Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 06 Şubat 2017 08:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan aşağıda anabilim/anasanat dalları ile unvan ve koşulları belirtilen kadrolara 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Adayların, başvurularını 06 - 24 Şubat 2017 tarihleri arasında aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapmaları gerekmekte olup, Yardımcı Doçent kadrosuna başvurular ilgili Dekanlığa/Enstitü Müdürlüğüne, Doçent kadrolarına başvurular ise Rektörlüğümüze (Yazı İşleri Müdürlüğüne) yapılacaktır. Doçent kadrolarına DEVAMLI STATÜ'ye göre atama yapılacaktır.

Ataması yapılanlar, 5 (beş) yıl süre ile (kurum dışında eğitim-öğretim ve araştırma etkinlikleri hariç) gelir getirici herhangi bir mesleki etkinlikte bulunmayacaklarını kabul etmiş olurlar. Adayların, Hacettepe Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilmiş ve Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış kriterlere (http://www.hacettepe.edu.tr/akademik/atama-kriterleri) uymaları gerekmektedir.

Bu kriterlere uymayan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır.

Hacettepe Üniversitesi Atama Kriterlerini karşılamış olmak, kadro ilanına başvurmak için asgari koşul olup, kadroya atanma hakkı sağlamaz.

Adayların, kadroya atanmayı engelleyici herhangi bir ceza almamış olmaları gerekir.

Sahip olunan unvanın altındaki kadrolara başvurular kabul edilmeyecektir.

İlan edilen kadrolara başvuran adayların;

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin Yardımcı Doçentler için 8., Doçentler için 14. maddelerinde istenilen koşullar ile birlikte, yayın dosyalarına nüfus cüzdanı fotokopisi, diplomalar, doktora ve doçentlik belgeleri, kriterleri sağladığına dair belge, yabancı dil belgesi, varsa Eğiticilerin Eğitimi Belgesi (Üniversitemiz Rektörlüğünce ilan edilen öğretim üyesi kadrolarına başvuracak adayların; Üniversitemiz veya diğer Üniversiteler tarafından verilen "Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası"na sahip olmaları gerekir. Üniversite dışı kurumlardan alınan Eğiticilerin Eğitimi Sertifikaları, Rektörlüğümüze bağlı Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi tarafından onaylanması halinde geçerli olarak kabul edilecektir. Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası olmayan adaylar ilan tarihini takiben başvuru sürecinde Üniversitemiz tarafından düzenlenecek olan Eğiticilerin Eğitimi Programına devam ederek bu belgeyi alabilirler), özgeçmiş formu, akademik etkinlik puan formu ve kontrol çizelgesini eklemeleri gerekmektedir. Özgeçmiş formu Akademik Etkinlik puan formu ve kontrol çizelgesi http://www.hacettepe.edu.tr/akademik/atama-kriterleri Web adresinden temin edilebilir.

Adayların, Doçent ve Yardımcı Doçentlik kadro başvuruları için 4 kopya olarak hazırlayacakları yayın dosyalarını bu amaca uygun bir kutu içerisinde dilekçe ekinde teslim etmeleri gerekmektedir.

Adaylar ilaveten, başvuru dosyası oluşturmak üzere, yukarıda belirtilen belgelerin ek birer kopyası ile birlikte 2 adet vesikalık fotoğraf ve yayın dosyalarını USB belleğe yükleyerek teslim edeceklerdir.

Posta ile başvurular işleme alınmayacaktır.

FAKÜLTE, ANABİLİM/ANASANAT DALLARI

KADRO ÜNVANI

KADRO SAYISI

FEN FAKÜLTESİ

Genel Biyoloji

Yrd. Doçent (1)

1

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Seramik

Yrd. Doçent (2)

1

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İktisat Teorisi

Doçent (İngilizce) (3) (4)

1

Hukuk Bilimleri

Yrd. Doçent (3) (5)

1

TIP FAKÜLTESİ

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Doçent (İngilizce) (3) (6)

1

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Doçent (7)

1

NÜFUS ETÜTLERİ ENSTİTÜSÜ

Sosyal Araştırma Yöntemleri

Yrd. Doçent (8)

1

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Kök Hücre Bilimleri

Yrd. Doçent (9)

1

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

Doçent (10)

1

AÇIKLAMALAR

1 - Drosophila genetiği konusunda deneyimli olmak.

2 - Lisans, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik derecelerini Seramik Alanında yapmış olmak.

3 - Üniversitemizde yabancı dilde eğitim yapan birimlerin kadrolarına başvuran adayların ilgili birimlere atanması için Yabancı Dil Jürileri tarafından yapılacak olan yabancı dilde ders verme sınavını başarmış olmaları şarttır. Bu sınavlar, ilanı takiben Rektörlüğümüz tarafından organize edilecektir.

4 - İktisat alanında doktora derecesine sahip olmak.

5 - Kamu Hukuku alanında doktora derecesine sahip olmak ve İdare Hukuku alanında deneyimli olmak.

6 - Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Yandal Uzmanı olmak.

7 - Nanobiyoteknoloji alanında Atomik Kuvvet Mikroskopisi ve Tek Molekül Kuvvet Spektroskopisi konularında deneyimli olmak.

8 - Nüfusbilim alanında doktora derecesine sahip olmak.

9 - İnsan göbek kordonu ve kordon kanı kök hücreleri konusunda yurtdışı deneyimi olmak.

10 - Yabancılara Türkçe öğretimi konusunda deneyimli olmak.