Yıldırım Beyazıt Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 10 Ocak 2017 11:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırım Beyazıt Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

ÖĞRENCİ ALIM İLANLARI

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE!

* Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşulları, kontenjanları ve diğer açıklamaların yer aldığı"EK-1, EK-2, EK-3, EK-4, EK-5, EK-6, EK-7, EK-8"i mutlaka okuyunuz.

* Başvuru koşullarını taşıyorsanız başvurunuzu yapınız.

* Yüksek lisans programlarına başvuru yapan adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları veya koşullu ön kabul için lisans öğrenimlerinin son yarıyılında olmaları, doktora programına başvuru yapabilmeleri için adayların lisans/tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları veya koşullu ön kabul için lisans/tezli yüksek lisans öğrenimlerinin son yarıyılında olmaları durumunda başvuru yapabileceklerdir.

* Başvuru yaptığı programın istemiş olduğu başvuru kabul koşullarını taşımadığı tespit edilen adayların, programa kayıt yaptırmış olsalar bile, kazanmış oldukları haklar iptal edilerek Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden ilişikleri kesilecektir.

* Yabancı Dil Başvuru Puanındaki YDS/KPDS/ÜDS Puanları Sadece Enstitüye Kabul şartı için geçerlidir. Hazırlık muafiyeti için geçerli değildir.

* YDS/KPDS/ÜDS Yabancı Dil Sınavlarının geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır. Belge Tarihi: 2012 Yılı Bahar ve sonrası olanlar.

* ALES geçerlilik süresi 3 (üç) yıldır. Belge Tarihi: 2013 Yılı Güz ve sonrası olanlar.

* Başvurular sadece online olarak yapılacaktır. Başvuru esnasında elden herhangi bir evrak teslimi olmayacaktır.

* Online başvurunuzu ilanda belirtilen Tarihler arasında başvuru yapabilirsiniz. (Posta ile yapılan başvurular geçersizdir.)

Online Başvurunuzun Geçerli Olabilmesi için; Gerekli evrakları yükleyerek yaptığınız Online başvurunuz, başvurunuzun değerlendirilmesi için yeterli olacaktır. Belirtilen enstitü adresine herhangi bir evrak getirmenize gerek yoktur.

Başvuru Online Başvuruda Sisteme Yüklediğiniz Evraklarla değerlendirme yapılacaktır.

ENSTİTÜ BAŞVURU ŞARTLARI VE EKLERİ İÇİN:

* Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı İçin TIKLAYINIZ.

* Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı İçin TIKLAYINIZ.

* Sosyal Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı İçin TIKLAYINIZ.