki Koruma Ürünleri Bayii veya Toptancı İzin Belgesi bulunmayanlar Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı ile başvuruda bulunabileceklerdir. Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı ile başvuruda bulunan Ziraat Mühendislerinin ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan 2016-KPSS (Lisans) sınavına girmiş ve KPSS-P3 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekmektedir. Mülakat neticesinde başarılı bulunarak göreve başlatılmaları halinde, başlatıldıkları tarihten sonra T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak olan ilk iki Bitki Koruma Ürünleri Bayi Veya Toptancılık Sınavından birinde başarılı olmaları ve Bitki Koruma Ürünleri Bayii veya Toptancı İzin Belgesini Kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki Ziraat Mühendislerinden sınav sonucunda alacakları Belgeyi Kuruma ibraz edeceğine dair Taahhütname alınacak olup, taahhütnamenin şartlarını yerine getiremeyen adayların iş sözleşmeleri sonlandırılacaktır.

KPSS'de yüksek puan almak işe başlatılmalarda tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. İlan ve ekinde yer alan iş talep formlarının açıklama bölümünde belirtilen niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Kooperatif Görevlisi kadrosuna Önlisans mezunu olarak başvuru yapılabilecek bölümleri gösterir Tablo I için Tıklayınız.

ORTAK VE PERSONEL ÇOCUKLARINA İLİŞKİN KONTENJAN

Bölge bazında alınacak personel sayısının % 20'si oranında ortak ve personel (eski personel dahil) çocuklarına kontenjan tanınacaktır. Bu kontenjan kapsamındaki adaylar KPSS puan türüne göre yapılacak genel sıralamaya tabi olmaksızın, kendi aralarında ilgili KPSS puanı ile sıralamaya tabi tutulacaklardır.

Mülakata, işe alınacak personel sayısının 5 katına kadar aday çağrılacaktır. Personel ve ortak çocukları için ayrılan kontenjana yeterli başvuru olmaz ise, açık kalan kontenjan, genel başvurular içinden karşılanacaktır.

Personel ve Ortak Çocuklarının İstihdamına İlişkin Usul ve Esaslar gereğince; Personel ve Ortak çocuğu kontenjanından yararlanabilmesi için personelin Görevden Çıkarma cezası almamış olması, ortağın ise kooperatife en az altı aylık ortaklığının bulunması, (Başvuru tarihi itibariyle) kooperatifle olan ilişkilerinin faal olması (ortağın kooperatifle ilişkilerinin faal olup olmadığı ortak kartı incelenerek tespit edilir.) ve kooperatife olan borçlarından dolayı hakkında icra takibinin bulunmaması (erteleme veya yapılandırma gibi haller hariç) gerekir.

Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birlikleri ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilerinin, eş ve ikinci derece dahil kan ve sıhri hısımları ile ilgili olarak, 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 6215 sayılı "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" un "Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilerin eş ve hısımlarının bağdaşmayan görevleri" başlıklı 18.maddesi ile değişik EK MADDE 3 maddesine istinaden; Kurumumuzca yayınlanan 19.07.2011 tarih ve 1608 nolu Genelge ve ekinde bulunan "Kooperatifler ve Üst Kuruluşlarının Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçileri ile Bunların Eş ve Hısımlarının Bağdaşmayan Görevlerine İlişkin Tebliğ" e göre işlem yapılacaktır.

Şöyle ki; Birim Kooperatifin Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetçilerinin eş ve ikinci derece dahil kan ve kayın hısımları aynı Kooperatifte işe başlatılamazlar.

Bölge Birliğinin Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilerinin eş ve ikinci derece dahil kan ve kayın hısımları aynı Bölge Birliğine bağlı Kooperatifler için,

Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetçilerinin eş ve ikinci derece dahil kan ve kayın hısımları, Türkiye genelindeki tüm Kooperatifler için,

Müracaatta bulunamazlar, müracaatta bulunsalar bile işe başlatılamazlar.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

İş Talep Formundaki açıklamalar başlığı dikkate alınarak "İş Talep Formu"nun her iki sayfası eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak doldurulup, imzalanacaktır. İş Talep Formu ekinde istenilen belgeleri eksik olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuruların, şahsen ve tercih edilen Bölge Birliğine yapılması gerekmekte olup, posta yolu ile yapılan müracaatlar kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Başvurular 10.05.2017-25.05.2017 tarihleri arasında şahsen yapılacak olup, başvuru yerleri Tablo II'de belirtilmiştir. Tablo II için Tıklayınız.

İstihdam edilecek Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendislerinin istihdam yeri ve sayısı ile sınav tarihlerini gösterir Tablo III için Tıklayınız.

İş Talep Formları:

Kooperatif Görevlisi İş Talep Formu için tıklayınız.

Ziraat Mühendisi İş Talep Formu için tıklayınız.

Ortak ve personel (eski personel dahil) çocuklarının % 20'lik kontenjana tabi olabilmeleri için, İş Talep Formu içerisindeki Personel/Ortak Çocuklarına ilişkin alanı doldurmaları gerekmektedir. Söz konusu alanı doldurmamış olanların müracaatları ise genel başvurular içinde değerlendirilecektir.

Adaylar, başvuru formu ekine;

  1. Nüfus Cüzdanının tasdikli suretini,
  2. Yüksek Öğrenim Diplomasının veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı örneğini,
  3. Kendisinin veya ailesinin (bekar adaylar için anne/baba, evli adaylar için eşin ikametgahı kabul edilmektedir) son 6 aydır, başvuru yapacakları Bölge Birliğine bağlı illerden birinde ikamet ettiğini gösterir Nüfus Müdürlüğünden alınacak adres bilgileri raporunu,
  4. Son altı ay içerisinde çektirilmiş 2 adet 4,5x6 ebadında fotoğrafını,
  5. Başvuruda bulunacak adaylar için 2016 yılı KPSS sonuç belgesi çıktısını (sonuç belgesi üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Kodunun bulunması zorunludur)
  6. Varsa iş deneyimini gösterir belgeyi,
  7. Transkript,
  1. Bitki Koruma Ürünleri Bayii veya Toptancı İzin Belgesi bulunan Ziraat Mühendisi adaylar için ilgili belgeyi,
  2. Adli sicil kayıt belgesini,

Eklemeleri gerekmektedir.

Adaylar, istenilen belgelerin asıllarını yanlarında getirmek kaydıyla, belgelerinin tasdikini başvuru yapacakları Bölge Birliklerinde yaptırabileceklerdir.

Kurumumuza bugüne kadar bu kadrolar için yapılmış olan iş talepleri dikkate alınmayacak olup, yeni başvuru yapılması gerekmektedir.

MÜLAKATA ÇAĞRI VE DEĞERLENDİRME

Adaylar, başvuruda bulundukları Bölge Birliğine bağlı birim Kooperatiflerde değerlendirilmek üzere, Başvuru formunda beyan ettikleri (Lisans mezunu adaylar için 2016 KPSS P3 puan türünden en az 60 puan, önlisans mezunu adaylar için ise 2016 KPSS P93 puan türündenen az 60 puan alanlar başvuruda bulunabilir.) KPSS puanları doğrultusunda en yüksek olandan başlanarak sıralanacak olup, her Bölge Birliği için tespit edilen ihtiyacın beş katı aday mülakata çağrılacaktır. Sıralamada en sonda aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu puana sahip adayların tümü mülakata çağrılacaktır.

İstihdam edilecek ziraat mühendis sayısının 5 katı mülakata çağrılacaktır.

Mülakata çağrılacak Ziraat Mühendisinin belirlenmesinde Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlara öncelik tanınacaktır.

Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olan ziraat mühendislerinin mülakat sırası ise Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi sınavında yüksek puan alanlardan başlanmak suretiyle belirlenecektir.

Bu şekilde mülakat için yeterli sayıya ulaşılamaması halinde bu sayı (5 katı), Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olmayıp da KPSS sınavından en yüksek puan alanlardan başlanmak suretiyle tamamlanacaktır.

Mülakata çağrılacak adayların listesi ve istenecek belgeler ile diğer hususlar www.tarimkredi.org.tr adresinden yayınlanarak ilan edilecektir. İlan, tebliğ niteliğinde olup, Mülakata katılmaya hak kazanan adayların adreslerine ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

Mülakat sonucunda başarılı olanlar, www.tarimkredi.org.tr adresinden ilan edilecek, İş talep formunda belirtilen yazışma adreslerine yazılı bildirimde bulunulacak ve işe başlamaları için gerekli belgeler istenecektir.

Mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan 50.-TL sınav ücreti alınacaktır. Adaylara sınav ücretinin yatırılacağı banka şubesi ve hesap numarası bilahare bildirilecektir.

İşe başlatılacaklardan, 3 (üç) yıl süre ile çalışacaklarına ve bu süreden önce haklı bir sebep olmaksızın istifaen işten ayrılmaları halinde ihbar tazminatına esas giydirilmiş ücretin 5 (beş) katı tutarında cezai şartı nakden ve defaten ödeyeceklerine dair taahhütname alınacaktır.