İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TÜBİTAK UME Personel Alım İlanı

TÜBİTAK 13 personel alacak

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 20 Mart 2017 10:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TÜBİTAK UME Personel Alım İlanı

TÜBİTAK

ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ

İlan No: TBTK.UME.04/2017-2

1- Referans Kodu: UME.G1AB4-08 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

1.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Bilgisayar donanımı, işletim sistemi ve ofis uygulamaları konularında kullanıcı desteği verecek, kurulum-bakım-onarım işleri ile yazıcı ve çevre birimleri desteği verme konusunda görev yapacak AR-GE Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 2

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

1.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

1.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Internet ve Ağ Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi veya Elektrik- Elektronik bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

1.2.2- Askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli olmak (erkek adaylar için).

1.2.3- MS Windows işletim sistemleri, ofis uygulamaları, çevre birimleri kurulum, yapılandırma ve sorun giderme konularında deneyimli olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası vb.).

1.2.4- Donanım, Network, domain yapısı ve Active Directory bilgisi olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası vb.).

1.2.5- Teknik Destek/Yardım Masası (Help Desk) alanında en az 1 yıl deneyim sahibi olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi).

2- Referans Kodu: UME.G1AB5-09 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

2.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Bina güvenlik, kartlı geçiş, kamera izleme, yangın alarm, algılama ve söndürme sistemlerinin sürekliliğini sağlayacak ve yönetimini yapacak, arıza giderime ve bakım çalışmalarını yerine getirecek, ayrıca yeni ihtiyaçların belirlenmesi, proje şartnamesi ve dokümanı oluşturulması konularında görev yapacak AR-GE Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

2.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

2.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren; Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Elektronik Haberleşme, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Elektrik, Elektronik veya Elektrik- Elektronik bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

2.2.2- Askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli olmak (erkek adaylar için).

2.2.3- Elektronik güvenlik sistemleri, kartlı geçiş, kamera, yangın algılama sistemleri ile ilgili kurulum, bakım, arıza takibi, onarım konularında bilgi ve en az 1 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası vb.).

2.2.4- Teknik çizim/proje okuyabilmek, AutoCad vb. gibi çizim araç ve yazılımlarını kullanabilmek, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası, transkript vb.).

3- Referans Kodu: UME.G1AB6-10 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

3.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Laboratuvar altında yer alan Mekanik Atölyede AR-GE projeleri için ihtiyaç duyulan parça üretim ve işleme faaliyetlerinde görev yapmak üzere AR-GE Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

3.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

3.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren; Makine, Metalurji, Endüstriyel Kalıpçılık, Otomotiv Teknolojisi veya Mekatronik bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

3.2.2- Askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli olmak (erkek adaylar için).

3.2.3- Takım tezgahları, torna ve freze, CNC torna/dik işleme merkezini kullanabilme konusunda en az 1 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası vb.).

3.2.4- Teknik resim/proje okuyabilmek, AutoCad vb. çizim araç ve yazılımlarını kullanabilmek, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası, transkript vb.).

4- Referans Kodu: UME.G1AB7-11 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

4.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Laboratuvar altında yer alan Elektronik Atölyede, Ar-Ge projeleri için ihtiyaç duyulan elektronik cihazların üretim, bakım ve onarımı faaliyetlerinde görev yapmak üzere AR-GE Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

4.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

4.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Elektronik, Elektronik Haberleşme, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Elektronik veya Elektrik-Elektronik bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

4.2.2- Askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli olmak (erkek adaylar için).

4.2.3- Elektronik cihaz ve kart üretimi ve tamiri, arıza takibi, bakım ve onarımı konularında en az 1 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi).

4.2.4- Baskı devre tasarımı ve üretimi konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak, tasarım yazılımları kullanabilmek ve baskı devre üretimi yapabilmek ve üzerine elektronik elemanların yerleştirilmesi konusunda en az 1 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası, transkript vb.).

4.2.5- Elektronik komponentler hakkında bilgi sahibi olmak, şema okuyabilmek.

4.2.6- Multimetre ve osiloskop gibi mesleğinin gerektirdiği cihazları kullanabilmek.

5- Referans Kodu: UME.G1AB8-12 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

5.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Laboratuvar altında yer alan Ahşap Atölyede, Ar-Ge projeleri ile ilgili ve kurumsal ihtiyaçları karşılamak üzere üretim ve onarımı faaliyetlerinde görevlendirilecek AR- GE Personeli (Teknisyen) istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

5.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

5.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren Mobilya ve Dekorasyon, İç Mekan Tasarımı, Makine veya Makine - Resim ve Konstrüksiyon bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

5.2.2- Askerliğini tamamlamış veya muaf olmak (erkek adaylar için).

5.2.3- Finiş makinası, postforming kenar yapıştırma, yatay daire testere, çoklu delik makinası, planya makinası, roller pres, masifleme makinası, şerit testere, kalınlık makinası ve radyel matkap makinelerinin kullanımını bilmek.

5.2.4- AutoCad gibi teknik çizim programlarını (iki boyutlu) kullanabilmek ve tasarım yapabilmek, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası, transkript vb.).

5.2.5- Alanında en az 5 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak, (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi).

6- Referans Kodu: UME.G1AB9-13 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

6.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Laboratuvar altında yer alan Ahşap Atölyede üretim ve onarımı faaliyetlerinde görev yapmak üzere AR- GE Personeli (Teknisyen) istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

6.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

6.2.1- Meslek Lisesi ve dengi okulların Mobilya Dekorasyon veya Ağaç İşleri bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

6.2.2- Askerliğini tamamlamış veya muaf olmak (erkek adaylar için).

6.2.3- Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

6.2.4- Finiş makinası, postforming kenar yapıştırma, yatay daire testere, çoklu delik makinası, planya makinası, roller pres, masifleme makinası, şerit testere, kalınlık makinası ve radyel matkap makinelerini kullanabiliyor olmak (Başvuru sırasında bilgi ve tecrübe ile ilgili belge sunulması zorunludur. Çalışma alanını içeren çalışma belgesi, Eğitim Sertifikası, vb.).

6.2.5- Teknik resim okuyabilmek.

6.2.6- Alanında en az 5 yıl deneyim sahibi olmak.

7- Referans Kodu: UME.G2KV1-14 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

7.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Kuvvet Laboratuvarında yürütülen projelerde görev yapacak AR-GE Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

7.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

7.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren; Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyon, Endüstriyel Kalıpçılık, Mekatronik, Metalurji veya Kaynak Teknolojisi bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

7.2.2- Askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli olmak. (erkek adaylar için).

7.2.3- Tercih edilen nitelikler;

Çizim tasarım programlarına hakim olmak,

Mekanik parça imalatı, tasarımı konusunda bilgi sahibi olmak.

8- Referans Kodu: UME.G3BA1-15 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

8.1- İşin Tanımı Ve Özellikleri

Biyoanaliz Laboratuvarında yürütülen projelerde görev alacak Ar-Ge Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1 Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

8.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

8.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren; Kimya, Kimya

Teknolojisi, Biyokimya, , Gıda Teknolojisi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri veya Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümlerinden birini

bitirmiş olmak.

8.2.2- Askerliğini tamamlamış olmak (erkek adaylar için).

8.2.3- Tercih edilen nitelikler;

Moleküler biyoloji teknikleri konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak.

9- Referans Kodu: UME.G3OK2-16 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

9.1- İşin Tanımı ve Özellikleri

Organik Kimya Laboratuvarı'nın mevcut laboratuvar çalışma alanlarında ve projelerinde görev yapacak Ar-Ge Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 2 Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

9.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

9.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının en az ön lisans eğitimi veren; Kimya, Kimya Teknolojisi veya Boya Teknolojisi bölümünü bitirmiş olmak.

9.2.2- Enstrümental analiz yöntemleri (HPLC, LC/MS) konusunda deneyimli olmak (Eğitim sertifikası aranmaktadır).

9.2.3- Askerliğini tamamlamış olmak (erkek adaylar için).

9.2.4- Tercih edilen nitelikler;

HPLC ve LCMS cihazlarında cihaz validasyon konusunda deneyimli

olmak,

HPLC ve LCMS cihaz bakımlarında deneyimli olmak,

Şehir dışı seyahat engeli olmamak,

E sınıfı ehliyete sahip olmak,

Gece mesaiye kalma ve vardiyalı çalışma engeli bulunmamak,

Raporlama ve yazışma tecrübesine sahip olmak,

En az 3 yıl Cihaz Teknik servis (bakım/onarım) deneyimine sahip olmak,

MS Office Word ve Excel kullanabilmek.

10- Referans Kodu: UME.G3OK3-17 AR-GE Teknisyeni pozisyonuna başvurabilmek için;

10.1- İşin Tanımı ve Özellikleri

Organik Kimya Laboratuvarı'nın mevcut laboratuvar çalışma alanlarında ve projelerinde görev yapacak Ar-Ge Teknisyeni istihdam edilecektir.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 2 Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ

10.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

10.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının ön lisans eğitimi veren; Kimya, Kimya Teknolojisi veya Boya Teknolojisi bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

10.2.2- Enstrümental analiz yöntemleri (GC, GC/MS, HPLC, LC/MS) konusunda deneyimli olmak (Eğitim sertifikası aranmaktadır).

10.2.3- Askerliğini tamamlamış olmak (erkek adaylar için).

10.2.4- Tercih edilen nitelikler;

Çağrı merkezinde çalışmasına uygun olacak şekilde diksiyonu düzün

olmak,

Gece mesaiye kalma ve vardiyalı çalışma engeli bulunmamak,

Raporlama ve yazışma tecrübesine sahip olmak,

Konusunda en az 3 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak,

MS Office Word ve Excel kullanabilmek.

ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR

a) Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

b) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

c) Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

BAŞVURU SÜRECİ

a) İlana başvuruda bulunmak için "www.ume.tubitak.gov.tr" adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.

b) Başvuru yapılırken, aşağıda yer alan belgelerin İş Başvuru Sistemi aracılığıyla eksiksiz olarak iletilmesi zorunludur. İstenilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Diploma - Çıkış Belgesi,

Ön lisans transkript belgesi,

Özgeçmiş,

Alanında deneyimli adaylar için Çalışma Belgesi ve Hizmet Dökümü Belgesi (Referans kodlarında belirtilen çalışma alanlarında ve en az belirtilen süre kadar

sunulması zorunludur).

c) Başvuruların en geç 10/04/2017 Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

d) Adaylar en fazla 1 (bir) adet Referans kodlu pozisyona başvurabilecektir, birden fazla pozisyona başvuran adayların tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.

e) Her bir referans kodlu pozisyon için (UME.G1AB9-13 referans kodlu pozisyon hariç) aşağıda belirtilen formüle göre en yüksek aday puanından başlayarak oluşturulacak sıralamada, işe alınacak personel sayısının 10 (on) katı aday mülakata/sınava davet edilecektir. Son sıralamadaki adayla aynı puanı alan başka adaylar olması durumunda bu adaylarda mülakata çağırılacaktır.

Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Derecesi

Talep edilen iş ile ilgili mesleki tecrübe

Talep edilen işe ait eğitim sertifikası

Aday

Puanı

Hesaplama

* Not Ortalaması = (x)

Gün

**----- = (v')

360 177

***(z)

(x)+(y)+(z)

Max Puan

4

5

1

10

* Üniversite not sistemleri 100'lük sistemde olan adayların not ortalamaları, Yükseköğretim Kurulunun 4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu kullanılarak 4'lük sisteme çevrilecektir.

** Referans kodlarında belirtilen alanlarda çalışılan gün sayısını ifade etmektedir. 5 yıldan sonrası hesaplamaya dahil edilmemektedir.

*** Referans kodlarında belirtilen alanlarda sertifika sahibi olmak aday puanına 1 puanlık katkı sağlar. Birden fazla sertifika hesaplamaya dahil edilmemektedir (Eğitim süresi 1 gün (8 saat) ve üzeri olan sertifikalar dikkate alınacaktır).

f) UME.G1AB9-13 referans kodlu ilana geçerli başvuru yapan tüm adaylar mülakata davet edilecektir.

g) Gerekli görüldüğünde adaylara referans kodlarında belirtilen konularla ilgili teknik uygulama yaptırılabilecektir.

NOT: Süreçle ilgili tüm gelişme ve duyurular TÜBİTAK Başkanlığı'nın (www.tubitak.gov.tr) ve UME'nin (www.ume.tubitak.gov.tr) web sayfalarında ilan edilecek olup, mülakata girmeye hak kazanan adayların Başvuru Formunda bildirdiği elektronik posta adresine gönderilecektir.

İletişim bilgileri:

Adres: TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME)

Gebze Yerleşkesi P.K-54 41470 Gebze - KOCAELİ

E-Posta: [email protected] Telefon: 0262 679 50 91