İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 14 Nisan 2017 08:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakültesi ve Enstitüsünde açık bulunan Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. ve 25. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Enstitü Müdürlüğümüze başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim

Dalı

Doç.

Yard. Doç.

Aranan Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Elektrik - Elektronik

Mühendisliği

Elektronik

1

-

(a), (b)

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü

-

Jeodezi

-

1

(a), (c)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Mikro Elektro Mekanik Sistemler (MEMS), Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM), Metamalzeme konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(c) Adayların hassas deprem konum ve kaynak parametreleri, çevresel gürültü ve fay zonu dalgaları kullanarak yerkabuğunu ve deprem süreçlerini anlama konusunda uzmanlaşmış olmaları ve bu konularda uluslararası dergilerde yayın yapmış olmaları gerekmektedir.