Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 30 Aralık 2016 14:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve kanunda belirtilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme-Atama İlkeleri ve Uygulama Esaslarına göre yapılacaktır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracakların başvurdukları anabilim dalını ve 2547 Sayılı Kanunun 23.maddesinin b fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca yapılacak sınava esas olmak üzere yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, Doktora belgelerini ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek, bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır. İLGİLİLERE DUYURULUR.

BİRİM/ANABİLİM DALI

UNVAN

ADET

NİTELİKLER

BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ

Sosyal Bilgiler Eğitimi

Yard.Doç.

1

Tarih öğretiminde yerel tarih kullanımı konusunda doktora yapmış olmak.Tarih ve sosyal bilgiler öğretiminde sınıf dışı ortam ve tarihi çevrenin kullanımı konusunda çalışmaları bulunmak.

Fen Bilgisi Eğitimi

Yard.Doç.

1

Biyolojide doktora yapmış, Biyolojide hastalıklar ve önlenmesi eğitimi konularında çalışmaları olmak.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Yard.Doç.

1

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doktora derecesine sahip olmak, bilgi ve iletişim teknolojileri eylem yeterliği ve giyilebilir teknolojilerin eğitimde kullanımı konularında çalışmaları bulunmak.

İZMİR ULUSLARARASI BİYOTIP VE GENOM ENSTİTÜSÜ

Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri

Yard.Doç.

1

Biyoloji veya Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü lisans mezunu olmak,

Biyoloji doktora derecesine sahip olmak, viroloji alanında ve biyogüvenlik seviye-3 laboratuvarlarında çalışmış olmak.

Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri

Yard.Doç.

1

Biyoloji veya Kimya mühendisliği alanında lisans mezunu olmak, Kimya doktora derecesine sahip olmak, sistem biyolojisi ve yapısal biyoloji üzerinde çalışmış olmak.

Genom Bilimleri ve Moleküler Biyoteknoloji

Yard.Doç.

1

Biyoloji veya Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında lisans mezunu olmak, Biyokimya doktora derecesine sahip olmak, epigenetik ve epigenomik alanında çalışmış olmak.