SGK Sözleşmeli Bilişim Uzmanı Alım İlanı

SGK, sözleşmeli 6 bilişim uzmanı alacak

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 28 Aralık 2016 08:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
SGK Sözleşmeli Bilişim Uzmanı Alım İlanı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM UZMANI ALIM İLANI

Kurumumuz Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 6 sözleşmeli bilişim uzmanı

alınacaktır.

A- BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak.

2. Fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik- elektronik mühendisliği veya elektronik ve haberleşme mühendisliği yada fen edebiyat fakültelerinin 4 yıllık istatistik veya matematik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve yükseköğretimi sırasında bilgisayar alanında aldığı derslerde öğrendiği programlama dillerine ilişkin belge veya üniversitelerin onaylı bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifika sahibi olmak.

3. Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya ana dili İngilizce olan ülkelerde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak (Bu şekilde başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi "E" olarak kabul edilecektir) veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (E) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (E) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuçlarının eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM'nin, bu ilanın son başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan "Yabancı Dil Eşdeğerlikleri" hakkındaki kararı esas alınacaktır.)

4. Mesleki iş tecrübenin belirlenmesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüde ya da 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi özel sektörde (mühendis, istatistikçi, programcı, çözümleyici, yazılım uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı, süreç analiz uzmanı, sistem yönetim uzmanı/yöneticisi, bilişim proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, network uzmanı vb.) bilişim personeli olarak prim ödemek suretiyle geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınacaktır.

5. Başvuru yapılan sözleşmeli bilişim uzmanı pozisyonu için istenilen niteliklere ilişkin çalışmalarını belgelemek.

6. Söz konusu çalışmaların yükseköğrenim mezuniyet tarihinden sonra ve ilanın son başvuru tarihinden önce prim ödemek suretiyle geçmiş olması ile çalışma pozisyonunun ve sürelerinin çalıştıkları kurumlardan alacakları onaylı belgelerle belgelenmesi.

7. Yükseköğrenimi sırasında bilgisayar programcılığı alanında ders aldığına ilişkin okuldan onaylı belge/transkript ve/veya ders açılım belgesi veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı programcılık sertifikası ile programlama dillerine ilişkin eğitim aldığını belgelemek. Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri transkriptten, programlama dili eğitimini aldığı açıkça belirlenenlerin ayrıca ders açılım belgesi ibraz etmelerine gerek yoktur. Programlama dili eğitimini aldığı açıkça belli olmayanların ise okuldan onaylı ders açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

8. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylar için)

B- BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Aşağıdaki niteliklere sahip sözleşmeli bilişim uzmanı (C Ücret Grubu Yazılım Uzmanı - 5 kişi)

1. Yazılımcı olarak Java programlama dilinde en az 3 (üç) yıllık yazılım geliştirme iş tecrübesi bulunmak.

2. J2EE ve web uygulama geliştirme teknolojilerine hakim; JSP/Servlet, JSF, Struts, ORM (Hibernate, JPA), Spring ve EJB(3.X) teknolojilerinden herhangi birini kullanarak en az 3 (üç) yıl proje geliştirmiş olmak.

3. DHTML, XHTML, CSS ve JAVASCRIPT konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

4. XML ve UML konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

5. SOA çözümlerinde bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

6. Multi-tier mimari ve tasarım şablonları konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

7. Veri tabanı mimarisi, tasarımı ve SQL ve PL/SQL konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

8. Versiyon kontrol yazılımlarından en az birinde bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

9. ECLIPSE tabanlı uygulama geliştirme ortamlarında proje gerçekleştirme bilgi ve tecrübesine sahip olmak.

10. Uygulama geliştirme araçlarının en az birinin kurulumu ve kullanımı konusunda tecrübe sahibi olmak.

11. Tercihen web servis ve entegrasyonu konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

12. Tercihen CMMI yazılım geliştirme standartlarına uygun yazılım geliştirmiş olmak.

13. Tercihen Stored Procedure konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

14. Tercihen test güdümlü programlama, refactoring ve yazılım süreçleri konularında bilgi ve tecrübesi bulunmak.

15. Tercihen Oracle Certified Professional (OCP) Java SE 7 veya 8 Programmer/Developer veya Sun Certified Java Programmer 1.6 sertifikasına sahip olmak veya Oracle Certified Associate, Java SE 7 Programmer sertifikasına sahip olmak.

Not: Bu bölümün 1 inci fıkrasında belirtilen iş tecrübesi şartı belgelendirilecek olup, diğer maddelerde yer alan hususlar ise sınav komisyonu tarafından sözlü sınavda değerlendirilecektir.

Aşağıdaki niteliklere sahip sözleşmeli bilişim uzmanı (C Ücret Grubu Bilgi Güvenliği Uzmanı - 1 kişi)

1. Network güvenliği, Veritabanı, Microsoft ve Unix ortamların yönetimi ve güvenliği konularına hakim olmak.

2. Firewall, Anti virüs, IPS, Web & Mail Güvenliği, Network Güvenliği, Log Yönetimi gibi bilgi güvenliği ile ilgili temel konularda en az 3 yıl iş tecrübesi bulunmak.

3. Güvenlik Süreçleri ve Teknolojileri hakkında (Penetration Test, Stress Test, Şifreleme, Firewall, Saldırı Önleme Sistemleri, Zafiyet Tarama Sistemleri, DLP, vb.) en az 3 yıl iş tecrübesi bulunmak.

4. Onaylı CISSP belgesine sahip olmak. (Belgeyi almak için gereken sınavları geçtiğini belgelemek yeterlidir.)

5. C# veya Java programlama dillerinden birini biliyor olmak.

6. Hızlı problem analiz etme ve çözme yeteneğine sahip olmak.

7. Ekip çalışmasına uygun, çözüm odaklı, disiplinli ve gelişime açık olmak.

Not: Bu bölümün 4 üncü fıkrasında istenilen CISSP belgesinin aslı veya noter onaylı örneğini ibraz edenlerden; 2 ve 3 üncü fıkralarda belirtilen iş tecrübesi şartı aranmayacak ancak bu adaylar en az 1 yıl (mühendis, istatistikçi, programcı, çözümleyici, yazılım uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı, süreç analiz uzmanı, sistem yönetim uzmanı/yöneticisi, bilişim proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, network uzmanı ve benzeri pozisyonlarda) bilişim uzmanı olarak çalıştıklarını belgeleyeceklerdir. CISSP belgesi bulunmayanlar ise; bu bölümün 2 ve 3 üncü fıkralarına göre bilişim personeli olarak en az 3 yıl iş tecrübesi olduklarını belgelendirecek, diğer maddelerde yer alan hususlar ise sınav komisyonu tarafından sözlü sınavda değerlendirilecektir.

Aranan Koşul

Kriter

Puan

Bilgi İşlem Alanında Geçen İş Tecrübesi

5 yıl ve üzeri

45

3-5 yıl arası

35

1-3 yıl arası

25

Yabancı Dil

A

15

B

10

C

5

D

4

E

3

Eğitimde Alınan Dersler

Yazılım dilleri

10

Veri tabanı

7

Sistem

5

Mezun Olunan Lisans Programı

Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Matematik

18

Diğer Bölümler

10

D-ÜCRET KRİTERLERİ

Mesleki tecrübe yılı

İngilizce dil puanı grubu

Brüt Ücret (TL)[1]

C Grubu Ücret Cetveline Tabi Sözleşmeli Bilişim Uzmanı

1-2 yıl arası mesleki tecrübeli

A

7.823,92

B

7.664,99

C

7.506,07

D

7.347,14

E

7.188,21

2-5 yıl arası mesleki tecrübeli

A

8.459,63

B

8.300,71

C

8.141,78

D

7.982,85

E

7.823,92

5 yıl ve üzeri mesleki tecrübeli

A

9.095,35

B

8.936,42

C

8.777,49

D

8.618,56

E

8.459,63

E- KABUL İŞLEMLERİ:

1. İlanda belirtilen sürenin bitimine kadar yukarıdaki şartları taşıdığını belgeleyerek müracaat eden adaylardan şartları tutanlar, Sınav Komisyonunca Ankara'da yapılacak sözlü sınav için davet edilecektir.

2. Sözlü sınava davet edilecek adayların listesi, sınav tarihi, yeri ve saati www.sgk.gov.tr adresinde ilan edilecektir. (Sınava katılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, e-posta yoluyla bilgi verilecektir. Sözlü sınavda mesleki bilgiler konusunda sorular sorulacaktır.)

3. Sözlü sınava katılan adaylardan sözlü sınav notu 100 (yüz) tam puan üzerinden 70 (yetmiş) puan ve üzerinde olanlar; başvuru yapılan sözleşmeli bilişim uzmanı pozisyonunun başvuru özel şartlarında belirtilen nitelikleri ile ilgili ibraz ettikleri belgelerin Sınav Komisyonunca (C) maddesinde belirtilen puanlama kriterlerine göre değerlendirilmesi sonucu belirlenecek toplam puan ile sözlü sınav notunun ortalaması esas alınarak, başvuru özel şartlarında belirtilen nitelik gruplarına göre en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre belirlenecek ilan edilen pozisyon sayısına göre Kurumumuza atanmaya hak kazanacaklardır. Başvurdukları pozisyon itibarıyla, alınan puanların eşit olması halinde, sırasıyla iş tecrübelerine ve yabancı dil puanına bakılarak yerleştirme yapılacaktır.

4. Atanmaya hak kazananlar, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Kuruma müracaat ederek sözleşme imzalamak ve sözleşme tarihinden itibaren en geç 7 gün içerisinde göreve başlamak zorundadırlar. Belirtilen süreler içerisinde sözleşme imzalamayan ve göreve başlamayanların atama işlemi iptal edilecektir. Bu kişilerin yerine başvuru özel şartlarında belirtilen nitelik gruplarına göre en yüksek puandan başlayarak belirlenen sıralamaya göre diğer adaylardan atama yapılacaktır.

5. Sınav sonucu alınacak sözleşmeli bilişim uzmanlarına, ücret grupları, mesleki tecrübeleri ve İngilizce dil düzeyleri esas alınarak, (D) maddesinde belirtilen ücret kriterleri tablosunda yer alan brüt ücretler üzerinden ödeme yapılacaktır.

6. İlana uygun olarak göreve başlatılacak olanlar; sosyal güvenlikleri bakımından, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklardır.

7. İsteklilerin; en geç 11/01/2017 tarihi mesai sonuna (saat 17:00) kadar müracaat ettikleri niteliği belirten bir dilekçe ve özgeçmiş ile istenilen belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad.No:6 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 28-29) adresine teslim etmiş olmaları gerekmektedir. (Posta, kargo, faks vb. şeklinde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.)

8. İlanda belirtilen belgeleri eksik ibraz eden veya hiç ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri takdirde talepleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise talepleri kabul edilmeyecektir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA

(İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı)

Kurumunuzda, sözleşmeli bilişim uzmanı olarak çalışmak istiyorum. Gereğini arz ederim..................... /.. ../201.

İMZA

Adı Soyadı T.C. Kimlik No Telefon No

GSM

Başvurduğu nitelik grubu (Yalnızca bir nitelik grubuna başvuru yapılabilir.)

Bildiği programlama dilleri :..............................................................................................

Askerlik durumu : Yaptı [ ] Muaf [ ] ..../..../........................ tarihine kadar tecilli.

Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı

oranının bulunup bulunmadığı: Yok [ ] Varsa oranı %........

İngilizce (dil) düzeyi :.............................................

e-posta adresi TEBLİGATA ESAS YAZIŞMA ADRESİ

EKLER:

1. Diploma aslı veya noter, mezun olunan okul ya da Kurumumuz tarafından onaylı örneği (diplomanın düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere usulüne göre verilmiş ve daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgenin noterden veya mezun olunan okuldan ya da Kurumumuz tarafından onaylı örneği)

2. YDS sonuç belgesi (veya eşdeğer belgenin aslı veya noter tasdikli örneği ya da Kurumumuzca tasdikli örneği).

3. Öğrenim dili İngilizce olan okullardan mezun olanların okullarından alacakları, okulun öğrenim dilinin İngilizce olduğuna dair belgenin aslı veya noter, mezun olunan okul ya da Kurumumuz tarafından tasdikli örneği. (Geçerli YDS veya eşdeğer belgesi olanların ibraz etmesine gerek yoktur.)

4. Yükseköğretimi sırasında bilgisayar alanında alınan derslerde öğrenilen programlama dilleri ne ilişkin belgenin (transkript ve/veya ders açılım belgesi) aslı veya noter, mezun olunan okul ya da Kurumumuz tarafından onaylı örneği veya üniversitelerin ya da Milli Eğitim Bakanlığının onaylı bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifikanın aslı veya noter ya da Kurumumuz tarafından onaylı örneği.

5. Daha önce kamu kurumlarında veya özel sektörde bilgi işlem alanında prim ödemek suretiyle çalıştığı süreleri gösterir belgelerin aslı.

6. Başvuru yapılan sözleşmeli bilişim uzmanı pozisyonunun niteliklerine sahip olduğunu gösterir başvuru özel şartlarında belirtilen mesleki tecrübe sürelerini gösterir belgelerin aslı ile istenilen sertifikaların aslı veya noter ya da Kurumumuz tarafından onaylı örneği.

7. İş talep (tanıtma) formu (fotoğraflı)

8. 2 adet vesikalık fotoğraf.

9. Özgeçmiş.

[1]Bu ücretler 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olup, Sosyal Güvenlik Kurumu Sözleşmeli Bilişim Uzmanlarının istihdamıyla ilgili Usul ve Esaslar çerçevesinde söz konusu ücretlerde 2018 yılı için, 2017yılı performans puanı dikkate alınarak en az %7 oranında artış olacaktır. Aylık brüt sözleşme ücreti tutarından, sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi kesilmektedir.