Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Avukat Alım İlanı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 20 avukat alacak

İlan Giriş : 31 Aralık 2016 00:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Avukat Alım İlanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden:

AVUKAT ALIMI SINAV DUYURUSU

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 5 (beş) adet, taşra teşkilatında 15 (on beş) adet (Ankara ilinde 3, İstanbul ilinde 1, Kocaeli ilinde 1,Konya ilinde 1, Samsun ilinde 1, Trabzon ilinde 1, Adana ilinde 1, Antalya ilinde 1, Malatya ilinde 1, Gaziantep ilinde 1, Diyarbakır ilinde 1, Erzurum ilinde 1 ve Van ilinde 1 adet) olmak üzere toplam 20 (yirmi) adet Avukat kadrosuna, Avukatlık Hizmetleri Sınıfında 7 nci ve 8 inci derecelerde "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği" çerçevesinde 2016 KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türü esas alınmak suretiyle, sözlü sınavla alım yapılacaktır.

I. BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde yer alan genel şartları taşımak,

b) 22 Mayıs 2016 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türü itibarıyla en az 70 puan almış olmak,

c) Son başvuru tarihi itibarıyla Hukuk Fakültesi veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

ç) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

II. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

Adaylar başvurularını, 27 Ocak 2017 tarihinden 06 Şubat 2017 tarihi saat 23:59'a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Elektronik ortamda başvuru formu doldurulmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru formuna yüklenecek belgeler;

a) Diploma veya mezuniyet belgesi (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için YÖK tarafından denkliği onaylanmış belge),

b) ÖSYM internet sitesinden alınmış ve Kontrol Kodu bulunan KPSS sonuç belgesi,

c) Aday tarafından bir sayfayı geçmeyecek şekilde el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış özgeçmiş,

d) Avukatlık ruhsatnamesinin aslı veya noter tarafından onaylanmış örneği,

Başvuru formuna yüklenecek fotoğraf, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine uygun olarak son 6 ay içerisinde çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte olacaktır.

Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Merkez ve taşra teşkilatı için adaylar ilanda belirtilen yerlerden sadece biri için talepte bulunulabilecektir.

III. SINAV İŞLEMLERİ

1- Sınava başvuran ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan ilanda belirtilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlanmak suretiyle ilana çıkılan merkez teşkilatı ve taşra teşkilatındaki her bir il için ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucuna göre atama yapılacak kadro sayısının 5 (beş) katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil) sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

2- Sözlü sınav 07 Mart 2017-10 Mart 2017 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

3- Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adaylar, 10 Şubat 2017 tarihinde (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adreslerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

4- Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınava gelirken nüfus cüzdanı veya üzerinde T.C. Kimlik numarası bulunan sürücü kimlik belgesi ile pasaport gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle sınavdan önce hazır bulunacaklardır.

Sözlü sınavda adaylar;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

Anayasa Hukuku

Medeni Hukuk

Borçlar Hukuku

Ticaret Hukuku

Medeni Usul Hukuku

İcra ve İflas Hukuku

İdare Hukuku

İdari Yargılama Hukuku

Ceza Hukuku

Ceza Usul Hukuku

İş Hukuku

351 sayılı Kanunda belirtilen Genel Müdürlüğün faaliyet alanı ile ilgili konularda bilgi düzeyi

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

Değerlendirilerek her birinden ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

5 - Sınav Komisyonu tarafından adaylar,

1. Üçüncü fıkranın (a) bendinde yer alan konular arasından komisyonca belirlenecek soru/sorular üzerinden 50 puan,

2. (b), (c), (ç), (d) ile (e) bentlerinin her biri için onar puan üzerinden 50 puan,

verilerek değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Bunun dışında sözlü sınavla ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Sınav Komisyonu başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır.

Sözlü sınavda başarılı olan adaylar merkez ve taşra teşkilatı için ilanda belirtilen yer bazında puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle sıralamaya konulur. Atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl, ayrıca merkez teşkilatı için 3, taşra teşkilatında Ankara ili için 2 ve diğer her bir il için 1 yedek tespit edilecektir.

Asıl ve yedek listelerde sıralama yapılırken adayların puanının eşit olması halinde, KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır. Sözlü sınavda 70 ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez.

Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adreslerinde ilan edilecek olup, sonuçlar adaylara ayrıca yazılı olarak bildirilecektir.

IV. GÖREV MAHALLERİ

Merkez ve Ankara iline atanacak Avukat yurt sathındaki tüm dava ve icra takiplerinden ve koordinasyonundan sorumlu olabilecektir.

İstanbul iline atanacak Avukat İstanbul haricinde Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Kocaeli iline atanacak Avukat Kocaeli haricinde Yalova, Sakarya, Bolu ve Düzce illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Konya iline atanacak Avukat Konya haricinde Eskişehir, Karaman, Niğde ve Aksaray illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Samsun iline atanacak Avukat Samsun haricinde Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Trabzon iline atanacak Avukat Trabzon haricinde Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane, illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Malatya iline atanacak Avukat Malatya haricinde Tunceli, Adıyaman ve Elazığ illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Adana iline atanacak Avukat Adana haricinde Osmaniye, Hatay, Mersin, illeri ile illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Gaziantep ilinde atanacak Avukat Gaziantep haricinde Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Antalya ilinde atanacak Avukat Antalya haricinde Burdur ve Isparta illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Erzurum ilinde atanacak Avukat Erzurum haricinde Erzincan, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Diyarbakır iline atanacak Avukat Diyarbakır haricinde Bingöl, Mardin ve Batman illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Van iline atanacak Avukat Van haricinde Siirt, Hakkari, Şırnak, Muş ve Bitlis illeri ile bu illere bağlı ilçelerdeki dava ve icra takiplerini de takip edecektir.

Merkez teşkilatı ve Ankara ilinde görev yapacak olan Avukatlar; gerektiğinde tüm yurt sathındaki bütün il ve ilçelerdeki derdest davaların duruşmaları ile diğer icra takipleri için geçici olarak görevlendirilebilecektir.

V. SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sınav sonuçlarına ilişkin olarak, bu sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde bir dilekçe ile İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına Sınav Komisyonu Başkanlığına iletilmek üzere itiraz yapılabilir. İtirazlar, itiraz süresinin bitiminden itibaren Sınav Komisyonu tarafından 7 (yedi) iş günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

VI. GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Sınavı asıl olarak kazanan adaylar, atama işlemine esas olmak üzere başvuru sırasında sisteme yüklenen belgelerle birlikte aşağıda belirtilen belgeleri belirtilecek tarihe kadar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No:25 Çankaya/ANKARA adresine şahsen teslim etmeleri veya posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

a) 4 adet vesikalık fotoğraf (4,5x6 ebadında, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine uygun olarak son 6 ay içerisinde çekilmiş),

b) Erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden Askerlik Durum Belgesi,

c) Mal Bildirimi,

ç) Sağlık açısından seyahate ve görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyan,

d) Adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyan,

e) Etik Sözleşmesi,

f) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma Formu.

Mal Bildirimi, Etik Sözleşmesi ve Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma Formu (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinden veya İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir

Söz konusu belgeleri kendilerine bildirilen süre içinde teslim etmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır. Sınavda başarılı olup görevine başlamayanların yerine sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren en fazla altı ay içerisinde yedek listesindeki başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

İlanen duyurulur.