İstanbul Medeniyet Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 02 Ocak 2017 14:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İstanbul Medeniyet Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARINA İLİŞKİN

BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJAN İLANI

A- BAŞVURU TARİHLERİ

Başvuru Tarihleri :

09 Ocak-20 Ocak 2017

Başvuru Adresi :

D-100 Karayolu Dumlupınar Mah.
34730 Kadıköy / İSTANBUL

Tel: (216) 280 2346

(216) 280 2345

(216) 280 2342

B- SINAV VE KAYIT

Mülakat\Yazılı Sınav Tarihi

24 Ocak 2017

Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı

27 Ocak 2017

Kesin Kayıt Tarihleri

30 Ocak - 3 Şubat 2017

C- BAŞVURU KOŞULLARI

1.Mezuniyet Koşulu

a)Tezli yüksek lisans programına başvuru için; yurt içi veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı fakülte veya yüksekokullardan bir lisans diplomasına sahip olmak.

b)Doktora programına başvuru için: Yurt içi veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı fakülte veya yüksekokullardan bir lisans\yüksek lisans diplomasına sahip olmak.

2.Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Koşulu

Adayların, ALES veya eşdeğer bir sınavdan, başvuracakları programın öngördüğü türde yeterli puanı almış olmaları gereklidir. Gerekli puan düzeyi ve türü kontenjan tablosunda yer almaktadır.

3.Yabancı Dil Bilgisi

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuru için adayların kendi anadilleri dışında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca ve Farsça dillerinden birinden ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından, başvuracakları programın öngördüğü yeterli puanı almış olmaları gereklidir. Gerekli puan düzeyi kontenjan tablosunda yer almaktadır.

4.Diploma Mezuniyet Notu Koşulu

a)Tezli yüksek lisans programlarına başvuru için mezuniyet not şartı aranmaz.

b)Yüksek lisans diploması ile doktora programına başvuru için mezuniyet not şartı aranmaz.

c)Doktora programına lisans diploması ile başvuran adayların; yurt içi veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı bir bilim veya sanat dalında 4 tam not üzerinden en az 3,25 ya da 100 tam not üzerinden en az 85 puan veya eşdeğer mezuniyet notuna sahip olmaları gerekmektedir.

d)Doktora programına lisans diploması ile başvuran adayların başvurduğu programın puan türünde ALES'ten en az 80 standart puana sahip olmaları gerekmektedir.

5.Yabancı Uyruklu Adayların Başvuru Koşulları

a)Tezli yüksek lisans programına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, yurt içi veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı fakülte veya yüksekokullardan bir lisans diplomasına sahip olmalıdır.

b)Doktora programına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, yurt içi veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı fakülte veya yüksekokullardan bir lisans\yüksek lisans diplomasına sahip olmalıdır.

c)Tezli yüksek lisans veya doktora programına başvuracak yabancı uyruklu adaylardan, ALES veya eşdeğer bir sınav sonuç belgesi aranmaz.

d)Yabancı uyruklu adaylar için mezuniyet not şartı aranmaz.

e)Yabancı uyruklu adaylar, ana dilleri dışında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca ve Farsça dillerinden birinden ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından, başvuracakları programın öngördüğü yeterli puanı almış olmaları gereklidir. Gerekli puan düzeyi kontenjan tablosunda yer almaktadır.

f)Yabancı uyruklu adaylar, Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) ya da Üniversitelerin konu ile ilgili merkezlerinden lisansüstü programları izleyebilecek Türkçe bilgisinin olduğunu gösterir belgeyi almış olmalıdırlar. Bu belgeye sahip olmayan adaylar Türkçeden sınava tabi tutulurlar.

D- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adaylar başvurularını online yaparlar. Başvurularda herhangi bir ücret alınmaz.

a)Tezli yüksek lisans programına başvuru için lisans, doktora programına başvuru için yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi fotokopisi. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan yabancı uyruklu adaylar ve aynı durumdaki Türk vatandaşlarının, diploma ya da mezuniyet belgelerinin, Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) düzenlenen denklik belgesi ile birlikte ibraz edilmesi zorunludur.

b)Tezli yüksek lisans programına başvuracakların lisans, doktora programına başvuracakların yüksek lisans not tablosu (transkript) belgesi. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan yabancı uyruklu adaylar ve aynı durumdaki Türk vatandaşlarının, transkript belgesinin onaylı Türkçe tercümesi ile birlikte ibraz edilmesi zorunludur.

c)ALES veya eşdeğer sınav sonuç belgesi. (ALES veya eşdeğer sınav sonucunun geçerlik süresi 3 yıldır.)

d)ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğer sınav sonuç belgesi.

e)Nüfus cüzdanının fotokopisi (Yabancı uyruklu adaylar için pasaportlarının noter tasdikli fotokopisi).

f)Vesikalık fotoğraf (2 adet).

g)Adayın neden lisansüstü eğitim yapmak istediğine dair açıklamalarının yer aldığı yaklaşık 300 kelimelik kompozisyon.

h)Başvuru Formu (online doldurulacaktır.)

E- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a)Adayların değerlendirilmesi ve programa yerleştirilmeleri; ALES puanının %50'si, lisans not ortalamasının %20'si, mülakat ve/veya yazılı sınav notunun %30'u toplanarak elde edilen puana göre yapılır. Elde edilen bu puanın başarı değerlendirmesine alınabilmesi için en az 65 olması gerekir.

b)Yabancı uyruklu adayların sınav değerlendirmeleri mülakat sonucuna göre yapılır. Adayın başarılı sayılabilmesi için en az 65 puan alması gereklidir.

F- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI

TIP HUKUKU

ANA BİLİM DALI

Kontenjan Sayısı

YABANCI DİL

ALES Puanı

ALES Puan Türü

Türk Uyruklu

Yabancı Uyruklu

Tıp Hukuku Tezli Yüksek Lisans

15

-

60

60

SÖZ/EA/SAY

*Programa başvuru için aşağıda belirtilen fakültelerden alınan bir lisans diplomasına sahip olmak gerekir.

Fakülteler

Hukuk Fakültesi veya Tıp Fakültesi.

TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI

ANABİLİM DALI

Kontenjan Sayısı

YABANCI DİL

ALES Puanı

ALES Puan Türü

Türk Uyruklu

Yabancı Uyruklu

Türk Dili ve Edebiyatı

Tezli Yüksek Lisans Programı

16

4

55

65

SÖZ/EA

Türk Dili ve Edebiyatı

Doktora Programı

16

4

60

70

SÖZ/EA

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ANA BİLİM DALI*

Kontenjan Sayısı

YABANCI DİL

ALES Puanı

ALES Puan Türü

Türk Uyruklu

Yabancı Uyruklu

Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans

15

5

55

60

SÖZ/EA

*Programa başvuru için aşağıda belirtilen fakülte veya yüksekokullardan alınan bir lisans diplomasına sahip olmak gerekir.

Fakülte ve Yüksekokullar

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi.

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

İNSAN GELİŞİMİ ve EĞİTİM II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI TANITIMI VE PROGRAM YETERLİLİKLERİ

İnsan Gelişimi ve Eğitim II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İnsan gelişiminin doğal bir gerekliliği olarak eğitim, hayatın her alanında ve tüm meslek gruplarında çalışan bireyler için önemlidir. Bununla birlikte hayatın her alanında insanların eğitim gereksinimlerine yönelik kullanılan yaklaşımların ve çözümlerin bilimsel olduğunu söylemek zordur. Bu program, insan gelişimi ve eğitim alanında bilimsel bakış açısına gereksinim duyan kişi, kurum ve mesleklerin, alanla ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgi, beceri ve değerleri edinmeye yönelik ihtiyaçlarını karşılamak açısından önemlidir. Bu bağlamda açılacak programın hedef kitlesini eğitimcilerin yanı sıra eğitim süreçlerini ve insan gelişimini dikkate almak gerekliliği olan kişiler oluşturmaktadır.

İnsan gelişimi ve eğitimi yüksek lisans programı; insan gelişimini psikoloji, sosyoloji, biyoloji ve eğitim bilimleri açılarından analiz edip eğitim ortamlarıyla ilişkisini ve bu ortamlara uygulanmasını araştırmak isteyenlere yönelik bir programdır. İnsan gelişimine ve eğitimine ilgi duyan, kendilerini bu alanlarda yetiştirmek isteyen tüm lisans mezunlarının öğrenme ve öğretme ile ilgili bilgilerini ve tecrübelerini, öğrenenlerin bilişsel, sosyo-kültürel ve psikolojik gelişimi ile ilişkilendirerek onların hedef bilgi, beceri ve yeterlilikleri daha iyi kazanmalarını sağlamak, programın hedefleri arasındadır. Bu programdan mezun olan bireyler, eğitim ve öğretimin gerçekleştiği tüm kurum ve kuruluşlarda insan gelişimi ve eğitimi alanında yetkinliğe sahip bir bilim uzmanı olarak kurumun gelişmesine katkıda bulunabileceklerdir. Ayrıca, bu yüksek lisans programıyla; insan gelişimi ve eğitimini psikoloji, sosyoloji ve nörobilişsel disiplinler ışığında inceleyip uygulamaya yönelik araştırmalar ortaya koyabilen araştırmacıların ve uzmanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI

  1. Eğitimin temel kavramlarının insan gelişimi ile ilişkisini kavrar.

  1. İnsan zihninin nörobilişsel gelişimini açıklayabilir.

  1. İnsan gelişiminin psikolojik temellerini açıklayabilir.

  1. İnsan gelişimini sosyal ve kültürel açıdan analiz edebilir.

  1. İnsan eğitimine ve öğrenmesine gelişimsel açıdan yaklaşabilir.

  1. İnsan öğrenmesinin optimum düzeyde gerçekleşmesini sağlayacak eğitimler tasarlayabilir.

  1. İnsan öğrenmesinin optimum düzeyde gerçekleşmesini sağlayacak eğitimleri uygulayabilir.

  1. İnsan gelişimi alanında araştırma yapabilir.

PROGRAM TAKVİMİ,

BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJAN İLANI

İnsan Gelişimi ve Eğitim II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Takvimi

26 Aralık 2016 -20 Ocak 2017

Başvuru ve Ön kayıt

30 Ocak - 3 Şubat 2017

Mülakat

6 Şubat 2017

Kazanan Liste

7 -13 Şubat

Kesin Kayıt

İnsan Gelişimi ve Eğitim II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına Öğrenci Kabul Koşulları

İnsan Gelişimi ve Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programına öğrenci kabulü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Yönetmeliğinde belirtilen şartlara uygun olarak yürütülür. Adayların değerlendirilmesi ve programa yerleştirilmeleri; adayların lisans not ortalamalarının %50'si ve mülakat puanlarının %50'si toplanarak belirlenir. Mülakatlara kontenjanın dört katı sayısındaki kadar aday çağrılır. Adaylardan başvuru sırasında akademik hedeflerini ve bu programdan beklentilerini anlatan bir niyet mektubu sunmaları istenir. Bu niyet mektubu, adayların akademik motivasyonları hakkında bilgilenmek amacıyla istenir.

Başvuru Koşulları

1. T.C. Vatandaşı Olmak.

2. Mezuniyet Koşulu

II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvuru için; yurt içi veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı fakülte veya yüksekokullardan bir lisans diplomasına sahip olmak.

3. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Koşulu

II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvuracak adaylar için ALES şartı aranmaz.

4. Yabancı Dil Bilgisi

II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvuracak adaylar için yabancı dil koşulu aranmaz.

5. Diploma Mezuniyet Notu Koşulu

II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvuracak adaylar için mezuniyet not şartı aranmaz.

Öğrenci Kabul Koşulları Özeti:

  • En az 4 yıllık Lisans programı mezunları

Değerlendirme Kriterleri:

  • Lisans Not Ortalaması (%50),

  • Mülakat (%50) üzerinden yapılır.

Kontenjan:

  • 25

Başvuru için Gerekli Belgeler

Adaylar başvurularını online yaparlar. Başvurularda herhangi bir ücret alınmaz.

1. II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvuru için lisans diploması veya çıkış belgesi fotokopisi. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan Türk vatandaşlarının, diploma ya da mezuniyet belgelerinin, Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) düzenlenen denklik belgesi ile birlikte ibraz edilmesi zorunludur.

2. Yüksek lisans programına başvuracakların lisans not tablosu (transkript) belgesi. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan Türk vatandaşlarının, transkript belgesinin onaylı Türkçe tercümesi ile birlikte ibraz edilmesi zorunludur.

3. T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi.

4. Vesikalık fotoğraf (2 adet).

5. Adayın neden bu alanda lisansüstü eğitim yapmak istediğine dair açıklamalarının yer aldığı yaklaşık 300 kelimelik kompozisyon. (Kompozisyonun Enstitü Sekreteri Sayim Oral'a e-mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir: [email protected])

6. Başvuru Formu (online doldurulur.) Başvurmak için tıklayınız.

Katkı Payı Ücretleri

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı (Kredi Başına) 170 TL (15x170= 2.550 TL) (bir yarıyıl için)

İletişim

İnsan Gelişimi ve Eğitim II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Ana bilim Dalı Başkanı:

Yrd. Doç. Dr. Ömer Avcı

[email protected]


Fen Bilimleri Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanları için TIKLAYINIZ