Aile Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alım İlanı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 20 Denetçi Yardımcısı alacak.

İlan Giriş : 31 Aralık 2016 00:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aile Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alım İlanı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:

DENETÇİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

14/09/2012 tarihli ve 28411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği'nin "Denetçi Yardımcılığına Giriş, Atanma ve Yetiştirilmeleri" başlıklı ikinci kısmında yer alan hükümler kapsamında, Genel İdare Hizmetleri sınıfından münhal 8 inci dereceli kadrolara atanmak üzere yazılı ve sözlü sınavla 20 (yirmi) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı alınacaktır.

1. SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

1.1. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığına öğrenim dalları itibariyle alınabilecek ve sınava katılabilecek aday sayısı, KPSS puan türleri ve istenilen taban puanlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

I. GRUP

Öğrenim Dalları (Lisans)

Atama Yapılabilecek Boş Kadro Sayısı

Yazılı Sınava Katılacak Aday Sayısı

KPSS Puan Türü

Puanı

Hukuk Fakültesi

7

140

KPSSP-79

70

Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri

7

140

KPSSP-109

70

II. GRUP

Öğrenim Dalları (Lisans)

Atama Yapılabilecek Boş Kadro Sayısı

Yazılı Sınava Katılacak Aday Sayısı

KPSS Puan Türü

Puanı

Psikoloji

3

60

KPSSP-3

70

Sosyal Hizmetler

3

60

KPSSP-3

70

1.2. Giriş sınavına, öğrenim dalları itibarıyla alınacak denetçi yardımcısı sayısı kadar başvurunun olmaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasında değişiklik yapma yetkisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına aittir.

2. BAŞVURU ŞARTLARI

2.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

2.2. Son başvuru tarihi itibariyle, üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinden/bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

2.3. T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), tabloda belirtilen puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak.

2.4. 01.01.2017 tarihi itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış olmak.

2.5. Sağlık durumu, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olmak ve denetçilik görevini yapmasına mani olacak hastalığı veya engeli bulunmamak.

2.6. Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların tabloda belirtilen sınava katılacak aday sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere yukarıda belirtilen sayıda aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

2.7. Başvuruların internet ortamında alınmasından sonra yazılı sınava girmeye hak kazandığı ilan edilenlerden, giriş şartlarını taşımadığı yazılı sınav öncesi anlaşılanlar sınava katılamazlar. Bakanlık ilan edilen boş kadro sayısının 20 katı adayı çağırmak zorunda olmadığından, bu aşamada yazılı sınava katılamayacağı kararlaştırılan adayların yerine yeni aday çağırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böyle bir durumun ortaya çıkması, ilk değerlendirme sonucu sınava katılmaya hak kazanamayan diğer adaylar için sınava katılma hakkı doğurmayacaktır.

3. SINAV BAŞVURUSU

3.1. Başvurular 23 Ocak - 03 Şubat 2017 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (www.aile.gov.tr) web sayfasından elektronik ortamda alınacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

3.2. Sınav başvuruları Bakanlığın web sayfasındaki Aile ve Sosyal Politikalar Denetçi Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Başvuru Formu doldurulurken yükseköğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da kurumca onaylı suretinin elektronik ortamda eklenmesi gerekmektedir. Formun doldurulması ile belge eklenmesine ilişkin açıklamalar Bakanlığımız web sayfasında yer alacaktır.

3.3. İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. Adayların başvurularını son günlere bırakmamaları önerilmektedir.

3.4. Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı Bakanlık sorumlu olmayacaktır.

3.5. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar 20 Şubat - 03 Mart 2017 tarihleri arasında;

T.C. Kimlik numarası beyanı, sınav başvuru formu, (Bakanlığımızın www.aile.gov.tr internet adresinde yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu internet ortamında eksiksiz şekilde doldurulmalı ve çıktısı alınarak imzalanmalıdır.), KPSS sonuç belgesinin aslı veya Başkanlıkça onaylı örneği ya da bilgisayar çıktısı, diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı örneği, iki adet fotoğraf, sınav ücreti dekontu (Dekont üzerinde başvuru yapan adayın adı soyadı ve T.C. kimlik numarasının bulunması gerekmektedir.) ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığına şahsen müracaat edeceklerdir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru sırasında istenen belgeler aslı ibraz edilmek kaydıyla Denetim Hizmetleri Başkanlığınca da onaylanabilecektir.

4. SINAV TARİHİ VE YERİ

4.1. Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara'da yapılacaktır.

4.2. Başvurular bu ilanın 2.6. bölümünde yer alan yöntemle sıralandıktan sonra, giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri, yazılı sınavın yapılacağı adres, tarih ve sınav saatleri, sınav ücretine ilişkin bilgiler ile yazılı sınavda istenecek belgeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (www.aile.gov.tr) adresindeki web sayfasında ilan edilecektir.

4.3. Sınav Giriş Belgeleri www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasından alınacaktır. Yazılı sınava gelen adayların, yanlarında kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar giriş sınavına katılamazlar.

4.4. Yazılı sınav sonuçları www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasından yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazananlara, sözlü sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin bilgileri içeren tebligat yapılacaktır.

5. SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

5.1. Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşur. Yazılı sınav çoktan seçmeli test usulüyle yapılacaktır.

Yazılı sınav soruları;

a) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olanlar için;

1) Hukuk grubu: Anayasa Hukuku (Genel esaslar, temel haklar ve hürriyetler), İdare Hukuku (Genel esaslar, idari yargı, idari teşkilat ve kamu personeli hukuku), İdari Yargı Usul Hukuku (Genel esaslar), Ceza Hukuku (Genel esaslar ve kamu görevlileri ile ilgili suçlar), Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel esaslar), Medeni Hukuk (Genel esaslar ve aile hukuku), Borçlar Hukuku (Genel esaslar), 2) İktisat grubu: Makro ve Mikro İktisat, İktisat Teorisi, Güncel Ekonomik Sorunlar, 3) Maliye grubu: Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikaları, Kamu Gelirleri ve Giderleri ve Bütçe, 4) Muhasebe grubu: Genel Muhasebe,

b) Sosyal Hizmetler ve Psikoloji bölümlerinden mezun olanlar için;

Türkiye'nin Toplumsal ve Ekonomik Yapısı, Çocuk, Kadın ve İnsan Hakları ve Hukuku, Sosyal Politika ve Planlama, Psikoloji Biliminde Yaklaşım ve Yöntemleri, Eğitimde Rehberlik, Davranış Bozuklukları, Çocuk Gelişimi ve Sosyal Politikalar, Gelişim Psikolojisi, Aile Sosyolojisi, Sosyal Psikoloji, Öğrenme Psikolojisi, Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk ve İdare Hukukunun genel esasları ve güncel ekonomik sorunlar.

Konularından seçme suretiyle gerçekleştirilecektir.

5.2. Öğrenim dalları itibariyle belirtilen konu başlıkları, yazılı sınavın genel çerçevesini belirlemekte olup bu husus, her konu başlığından soru sorulacağı anlamına gelmemektedir.

5.3. Yazılı sınav sonuçları 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekir. Yazılı sınavın değerlendirilmesinde, en yüksek puandan başlamak üzere 70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulur. Bunlardan en yüksek puandan başlayarak giriş sınavı ilanında belirtilen atama yapılabilecek boş kadro sayısının dört katına kadar aday yazılı sınavı kazanmış sayılır. Yazılı sınavı son sırada kazanan aday ile puanı eşit olan diğer adaylar da sözlü sınava alınır. Yazılı sınavdan 70 ve üzerinde puan almış olmak, sözlü sınava çağrılmayan adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

6. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

6.1. Sınavı sonuçları, Bakanlığın www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasında ilan edilir. Sözlü sınava girecek adaylara, sınavın yeri, günü ve saati, sınav tarihinden önce yazılı olarak bildirilir.

6.2. Sınav sonuçlarına itiraz usul ve esasları www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasından ilan edilecektir.

7. DİĞER HUSUSLAR

7.1. Asil listede yer alanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır. Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

7.2. Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ile memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listeden atama yapılacaktır.

7.3. Başvurusu kabul edilip, isimleri giriş sınavına katılabilecekler arasında yer alanlardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bunlar hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilecektir.

8. BİLGİ ALMA

Sınavla ilgili her türlü bilgi aşağıdaki telefon numaralarından, Bakanlık web sayfasından (http://www.aile.gov.tr) veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığından (Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177. Sokak No:10/A Blok 5.Kat Çankaya/ANKARA) temin edilebilir.

İletişim : (0312) 705 5443 - (0312) 705 5414 - (0312) 705 5440

Elektronik Posta Adresi : [email protected]

İlan olunur.