Ufuk Üniversitesi Y. Lisans İlanı

Kaynak : reklam
İlan Giriş : 18 Ocak 2017 17:30, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ufuk Üniversitesi Y. Lisans İlanı

T.C. Ufuk Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Bahar Yarıyılı Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alım ilanı için TIKLAYINIZ

Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfası için TIKLAYINIZ.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Bahar Yarıyılı Klinik Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans Programına öğrenci alım ilanı için TIKLAYINIZ:

Ön Kayıt Başvuru tarihleri: 13 Aralık 2016 - 02 Şubat 2017

T.C.UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI AÇILACAKTIR

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı / Bahar Yarıyılında, 13 Şubat 2017 tarihinde derslere başlamak üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde aşağıda yer alan Bilim Dallarındaki Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alınacaktır.

BİLİM DALI

PROGRAM

ALES

KOŞULLAR

işletme Yönetimi

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

5,8

işletme Yönetimi

TEZSİZ Y.L.

-

5,8

Uluslararası İlişkiler

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

5,8

Uluslararası İlişkiler

TEZSİZ Y.L.

-

5,8

İnsan Kaynakları Yönetimi

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

5,8

İnsan Kaynakları Yönetimi

TEZSİZ Y.L.

-

5,8

Uluslararası Ticaret ve Finansman

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

5,8

Uluslararası Ticaret ve Finansman

TEZSİZ Y.L.

-

5,8

Sağlık Kurumlan İşletmeciliği

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

5,8

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

TEZSİZ Y.L.

-

5,8

İngiliz Dili Eğitimi

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

1,6,8

Kamu Hukuku

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

2, 5,8

Özel Hukuk

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

2, 5,8

Aktüerya ve Risk Yönetimi

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

3,5,7,8

Aktüerya ve Risk Yönetimi

TEZSİZ Y.L.

-

3,5,7,8

Yönetim Bilişim Sistemleri

TEZLİ Y.L.

EA,SAY,SÖZ 55

4,5,7,8,

Yönetim Bilişim Sistemleri

TEZSİZ Y.L.

-

4,5,7,8,

KOŞULLAR

KOŞUL

NO.

AÇIKLAMA

1

İngiliz Dili Eğitimi Bilim Daii nda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin, anabilim dalında (İngilizce Öğretmenliği) en az dört yıllık fakülte veya eşdeğer kurum lisans diplomasına sahip olmaları ve İngiliz Dilbilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı veya İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümlerinden lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.

Tezli Başvurularda ALES sınav sonuç belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

2

Özel Hukuk ve Kamu Hukuku Bilim Dallarındaki Yüksek Lisans Programlarına sadece Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden lisans mezunları başvurabilirler. Tezli Başvurularda ALES sınav sonuç belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

3

Aktüerya ve Risk Yönetimi Bilim Dallnda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerinden; Üniversitelerin Matematik, İstatistik, Ekonometri, İşletme Bölümleri ile Mühendislik Fakültelerinin mezunları başvurabilirler. Ekonometri, İşletme ve Mühendislik bölümlerinden mezun olanlar arasında Olasılık- İstatistik ve İleri Matematik ya da Mühendislik Matematiği derslerini almamış olanlar bir yarıyıllık *Biümsel Hazırlık Programına alınırlar.

Tezli Başvurularda ALES sınav sonuç belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

4

Yönetim Bilişim Sistemleri yüksek lisans programına Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden, üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki bölümlerden, Ticari Bilimler Fakültesi'ndeki bölümlerden, Mühendislik Fakültesi'ndeki bölümlerden (bilgisayar, bilişim, endüstri, sistem, çevre, elektrik-elektronik), Teknoloji Fakültesi'ndeki bölümlerden (bilgisayar, elektrik-elektronik), Fen Bilimleri Fakültesi'ndeki bölümlerden (matematik, istatistik, aktüerya), Eğitim Fakültesi'ndeki bölümlerden (BÖTE, bilgisayar/bilişim teknolojileri öğretmenliği) mezun olanlar doğrudan kabul edilirler. Üniversitelerin diğer bilim dallarındaki lisans programlarından mezun olanlar *Biümsel Hazırlık Programını almaları gerekmektedir.

Tezli Başvurularda ALES sınav sonuç belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

5

Eğitim Dili Türkçe'dir.

6

Eğitim Dili İngilizce'dir.

7

Bilimsel Hazırlık Programı dersleri üniversitemizin İncek Kampusunde Lisans öğrencileri ile birlikte gündüz verilmektedir. Ders başı ücretlendirme Mütevelli Heyetince belirlenir.

8

Bölümün açılması için en az kesin kayıtlı öğrenci sayısının on kişi olması gerekmekte olup; programlar için herhangi bir kontenjan sınırı yoktur.

BAŞVURU VE TARİHLERİ

AÇIKLAMA

TARİHLER

Ön Kayıt Başlangıcı

13 Aralık 2016 - 02 Şubat 2017

Mülakat Sınavları

03 Şubat 2017

Kesin Kayıt İşlemleri

06-10 Şubat 2017

Ön Kayıt İçin Tıklayınız

Ön Kayıt Online yapılacaktır ve Enstitüye herhangi bir evrak ya da belge getirilmeyecektir.

Adayların Mülakata girebilmeleri için Ön Kayıt bedelini yatırmaları gerekmektedir. Ön kayıt bedeli dekontlarını kesin kayıt evrakları ile birlikte teslim etmeleri gerekmektedir.

Mülakattan sonra kesin kayıt olmaya hak kazanan öğrencilerimiz aşağıda belirtilmiş olan evrakları Enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR VE GEREKLİ BELGELER

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1

Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (Enstitü tarafından fotokopi çekilmeyecektir)

(Ön Lisanstan 2 yıllık programlardan 4 Yıllık programlara geçiş yapılarak mezun olunması durumunda 2 Yıllık ve 4 Yıllık programların Diplomaları ile birlikte başvurulması rica edilir.)

2

Lisans Transkript Belgesinin aslı ve fotokopisi (Enstitü tarafından fotokopi çekilmeyecektir)

(Ön Lisanstan 2 yıllık programlardan 4 Yıllık programlara geçiş yapılarak mezun olunması durumunda 2 Yıllık ve 4 Yıllık programların Transkriptleri ile birlikte başvurulması rica edilir.)

3

ALES veya yerine geçen belgenin çıktısı (Tezli Öğrenciler İçin) Sınav tarihinden itibaren 3 yıl geçerlidir.

4

Öz Geçmiş (CV)

5

Ön Kayıt Ücreti olan 50.00 TL'lik ücretin ödendiğini gösterir banka dekontu.

6

Adres Bildirim Formu

7

Askerlik Beyan Dilekçesi (Askerliğini tamamlamış ya da muaf olan öğrenciler için)

8

Kayıt Bilgi F ormu

9

Askerlik Tecil Talep Dilekçesi

10

Askerlik Durum Belgesi (Tecilli olan öğrenciler Askerlik Şubesinden ya da E-Devlet üzerinden alabilirler)

11

Nüfus Cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi (soyadı değişikliğinde evlenme cüzdanı ve bir adet fotokopisi.) (Enstitü tarafından fotokopi çekilmeyecektir)

12

6 Adet Fotoğraf (4x5 mm)

13

Eğitim Öğretim Bedelinin 1. Taksiti olan ödeme dekontu.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN GETİRMESİ GEREKEN BELGELER

(EKSİK BELGE OLMASI HALİNDE KAYIT ALINMAYACAKTIR)

1

Onaylı Öğrenim Vizesi,

2

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan ikamet izni,

3

Pasaportun Aslı ve Fotokopisi

4

Yabancı Uyruk Kimlik Numarası (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinden alınacaktır).

5

Diploma ve Transkript Fotokopisi

6

Diploma ve Transkriptin Türkçe Onaylı Tercümesi (Mezuniyet Not ortalaması belirtilmiş)

7

Diploma Denklik Belgesi

8

6 Adet Fotoğraf

Yabancı Uyruklu Öğrenciler İle İlgili Açıklamalar;

Lisans derecesinde mezuniyete sahip olmaları (Üniversite son sınıf öğrencileri Yüksek Lisans Programlarımıza başvurabilir, ancak kesin kayıt işlemleri sırasında mezuniyetlerini belgelemek zorundadırlar) gerekmektedir.Üniversitenin yapacağı Bilim (Mülakat) Sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.

Üniversitemizde Tezli Yüksek lisans eğitimi görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin, "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES)" in herhangi bir puan türünden son üç yılı aşmaması şartıyla en az 40 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen Uluslararası GMAT, GRE vb. sınavlardan bu puana denk gelen puanı almış olmak, ayrıca yabancı uyruklu öğrencilerin lisans öğrenimi gördükleri Üniversitelerinin de Yükseköğretim Kurulu'nca tanınmış olması gerekmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerden ALES belgesi talep edilmemektedir.

Yabancı uyruklu öğrencilerden Yüksek Lisans öğrenimi görecek olanların; 29.05.2013 Tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6486 sayılı kanun ile 5510 sayılı kanunun değişik, 60 ve 61. Maddeleri uyarınca yabancı uyruklu öğrenciler Genel Sağlık Sigortası (GSS) işlemleri için ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde talepte bulunmaları halinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yabancı Uyruklu öğrencilerimiz Genel Sağlık Sigortası tescil işlemleri için Yabancı Uyruklu Öğrencilerin (GSS) Genel Sağlık Sigortası Hakkında Açıklama adresinden; Giriş, ikamet, vize işlemlerine dair yapmaları gereken işlemler için ise Yabancı Uyruklu Öğrenci Bilgilendirme Duyurusu' linkine tıklayarak bilgi edinilebilir.

AÇIKLAMA

ORAN

Kurumsal İndirim; Aynı Kamu kurumundan 10 Kişi ve üzeri kesin kayıt yaptıran öğrencilerin Kurum kimliklerini ibraz etmeleri koşulu ile indirim uygulanır. (Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.)

% 15

Lisans Mezuniyet Not Ortalaması İndirimi*; Lisans Mezuniyet ortalamasının 4 Üzerinden en az 3 olan öğrencilere uygulanır. (Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) (Transkripte GNO teyit edilecektir)

% 15

Ufuk Üniversitesi Mezun İndirimi: Ufuk Üniversitesi Mezunlarına uygulanır, (Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.)

% 15

TSK Personeli İndirimi: 10 Kişi ve üzeri kayıt yaptıran öğrencilerin Kurum kimliklerini ibraz etmeleri koşulu ile indirim uygulanır. (Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.)

% 20

Ufuk Üniversitesi Personel İndirimi: Ufuk Üniversitesi Personeline uygulanır;

(Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.)

% 50

Kazanılan indirim tutarı toplam ücret üzerinden hesaplanıp 1.taksitten düşülür 2.ve 3.taksitler yukarıda belirtilen miktarda yatırılır. İndirimden faydanılabilmesi için gerekli şartların sağlandığına dair ispat gereklidir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Peşinat

(Kesin Kayıtta)

2. Taksit

3.Taksit

Tez Bedeli ( * )

Toplam

Ücret

TEZSİZ

3.250 TL

2.500 TL

2.500 TL

-

8.250 TL

TEZLİ

3.250 TL

2.500 TL

2.500 TL

2.750 TL

11.000 TL

TEZ UZATMA BEDELİ

Her yarıyıl için;

1.375 TL

BİLİMSEL HAZIRLIK, BAŞARISIZ DERS BEDELİ

Bilimsel Hazırlıkta alınan her bir ders ve Başarısız olunan her bir ders için;

825 TL

KAYIT DONDURMA BEDELİ

Kayıt Dondurulacak her yarıyıl için;

825 TL

EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÜCRETİNİN TAHSİLİ;

1) Hesap Numarası: 16000053, IBAN Numarası: TR94 0001 2001 3110 0016 0000 53 T. Halk Bankası Çukur ambar Ticari Şubesi / Ankara (Şube Kodu: 1311)

Kızılırmak Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No: 29/H Çukurambar -ANKARA

Ödeme ile ilgili Önemli Açıklamalar:

> Enstitü tarafından ödeme alınmamaktadır,

> Halk bankası Çukurambar şubesinden farklı bir şubeden ödeme yapılması durumunda, Halk Bankası işlem ücreti isteyebileceğinden dolayı ödemelerin yukarıda belirtilen şubeye yapılması önerilir,

> Eft ile yapılan ödemlerde dekont çıktısı [email protected] adresine mail atılabilir.

> Atm 'den ödemelerde banka işlem ücreti almaktadır.

İLETİŞİM

Adres

Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Ufuk Üniversitesi Balgat Kampüsü, Prof. Dr. Binnaz EGE Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Binası, (-1 Kat) Balgat - ANKARA

Telefon Numarası

(312) 204 44 49

E-Mail

[email protected]

Web

http://sosbil.web.ufuk.edu.tr/

UFUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Ufuk Üniversitesi Balgat Kampüsü, Prof. Dr. Binnaz EGE Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Binası, (-1 Kat) Balgat - ANKARA

Telefon Numarası: (312) 204 44 49

E-Mail: [email protected] - Web: http://sosbil.web.ufuk.edu.tr/

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI KLİNİK EMBRİYOLOJİ PROGRAMI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

Ön Kayıt Başvuru tarihleri: 13 Aralık 2016 - 02 Şubat 2017

BİLİM DALI

PROGRAM

ALES

YABANCI DİL

KLİNİK EMBRİYOLOJİ

TEZLİ Y.L.

55 / SAYISAL

50/YDS/KPDS/ÜDS

ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI

Klinik Embriyoloji Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin en az dört yıllık fakülte veya eşdeğer kurum lisans diplomasına sahip olmaları ve Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Biyoloji, Hemşirelik gibi Sağlık Bilimleri lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.

Akademik Personel Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES sayısal puan türünde en az 55 puan almış olmak veya ALES karşılığı ulusal veya uluslararası geçerliliği olan GRE-GMAT'tan eşdeğer puana sahip olmak,

Sınav Türü

Sınav Puanı

Geçerlilik Süresi

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav Puanı (ALES)

55 / Sayısal

Sınav sonuçlarının açıklandığı tarihinden itibaren 3 yıl

Graduate Record Examination (GRE)

610

Sınav sonuç tarihinden itibaren 3 yıl

GraduateManagement Admission Test (GMAT)

450

Sınav sonuç tarihinden itibaren 3 yıl

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)

50 (Tıp Fakültesi mezunu adaylar temel tıp bilimleri doktora programlarına TUS belgesi ile de başvurabilirler. Bu durumda temel tıp bilimleri birinci bölümde elde edilen standart puanın 0.7, ikinci bölümde elde edilen standart puanın 0.3 ile çarpımından elde edilen toplam değerin en düşük puanı 50 olmalıdır.)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından YDS(KPDS-ÜDS) ile TUS sınavının yabancı dil yeterliliğinden veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası sınavlardan en az 50 puan almış olmak (6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 7 inci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenen Tüm yabancı diller için dil belgesinin üzerinde bir geçerlilik tarihi belirtilmediyse Eylül 2005 ve sonrası tarihli yabancı dil belgeleri geçerli olup, KPDS/ÜDS/YDS belgelerinde geçerlilik süresi aranmamaktadır. Yabancı Dil Sınavı YDS (KPDS/ÜDS) sonuçlarının uluslararası yabancı dil sınav sonuçları arasında eşdeğerlilik tablolarına http://www.osym.gov.tr/belge/1-20631/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri-18072014.html ulaşılabilmektedir.)

TUS sınavının Yabancı dil yeterlilik sınavı kısmından en az 50 puan almış olmak. (Tıpta Ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'nin "'' MADDE 12- (3)-TUS ve DUS sonucuna göre yerleştirilme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği aranır. Yabancı dil yeterliliği için İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birisinden Bakanlık tarafından yapılan ya da yaptırılan sınavdan veya ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında yüz üzerinden en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şarttır. )

Ufuk Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu Yabancı dil muafiyet sınavından en az 60 puan almak veya yabancı dilde eğitim ve öğretim veren bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak

ÖN KAYIT BAŞVRUSU VE BELGELERİ

1. Klinik Embriyoloji Ön Kayıt Formu,

2. Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve (Ön, Arka) fotokopisi

3. Lisans Transkript Belgesinin aslı ve (Ön, Arka) fotokopisi

4. ALES veya yerine geçen belgenin çıktısı.

5. Yabancı Dil Belgesi çıktısı.

6. (TUS) Tıpta Uzmanlık Belgesi (Yabancı Dil Yeterlilik Kısmı)

7. Ön Kayıt Ücreti olan 50.00 TL'lik ücretin ödendiğini gösterir banka dekontu.

8. Öz Geçmiş (CV)

9. Yukarıda Belirtilen Ön Kayıt Başvuru Belgelerinin Önlü Arkalı Fotokopilerinin Enstitüye Teslim Edilmesi Gereklidir.

UFUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Ufuk Üniversitesi Balgat Kampüsü, Prof. Dr. Binnaz EGE Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Binası, (-1 Kat) Balgat - ANKARA

Telefon Numarası: (312) 204 44 49

E-Mail: [email protected]