İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli 11000 Uzman Erbaş alacak

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 03 Mart 2017 11:26, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli 11000 Uzman Erbaş alacak

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

2017 YILI UZMAN ERBAŞ BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ..

Başvuru Tarihi: 03 Mart - 01 Aralık 2017

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Danışma Adresi

MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı Cebeci/ANKARA Posta Kodu: 06620

İrtibat Telefonu

(0312) 562 05 43

(Başvuru koşulları, müracaat, sınav merkezi vb. sorular için)

Fax Numarası

(0312) 319 43 67

Genel Ağ (İnternet) Adresi

www.msb.aov.tr

İÇİNDEKİLER

1.

GENEL HUSUSLAR

2

2.

UZMAN ERBAŞLIK HAKKINDA BİLGİ

2

3.

BAŞVURU

4

a.

Kimler Başvurabilir, Başvuru Koşulları Nelerdir?

4-5

b.

Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

5-6

c.

Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

6

ç.

Askerlik Hizmeti Esnasında Başvuran Adaylara Birlik Komutanlıklarınca Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?

6-7

d.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman ve Nerede Yayımlanmaktadır?

7

4.

SEÇİM AŞAMALARI

7

a.

Sınavlar Nelerdir ve Kimler Çağrılacaktır?

7

b.

Sınavlar Ne Zaman ve Nerede Yapılacaktır?

7-8

c.

Sınavlara Gelirken Yanınızda Neler Getireceksiniz?

8-9

ç.

Sınavlar Nasıl Uygulanacaktır?

9-10

d.

Sağlık İşlemleri Nasıl Yapılacaktır?

10-11

e.

Değerlendirme/Sınıflandırma Nasıl Yapılacaktır?

11

f.

Güvenlik Soruşturması Ne Zaman Sonuçlanmaktadır?

11

g.

Sonuçların Duyurulması ve Aday Bilgilendirme Nasıl Yapılacaktır?

11

5.

BAŞVURU FORMU DOLDURMA TALİMATI

13-15

6.

TABLOLAR

16

TABLO-1 Uzman Erbaş Temini Kapsamında Alımı Yapılacak Sınıflar

16-17

TABLO-2 Uzman Erbaş Olacaklar İçin Nitelik Belgesi ve Doldurma Talimatı

18-20

TABLO-3 Boy-Kilo Oranlarını Gösteren Tablo

21

TABLO-4 Fiziki Yeterlilik Testi Puanları

22

TABLO-5 Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu ile Doldurma Talimatı

23-25

7.

EK-1 Sağlık Kurulu Muayenesi

26-27

a. Bu kılavuz, MSB Personel Temin Daire Başkanlığının (MSB.Per.Tem.D.Bşk.lığının) tek merkezden veya Mahallinden Temin faaliyetleri suretiyle 2017 yılında yapacağı K.K.K.lığı uzman erbaş temini ile ilgili hususları kapsamaktadır.

Mahallinden Temin; adaylara kolaylık sağlamak maksadıyla Ankara dışında belirlenecek illerde yapılacak sınavlardır.

b. Alım süresince her türlü duyuru ve bilgilendirmeler http://www.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinden yapılacaktır.

c. Başvurular, http://www.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinden alınacaktır.

ç. Yapılan başvurular, adayların aynı yıl içinde seçim aşaması sınavlarına çağrılmasına kadar geçerli olacaktır. (Aday, 2017 yılında yapılacak ilk sınava çağrılmaz ise başvurusu, 2017 yılı içerisinde yapılacak müteakip sınavlar için de geçerli olacak ve aday diğer sınavlara çağrılabilecektir.) Ancak MSB'nin ihtiyaçları doğrultusunda başvuruların başlangıç ve bitiş tarihleri değiştirilebilecektir.

d. Adayların 2017 yılı içerisinde seçim aşaması sınavlarına bir defa katılma hakları vardır. Seçim aşaması sınavlarına katılan adaylara aynı yıl içerisinde ikinci defa başvuru yapma hakkı verilmeyecektir.

e. Uzman erbaş başvuruları, genel ağ üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.

f. Başvuruları uygun olan adayların başvuru kabulleri ile seçim aşaması sınavları; MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) veya daha sonra bildirilecek sınav merkezlerinde mahallinden temin sınavları şeklinde icra edilecektir. Tüm aşamalarda başarılı olan adaylar ilgili sağlık merkezine yönlendirilecek ve Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan "Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili" Sağlık Kuruluşlarından, 11 Kasım 2016 tarihinde 29885 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen "Uzman Erbaş Olur" kararlı sağlık raporunu alacaklardır. İstenen raporu alamayan adaylar seçim aşamalarından elenmiş sayılacaklardır.

g. Adaylara seçim aşaması kapsamında; başvuru evraklarının incelenmesi/kayıt kabul faaliyetleri, yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi ve mülakat sınavı yapılacaktır.

ğ. Seçim aşaması sınavlarında başarılı olan adaylar, diploma, bonservis, sertifika, kurs belgesi vb. ilave yetenekleri de dikkate alınarak uygun görülen sınıfa sınıflandırılacak/ yerleştirilecektir.

h. Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yasama, yürütme ve yargı organları ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerekli görüldüğü takdirde değiştirilebilir.

Bu kılavuzda yer alan bilgi ve duyurular hiçbir gerçek ve tüzel kişiye mali ve hukuki anlamda kazanılmış hak doğurmaz.

ı. Seçim aşaması sınav tarihleri http://www.msb.gov.tr genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabilecektir. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

Değerli Adaylar;

Kılavuzun ilgili bölümlerinde, kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağı, seçim aşamaları ve değerlendirme/sınıflandırma faaliyetleri ile uzman erbaşlığa ilişkin genel bilgilere yer verilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığında uzman erbaş olarak görev almak istiyorsanız, başvuru kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.

a. Uzman Erbaş Olma Süreci;

(1) Başvuru, kayıt kabul, yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi, mülakat, hastane sevk ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.

(2) İşlemleri tamamlanan adayların kayıt-kabul dosyası tamamlanır ve eğitim tebligatı yapılmak üzere Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığına gönderilir.

(3) Dosyaların K.K.Tyn.D.Bşk.lığı tarafından teslim alınmasını müteakip belirtilen esaslar çerçevesinde personelin eğitim tebligatı yapılır. Eğitim tebligatında belirtilen tarihte, tertip edildiği sınıf okulu ve/veya eğitim merkezine katılmak zorundadır.

(4) Yedi gün içerisinde sınıf okulu ve/veya eğitim merkezine katılmayan adaylar temel kursa alınmaz ve başka bir döneme planlanmaz. Bu durumda olan adayların, müteakip yıl yeniden açılacak olan uzman erbaş temini sınavlarına müracaat etmesi ve yapılacak olan sınavlardan başarılı olması gerekir.

b. Özlük Hakları;

(1) Uzman erbaşların giyecekleri devlet tarafından sağlanır. Giyim, kuşam istihkakları Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenecek istihkak ve tahsis listelerinde gösterilir. Uzman erbaşların kıyafetleri TSK Kıyafet Yönetmeliği'ne göre düzenlenir.

(2) Uzman erbaşların barışta her yıl otuz gün yıllık planlı izin alma hakları vardır. Bu müddete yol izni dahil değildir. Ayrıca, kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere on beş güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir. On beş günlük mazeret izni dışında uzman erbaşlara;

(a) Eşinin doğum yapması, eşinin ölümü, çocuğunun ölümü, kendisinin veya eşinin ana, baba veya kardeşinin ölümü hallerinin her birinde isteği üzerine on güne kadar; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde isteği üzerine yedi güne kadar,

(b) Doğumda veya doğum sonrası aylıklı izin veya analık izni süresi içerisinde eşinin ölümü halinde, isteği üzerine uzman erbaşa anne için öngörülen süre kadar,

(c) Yangın, deprem, su baskını gibi olağanüstü bir mazeret dolayısıyla bir yıl içerisinde otuz güne kadar,

(ç) En az %70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun (çocuğun evli olması durumunda eşinin de en az %70 oranında engelli olması kaydıyla) hastalanması halinde, hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar, mazeret izni verilebilir. Verilen mazeret izinleri yıllık izne mahsup edilmez. İzinler Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği esaslarına göre düzenlenir.

(3) Uzman erbaşlar ve kanunen bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tüm sağlık işlemleri hakkında 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu hükümleri uygulanır.

(4) Kara Kuvvetleri Komutanlığına mensup uzman erbaşların ilk sözleşmeleri 2 yıldan az 5 yıldan fazla olmamak üzere yapılır ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilgilendirilirler. Müteakip sözleşmeleri, bir yıldan az, beş yıldan fazla olmamak şartıyla azami 52 yaşına girdikleri yıla kadar uzatılabilir.

(5) Sözleşmenin imzalanmasından sonra ilk beş aylık intibak dönemi içerisinde göreve intibak edemeyenler ile ayrılmak isteyenlerin sözleşmeleri feshedilerek, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri kesilir. Peşin olarak ödenen aylık ve aylık ile birlikte ödenen diğer tüm özlük haklarının çalışılmayan günlere ait kısmı geri alınır.

(6) Uzman erbaşlar ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zati tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmi veya sivil elbise ile zati tabancalarını göze görünmeyecek bir şekilde taşıyabilirler. En az on yıl görev yapıp Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılanlara, istifa veya istifa etmiş sayılmak suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan subay ve astsubaylar gibi; emeklilik durumunda ise, emekli subay ve astsubaylar gibi silah taşıma ruhsatı verilir.

(7) Kara Kuvvetleri Komutanlığının yapacağı sınavlarda başarılı olan uzman erbaşlar belirlenen kontenjan miktarı kadar astsubay çavuşluğa naspedilirler.

(8) Uzman erbaşlara, göreve başlamış olmak kaydıyla sözleşmenin onaylandığı tarihten geçerli olarak 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa ekli EK-1 sayılı aylık gösterge tablosu üzerinden aylık ödenir. Uzman çavuşlar 10'uncu derecenin birinci kademesinden; uzman onbaşılar ise, 11 'inci derecenin birinci kademesinden giriş yaparlar.

(9) Uzman erbaşlara; yan ödemeleri, Silahlı Kuvvetler Hizmet Tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği, ölüm yardımı ödeneği ve yakacak yardımı 926 sayılı TSK Personel Kanunu esaslarına göre; tayın bedeli 2155 sayılı Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun esaslarına göre ödenir.

UYARI: 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu 12'nci md. "f" fıkrası gereğince, "Her ne sebeple olursa olsun, sözleşmesi feshedilerek Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen uzman erbaşlar, tekrar Türk Silahlı Kuvvetlerine alınmazlar. "

3. BAŞVURU

a. Kimler Başvurabilir, Başvuru Koşullan Nelerdir?

Uzman erbaşlığa aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar, TABLO-1'de belirtilen sınıf ve branşlarda başvurabilir.

Başvuru Koşulları:

(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

(2) Uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

(3) Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor

olmak,

(4) Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış olanlardan terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (03 Mart 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

(5) Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

(6) Askeri okullardan ilişiği kesilmemiş olmak,

(7) Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

(8) Halen Sözleşmeli Er olarak görev yapan ve başvuruda bulunmak isteyen adaylar Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği MADDE 28-(1) (Değişik:13.11.2014-29174/6 md.) doğrultusunda aşağıda belirtilen kriterleri sağlamaları koşuluyla müracaatta bulanabilirler.

(a) Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak ve 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla 25 yaşında olmak (26 yaşından gün almamış olmak) şartıyla, uzman erbaşlığa başvurabilirler.

(b) En az üç yıl görev yapmış olanlar, müteakip sözleşme süresi içerisinde kendi Kuvvet Komutanlıklarına başvuru yapabilir. Bu durumda olanların, başvurularının kabul edilmesi halinde uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Başvuruda bulunan sözleşmeli erbaş ve erlere nitelik belgeleri, görev yerleri, hizmet süresi, eğitim durumu, takdir ve ceza durumları dikkate alınarak öncelik verilir. Sözleşmeli çavuşlar, mezuniyet kriterlerini sağlamak ve 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla 29 yaşında olmak (30 yaşından gün almamış olmak) şartıyla uzman erbaşlığa uzman çavuş rütbesiyle başlarlar.

(9) Askerlik hizmetini yapmakta iken "Askerliğe Elverişli Değildir" olarak terhis edilmemiş olmak,

(10) Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,

(11) Ayrıca;

(a) Verilen ceza ertelense, seçenek yaptırımlara çevrilse, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilse veya affa uğrasa dahi; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, firar, amir veya üste fiili taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148'inci maddesinde yazılı suçlardan mahküm olmamak,

(b) Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adli veya askeri mahkemeler tarafından otuz günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahküm olmamak,

(c) Taksirli suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahküm olmamak,

(12) Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak,

(13) Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için birlik komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinde (TABLO-2) 80 ve üzeri not almış olmak (Örneği KKY 51-3 (B) K.K. Uzman Erbaş Yönergesinde bulunmaktadır),

(14) Boy ve kilo oranları tablosunda (TABLO-3) belirtilen değerler içerisinde

bulunmak,

UYARI: Başvuruda bulunan adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, sınavın veya temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (atamaları yapılmış olsa dahi) işlemleri iptal edilecektir.

b. Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

(1) Adaylar başvurularını http://www.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt'a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

(2) Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada, her bir aday için aday numarası otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir.

(3) Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu aday numarası kullanılacağı için, adayların bu numaraları kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir. Çevrimiçi (online) başvuru formu T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve aday numarası bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

UYARI: Genel ağ (İnternet) ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek ve işlem yapılmayacaktır.

c. Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

(1) Genel ağ (İnternet) üzerinden yapılacak başvurulara istinaden adaylar sınavlara planlanacaktır. Adayların asıl başvuru işlemleri ise seçim aşaması işlemleri için MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına (Cebeci/ANKARA) geldiklerinde başvuru evrakları kontrol edilerek yapılacaktır.

(2) Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılmaktadır.

(3) 2017 yılı içerisinde seçim aşaması sınavlarına katılanlara aynı yıl içerisinde ikinci bir başvuru ve sınavlara giriş hakkı verilmeyecektir.

ç. Askerlik Hizmeti Esnasında Başvuran Adaylara Birlik Komutanlıklarınca Yapılacak İşlemler Nelerdir?

(1) Askerlik hizmeti sırasında başvuruda bulunacak adaylar için birlik komutanlıkları ve kurum amirliklerince, örneği KKY 51-3 (B) Uzman Erbaş Yönergesinde bulunan nitelik belgesi, ilgi yönergenin EK-Ç'sinde belirtilen esaslara göre doldurulacak, müteakiben onaylanarak mühürlenecek ve zarflanacaktır.

(2) Silah altındaki adaylardan haklarında adli ve/veya askeri mahkemelerde (disiplin kurulu dahil) işlemi olanlara ait ilgili belgeler, varsa RDM sürecine ait tespitler ile arşiv araştırma sonucu da bu zarfın içerisine konulacaktır. Nitelik belgesi adaylar tarafından, kapalı ve mühürlü zarf içerisinde sınavlara gelirken getirilecektir. Açık zarf, mühürsüz ve uygun doldurulmamış nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir.

UYARI: 80 puanın altında not almış olanlara nitelik belgesi tanzim edilmeyecek, adaya tebliğ edilerek tebliğ belgesi şahsi dosyasına konulacaktır. Bu adaylar sınavlara gönderilmeyecektir. Ayrıca adaya ait başvuruyla ilgili herhangi bir belge, resmi evrak kanalı ile gönderilmeyecektir.

(3) Birlik komutanlıkları ve kurum amirlikleri, bir dosyaya adayların müracaat dilekçesini, başvuru belgesini ve kapalı, mühürlü zarf içerisine konulmuş nitelik belgesi ile varsa mahkeme evraklarını koyarak adaylara teslim edecek, adaylar ikinci seçim aşaması sınavlarına gelirken bu dosyayı yanlarında getireceklerdir. Adaya zarfı açmaması gerektiği hususu tebliğ edilecektir.

(4) Sınav tarihleri dağıtım iznine denk gelen adaylar için nitelik belgesi, acemi eğitimi gördükleri eğitim birliği tarafından doldurulacaktır. Acemi birliğinde eğitimi devam eden adaylar için nitelik belgeleri, bulundukları eğitim birliği tarafından verilecektir.

(5) Askerlik hizmeti devam eden adaylara;

(a) Adayların nüfus cüzdanı ve askeri kimlik belgeleri ile sınavlara katılmaları

sağlanacak,

(b) Sınavlar ve sağlık raporu işlemleri süresince MY 52-13 TSK Erbaş ve Er İşlemleri Yönergesine göre diğer izinler kapsamında (Sınav belgelerini ibraz etmeleri halinde kanuni izinlerine mahsuben) izin verilecektir.

d. Başvuru Sonuçları Ne Zaman ve Nerede Yayımlanmaktadır?

(1) Başvurusu kabul edilen adayların seçim aşaması sınavlarına katılacakları tarih, http://www.msb.gov.tr genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanmaktadır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj ile bilgilendirme yapılabilmektedir. (Aday bilgilerinde değişiklik olması durumunda bir dilekçeyle MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına faks ile müracaat etmeleri gerekmektedir).

(2) İkinci veya müteakip dönemlerdeki seçim aşaması sınavlarına ise adaylar yeterli süre öncesinden çağrılmaktadır. Adaylara ayrıca posta ile tebligat yapılmamaktadır. Bu nedenle, genel ağdan seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini öğrenme zorunluluğunuz bulunmaktadır.

4. SEÇİM AŞAMALARI

a. Sınavlar Nelerdir ve Kimler Çağrılacaktır?

Başvurusu kabul edilen adaylar, MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/Ankara) ve daha sonra duyurusu yapılacak olan Mahallinden Temin Merkezlerinde aşağıda belirtilen sınav/aşamalardan geçecektir:

(1) Başvuru evraklarının incelenmesi/kayıt kabul faaliyetleri,

(2) Yazılı sınav,

(3) Fiziki yeterlilik testi,

(4) Mülakat,

(5) Sağlık raporu/güvenlik soruşturması işlemleri. (Fiziki yeterlilik testi ve mülakatta başarılı olan adaylar için)

b. Sınavlar Ne Zaman ve Nerede Yapılacaktır?

(1) Başvurusu kabul edilen adayların sınavları internette (genelağ) yayımlanacak tarihte, MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) yapılacaktır.

(2) Otobüsle Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesine (AŞTİ) gelen adaylar, otogardan ANKARAY'a binerek son durak olan Dikimevi'ne, oradan yaya olarak MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına gelebilirler. Burada adaylar, yetkili personel tarafından karşılanacaktır. Krokide, Dikimevi Metro İstasyonundan nasıl gelineceği belirtilmiştir.

(3) Mahallinden Temin suretiyle personel alımı yapılmasına karar verildiği taktirde seçim aşamaları daha sonra bildirilecek olan sınav merkezlerinde icra edilecektir. Sınav merkezleri adaylara yapılacak sınav çağrılarında duyurulacaktır.

c. Sınavlara Gelirken Yanınızda Neler Getireceksiniz?

(1) Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken bir adet yarım kapaklı pembe karton dosyanın içine takılı olarak aşağıdaki belgeleri, sırasına göre dizmek suretiyle ve dosyanın ön yüzüne tükenmez kalem ile aday numarası, adı ve soyadı yazılmış olarak getireceklerdir.

UYARI: Adayların aşağıda belirtilen belgeleri, beraberinde ve tam olarak getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları kabul edilmeyecektir (Adayların çağrıldıkları günde seçim aşaması sınavlarına gelmeleri ve beraberinde getirdikleri belgelerin aslının yanında arkalı/önlü fotokopisinin de olması önem arz etmektedir). Herhangi bir aşamada elenen adayların kayıt kabul evrakları iade edilecektir.

(a) Sınava Çağrı Belgesi: Genel ağdan (İnternet) adayın başvurusunun kabul edildiğine dair bilgisayar çıktısı,

(b) Nitelik Belgesi: Askerlik hizmeti devam eden adaylar; ilgili birlik komutanı veya kurum amiri tarafından onaylanmış ve mühürlenmiş kapalı zarf içinde getireceklerdir. (Örneği TABLO-2'dedir).

(c) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Adayın kendisine ait nüfus cüzdanının aslı (askerlik hizmetine devam eden adaylar dahil) ve iki adet fotokopisi (kayıt kabul ve hastane sevk için).

AÇIKLAMA: Nüfus bilgilerinde değişiklik yapılmış olanlar, Nüfus Müdürlüklerinden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (ıslak imzalı) belgelerini beraberinde getireceklerdir.

(ç) Öğrenim Diploması:

(I) Lise Diploması: Aslı veya noter onaylı sureti (adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi getirilecektir.

AÇIKLAMA: Lise diploması, öğrenim gördüğü fakülte/yüksekokulda bulunan adaylar, lise diplomasının fotokopisini öğrenim gördüğü fakülte/yüksekokul öğrenci işlerine onaylatarak getireceklerdir (Mezun olduğu lise müdürlüğüne de onaylatılabilir). Lise diplomasını kaybeden/elde edemeyen adaylar ise lise diplomasında bulunan tüm bilgileri (T.C. No., adı ve soyadı, diploma numarası, mezuniyet notu ve mezuniyet tarihi) içerecek şekilde mezun oldukları lise müdürlüklerinden onaylı diploma kayıp belgesinin aslını getireceklerdir.

(II) Ön lisans/Lisans mezunları için lise diploması ile birlikte;

(aa) Mezun olduğu Ön lisans/Lisans diplomasının aslı veya noter onaylı sureti (adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi veya,

(bb) Ön lisans/Lisans diplomasının yüksekokul onaylı sureti

(III)

Öğrenimini yurtdışında yapanlar için yetkili kurumlardan (Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu) alınmış diploma (öğrenim durum) denklik belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi,

(d) Terhis Belgesi: Askerlik hizmetini bitiren adaylar;

(I) Terhis belgesinin aslı (adayın yanında olacaktır) ve bir adet önlü

arkalı fotokopisini veya,

(II) Terhis belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisini Askerlik Şubelerinden onaylatarak getireceklerdir (onaysız fotokopi kabul edilmeyecektir).

(III) Askerlik durum belgesi, terhis belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

(e) Varsa ehliyet, askeri ehliyet, bonservis, başarı belgesi, almış olduğu kurs belgesi ve sertifikaları, kalfalık/ustalık belgesi asılları ve fotokopileri,

(f) Adayın kendisine ait son üç ay içerisinde çekilmiş 8 adet vesikalık fotoğraf,

(g) Adli sicil veya adli sicil arşiv kaydı olanlar, ilgili mahkeme kararı ile kesinleşme şerhinin aslı ve fotokopisini beraberinde getirecektir.

(ğ) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu: Güvenlik

soruşturmasına esas olan form, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu doldurma talimatına uygun, 3 suret bilgisayar ortamında önlü-arkalı doldurulmuş olarak getirilecektir (Örneği TABLO-5'tedir).

ç. Sınavlar Nasıl Uygulanacaktır?

(1) Yazılı Sınav Uygulama Esasları:

(a) Başvurusu kabul edilen adaylar yazılı sınava alınmaktadır.

(b) Seçim aşamasına çağrıldığı gün gereken şart kriterleri sağlayan adaylar yazılı sınavda; genel kültür bölümünden 10 ve genel yetenek bölümünden 10 soru olmak üzere toplam 20 soruluk çoktan seçmeli sınava tabi tutulacaklardır.

(c) Genel Kültür bölümünde; Türkçe, Tarih, Atatürkçülük, İnkılap Tarihi, Türkiye Coğrafyası ile Türkiye ve dünyada meydana gelen olaylar ile ilgili güncel konulardan genel kültür bilgileri ile sözel yetenekleri,

(ç) Genel Yetenek bölümünde ise; adayların, sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerileri ölçülecektir.

(d) Yazılı sınavlarda baraj notu yoktur, adayların aldıkları notlar değerlendirme safhasında kullanılacaktır.

(2) Başvuru Evraklarının Kontrolü:

Başvuru esnasında aday beyanına dayalı olarak alınan bilgiler ilgili kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarına uygun olarak kontrol edilmektedir.

(3) Fiziki Yeterlilik Testi Uygulama Esasları:

(a) Adaylar; hedef koşusu, mekik ve şınav branşlarından teste tabi tutulmaktadır. Fiziki yeterlilik testi standartları TABLO-4'de yer almaktadır.

(b) Adaylar, her bir branştan en az 1 (bir) puan almaları takdirde bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazanırlar. Bir veya daha fazla branştan puan alamadıkları takdirde başarısız sayılırlar.

(c) Elenen adayların, başarısız oldukları branş/branşlardan (hedef koşusu, mekik ve şınav) bir defa not yükseltme sınavına girme hakları vardır.

(ç) FYT sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilecektir. Adaylardan itiraz etmek isteyenler, taleplerini aynı gün içerisinde, seçim aşamasının icra edildiği bölgeyi terk etmeden iletecektir. (Seçim aşamasının yapıldığı yer terk edildikten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.) İtiraz talepleri aynı gün içerisinde incelenerek karar verilecektir. İtiraz talepleri uygun görüldüğü takdirde aday ilgili istasyona gönderilecektir. İtiraz sonucu adaylara sözlü olarak bildirilecektir. Komisyonun değerlendirmesi nihai karar hükmünde olup, adayın ikinci bir itiraz hakkı söz konusu değildir.

(d) Adayların FYT notu, her bir branştan aldıkları puanların toplamının branş sayısına bölünmesiyle elde edilecektir.

(e) FYT'ye katılacak adaylar, herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılacak olup tüm seçim aşamaları süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara ait olacaktır. Ayrıca testlerin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olan aday sınavlara kabul edilmeyecek ve kendisine başka bir sınav hakkı verilmeyecektir.

NOT : Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getireceklerdir (Mülakata spor kıyafeti ile girilebilecektir). Yüzme testine girecek adaylar mayo/şort, terlik, havlu vb. getireceklerdir.

(4) Mülakat (Görüşme):

(a) Bu aşamada, görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmektedir.

(b) Mülakat, kayıt kabul, FYT ve yazılı sınav aşamalarından sonra aynı gün içerisinde uygulanacaktır. Mülakatta asgari geçer not 100 puan üzerinden 70 puandır. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

(c) Mülakat sonucunda adayların başarılı olup olmadıkları, mülakatın bitiminde/aynı gün kendilerine tebliğ edilecektir. Mülakat aşamasına idari itiraz hakkı bulunmamaktadır.

d. Sağlık İşlemleri Nasıl Yapılacaktır?

(1) MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) yapılan uzman erbaş temin faaliyeti kapsamında icra edilen seçim aşamalarında başarılı olmanız halinde işlemlerinizin sürdürülebilmesi için Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye

Yetkili Sağlık Kuruluşlarından "Uzman Erbaş Olur/Komando Olur" kararlı sağlık raporu almanız gerekmektedir. Sağlık işlemleriniz için sağlık kuruluşları tarafından herhangi bir ücret veya katkı payı alınmayacaktır.

(2) Tercih ettiğiniz Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarına adınıza düzenlenmiş olan hastane sevk belgesi (EK-1) ve nüfus cüzdan fotokopiniz ile birlikte, Ankara ili içi sevklerde en geç üç iş günü, Ankara dışındaki illere sevklerde en geç beş iş gününde başvurmanız gerekmektedir. Hafta sonu tatili ve resmi tatil günleri iş günü olarak kabul edilmemektedir.

(3) Sevk belgelerinin geçerlilik süresinde hastaneye başvurmayan ve sevk belgesini herhangi bir aşamada kaybeden, yırtan, kullanılamaz hale getiren adaylara yeni sevk belgesi verilmeyecektir.

(4) Hastane sağlık kurulundan tarafınıza verilmiş olan rapor ön bildirim belgesi MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına (Cebeci/ANKARA) ) iadeli taahhütlü posta/kargo yoluyla gönderilecek / getirilecektir. Asıl sağlık kurulu raporları ise hastaneler tarafından MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına gönderilmektedir.

(5) Hastaneden olumsuz rapor almanız halinde itiraz etmek istiyorsanız;

Rapor kararlarına yapılacak itirazlar ve kontrol muayenelerine ilişkin işlemler 10/9/1982 tarihli ve 8/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülecektir. Buna göre;

Bir sağlık kurulu kararına aday tarafından itiraz edildiği takdirde; itiraz dilekçesi o yerin en büyük mülki amirliğince (İl Sağlık Müdürlüğü) ilk raporun tasdikli bir örneği ile birlikte en yakın başka bir sağlık kuruluna gönderilir. Birinci ve ikinci rapor kararları aynı olursa karar kesinleşir. Çelişki halinde hasta Sağlık Bakanlığının belirleyeceği bir hakem hastaneye gönderilir. Bu hastanenin sağlık kurulunca verilen karar kesindir.

Sağlık Bakanlığına bağlı engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarınca temin sürecinde bulunan adaylara ilişkin verilen raporlara tebliğ tarihinden itibaren üç iş günü içinde itiraz edilebilecektir.

(6) Tarafınıza sağlık işlemleri ile ilgili yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sağlıkla ilgili adaylık işlemleri takibinizi www.msb.gov.tr internet adresindeki aday durumu bilgilendirme programından takip edebilirsiniz.

e. Değerlendirme/Sınıflandırma Nasıl Yapılacaktır?

(1) Yazılı sınav, Fiziki Yeterlilik Testleri ve Mülakat aşamaları tamamlandığında Sınav Sonuç Puanı; yazılı sınav notunun % 30'u, mülakat notunun % 30'u ve FYT notunun % 40'ı alınarak hesaplanır.

(2) Ayrıca aşağıda belirtilen durumunu belgeleyen adaylara ilave puanlar eklenerek nihai sıralama yapılacaktır.

Şehit eşi/çocuğu

İlave 10 puan verilir.

Gazi eşi/çocuğu

İlave 5 puan verilir.

(3) Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar, elde ettikleri sınav sonuç puanına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacaktır. Adaylar, puanı en yüksekten başlanmak suretiyle idarenin ihtiyaçları, adayların nitelikleri ve tercihleri dikkate alınarak kontenjanla3r doğrultusunda asil/yedek olarak sınıflandırılacak/yerleştirilecektir.

f. Güvenlik Soruşturması Ne Zaman Sonuçlanmaktadır?

(1) Seçim aşamalarında başarılı olan adayların idareye teslim ettikleri "Güvenlik Soruşturma ve Arşiv Araştırması Formu" ile güvenlik soruşturması işlemi başlatılmaktadır. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği'ne göre soruşturma isteminin, ilgili inceleme makamlarına ulaşmasını müteakip güvenlik soruşturması altmış (60) gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

(2) Temel askerlik eğitimi sırasında güvenlik soruşturması sonuçlanmayanların eğitimleri devam ettirilir. Bunlardan güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlananlar göreve başlatılır, olumsuz sonuçlananların ise Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilir.

(3) İcra edilen temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayan adayların güvenlik soruşturması uygun olmak zorundadır.

g. Sonuçların Duyurulması ve Aday Bilgilendirme Nasıl Yapılacaktır?

(1) Yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan asil/yedek aday listesi ve konu ile ilgili açıklamalar, www.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Adayların başvurularında beyan ettikleri telefon veya elektronik posta adreslerine yapılan duyurular ile Bakanlık internet sitesinde yapılan duyurular adaylara tebligat yerine geçer. Bundan dolayı oluşan durumlardan Bakanlık sorumlu tutulamaz.

(2) Sınavlarda başarılı olan adaylar sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemlerini http://www.msb.gov.tr genel ağ adresinde yer alan aday durumu bilgilendirme programından öğrenebileceklerdir.

(3) Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan (Terhis olmuş) adayların eğitim tebligatları, başvuru formunda belirtmiş oldukları e-posta adresine elektronik posta, cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ve sürekli ikamet adresine posta yolu (iadeli-taahhütlü mektup) ile yapılabilecektir. Bu maksatla adayların belirtmiş olduğu sürekli ikamet adreslerinin doğruluğu ve güncelliği önem arz etmektedir.

(4) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümleri gereğince adayların http://www.msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanan bilgiler hakkındaki bilgi edinme başvurularına işlem yapılmayacaktır.

Tarihi, zaferler ve kahramanlıklarla dolu

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapma onurunu yaşamanız ve

bunun gururunu ailenize yaşatmanız dileğiyle sizleri,

MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığına

2017 yılında temin edilecek Uzman Erbaşlığa bekliyoruz.

Tüm seçim aşaması sınavlarında başarılar diliyoruz...

Çevrimiçi (Online) Başvuru Formu http://www.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır.

Adaylar aşağıda açıklanan Başvuru Formu doldurma talimatını iyice okuyup anladıktan sonra, "ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) BAŞVURU FORMU" nu tıklayarak dolduracaklardır.

S.No.

Başlık

Alt Başlık

Açıklamalar

1

T.C. Kimlik Numarası

T.C. Kimlik numaranızı (11 haneli) tam ve doğru olarak yazınız. "Başvuru Güncelleme" safhasında T.C. Kimlik numarası değiştirilemeyeceğinden ve "Aday Numaramı Unuttum" seçeneği seçildiğinde T.C. Kimlik numarası sorulacağından bilginizi hatasız olarak giriniz.

2

Adı

Adınızı ilgili kutucuğa büyük harflerle yazınız. Adınızı yazmanız için bu alanda 20 harflik bir yer ayrılmıştır. Birden fazla adınız varsa, nüfus cüzdanınızda olduğu gibi, diğer adınızı arada bir boşluk bırakarak yazınız. İsim veya isimlerinizi yazdığınızda ilgili alana sığmaması durumunda, birinci adınızı açık olarak sığdığı kadarıyla, ikinci adınızı bir boşluk bırakarak baş harfini yazınız. "Başvuru Güncelleme" safhasında ad bilgisi değiştirilemeyeceğinden ve "Aday Numaramı Unuttum" seçeneği seçildiğinde ad bilgisi sorulacağından bilginizi hatasız olarak giriniz.

3

Kimlik

Bilgileri

Soyadı

Soyadınızı ilgili kutucuğa büyük harflerle yazınız. Soyadınızı yazmanız için 25 harflik bir yer ayrılmıştır. Nüfus cüzdanınızda olduğu gibi, soyadınızı ilgili kutucuğa sığdığı kadar yazınız. Birden fazla soyadınız varsa, sırasıyla arada bir boşluk bırakarak yazınız. "Başvuru Güncelleme" safhasında ad bilgisi değiştirilemeyeceğinden ve "Aday Numaramı Unuttum" seçeneği seçildiğinde ad bilgisi sorulacağından bilginizi hatasız olarak giriniz.

4

Doğum Tarihi

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre olan doğum tarihinizi gün/ay/yıl olarak ilgili bölümden bularak seçiniz.

5

Cilt Numarası

Nüfus cüzdanınızın "Cilt No" bölümünde yazılı olan rakamları ilgili bölüme yazınız. "Aday Numaramı Unuttum" seçeneği seçildiğinde cilt numarası sorulacağından bilginizi hatasız olarak giriniz.

6

Aile Sıra Numarası

Nüfus cüzdanınızın "Aile Sıra No" bölümünde yazılı olan rakamları ilgili bölüme yazınız. "Aday Numaramı Unuttum" seçeneği seçildiğinde aile sıra numarası sorulacağından bilginizi hatasız olarak giriniz.

7

Sıra Numarası

Nüfus cüzdanınızın "Sıra No" bölümünde yazılı olan rakamları ilgili bölüme yazınız. "Aday Numaramı Unuttum" seçeneği seçildiğinde sıra numarası sorulacağından bilginizi hatasız olarak giriniz.

8

Sürekli İkamet Adresi

Halen ikamet edilen (oturduğunuz) adresinizi (Adrese dayalı kayıt sistemine kayıtlı olduğunuz adres.) tam ve doğru olarak yazınız. www.nvi.gov.tr genel ağ adresinde "Adres Kayıt Sistemine" kayıtlı olup olmadığınızı kontrol ediniz. Kayıtlı değilseniz, nüfus müdürlüğünüze kayıt yaptırınız.

9

İl

İlgili alandan ikamet edilen ili seçiniz.

10

İlçe

İlgili alandan ikamet edilen ilçeyi seçiniz.

11

İletişim

Bilgileri

E-posta (e-mail) adresi

Size en kısa zamanda ulaşabilmemiz maksadıyla; elektronik posta (e-posta) adresinizi yazınız.

12

Telefon numarası (cep telefonu)

Adınıza veya aile yakınlarınız adına kayıtlı bir-iki cep telefonu numarasını giriniz. İşlemler/sonuçlar hakkında cep telefonunuza kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılacağından, özellikle ilk girdiğiniz telefon numarasının kullanımda ve doğru olması sizin yararınıza olacaktır. Numaranızı 10 haneli şeklinde eksiksiz olarak girdiğinizden emin olunuz. Cep numaranız yok ise size ulaşabileceğimiz başka bir telefon numarasını yazınız.

13

Telefon numarası (ev telefonu)

Size en kısa zamanda ulaşabilmemiz maksadıyla; 10 haneli ev telefon numaranızı (Alan kodunu belirterek.) yazınız. Ev numaranız yok ise size ulaşabileceğimiz başka bir telefon numarasını yazınız.

14

Eğitim

Bilgileri

Eğitim durumu

Eğitim durumunuzu belirleyen size uygun alanı seçiniz. (Eğitim durumunuz lise mezunu değil, ancak 2017 yılı içinde herhangi bir liseden mezun olabilecek durumda iseniz; mezun olduktan sonra başvuru yapınız.)

S.No.

Başlık

Alt Başlık

Açıklamalar

15

Eğitim

Bilgileri

Lise türü

Eğitim durumunuz lise veya üstü ise, size uygun lise türünü ilgili alandan seçiniz.

16

Lise bölümü

Eğitim durumunuz lise, ön lisans veya MYO ise, size uygun lise bölümünü ilgili alandan seçiniz.

17

Ehliyet

Sahip olduğunuz Sürücü Belgesinin sınıfını ilgili bölümden seçiniz. Sürücü Belgesi almak için başvuruda bulunduysanız ve halen belgenizi almadıysanız, kodlama yapmayacaksınız. Sürücü Belgesine sahip olmayan adaylar kodlama yapmayacaktır.

18

Askerlik

Bilgileri

Askerlik statüsü

Askerlik hizmetini hangi statüde yapıyor veya yaptıysanız onu seçiniz.

19

Sevk/Terhis tarihi

Askerlik Şubesinden aldığınız terhis belgenizde yazılı olan terhis tarihinizdir. Terhis tarihi gün/ay/yıl olarak ilgili bölümden seçilecektir. Halen silahaltındaysanız bu bölümü işaretlemeyiniz.

20

Görev yapılan kuvvet

Askerlik hizmetinizi hangi kuvvette yapıyor veya yaptıysanız ilgili kuvveti seçiniz.

21

Askerlik yapılan sınıf

Askerlik hizmetinizi hangi sınıfta yapıyor veya yaptıysanız ilgili bölümden seçiniz.

22

Askerlik yapılan branş

Askerlik hizmetinizi hangi branşta yapıyor veya yaptıysanız ilgili bölümden seçiniz

23

Tercihler

Tercih ettiği sınıf/branş

Adaylar ilgili bölümden sınıf tercihlerini yapabileceklerdir (TABLO-1'e bakınız).

24

Adli sicil kaydı

Hakkınızda herhangi bir suçtan adli veya askeri yargıya ait mahkeme kararı var mıdır? Herhangi bir mahkeme kararı olanlar "EVET", mahkeme kararı olmayanlar "HAYIR" seçeneğini işaretleyecektir. (Mahkeme kararı sınavlara gelirken getirilecektir.)

AÇIKLAMALAR:

1. Adaylar başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmak zorundadır.

2. Çevrimiçi (online) Başvuru Formunda doldurulması gereken bütün bölümler tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.

3. Tebligatlar, http://www.msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanacağından veya bilgilendirmeler yazılı kısa mesaj (SMS) / elektronik posta ile yapılacağından adayların http://www.msb.gov.tr sitesini takip etmeleri ve cep telefon numaralarını/elektronik posta adreslerini (e-posta) tam ve eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. İkamet edilen adresler yazılırken, mutlaka ikamet yerlerinin posta kodu doğru olarak doldurulmalıdır. Bilgilerinizde değişiklik olduğu takdirde (Sınavlar sonrasında da olsa) mutlaka başvuru formunda güncelleme yapınız.

4. Çevrimiçi Başvuru Formunda adayların doldurdukları bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur.

5. Verilen bilgilerin eksik ve hatalı olduğunun tespit edilmesi halinde aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri sonlandırılacaktır.

6. Çevrimiçi Başvuru formunu eksiksiz, tam ve doğru olarak doldurduktan sonra "ONAY" sayfasındaki bilgileri kontrol ederek "KAYDET" düğmesine basınız.

7. Başvuru bilgileri sayfasının bilgisayar çıktısını alıp saklayınız.

8. Mevcut başvuru bilgilerinizi, "Başvuru Sorgulama" seçeneğini seçerek sorgulayabilirsiniz.

9. Bilgilerinizde değişiklik olduğu takdirde, başvuru ana sayfasından "Başvuru Güncelleme" seçeneğini seçerek kayıtlı bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

10. Aday numaranızı kaybetmeyiniz. Kaybettiyseniz "Aday Numaramı Unuttum" seçeneğini seçerek öğrenebilirsiniz. İdarece, adayların yazılı, şifahen veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları "Aday Numarasını Öğrenme" taleplerine yanıt verilmeyecektir.

11. Adaylar, 2017 yılı içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere başvuru yapacaklardır. Adayların başvurusu, 2017 yılında seçim aşaması sınavları için adaya çağrı yapılıncaya kadar geçerli olacaktır. (Yani; aday, 2017 yılında yapılacak ilk sınava çağrılmaz ise başvurusu 2017 yılı içerisinde yapılacak müteakip sınavlar için de geçerli olacak ve bu sınavlara çağrılabilecektir.)

12. Başvurular idarenin uygun göreceği bir tarihte sonlandırılabilecektir. Adayların başvuru yapacağı en son tarih bilahare yayımlanacaktır.

13. Başvuruda bulunan adayların seçim aşaması sınavlarına çağrılması; aday başvuru miktarına göre idarece belirlenen tarihlerde http://www.msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanacak/duyurulacaktır. Bu nedenle; ilgili adayların http://www.msb.gov.tr genel ağ adresini sürekli takip etmeleri gerekmektedir.