İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Sabah Gazetesi
İlan Giriş : 13 Mart 2017 09:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alı nacaktır. Başvurular 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve kanunda belirtilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nca onaylanan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme-Atama İlkeleri ve Uygulama Esaslarına göre yapılacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek;

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte,bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına,

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracakların başvurdukları anabilim dalını ve 2547 Sayılı Kanunun 23.maddesinin b fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca yapılacak sınava esas olmak üzere yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, Doktora belgelerini ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek, Bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır. Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır, Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT : (*) Bulunan anabilim dallarında yabancı dilde öğretim yapıldığından, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapı İması nda Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak.

İLGİLİLERE DUYURULUR.

BİRİM/AN ABİLİM DALI

UNVAN

ADET

NİTELİKLER

BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ

Kimya Eğitimi

Profesör

1

Kimya bilim alanında doçentliğini almış olmak.Kimya eğitimi alanı,nanobiyosensör.algal biyosensör ve adsorpsiyon konularında çalışmaları olmak.

Fizik Eğitimi

Profesör

1

Alan Eğitimi (Fizik Eğitimi) bilim alanında doçentliğini almış olmak. Dalgalar ve optik öğretimi .öğrencilerin zihinsel modelleri üzerine yayınları olmak.

Matematik Eğitimi

Profesör

1

Alan Eğitimi (Matematik Eğitimi) bilim alanında doçentliğini almış olmak.Kaba kümeler ve sezgisel bulanık kümeler ile ilgili çalışmaları olmak.

Tarih Eğitimi

Doçent

1

Yeniçağ Tarihi bilim alanında doçentliğini almış olmak.Osmanlı Toplumunda çocuklar ve çocukluk üzerine çalışmalar yapmış olmak.

EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (*)

Doçent

1

Batı Dilleri ve Edebiyatları bilim alanında doçentliğini almış olmak. Ekolojik Amerikan Edebiyatı konusunda yayın yapmış olmak.

Felsefe

Doçent

1

Felsefe bilim alanında doçentliğini almış olmak.Felsefi Antropoloji ve Toplumsal Cinsiyet ve Felsefe alanlarında çalışmalar yapmış olmak.

FEN FAKÜLTESİ

istatistik Teorisi

Profesör

1

istatistik bilim alanında doçentliğini almış olmak.Entropi ve Bernstein polinomları ile istatistiksel modelleme kapsamında çalışmalar yapmış olmak.

Nükleer Fizik

Profesör

1

Fizik bilim alanında doçentliğini almış olmak.Neutrino Fiziği,Karanlık Madde Fiziği ve Standart Model Ötesi Modeller konusunda çalışmaları olmak.

Risk Analizi

Profesör

1

Aktüerya Bilimleri anabilim dalında doçentliğini almış olmak.Risk analizi,aktüerya.sigortacılık ve finans alanlarında çalışmaları bulunmak.

İŞLETME FAKÜLTESİ

Devletler Hukuku (*)

Profesör

1

Hukuk (Milletlerarası Hukuk) bilim alanında doçentliğini almış olmak.Milletlerarası Hukukun çeşitli dallarında (insan hakları.çevre ve ceza hukuku)çalışmaları olmak.

Turizm ve Otel Yönetimi (*)

Profesör

1

Pazarlama bilim alanında doçentliğini almış olmak.Turizm pazarlaması, tüketici davranışı ve sosyal medya pazarlaması konularında çalışmaları ve yayınları olmak.

Uluslararası ilişkiler (')

Yard.Doç.

1

Avrupa Birliği (Avrupa Çalışmaları) alanında doktorasını tamamlamak: Demokratikleşme.Avrupalılaşma ve Sivil Toplum konuları üzerine çalışmaları bulunmak.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Şehircilik

Doçent

1

Doğa Koruma ve Ekolojik Planlama.Kentsel Ekoloji,iklim Değişikliği ve Kent ilişkisi konularında çalışmalar yapmış olmak.

Şehircilik

Doçent

1

Tarihi Çevre Koruma,Katılımcı Planlama.Kentsel Tasarım Rehberleri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri konularında yayınları olmak.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Konstrüksiyon ve imalat

Profesör

1

Makine Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak.Sürtünme kaynağı,sıcak plaka kaynağı ve kompozit / metal yapıştırma bağlantıları üzerine çalışmaları olmak.

Hidrolik

Profesör

1

Hidromekanik problemlerinin çözümünde Diferansiyel Kuadratur Yöntemi'nin kullanılması konusunda çalışmaları olmak.

Konstrüksiyon ve imalat

Doçent

1

Makine Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak.Sürtünme Karıştırma Kaynağı ve Lazer Yüzey İşleme konularında çalışmaları ve uluslararası yayınları olmak.

Tekstil Teknolojisi

Doçent

1

Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak.Dokuma kumaşların üç boyutlu geometrik modelleri ve geçirgenlik özellikleri hakkında çalışmaları olmak.

TİP FAKÜLTESİ

Tıbbi Parazitoloji

Profesör

1

Tıbbi parazitoloji uzmanı olmak.Fırsatçı akciğer enfeksiyonları ve serbest yaşayan amipler üzerine moleküler çalışmaları olmak.

Tıbbi Farmakoloji

Profesör

1

Ürogenital sistem farmakolojisi alanında deneysel çalışmaları olmak.

Histoloji ve Embriyoloji

Doçent

1

Aktif Eğitim konusunda eğitimli.deneyimli olmak ve deneysel astı m. hipertansiyon,diyabet konularında elektron mikroskobik düzeyde çalışmaları olmak.

Ortopedi ve Travmatoloji

Doçent

1

Omurga cerrahisinde ve biyomekanik konusunda deneyimli olmak.

Tıbbi Biyokimya

Doçent

1

Tıp doktoru ve Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanı olmak.Nörokimya alanında araştırmaları bulunmak.

DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ

Deniz Bilimleri

Doçent

1

Deniz Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış olmak.Deniz Ekosistemleri Ekolojisi ve Deniz Biyoçeşitliliği konularında çalışmış olmak.

ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Temel Onkoloji

Profesör

1

Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanı ve Temel Onkoloji doktoralı olmak.Biyokimya bilim alanında doçentliğini almış olmak.

Temel Onkoloji

Profesör

1

Biyokimya ve Onkoloji (Temel Onkoloji) doktoraları olmak.Biyokimya bilim alanında doçentliğini almış olmak.