Ömer Halisdemir Üniversitesi Avukat Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 24 Kasım 2016 08:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ömer Halisdemir Üniversitesi Avukat Alım İlanı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğünden:

AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

İlan Başlama Tarihi : 01.12.2016

Son Başvuru Tarihi : 15.12.2016

Başvuru Yeri : Ömer Halisdemir Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

Yazılı Sınav Tarihi ve Saati : 04.01.2017 - Saat:10:00

Sözlü Sınav Tarihi ve Saati : 11.01.2017 - Saat:10:00

Yazılı ve Sözlü Sınav Yeri : Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlük Binası

Üniversitemiz Hukuk Müşavirliğinde istihdam edilmek üzere, 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak hazırlanan ve 25/03/2015 tarihli 29306 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda bilgileri yer alan avukat kadrosuna Giriş Sınavıyla atama yapılacaktır.

SAYISI

SINIFI

UNVANI

DERECESİ

1

AH

Avukat

9

I - GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Son başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puan türünden en az 75 (yetmiş beş) puan almış olmak,

c) Hukuk Fakültesi mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

ç) Başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

d) Avukatlık alanında en az 5 yıl tecrübeye sahip olmak ve belgelendirmek.

II - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) Sınav başvuru formu (Form için tıklayınız)

b) Mezuniyet belgesinin onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği),

c) Üç adet vesikalık fotoğraf,

ç) KPSS (B) sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

d) Özgeçmiş,

e) Avukatlık ruhsatnamesinin onaylı örneği.

f) Tecrübe belgesi ve SGK'dan onaylı hizmet dökümü.

g) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

h) Sabıka Kaydı

Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığınca da onaylanabilir.

III - BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, DEĞERLENDİRİLMESİ VE SINAV KONULARI:

Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleşecektir. Başvurular 01.12.2016 tarihinden başlamak üzere 15.12.2016 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Adayların sınava katılabilmesi için Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının web sitesi formlar modulü "İdari Personel Formları" (http://www.ohu.edu.tr/personel/sayfa/idari-personel-formlari) linkinde bulunan "Avukatlık Sınav Başvuru Formunu" elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurarak formun çıktısını imzalaması ve yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen başvuru şekli ve süresi içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

Başvuru inceleme komisyonu tarafından eksik belge gönderenlerin veya sınava başvuru şartlarından herhangi birini taşımayanların tespit edilmesi durumunda başvuruları dikkate alınmaz.

Başvuru için ilanda aranan şartları taşıyan adaylar, ilanda belirtilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak ve atama yapılacak kadro sayısının beş katını geçmemek üzere sıralamaya tabi tutulur. KPSSP3 puan türü itibariyle en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Sıralamaya giren adaylar Üniversitemizin internet sitesinde (http://www.ohu.edu.tr) duyurulur.

1) YAZILI SINAVI KONULARI:

a) Anayasa Hukuku

b) Medeni Hukuk

c) Borçlar Hukuku

ç) Ticaret Hukuku

d) Medeni Usul Hukuku

e) İcra ve İflas Hukuku

f) İdare Hukuku

g) İdari Yargılama Hukuku

ğ) Ceza Hukuku

h) Ceza Usul Hukuku

ı) İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

Yazılı sınavda yetmiş ve üzeri puan alan adaylardan ilan edilen boş kadro sayısının en çok dört katı aday yazılı sınav başarı sıralamasına göre sözlü sınava çağrılacaktır. (Çağrılacak olan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı da sözlü sınava çağrılır.)

2) SÖZLÜ SINAVDA ADAYLAR;

a) Yazılı Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı;

Yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler. Sözlü sınavdan başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır. Yazılı ve sözlü sınav notları ortalaması alınarak başarı notu bulunur. Başarı sıralaması en yüksek not alandan başlamak üzere belirlenir.

IV - SINAV SONUCU VE İTİRAZ:

Atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan kazananların listesi belirlenerek Üniversitemizin internet sayfasında (http://www.ohu.edu.tr) ilan edilir ve kazanan adaylara ayrıca yazı ile de bildirilir.

Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay süreyle geçerlidir.

Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren beş iş günü içinde yazılı olarak komisyona itiraz edilebilir.

Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Giriş sınavında başarılı olan adaylardan, ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday, başarı sıralamasına göre avukat kadrolarına atanırlar. Asıl listeden avukat kadrolarına atanmaya hak kazanan adaylardan çeşitli sebeplerle göreve başlamayanların veya ataması yapılıp herhangi bir sebeple görevden ayrılanların yerine, yeni bir sınav yapılana kadar ve her halükarda giriş sınavı sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç altı ay içinde giriş sınavı başarı sırası dikkate alınarak yedek listeden atama yapılabilir.

Atanma işlemine esas istenilen gerekli belgeleri süresinde ibraz etmeyenlerin atamaları yapılmaz.

Atamaları yapılanların görevlerine başlamalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci ve 63 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

Bu ilanda düzenlenmeyen hususlarda Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümleri esas alınır.

İlan olunur.