Diyanet İşleri Başkanlığı Şef ve Vaiz Kadroları için Görevde Yükselme Sınavı

İlan Giriş : 01 Haziran 2007 14:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Diyanet İşleri Başkanlığı Şef ve Vaiz Kadroları için Görevde Yükselme Sınavı

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra Teşkilatında açık bulunan Vaizlik ve Şeflik kadroları için, halen Teşkilatımızda 657 sayılı Kanuna tabi memur statüsünde çalışan ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan isteklilerden "Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliği"nin 6.maddesinin ilgili bentleri uyarınca, görevde yükselme eğitim ve sınavına alınacak personelin seçimi yapılacaktır.

Görevde yükselme eğitim ve sınavına alınacak adaylarda aranan şartlar;

1- Vaizlik için;

a) 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,

b) Başkanlık Teşkilatında en az üç yıl çalışmış olmak,

c) Başkanlıkça açılan İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak, bayanlarda bu şart aranmaz,

d) Vaizlik yeterlik belgesine sahip olmak .

2- Şeflik için;

a) Yüksek öğrenim mezunu olmak,

b) Büro hizmetlerinde en az üç yıl çalışmış olmak,

c) Başkanlık teşkilatında iki yıl görev yapmış olmak,

Ayrıca adayların;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen 1.inci ve 2 nci derece kadrolar için en az 10 yıl, 3 üncü ve 4 üncü derece kadrolar için en az 8 yıl (askerlik dahil) hizmeti bulunmak,

2) Yükselme suretiyle atanmak istedikleri kadro unvanının altında bir görevde çalışır olmak,

3) Son sicil notu olumlu olmak ve son üç yıllık sicil notu ortalaması yetmişaltı puandan aşağı olmamak.

4) Bu görevler için yukarıda belirtilen şartları 30.06.2007 tarihi itibariyle taşımış olmaları gerekmektedir.

Bu sınavda başarılı olan Vaiz adayları sadece 5.ve 6. grup il ve ilçelerine atanılar. Atandığı tarih itibariyle fiili iki yılı tamamlamadan (eş veya sağlık durumu dahil) mazeretleri nedeniyle başka yerlere atanamazlar.

Bu sınavda başarılı olan Şef adayları sadece taşradaki ihtiyaç duyulan yerlerdeki kadrolara atanırlar, Atandığı tarih itibariyle fiili iki yılı tamamlamadan (eş veya sağlık durumu dahil) mazeretleri nedeniyle Başkanlık merkezine atanamazlar.

Adaylar; görevde yükselme eğitimine katılmak istediklerini belirtir dilekçelerini, bağlı bulundukları birim, müftülük ve eğitim merkezi müdürlüklerinden alacakları hizmet cetveli, en son öğrenim durumunu gösterir tasdikli diploma sureti (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK?ten alınacak denklik belgesi) ve katılmışlar ise hizmetiçi eğitim veya hizmetiçi eğitim ihtisas kursu başarı belgeleri, varsa yabancı dil bilgisi ve seviye tespit belgesi ile birlikte ilgili birim, müftülük, eğitim merkezi müdürlüğü ve yurtdışı temsilciliklerimize 25/06/2007 tarihine kadar verecekler, ilgili birim, müftülük, eğitim merkezi müdürlükleri ve yurtdışı temsilciliklerimiz de Ek-?Değerlendirme Formu?nu doldurup imzalayarak, bu dilekçeler ile birlikte (ekleri dahil) en geç 29/06/2007 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlığımız Personel Dairesi Başkanlığına ulaştıracaklardır.

Duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan, postada vaki gecikmeler ve bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Görevde yükselme eğitimine seçilen adayların kursa alınacakları yer ve tarihi ayrıca ilgililere bildirilecektir.

  AÇIK KADROLARIN
BULUNDUĞU YER UNVANI SINIFI DERECESİ ADEDİ
Taşra teşkilatı Vaiz D.H. 1 ila 8 arası 50
Taşra Teşkilatı Şef G.H. 3 ila 6 arası 53
TOPLAM       103