Sanayi Bakanlığı Yurtdışı Personel Görevlendirme Sınav İlanı

İlan Giriş : 31 Aralık 2016 11:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sanayi Bakanlığı Yurtdışı Personel Görevlendirme Sınav İlanı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

YURTDIŞI TEŞKİLATINA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK PERSONEL İÇİN YAPILACAK MESLEKİ YETERLİLİK SINAV İLANI

1. GENEL ESASLAR

Aşağıda belirtilen Bilim ve Teknoloji Müşavirliği ile Ataşeliğine ait kadrolar için, 28/07/2006 tarihli ve 2006/11534 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Mesleki Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

Kadro Adı Kadro Sayısı Bağlı Bulunduğu Dış Temsilcilik Görev Yeri Görev Yerinin Resmi Dili
Bilim ve Teknoloji Müşaviri 1 Türkiye Cumhuriyeti Vaşington BE ABD İngilizce
Bilim ve Teknoloji Müşaviri 1 Türkiye Cumhuriyeti Berlin BE Almanya Almanca
Bilim ve Teknoloji Müşaviri 1 Türkiye Cumhuriyeti Tokyo BE Japonya Japonca
Bilim ve Teknoloji Müşaviri 1 Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles BK ABD İngilizce

2. BAŞVURACAK PERSONELDE ARANACAK ŞARTLAR

2.1. Genel Şartlar

Başvuranların; a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde öngörülen genel şartları taşıması, b) En az dört yıllık yükseköğretim mezunu olması, c) Yabancı dil bilmesi, d) Mesleki yeterlilik sınavında başarılı olması, e) Kamuda en az 3 (üç) yıl görev yapmış olması veya kamuda 3 yıldan az görev yapmış olmaları halinde kendi mesleki alanında doktora yapmış olması, f) Aylıktan kesme ve daha ağır bir disiplin cezası almamış olması gereklidir.

2.2. Yabancı Dil Şartı

2.2.1. 06 Nisan 2014 tarihi ve sonrasında gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS); Bakanlığımızın Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği bünyesindeki 1 (bir) Bilim ve Teknoloji Müşavirliği ile Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu bünyesindeki 1 (bir) Bilim ve Teknoloji Ataşeliği kadroları için İngilizce dilinde, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği bünyesindeki 1 (bir) Bilim ve Teknoloji Müşavirliği kadrosu için ise öncelik Almanca olmak üzere Almanca veya İngilizce dilinde, Tokyo Büyükelçiliği bünyesindeki 1 (bir) Bilim ve Teknoloji Müşavirliği kadrosu için öncelik Japonca olmak üzere Japonca veya İngilizce dilinde en az 80 (seksen) puan alınması veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından yukarıda belirtilen puana eşdeğer puan alınması gerekmektedir.

2.2.2. İngilizce, Almanca veya Japonca dilinin resmi dil olarak konuşulduğu ülkelerde, Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilen lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlayanlarda yabancı dil bilgisi seviye tespit belgesine sahip olma şartı aranmaz.

3. BAŞVURU SÜRESİ, ŞEKLİ VE YAPILACAK İŞLEMLER

3.1. Başvurular, Bakanlık internet sitesi "www.sanayi.gov.tr" adresinde yayımlanan, "Bilim ve Teknoloji Müşavirliği ile Bilim ve Teknoloji Ataşeliği Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle 16 Ocak 2017 tarihi saat 23.59'a kadar elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların fotoğraflarını, mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) ve geçerli yabancı dil bilgisi seviye tespit belgesini elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur.

3.2. Adaylar, sınav kadrolarından sadece biri için başvuruda bulunabilecektir.

3.3. İlanda belirtilen şartları taşımayan başvurular ile Bakanlık internet sitesi "www.sanayi.gov.tr" adresinde yayımlanan "Bilim ve Teknoloji Müşavirliği ile Bilim ve Teknoloji Ataşeliği Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

3.4. Adaylar, Mesleki Yeterlilik Sınavının yeri, tarihi, şekli ve başvurusunun kabul edilip edilmediğini kullanıcı adı ve şifresi ile Bakanlık internet sitesinden öğreneceklerdir.

4. MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI

Mesleki Yeterlilik Sınavı, Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmeliğin 10'uncu maddesi hükmü gereğince, başvuru sayısının 100'ü (yüz) aşması halinde yazılı ve sözlü olarak, aşmaması halinde ise sadece sözlü olarak gerçekleştirilecektir.

İlanın detayları için TIKLAYINIZ